Ревати накшатра, или звездният знак Ревати, е 27 -ият и последен по ред съзвездия в индийската астрология. Ако следвате индуистки религиозни и традиционни вярвания и предпочитате да кръстите новороденото според накшатрата, това ръководство за имената на бебетата на Ревати накшатра ви помага. Днес ще разгледаме всичко за Revathi nakshatra, неговите характеристики, започвайки идеални срички с имена за бебета в тази звезда и някои смислени избори на имена.

бебешки имена на ревати накшатра

Нека да започнем и да се запознаем с всичко за имената на Revathi nakshatra.

Какво представляват Ревати Накшатра и неговите характеристики?

Накшатрата Ревати варира от градуси 16.40 до 30 в зодия Риби. Символът на тази звезда от Ревати е барабан, а животното е женски слон. Управляващата или управляващата планета за този звезден знак е живак. Божеството на Ревати Накшатра е Пушан, който е пазач или защитник на стада и стада.

Името Ревати в тази звезда означава богат. Така че е известно, че основната характеристика на родените в този звезден знак е просперираща и предстои плодотворен живот. Освен това, ако новороденото е под Revathi nakshatra, те винаги са учтиви към другите, очарователни, приятелски настроени и полезни. Те са приятелски настроени, искрени с другите, с чисто сърце и винаги меки и нежни в отношенията с противоположния човек.

Начални букви на имената на Ревати Накшатра:

Ако малкото е родено под влиянието на тази звезда, е щастливо и благоприятно, ако имената на Revati nakshatra започват със следните срички:

Де, До, Ча, Чи.

В случай, че търсите да вървите според падите,

  • Имената на Revati Nakshatra 1st pada започват с De.
  • Имената на Revati Nakshatra 2nd pada започват с Do.
  • Имената на Revati Nakshatra 3 -та пада започват с Cha.
  • Имената на Revati Nakshatra 4th pada започват с Chi.

Списък със значими бебешки имена за Ревати Накшатра 2021:

Сега нека започнем и изследваме красивите, хипнотизиращи, смислени и най -уникални имена на Revathi natchathiram за момчета и момичета това десетилетие.

Имена на бебешки момчета Revathi Nakshatra:

1. Чаян:

Chayan или Chaayan означава луна или лунна светлина. Това е прекрасен и уникален съвременен избор на име за момченце за родените в Ревати Накшатра. Ние също обичаме значението и произношението.

2. Чахат:

Името Чахат произлиза от езика хинди, което означава желание или любов. Това е прекрасен и хипнотизиращ съвременен избор на имена за родените в Ревати накшатра.

3. Верига:

Chaitain е името, получено от няколко древноиндийски езика. Това означава интелигентност, възприятие и живот. Името е значителен и творчески избор на име, идеален за търсене на нещо ново и артистично.

4. Чайтя:

Чайтя означава дух или ум. Това е прекрасен избор на име, произхождащ от санскритския език. Ние обичаме това мъжко име на Revati nakshatra.

5. Чакра:

Чакрата вече е класическо и популярно име, което много индийци познават. Той е кръстен на оръжието на Господ Вишну и е традиционен избор за родените от Ревати накшатра. Известни са и имената на Revathi nakshatra на тамилски за момчета.

6. Чакрадхар:

Името Чакрадхар е прекрасно и традиционно име за момченце за Ревати Накшатра, което е доста популярен избор. Това означава лорд Вишну. Това е сред най -често срещаните имена на Revathi nakshatra за момче.

7. Чакшу:

Чакшу означава око. Произхожда от санскритския език и е прекрасен модерен, но същевременно смислен избор на име за Ревати накшатра.

8. Чаман:

Името Chaman означава цветна градина. Това е красиво и хипнотизиращо име на момченце за Revathi nakshatra с кратко и сладко произношение.

9. Чанакя:

Великият учен и император Чанакя вдъхновява конкретното име. Впоследствие това също означава ученост и интелект. Това име на момче за Revathi nakshatra е традиционен избор.

10. Чандан:

Името Chandan означава благоприятен и парфюмиран. Името означава също сандалово дърво. Това е традиционно индийско име, което вече е известно.

11. Чанду:

Chandu или Chandhu е често срещан избор за име на сладко бебе за Revathi nakshatra. Името произлиза от думата Chaand на хинди, което означава луна.

12. Чандрадев:

Чандрадев буквално се превежда като Бог на Луната. Това означава и кралят. Името е традиционен, но необичаен избор на име.

13. Чандреш:

Името Чандреш означава Властелин на Луната. Това е много конвенционален, но смислен избор на име за бебета момчета в Ревати накшатра. Името произлиза от хинди и санскрит.

14. Харит:

Обичаме името Charit. Това означава история, а също и любим човек. Съвременните родители, които обичат литературата и изкуството, могат да изпробват този уникален и смислен избор на прекрасно име. Какво мислите за имената на звездното момче от Revathi?

15. Чаврик:

Чарвик означава някой, който е интелигентен и умен. Това е уникално и рядко срещано име на момченце за Revathi nakshatra.

16. Chinmay:

Chinmay означава човек, който е въплътен със знания и интелект. Името вече е доста популярно и е класически избор на име досега. Произхожда от индийските езици.

17. Чинтан:

Чинтан на хинди език означава посредничество. Името също предполага мисъл, съзерцание или ум. Това е сред модерните модерни имена на индуистките мотиви на Revati nakshatra.

18. Чираг:

Чираг на хинди отново означава блясък. Името също означава лампа, слава и сияние. Обичаме това кратко и сладко име на момченце за Revathi nakshatra.

19. Чиракш:

Чиракш означава красиви очи. Името произлиза от две думи, Chiru и Aksh, от индийските местни древни езици. Това е много уникално и рядко име на момченце за родените под накшатрата Ревати.

20. Деванк:

Името Деванк на хинди означава някой, който прилича на божествена фигура. Това е традиционно име, което все пак има прекрасна съвременна конотация.

21. Девик:

Ако искате кратко и сладко прекрасно име, Девик може да бъде правилният избор. Означава божествено.

22. Дев Кумар:

Дев Кумар означава Божи син. Произхожда от езика хинди и е познато класическо индийско име, открито в няколко домакинства. Това обаче е любим избор за бебета в Revathi nakshatra.

23. Деварш:

Деварш означава някой, който е Божи дар. Това е стилен избор на име за момченце за Revathi nakshatra.

24. Девян:

Името на Девян означава служене на Бога. Това е кратко и сладко хипнотизиращо, но същевременно значимо име на момченце, произхождащо от местните индийски езици.

25. Дусик:

Dousik означава интелигентна и мъдра душа. Рядко се среща за момчета в този звезден знак и може да направи идеалния избор за съвременните родители, които търсят подходящ.

Имена на бебетата на Ревати Накшатра:

26. Чаахана:

Чаахана на хинди език се превежда като копнеж или привързаност и желание. Името е прекрасен и смислен избор за съвременните бебета в Ревати накшатра.

27. Чарани:

Чарани означава номад. Това е рядко име, идеално за момиченца в Ревати накшатра.

28. Чаарви:

Обичаме името Чаарви. Това означава красива душа. Това е уникален и красив избор на име, идеален за новородени хилядолетия и тези, които искат рядка, необичайна идея за име.

29. Чайтали:

Чайтали означава някой, който е роден с красива или добра памет. Това също означава човек, роден в месец Чайтра. Това е традиционно име, което все още не е много известно и често се среща под Revathi nakshatra.

30. Чайтра:

Chaitra е модерно име, което става модерно и известно в наши дни. Това означава нова ярка светлина на надеждата. Обичаме този избор на женски имена на Revathi nakshatra.

31. Чакрика:

Ако искате много традиционно име, но не много известно или често срещано, чакрика може да бъде добра сделка. Означава богиня Лакшми.

32. Чанася:

Chanasya означава някой, който е прекрасен и приятен по природа. Произхожда от санскритския език и е уникален, рядък и очарователен избор на име за момиченца в Ревати Накшатра.

33. Чандини:

Chandini е много известно и вече модерно име, идеално намерено в няколко северноиндийски щата. Това означава лунна светлина или някой, който има сияние и блясък. Обичаме това красиво име Revathi nakshatra за момиче.

34. Чандракала:

Името Чандра Кала означава Лунни лъчи на сияние. Това е много традиционно и известно име на момиченце в няколко индийски домакинства.

35. Чарана:

Името Чарана на санскрит и други езици означава крака. Това е вдъхновено от индуистки религиозни текстове и е много рядък, но традиционен избор на име за родените в Ревати накшатра.

36. Харита:

Харита означава някой с топло сърце. Това също означава правилния човек с порок характер. Това е сред често срещаните и известни имена на ревати накшатра в телугу.

37. Чаритра:

Charithra на няколко южноиндийски езика означава история. Това е красиво и сложно име, което означава имената на момиченцата Revathi natchathiram.

38. Чарулата:

Charulatha означава красив пълзящ. Името е много конвенционален избор и вече е известно в няколко домакинства. Това е древно класическо име на момиченце за Revathi nakshatra.

39. Чарви:

Чарви означава красиви жени. Това е кратко и сладко ново име на новородно момиченце, ако искате кратко и сладко, това е сред списъка с имена на момичета със звезди Revathi, които могат да отговарят на вашия избор.

40. Чатуря:

Чатуря на санскритски език се превежда като интелигентен или мъдър характер. Това е прекрасен избор за съвременните родители, които искат креативно и иновативно име.

41. Чави:

Чави на езика хинди означава размисъл. Това предполага и лъч светлина. Това е красиво и хипнотизиращо кратко и сладко име на момиченце. Ние много го обичаме този.

42. Чинмаи:

Chinmayi означава блажен. Това означава и съзнание. Това е традиционно, но креативно момиченце на име Ревати накшатра, произхождащо от санскритския език.

43. Chirasvi:

Chirasvi означава някой, който има красива усмивка. Името означава също прекрасни, вечни жени. Името се среща рядко и е очарователно име на момиченце за Revathi nakshatra.

44. Декшита:

Декшита или Декшита означава подготвен или за започване. Това е прекрасно и често срещано име на момиченце, което е модерно в няколко южноиндийски щата.

45. Депали:

Депали означава щастлив човек. Това е кратко и очарователно име на момиченце за Revathi nakshatra и също означава!

46. ​​Деваки:

Деваки е майката на Бог Кришна. Това също предполага божествено и за нещо благодарно. Обичаме всички значения и това е популярен класически избор на име за родените в Ревати накшатра.

47. Девяши:

Девяши е някой, който има божествени благословии. Това може да бъде правилният избор за тези, които търсят традиционно значение, което все още не се среща често.

48. Читралеха:

Ние обичаме това поетично име, Читра Лекха. Това означава красиво, точно както на снимката. Това е артистичен, творчески и хипнотизиращ избор на имена за момичето Ревати накшатра.

49. Читрани:

Читрани не е нищо друго освен богинята река Ганга. Това е често срещан избор, вдъхновен от река Ганга.

50. Деа:

За тези родители, които искат супер сладко и много кратко прекрасно име, Dea може да бъде уникален избор. ИТ означава доброта или някой, който е мил.

Унисекс имена на Revathi Nakshatra:

51. Девак:

Девак означава божествен. Това е уникален и креативен унисекс избор на име за Revathi Nakshatra, подходящ както за момчета, така и за момичета.

52. Чайтаня:

Чайтаня е друго общо, но все пак креативно и модерно унисекс име за момчета и момичета. Това означава живот, знание и съзнание.

53. Девала:

Девала означава, че е посветена на Бог. Ако искате традиционно име, което е добро за момчета и момичета, Девала може да бъде идеален и рядко се среща.

54. Чару:

Чару означава приятен и красив. Това име Revati nakshatra Meena rashi обикновено се среща като име както за мъже, така и за жени.

55. Девасри:

Девасри е Бог като светеца. Това е много традиционен и класически общ избор на имена както за момчета, така и за момичета в Ревати накшатра.

Близнаци на Ревати Накшатра:

56. Чаран – Чаруви:

Чаран и Чаруви са идеи за близнаци за момчета и момичета в Ревати накшатра. Името Чаран означава крака и също така означава божествени крака на Бог. Чаруви означава светлина и блестяща душа.

57. Чайтна – Чаитри:

Chaitna и Chaitri са идеи за имена на момиченца близнаци за Revathi nakshatra. Името Чайтна означава семена от слънчоглед. Чайтри означава някой, роден през месец Чайтра или пролетния сезон. Това са идеи за римуване на имена.

58. Чакрин – Чакрика:

И двамата са имена на момченце и момиче близнаци за Ревати накшатра. Чакрин означава Господ Шива или Бог Вишну. Чакрика не е нищо друго освен богинята Лакшми. И двамата са традиционни идеи за имена.

59. Девагя – Девен:

Това са имена на момчета близнаци с традиционни значения в Ревати Накшатра. Девагя означава заповед на Бог. Devain означава божествен.

60. Чатур – Чаянк:

Чатур и Чаянк са прекрасни и модерни идеи за имена на близнаци за Revathi nakshatra. Името Чатур означава умен човек. Чаянк предполага луната.

С този списък с бебешки имена на Revathi nakshatra за момчета и момичета се надяваме, че търсенето ви за подходящ и смислен избор на име приключи. Какво мислите за тези имена и кои ви харесаха най -много? Информирай ни!

Опровержение:

Всички имена и значения, споменати по -горе, са контекстуални и могат да се променят според различните езици, региони и държави. Съветваме ви да проведете задълбочени изследвания, за да разберете няколко значения и символика, свързани със същото име.