Ако вашето малко е родено под накшатрата на Дханища, тази статия е изключително за вас. Днес сме тук със списъка с бебешки имена на Данища накшатра. В индуистката култура и религиозните вярвания е благоприятно, ако кръстите малкото бебе според неговата или нейната звезда и зодия.

Нека поговорим за характеристиките и значението на звездата Dhanishta и конкретните имена dhanishta nakshatra, които имат късмет и са идеални за тези бебета, родени в тази звезда.

дханища накшатра бебешки имена

Какво представляват Dhanishta Nakshatra и неговите характеристики?

Алтернативно, наричан още Шравища накшатра, тази конкретна накшатра Дханища е сред 23 -ия знак на рождената звезда. Тя варира от 23,20 градуса в зодия Козирог до 6,40 градуса в зодия Водолей. Управляващата планета за тази звезда е Марс, а управляващото или управляващото божество е осем васуса, Слънчевите богове на светлината и енергията.

Значението и тези малки родени в Данища накшатра са предимно артистични, известни с просперитет и адаптивност. Звездата води всички свои характеристики от чертите на управляващото божество. Осемте васуса, а именно Apah, Dhruva, Dhara, Anila, Anala, Pratyusa, Pravasha и Soma, влияят пряко върху характеристиките и способностите на човека.

Съответно, звездното бебе на Данища е право в следното: музика и танци, увереност, стабилност, надеждност, упорита работа, енергия, изключителна острота, търговски умения и доброжелателност. Освен това те са широко скроени, винаги са склонни към целта в живота и са белязани от щедрост, дружелюбност и острота.

Сега нека да видим всичко с какво започват имената на Dhanishta nakshatra и списък с най -актуалните и най -новите избори на имена.

Начални букви на имената на Данища Накшатра:

Ако вашето малко дете е родено в накшатрата, има късмет, ако името му започва със следното:

Ga, Gi, Gee, Gu, Ge.

За да кръстите бебето си според конкретните пади в накшатрата,

  • Имената на Dhanishta nakshatra pada 1 започват с Ga.
  • Имената на втората пада на Dhanishtanakshatra започват с Gi.
  • Имената на 3 -та пада на Dhanishta nakshatra започват с Gu.
  • Имената на Dhanishta nakshatra 4th pada започват с Ge.

Смислени и уникални имена за момчета и момичета на Данища Накшатра:

Сега нека започнем и изследваме всичко за идеалните и съвпадащи имена на бебета за момчета, момичета и близнаци, родени под накшатрата или звездата на Данища.

Имена на бебешко момче на Данища Накшатра:

1. Гадин:

Гадин е кратко и очарователно, очарователно име на момченце. Това означава Господ Кришна. Със значителна и традиционна символика, името все пак звучи модерно и идеално за новородените в Данища накшатра.

2. Гаган:

Гаган на хинди буквално означава небето. Името също символизира небето или атмосферата. Това е модерно и често срещано име на момченце в северните индийски щати.

3. Гахан:

Gahan е ново и модерно съвременно име на момченце. Името означава дълбочина. Това е рядко срещан избор, произхождащ от езика хинди. Той е сред съвременните мъжки имена на Dhanishta nakshatra.

4. Гаджанд:

В случай, че търсите традиционно значение на името, тогава Gajanand може да е добре. Гаджананд не е нищо друго освен лорд Ганеш. Това е много традиционен и древен, но прекрасен смисъл за момченце в Данища накшатра.

5. Гаганеш:

Gaganesh произлиза от две хинди думи, Gagan и esh, което е божество на небето или владетел на земята. Имената на момчетата на Дханища накшатра означават Господ Шива. Това е традиционен избор на име за момченце.

6. Гаджендра:

Gajendra отново е популярно традиционно име, което означава цар на слонове. Терминът също означава сила и смелост. Това е често срещано име, произхождащо от санскрит.

7. Гангадар:

Гангадар означава държане на реката или Бог Ганга. То също така предполага лорд Шива. Това е често срещано и същевременно смислено традиционно име, произхождащо от индуистката митология. Името обикновено се среща в няколко от индийските щати.

8. Гарга:

Ако търсите кратко и сладко име на момченце, това четирибуквено име може да е това. Гарг означава бик или мъдрец. Ние наистина обичаме това сред имената на момченца за Dhanishta nakshatra.

9. Гарв:

Гарв означава горд или гордост. Произхожда от пряката дума в хинди и санскрит. Това е смислено и очарователно име на очарователно бебе в Дханища накшатра.

10. Гарджан:

Garjan на няколко индийски езика означава гръм. Това е рядък и съвременен избор на име за бебета, родени в накшатрата Дханища. Ако искате ново и уникално, но прекрасно име, това може да е правилен и удачен избор.

11. Гаурав:

Гаурав отново е много често срещано име, но е вечно и класическо по избор на име и значение. Името Гаурав означава гордост, достойнство, уважение и слава. Това също означава човек с чест. Произхожда от санскритския език.

12. Гаурик:

За родителите, които търсят традиционни смислени имена, но със съвременни конотации, това може да бъде добра сделка. Гаурик означава човек, роден в планината и също така предполага лорд Ганеш.

13 Gautham:

Gautham или Gautam е вече известно индийско име, произхождащо от митологията и историческите текстове. Това е друго име за лорд Буда. Това е и името на риши.

14. Гаян:

В случай, че търсите изцяло ново и модерно име, Gayan е един от любимите ни в момента. Гаян означава небе. Това също предполага неограничен брой.

15. Гирееш:

Gireesh е известно име, но не се среща често. Това класическо име означава Господ на планината, което е Господ Шива.

16. Girivardhan:

Girivardhan е традиционно име за момченце, забелязано най -вече в южните щати на Индия. Името Girivardhan символизира Бог Venkateswara.

17. Гухан:

Гухан може да звучи като кратко и сладко очарователно име, но то предполага и символизира лорд Муруган. Това е смислено и хипнотизиращо прекрасно име на момченце за Dhanishta nakshatra.

18. Гуна:

Гуна буквално се превежда като човек или душа с качества или приемливо поведение и маниери. Произхожда от санскритския език.

19. Гунав:

Гунав отново произхожда от санскритския език, което означава човек, който притежава добродетели. Това е прекрасно и кратко смислено бебе момче на име Dhanishta nakshatra.

20. Gurdeep:

Gurdeep означава човек с добродетели. Името предполага и лампата на добродетелите. Това е модерно и все пак хипнотично име на момченце за Dhanishta nakshatra, най -вече в северните щати на Индия.

21. Гурунат:

Гурунат на няколко индийски езика и митологични текстове означава учител. Това е много очарователно и философско име зад прекрасния смисъл.

22. Gurish:

Gurish отново означава Господ Шива. Това е модерно и рядко бебешко име за Dhanishta nakshatra, но с традиционно значение. Името произлиза от санскритския език.

23. Гуптак:

Гуптак на хинди и други индийски езици означава някой, който е защитен или защитен и защитен.

24. Gunit:

Gunit означава отличен и добродетелен човек. Името произхожда от санскритския и хинди езика и е нов съвременен, но класически избор на име за бебета момчета.

25. Джан:

Джан означава човек, който има светски знания и мъдрост. Името произлиза от езика хинди и е кратко и сладко име на момченце.

Имена на бебето на Дханища Накшатра:

26. Ганави:

Ганави означава мелодия. Името предполага и певица, произхождаща от санскритския език. Това е артистично и творческо момиченце, уникално име за Данища накшатра.

27. Ганга:

Името Ганга не е нищо друго освен река Ганг Гард. Това е популярно име за момиченце в цяла Индия. Това е хипнотизиращ избор от женски имена на Dhanishta nakshatra.

28. Ганика:

Името Ганика означава цвете на жасмин. Той също така предполага цвете или съзнателен или приятен аромат. Това е прекрасно и очарователно уникално модерно момиченце с имена Dhanishta nakshatra.

29. Гарги:

Ако искате кратко и сладко звучащо име на момиченце със значително значение, това име може да е то. Гарги рядко се среща име и средство за момиченце, древен учен. Това също означава мислител.

30. Гарима:

Гарима е популярен избор за име на момиченце в Северна Индия. Това означава топлина. Името произхожда от хинди език. Ние обичаме това име на момиченце за Dhanishta nakshatra.

31. Гарви:

Името Гарви означава гордост. Произхожда от санскритските и хинди езиците. Въпреки че значението е доста популярно, името рядко се среща във всички части на страната. Обичаме тези имена на макар Раши Дханища накшатра.

32. Гаури:

Гаури не означава нищо друго освен богинята Парвати. Произхожда от индуистката митология. Името обаче също така включва справедливи жени или блестящи и красиви жени. Ние много обичаме всички значения. Какво мислиш?

33. Гаутами:

Гаутами или Гаутами е река Годавари. Това също е алтернативно име за богиня Дурга и популярно име в Южна Индия за момиченце, произхождащо от индуската религия. Това е сред всички класически имена на момичета на Dhanishta nakshatra.

34. Гаятри:

Гаятри или Гаятри отново е широко разпространено и известно име в Индия, най -вече в Южна Индия. Това традиционно значение на името означава Богиня на всички Веди. Също така е сред често срещаните имена на Dhanishta nakshatra в телугу.

35. Гита:

Geetha или Geeta е свещената книга за индусите. Името произлиза от индуисткия религиозен текст, Бхагавад Гита. Ако търсите много традиционно име, което означава, какво друго може да бъде идеално и най -добро?

36. Geetika:

Geetika, също изписана като Geethika, означава песен. Това също означава звука на музиката или мелодията. Geetika е творчески и артистичен избор на име за момиченце за млади хилядолетия. Сега той е все по -обичан след имената на Dhanishta nakshatra в малаялам.

37. Гена:

Гена на хинди език се превежда като украшение. Това е прекрасен избор на име на момиченце, което е очарователно, кратко и сладко.

38. Гирия:

Girija е много традиционно име за момиченце. Това означава богиня Парвати или дъщеря на Хималаите. Това е често срещано и вече известно бебешко име за Данища Накшатра. Освен това, това също е сред често срещаните имена на Dhanishta nakshatra в тамилски.

39. Гирееша:

Gireesha означава и богиня Parvathi. Той също така предполага този, който принадлежи към планините. Това е модерно име с традиционно значение за родените в Данища накшатра.

40. Гудия:

Гудия или Гудия на хинди език се превежда като кукла. Това беше известен псевдоним за малки бебета в Дханища накшатра; обаче дори забелязваме това като основно име за новородени в днешно време.

41. Гунита:

Гунита или Гунита означава експерт или добродетелна личност. Това означава и талантлива душа. Това е ново значение със традиционно звучене за родените в Данища накшатра.

42. Гунджита:

Гунджита означава тананикане на пчела. Въпреки че произходът на името на бебето все още не е добре известен, това е ново и модерно име с прекрасно и очарователно значение. Какво мислиш за това?

43. Гурушри:

Gurushree означава човек, който винаги е отдаден на учителя. Това е прекрасно и същевременно често срещано име на момиченце.

44. Гунника:

Gunnika означава гирлянд. Произхожда от местните северноиндийски езици и е много модерен избор за момиченце за родените в Данища накшатра.

45. Гуня:

Гуня е кратко и сладко, много уникално и съвременно момиченце на име Данища Накшатра. Това означава красота. Това са много редки имена на накшатра Kumbh Rashi Dhanishta.

46. ​​Гауранги:

Гауранги означава богиня Радха. Той също така символизира любимия на Господ Кришна. Това е очарователно и модерно име, което рядко се среща, но с красиво, очарователно значение. Какво мислиш?

47. Гавия:

Чували ли сте някога името Гавия? Това означава Божията градина. Gavya е уникален и нов избор за име на момиченце за съвременните млади момичета в Dhanishta nakshatra. Също така се среща много рядко.

48. Газал:

Газал на хинди и други индийски езици буквално се превежда като лирика или стихотворение. Името обаче предполага и любител на поезията, очарователен, интелигентен човек. Ако сте издънка за изкуство и музика, това може да е идеално име за кръстване на вашето малко. Какво мислиш?

49. Гирика:

Гирика означава върхът на планината. Това също означава сърцето на боговете. Името е необичайно и рядко се среща.

50. Джини:

Джини е кратък и сладък избор на име за момиченце. Това означава злато. Името също символизира и предполага някой скъп и блестящ.

Универсални имена на Dhanishta Nakshatra за момичета и момчета:

51. Гиян:

Гиян означава брилянтен. Името е подходящо както за момчета, така и за момичета и е модерно, смислено име.

52. Гулаб:

Гулаб на хинди буквално се превежда като розово цвете. Той също така символизира красотата и любовта. Това е прекрасно, смислено бебешко име за момчета и момичета.

53. Ганджан:

Ganjan означава да превъзхождаш или да печелиш. Това е ново и рядко срещано смислено име на момиченце и момче.

54. Geets:

Geeth означава стихотворение или песен. Това е подходящо бебешко име както за момчета, така и за момичета, произхождащо от хинди и санскритския език.

55. Гунаратна:

Името на Гунаратна произхожда от две санскритски думи Гуна и Ратна, което означава бижу с добри добродетели. Това име е с много традиционно значение, идеално да се опита както за момчета, така и за момичета.

Дханища Накшатра Близнаци за бебета:

56. Гаанги – Гаата:

Gaangi и Gaatha са прекрасни възможности за избор на име на момиченце -близнак. Името Gaangi означава чист и свещен. Гаата означава история.

57. Гагана – Гахана:

Гагана и Гахана отново са прекрасни имена на момиченца близнаци за родените на Данища накшатра. Името Гагана означава небе, а Гахана означава златна верига. Обичаме и двете римувани имена.

58. Gajender – Gajkaran:

Gajender означава цар на слоновете. Гайкаран означава някой, който има уши като слон. Те са традиционни и все пак уникални имена на близнаци за момченце за Данища накшатра.

59. Гамбир – Гамини:

Гамбир и Гамини са близнаци, избрани за момче и момиче за Данища накшатра. Името Gambhir означава дълбок, толерантен, мощен и дълбок. Гамини означава мълчалив. Сега те са доста очарователно противоположни по значение. Те обаче са прекрасни имена близнаци.

60. Гурмит – Гурмух:

Gurmeet означава приятел на Гуру. Гурмух, от друга страна, означава благочестив човек. Това е римувано и прекрасно име на момченце близнак за Dhanishta nakshatra.

Надяваме се да ви е харесало да изследвате всичко за имената на Dhanishta nakshatra и Dhanishta nakshatra. Кажете ни имената, които сте избрали и избрали най -много; обичаме да чуваме от вас.

Опровержение:

Всички имена и значения, споменати по -горе, са контекстуални и могат да се променят според различните езици, региони и държави. Съветваме ви да проведете задълбочени изследвания, за да разберете няколко значения и символика, свързани със същото име.