Хаста накшатра е 13 -тата звезда в общо 27 накшатри. Ако вашето бебе е родено по време на Хастха Накшатра, се счита за благоприятно да го кръстите според началната сричка, управляваща звездата. В нашата поредица от имена на бебета според астрологията, днес ще обсъдим имената на бебета Hasta nakshatra за момчета и момичета през това хилядолетие.

хаста накшатра бебешки имена

Със списъка с прекрасна компилация от значими, модерни, традиционни, кратки и сладки имена на Hastha nakshatra, се обзалагаме, че можете да намерите правилното в това ръководство и вашето търсене завършва тук!

Хастха Накшатра и характеристиките:

Накшатрата Хаста варира между 10 – 23.20 в зодия Дева. Това е 13 -та накшатра в реда, като Сурия дева е управляващо божество. Символът на хаста накшатра е юмрук, а зодията Дева центрира накшатрата. Твърди се, че тези бебета, родени под накшатрата Хаста, са изпълнени със знания, мъдрост, блясък, красота и сила. Те са добри, лоялни към най -близките си членове и са много щедри по природа. Те са много замислени и активни личности. Името на животното на Hasta nakshatra е женски бивол.

Бебешки имена на Hasta Nakshatra Начални букви/срички:

Ако вашето бебе е родено под тази звезда, се счита за благоприятно, ако името му започва с Pu, Poo, Sha, Shaa, Na, Tha. Ако искате да отидете с пада,

  • Имената на Hasta nakshatra 1st pada започват с Pu
  • Имената на втората пада Hasta nakshatra започват с Sha
  • Имената на третата пада Hastha nakshatra започват с Na
  • Имената на Hasta nakshatra 4th pada започват с Tha

Нека сега да разгледаме нашия списък с имена на хастам натхатирам за момчета и момичета с техните значения.

Имена за бебета от Хастха Накшатра с техните значения:

Ето ни; нека разгледаме прекрасните, смислени, сладки и модерни имена на Hasta nakshatra за момчета и момичета.

Имена на бебето на момче на Хаста Накшатра:

1. Пуджит:

Poojith или Poojit е много често срещано име на момченце, но с интензивно и традиционно значение. Poojit означава почитан или уважаван. Произхожда от хинди и санскрит.

2. Слабо:

Poorna на санскритски език означава завършен. Това е смислено и традиционно прекрасно име на момченце за Хаста накшатра. Друг възможен вариант на това име за бебета момчета е беднан.

3. Poorvaj:

Думата бедвай на езика хинди буквално означава старейшини или предци на семейството.

4. Пюгул:

Pughul е много уникално и рядко име на момченце. Това означава слава. Това е нов и модерен избор на име за бебета Hasta nakshatra.

5. Пуластя:

Ако предпочитате традиционни и конвенционални имена за бебета, това може да бъде добър избор. Пуластя е името на мъдреца в митологиите и религиозните текстове.

6. Pulkit:

Pulkit на хинди и други индийски езици означава щастие. Той също така символизира щастлив и развълнуван. Това е сладко и модерно бебешко име за Hasta nakshatra. Това е едно от прекрасните мъжки имена на Hasta nakshatra.

7. Puneet:

Puneet е много често и сладко име на момче за Hasta nakshatra. Името Puneet означава чист или свят. Друг вариант на правопис със същото име е Puneeth или Punit.

8. Пурав:

Пурав означава изток. Той също така символизира изгрева и лъчите. Името е доста модерен и уникален, рядък избор на бебешко име. Това е едно от любимите ни сладки и кратки имена на момчетата Hastham natchathiram.

9. Първеш:

Първеш означава земя. Това отново е нов и модерен съвременен избор на бебешко име, което не се среща много в Индия.

10. Пушкар:

Пушкар е свещено място в индийския щат Раджастан. Това име на бебешко звездно момче от Хастам също означава алтернативно лотос, небе и слънце.

11. Pushpaj:

Pushpaj означава някой, роден от цвете. Той също така символизира нектар. Това име на бебешко момче на Hastham natchathiram е прекрасен и креативен избор на име на бебешко момче.

12. Пушпак:

Името на Pushpak произлиза от индуската митология. Това е средство на Господ Вишну. Това е традиционно име на момченце.

13. Пушпеш:

Пушпеш е господар на цветята. Това име има традиционно значение, но звучи много модерно и прекрасно, с очарователен звук.

14. Шан:

Шан означава гордост. Произхожда от хинди език и също означава мирен. Това е едно от уникалните имена на момчета за Хаста накшатра.

15. Шахан:

Шахан е едно от имената на Кауравите. Това е традиционен и религиозен избор на име за момченце за Хаста накшатра.

16. Шаху:

Ако искате сладко и прекрасно име на момченце, Шаху може да бъде добър избор. Шаху означава цар.

17. Шайлай:

Shailaj означава деца на планините. Това е прекрасно име на момченце с традиционен, но дълбок смисъл зад него.

18. Шайлеш:

Шайлеш е много често срещано име на момченце. Това означава Хималаите или Бог на планините. Това произхожда от индуистките митологични текстове. Това е често срещано име на хаста накшатра в телугу.

19. Шактидхар или Шакти:

Шакти означава мощен. Шактидхар означава Господ Шива, който е могъщото същество. Това също означава сила и способност.

20. Шакя:

Шакя е господар Буда. Това е модерно и сладко кратко бебешко име за Hasta nakshatra, но с традиционно и интензивно значение.

21. Шамант:

Шамант или шамант е много модерен и уникален избор на рядко име. Името Шамант означава универсален и Господ Рама.

22. Шами:

Шами е огън. Това е и името на дървото. Това е много различен и необичаен избор на бебешко име за Hasta nakshatra. Това е едно от предстоящите известни имена на Hasta nakshatra в малаялам.

23. Шарат:

Шарат или Шарат е името на сезона. Това означава есен. Името също символизира бриз, облаци и въздух.

24. Шарвин:

Шарвин означава победа. Това е ново и все пак много прекрасно и смислено име за момченца. Това е едно от известните съвременни имена на бебета Hasta nakshatra на тамилски език.

25. Шашикант:

Шашикант или Шашикант означава луна. Той също така символизира блясък, сияние и светлина. Това е класическо и много често срещано име на момченце в Хаста накшатра.

Имена на бебето на момиченцето Хаста Накшатра:

26. Пуджа:

Пуджа или пуджа е най -често срещаното име под имената на момиченцето Хаста накшатра. Името Пуджа означава поклонение. Това е класически избор на име на момиченце.

27. Пуджита:

Poojitha означава да бъдеш почитан или някой, който заслужава уважение или е уважаван. Тези имена на Hasta nakshatra Kanya Rashi също са често срещан избор за име на момиченце.

28. Пунам:

Пунам е много класическо име на момиченце в Северна Индия. Това означава пълнолуние. Женските имена на Hasta nakshatra също символизират красотата и блясъка.

29. Poorva:

Пурва или Пурва означава по -рано или по -старо. Произхожда от езика хинди, който е кратко и сладко име на момиченце.

30. Пулкита:

Пулкита означава прегърнат. Това е уникално и не особено често срещано име за момиченца в Хаста накшатра.

31. Punitha:

Punitha означава да обичаш и да си чист. Той също така символизира свещеното. Друг вариант на името е Puneetha. Това е едно от редките бебешки имена на момичетата на Hastham natchathiram.

32. Pushpa:

Pushpa е прекрасен избор на име за момиченце, което е доста класическо и все пак често срещано за момиченцата. Това означава цвете.

33. Шаанти:

Shanthi или shaanthi е много често срещан избор на име на момиченце. Това е класическо и красиво име, което е общо от поколения заедно. Шанти означава мир.

34. Шахана:

Ако искате модерно и рядко уникално име, Шахана може да бъде добър избор. Шахана означава рага. Това име на бебето със звезда от Хастам също означава търпение.

35. Шайви:

Шайви е просперитет. Той също така символизира богатството и благоденствието. Това е модерен и все пак прекрасен, смислен избор на бебешко име за Hasta nakshatra.

36. Шамита:

Шамита или шамита означава миротворец. Това бебешко име на момиче от Hasta nakshatra означава човек, който е мирен, успокоен и винаги нежна душа.

37. Шанмухи:

Ако предпочитате традиционно, но необичайно и рядко име, Шамухи може да бъде идеален. Шанмухи означава шестилика богиня.

38. Шанви:

Шанви е много сладко и прекрасно смело име. Името Шанви означава светеща и привлекателна. Това също означава богиня Parvathi. Такова прекрасно модерно име със смислен ефект не е ли така.

39. Шарани:

Шарани е пазител или закрилник на земята. Това е рядък и изцяло нов избор на име за момиченце за Hasta nakshatraborns.

40. Шравани:

Шравани е много често срещано име в Индия. шравани означава човек, роден през месец Шраван. Името също означава богиня Parvathi.

41. Шарая:

Шарая означава принцеса или наслада. Името е рядък и съвременен избор за няколко съвременни родители, които искат необичайно име.

42. Шарика:

Шарика означава богиня Дурга. Името звучи много модерно и съвременно, но с интензивно традиционно значение.

43. Шармика:

Шармика на индийски език произлиза от красотата и красивата душа. Това е прекрасен избор на име на момиченце за Hasta nakshatra.

44. Шармита:

Шармита означава блестящ човек. Това също символизира блясък, красота и щастие.

45. Шарви:

Шарви означава божествено чувство. Името произхожда от езика хинди и е доста креативен избор на име за бебета от това поколение.

46. ​​Шавика:

Шавика е името на малката долина. Ако предпочитате сладко и красиво звучащо име, това може да е добър избор.

47. Шайна:

Шайна означава красива. Името е нов и рядък избор за момиченца, което също символизира красиво и весело същество.

48. Шейла:

Шейла е друго име за богинята Парвати. Това означава, че човек живее в планината.

49. Шатарупа:

Шатарупа означава съпруга на Брахма. Той също така символизира Господ Шива. Името е доста често срещан избор за момиченца в Северна Индия.

50. Шарвия:

Sharvya е нов избор за съвременно име. Това име е доста младо и означава светло и любящо.

Унисекс имена за бебета Hasta Nakshatra:

51. Шарва:

Шарва означава Господ Кришна. Това също символизира съвършена или завършена душа. Това е перфектно име както за момиченца, така и за момчета

52. Шаши:

Шаши отново е често срещано име в Индия, както за момчета, така и за момичета. Името Шаши означава луната.

53. Шасти:

Шасти означава команда или заповед. Това е и друго име за лорд Дурга и идеалното унисекс име както за момчета, така и за момичета в Хаста накшатра.

54. Пуня:

Пуня означава добра работа. Това също предполага достойно справедливо, свещено и свято. Името е рядко и уникално бебешко име за момчета и момичета.

55. Шайджу:

Шайджу е друго често срещано име за момчета и момичета. Това унисекс име символизира силата на слънцето. Това е перфектно традиционно и смислено име за бебетата Hasta nakshatra.

Двойни бебешки имена за Хастха Накшатра:

56. Пуран – Пурби:

Пуран означава пълно същество. Той също така символизира изобилието и наследника. Poorbi означава източно или класическо име на мелодия. Това е перфектно римувано име на момче и момиче за Hasta nakshatra.

57. Poornima – Poorti:

Poornima е често срещано име за момичета, което означава пълнолуние. Poorti отново означава удовлетворение. Това е избор на име на момиченце близнак.

58. Poorvika – Pooshitha:

Poorvika означава преди или предци. Пушита означава подхранван или обичан. Това са прекрасни имена на близнаци за момиченце за Хаста накшатра.

59. Пунарвика – Пундари:

Пунарвика означава звезда. Пундари означава свят. Това са перфектни модерни, но същевременно избора на име за близнаци за момиченце Hasta nakshatra.

60. Шашват- Шашрват:

Шашват означава вечен или постоянен. Шашрват е името на Лорд Слънце. Това са уникални, необичайни и прекрасни избори за близнаци за Hasta nakshatra.

Тези бебешки имена Hasta nakshatra са модерни, смислени, прекрасни и много сладки избори за бебета, родени от това поколение. Надявам се, че тези имена са ви харесали и сте намерили идеалното за вас. Кажете ни вашите мисли!

Опровержение:

Всички горепосочени имена имат своите значения според контекста и времето. Тези значения и символи могат да се променят в зависимост от различните култури, държави, региони и езици. Съветваме ви да извършите обширно проучване, преди да разберете няколко тълкувания, свързани с името.