Митхуна Раши или Близнаци е третият от 12 -те зодии. Той е представен от символа на два близнака, които се наричат ​​Кастор и Полукс. Според индуистката ведическа астрология децата, родени в накшатрите – Мригашира (1,2 пади), Вришабхам (3,4 пада) и Арудра (4 пади) попадат под Митхун Раши. В тази статия сме събрали 60 най -добри имена на бебета Mithun Rashi за момчета и момичета заедно със значенията.

mithuna rashi бебешки имена

Нека сега разгледаме началните азбуки или звуци на Митхуна Раши, предписани съгласно правилата на Накшатра:

  • Ve, Vo, Ka, Ki, Ku, Kham, Gna, Cha*

*може да варира в зависимост от разликите в Panchangam.

60 най -добри имена на бебета Mithuna Rashi за момчета и момичета със значения:

Ако търсите подходящо име за вашето момче или момиче, родено в Митхун Раши, което е перфектна комбинация от традиции и модерност, превъртете надолу:

25 уникални имена на момчета Mithuna Rashi:

Известно е, че момчетата, родени в Митхун Раши, имат силни черти на индивидуализъм. Те са много ясни в мислите си и общуването е тяхната основна сила. Нека сега разгледаме Топ 25 имена за бебета, родени в този Раши:

1. Вед:

Името „Вед” произлиза от санскритския език. Това е кратката форма на „Веда, което означава„ Свещено знание “и е едно от популярните имена за бебета, родени в Митхун Раши.

2. Vedanth:

Vedanth е произведено от санскрит име за момчета, което означава „Този, който е постигнал най -добрата мъдрост на Ведите“. Името е образувано с думите „Веда“, което означава Веди и „Мравка“, което означава заключение.

3. Ведик:

Името „Ведик” произлиза от санскритската дума „Веда”, което означава свещено знание. Добавянето на буквите „ik“ го прави подходящ за мъжки пол. Друго тълкуване на това име е „Съзнание“.

4. Ведин:

Ведин е уникално име за бебета, родени в Близнаци. Смята се, че е едно от многото имена на Господ Брахма и затова символизира знанието, интелигентността и креативността. Вариантът на правопис е „Ведхин“.

5. Vehant:

Името „Вехант“ е подходящо за бебе, родено в Митхун Раши. Означава „интелигентен“, „мъдрост“ и т.н. Думата произлиза от санскритския език.

6. Място на провеждане:

„Venu“ е красиво име за момчета, което означава „бамбукова флейта“. Името произлиза от санскритската дума „Venuvu“, която е музикалният инструмент, свирен от Господ Кришна.

7. Вумик:

„Voumik“ е уникално име за бебета, което означава „Земна любов“. Може да се тълкува като любов към семейството, отношенията и т.н. Няма алтернативни правописи или вариации за това име.

8. Кашяп:

Думата „Kashyap“ е свързана с индуската митология и има множество значения. Това е името на древен Мъдрец на име Кашяпа, от когото се казва, че Кашяп готрата е започнала. Другите тълкувания на тази дума са „костенурка“, „елен“ и т.н..

9. Кадамб:

„Кадамб“ е различно име за бебета, родени в знак Близнаци. Произхожда от санскритското име „Кадамба“, името на свещено дърво, за което се смята, че е личен фаворит на Парвати Деви.

10. Кайлаш:

Това е популярно име за индуски бебета, което идва след „планината Кайлаша“, свещеното жилище на Бог Шива. Кайлаш също се свързва с окончателното спасение, мир и вечност.

11. Каладхар:

Kaladhar е интересно име за бебета, което означава „Луна“. Произведената от санскрит дума означава „този, който показва различни фази“ и подходящ за тези, които показват различни качества и емоции в тях.

12. Калеш:

Калеш е подходящо име за момчета, родени в Близнаци, което означава „Господ Шива“. Думата може да бъде получена от „Кайлаш“, свещеното планинско жилище на Шива.

13. Кандарп:

Кандарп е едно от многото имена на „Камадева“ или Купидон. Твърди се, че името идва от първите думи на Камадева към Господ Брахма, „Кам Дарпаями“. Така се ражда името „Кандарпа“, което е отговорно за живота на Земята.

14. Киаан:

Kiaan е модерно име за бебета, родени в Mithun Rashi. Според индуизма „Киаан“ е друго име на лорд Вишну и произхожда от санскритския език.

15. Kinal:

Ако търсите стилно име за бебе, опитайте „Kinal“. Произведеното от хинди име означава „Място, където се ражда огънят“. Човек може да свърже тази дума с интелигентност, креативност и вдъхновение.

16. Кирети:

Kireeti е мощно име за бебета, което се споменава за първи път в индуския епос, Mahabharata. Това е името, дадено на Арджуна, след като лорд Индра постави небесната корона „Киретам“ на главата му.

17. Кишант:

Името „Кишант“ е едно от многото имена на Господ Кришна. Думата вероятно би могла да бъде получена от „Криш“, кратката форма на Кришна. Можете да използвате „Kishu“ или дори „Kannayya“ като псевдоним.

18. Киянш:

Киянш е име на бебе, което означава „Човек, който има всички качества“. Името е адаптирано от различни езици и следователно няма единствен произход. Псевдонимът може да бъде „Кия“.

19. Курмеш:

Името „Курмеш“ идва от санскритската дума „Курма“, означаваща Костенурка. Курма е един от 10 -те аватара на лорд Вишну и името е адаптирано от него.

20. Кошал:

Думата „Кошал“ е санскритска дума, която означава „който е умел“. Алтернативната дума за това име е „Nipun“, която също има същото значение.

21. Кубер:

Името „Кубер“ идва от индуистката митология, в която е името на „Господаря на богатството“ или Кубера. Името е свързано с изобилие от богатство и богатства.

22. Khamish:

Khamish се счита за едно от многото имена на Бог Шива. Това е съвременна версия на неговите имена и следователно няма пряко значение или превод на думата.

23. Чаарвик:

Името „Чаарвик“ означава „добро момче“. Поради значението му много родители предпочитат да изберат тази дума за малките си момчета. Друго тълкуване на тази дума е „добре изглеждащо момче“, тъй като „chaaru“ на санскрит означава красива.

24. Chaahal:

Chaahal е произведено от хинди име за момчета, което означава „щастие“. Алтернативният правопис е Chahal. Използва се най -вече от родители, които принадлежат към общности, говорещи хинди.

25. Gnandeep:

Думата „Gnan“ означава знание на санскрит. Така че „Jnandeep“ означава „светлина на знанието“. Някои хора предпочитат правописа „Gyan“, тъй като звучи по -просто от „Gnan“.

25 най -добри имена на момичета Mithun Rashi:

Казват, че момиченцата, родени от Митхуна Раши, имат качества на независим характер, умения за бързо решаване на проблеми и добра финансова администрация. Ето някои от най -добрите имена за тези малки момичета, които следват правилата на Раши Накшатра:

26. Веданши:

Веданши е красиво име за момичета, родени в Митхун Раши. Това е санскритска дума, която произлиза от термините „Веда“, свещените Веди и „Анши“, означаващи „част от“. Така че „Веданши“ означава „този, който е част от свещените Веди“.

27. Веданджана:

Друго хубаво име за момичета, родени в Близнаци, е Веданджана. Произхожда от санскритския език и значението е „Този, който познава Ведите“. Можете също да използвате „Веда“ като прякор за тази дума.

28. Ведика:

Ведика е хубаво име за момичета, което започва с „Ве“. Името има множество значения, като „този, който възстановява знания“ или „място“. Сладък псевдоним за Ведика може да бъде „Веду“, „Веди“ и т.н..

29. Vennela:

Vennela е сладко звучащо име за момиченцата Mithun Rashi, което означава „лунна светлина“. Името произлиза от санскритския език и символизира меката природа, спокойствието, блаженството и спокойствието.

30. Ветри:

Vetri е необичайно име за момиченца, което означава „победоносен“ или „успешен“. Произхожда от тамилски език и обикновено се използва от южноиндийски хора, особено от тамилските региони.

31. Вонима:

Vonima е съвременно име за момиченца, което няма особено значение. Това е подходящ избор за родители, които предпочитат стилно и рядко име за децата си.

32. Каджол:

Ако сте фен на боливудските филми от миналото, тогава може би Каджол е интересно име за вашето момиченце. Името на индуски произход означава „Човек с красиви очи“. Това също означава Kohl или очна линия.

33. Калпита:

Калпита е красиво име за момичета, което означава „творчество“ или „въображение“. Думата произлиза от санскритския термин „Калпана“, което също е подходящо име за женския пол.

34. Кадамбари:

Кадамбари е традиционно индийско име, което произлиза от много източници. Смята се за друго име на богинята Сарасвати, божеството на знанието. На санскрит женска кукувица се нарича Кадамбари, а има и дърво, наречено Кадамба, от което произлиза името „Кадамбари“.

35. Камахя:

Камахя е името на индуистка богиня, за която се смята, че е въплъщение на Дурга Деви. Много родители, които вярват в нейните чудеса, предпочитат да дадат това име на дъщерите си.

36. Кангана:

Името „Kangana“ означава гривна или гривна. Произведеното от хинди име се свързва с просперитет, „сухаган“ и щастие. Така че, ако искате да дадете радостно име на малкото си момиче, тази дума може да е добър вариант.

37. Киара:

Kiara е неиндийско име, което произлиза от множество езици като италиански, ирландски и т.н. И така, то има различни значения като тъмнокоса, първият слънчев лъч, яркост, красиво и т.н. Не мислите ли, че това е перфектно изберете за дъщеря си?

38. Кинера:

Kinnera идва от телугу и санскрит, което означава „лъч“. Думата има поетична атмосфера, което я прави подходящ избор за именуване на момиченца.

39. Киранмайи:

Името „Kiranmayi“ означава „човек, пълен със слънчеви лъчи“. Това е популярно име за момиченца, което се свързва с качества като яркост, креативност и др. Обърнете внимание, че коренната дума „Kiran“ е унисекс и е подходяща за двата пола.

40. Киртика:

Киртика е име за индуски момиченца, което означава „Известни“. Думата произлиза от санскритския термин „Kirthi“, което означава „слава“ или „репутация“. Вариантът на правопис е „Keerthika“.

41. Кишори:

Кишори е хубаво име за момичета, което означава красива девойка, добре изглеждащо момиче или младо момиче. Името идва от санскритската дума „Кишорам“, което означава Млад. Той е идеален за момичета, родени в Mithun Rashi и Mrigashira Nakshatram.

42. Комали:

Komali е прекрасно име за малки момичета, които се раждат нежни и красиви. Дори действителното значение на името означава нежност, деликатност, изящество и т.н. Като алтернатива можете да използвате „Komala“ или „Komal“, които имат същото значение.

43. Коял:

Името „Koyal“ е много популярно сред родителите, които говорят хинди. Това означава „кукувица“, птица, известна със своя мелодичен глас. Алтернативните правописи са „Koel“, „Koyel“ и т.н..

44. Хамари:

Хамари е различно име за момиченца, което означава „този, който свети като луна“. Това е относително неизвестно име в списъка на индийските имена на момиченца. Така че, ако искате да изберете рядко име за вашата принцеса, опитайте това!

45. Ханджана:

„Ханджана“ идва от хинди, което означава „съкровище“. Оригиналната дума е „Khazana“, която е леко променена, за да стане подходящо име за женския пол.

46. ​​Гнанешвари:

Gnaneshwari е име на момиченце, което е богато на значение. Първо, това е едно от многото имена на богинята Лакшми, божеството на богатството. Истинският превод на думата е „Този, който знае“, тъй като „Гнана“ означава знание.

47. Гнапика:

Името „Gnapika“ означава сувенир или памет. Някои хора също го тълкуват като интелигентност или знание. Произхожда от телугу и санскрит.

48. Чаарви:

Чаарви е кратко и сладко име за момичета, което води началото си от санскритския език. Значението му е „този, който е красив“. Алтернативната дума може да бъде „Чаарвика“, което също означава същото.

49. Чая:

„Chaaya“ е друго популярно име за момиченца, което означава „Сянка“ или „Отражение“. Името е свързано с творчество, мъдрост и т.н. и води началото си от санскритския език.

50. Чаарми:

„Чаарми“, също написано като Чарми или Чарми, е производно от санскрит, което означава „Божи дар“. Името също се превежда като „красив“ или „прекрасен“, „добре изглеждащ“ и т.н..

5 унисекс имена за бебета Mithuna Rashi:

Ето нашите топ 5 любими имена Mithuna Rashi с неутрално по пол значение:

51. Киран:

Киран е популярно унисекс име, което произлиза от санскритската дума „Кирана“, която означава лъчи. Името е избрано за двата пола поради неутралното му значение. Можете също така да добавяте префикси или наставки, за да направите дълги имена като „Jyothi Kiran“, „Kiranmayi“ и т.н..

52. Кирти:

Kirti, също написано като Keerthi, е неутрално по пол име. Това означава „слава“ или „репутация“. Думата произхожда от санскритския език, а някои дори я тълкуват като „вечен пламък“.

53. Чандра:

Името „Чандра“ обикновено се използва в много индийски езици. Произхожда от санскрит, което означава „Луна“. Като промените името с префикс или суфикс, можете да го направите специфичен за пол. Примери са „Чандра Секхар“ (момче), „Чандраканта“ (момиче) и т.н..

54. Гнана:

Друго популярно име за момчета и момичета с неутрално значение е „Гнана“. Това означава „знание“. Подобно на други унисекс имена, тази дума също може да бъде променена, за да отговаря на определен пол. Примери – „Gnanadeep“, „Gnaneshwari“ и др.

55. Камал:

Името „Камал“ е едно от най -широко използваните унисекс имена за индийски бебета. Това означава „лотос“ и символизира качества като чистота, просветление, красота и т.н. Примери за специфично за пола име с тази дума са „Камала“, „Камалнат“ и т.н..

5 имена на бебета -близнаци Mithun Rashi:

Ето 5 най -добри имена за близнаци, родени в Митхуна Раши. Имаме обхванати комбинации от момче-момче, момиче-момиче, момче и момиче.

56. Кетан – Кеша:

Ето набор от бебешки имена за момче и момиче близнаци. Кетан е мъжко име, което означава „чисто злато“, а Кеша е момиче, което означава „коса“ или „радост“. И двете започват със звука „Ке“ и имат римован ефект, когато се произнасят заедно.

57. Каник- Канчана:

Друг набор от имена за момче и момиче близнаци са Каник и Канчана. И двете имена идват от санскритския език. Каник означава „зърно“, а Канчана означава „златен“. Така че, когато се съберат, имената се превеждат като „златно зърно“.

58. Кушал – Кунал:

Ако имате близнаци, родени в Митхун Раши, опитайте с имената – Кушал и Кунал. Това са думи на хинди, които започват със звука „Ku“ и имат различни значения. Кушал означава „Умел“ или „умен“, а Кунал означава „Лотос“ или „син на император Ашока“.

59. Чандана – Чандини:

Имената на момиченцето -близнак „Chandana“ и „Chandini“ имат сходни правописи, но различни значения. Chandana означава „сандалово дърво“, а Chandini означава лунна светлина. И двете думи символизират мир и спокойствие.

60. Калаш – Калпана:

Калаш и Калпана са кръстени на момченце и момиченце близнак. Калаш означава „Свещено гърне“, а Калпана означава „въображение“. Въпреки че нямат сродни значения, сходният правопис и звук ги правят идеални за именуване на бебета близнаци.

Надяваме се, че този списък от 60 най -добри имена за бебета Mithuna Rashi ви е харесал. Имайте предвид, че информацията, свързана с началните азбуки или звуците на този Раши, може да варира в зависимост от Панчанга, за която говорите. И така, включили ли сте в кратък списък имена от тази колекция? Ако да, уведомете ни любимите си думи!

ОПРОВЕРЖЕНИЕ: Важно е да се отбележи, че тези имена могат да имат различно значение в различните страни, култури и езици. Така че, не забравяйте да разберете напълно символиката на името в местната култура, преди да го изберете за вашето бебе. Не трябва да разчитате на материалите, предоставени в тази статия, тъй като информацията не е подкрепена с обширни изследвания или експертни становища.