Булчинските бижута са изключителните за булката и са идеални за специалния й ден, който е сватбата. Сватбата е най -ценният ден в живота на една жена, както и нейните бижута, които красят красотата на булката. Сватбата е много специално нещо за една жена, когато тя стане съпруга и я впусне в ново пътешествие към живота с нови отношения и връзки. Така че булчинските бижута са идеалното нещо, за да се чувства специална и на този ден цялото внимание е само върху нея.

прости и тежки индийски булчински бижута

Специалните подбрани булчински бижута също й придават онова сияние и блясък в лицето, което е много символично за булката. Сватбите са огромни и следователно бижутата са част от него в голям мащаб. Пазаруването на бижута за сватба е голямо нещо.

Популярни и най -нови дизайни на сватбени бижута:

Булчинските бижута се състоят от различни бижута и аксесоари за булката, за да завършат визията. Нека да разгледаме топ 25 на дизайна на булчински бижута.

1. Дизайнерски булчински златни колиета:

Златото е много важна част от булчинските бижута. Златото е много благоприятно и затова се използва широко в булчинските бижута. Златните огърлици изглеждат великолепни и тежки и падат красиво по врата, а оттам и булката изглежда блестяща, когато носи златни колиета и златни бижута.

булчинско-златни огърлици

Златни колиета със съвпадащи обеци и други златни бижута като гривни, вериги, дълги вериги, къси колиета и т.н. допълват булчинския вид. Златните бижута са част от колекцията булчински бижута с всички аксесоари в злато за този красив вид в специалния ден.

2. Комплекти за сватбени бижута Polki:

Комплекти за сватбени бижута Polki

Polki е основно добит необработен диамант, използван изключително за изработка на булчински бижута. Булчинският комплект за бижута Polki е тежък и следователно идеален за този богат външен вид на булка на сватбата й. Поли камъните имат този суров вид в тях и следователно са от скъпата страна, що се отнася до стойността. Polki има чисто антично покритие, идеално за този етнически облик с традиционното сватбено облекло.

3. Булчински златни и кундански комплекти за сватба:

Булчински златни и кундански комплекти за сватба

Kundan е изключително популярен и много важен в дизайна на бижута и колекцията за сватби. Булката изглежда абсолютно възхитителна и светеща във всякакъв вид бижута от Кунда. Това е форма на традиционни сватбени бижута от Раджастан. Бижутата Kundan са произведения на скъпи камъни в зелено, кестеняво или червено и диаманти в злато. Така булчинските комплекти на Kundan могат да имат кундански и златни огърлици, дълги слоести вериги, kamarband, арменци, гривни, maang tikka, чокери и др.

Златните бижута от Кундан завършват булчинския вид на жена и тя изглежда като момиче в деня на сватбата си. При изработката на булчинско злато и бижута от Кундан се включва много упорита работа и майсторство.

4. Храмов дизайн на сватбени бижута:

Дизайн на сватбени бижута в храма

Сватбите са тези специални поводи, които са преживяване за цял живот. И следователно бижутата са важен аспект на булката. Сватбените златни бижута от храмовия дизайн са най-новият и нов участник в булчинския дизайн и тези небесно изглеждащи бижута са невероятно красиви. Те имат изображения на богове като Господ Кришна; Богини Лакшми, Деви и др., Изработени със сложен дизайн в храмовата архитектура. Те са красиво проектирани с прецизност за този вид на Богиня като булчински във всяка жена.

5. Комплект сватбени бижута от Ruby:

Комплект сватбени бижута Ruby

Рубинените камъни се използват от много години при изработката на булчински бижута. Ярките рубинени камъни придават този богат вид на южноиндийска булка с традиционни златни сари Kanjivaram и други бижута. Дори антични рубинени бижута с традиционни джумки могат да се носят от булката на специалния й ден. Колиета и комплекти джумка в рубини и злато с този античен вид могат да бъдат идеални за тази традиционна сватбена визия. Тези булчински рубинени комплекти с тежка огърлица, дълги подходящи тежки обеци, верига и т.н. допълват булчинския вид.

6. Традиционен комплект сватбени бижута с дизайн Laxmi:

Традиционен комплект сватбени бижута с дизайн Laxmi

Булката изглежда не по -малко от Богиня в деня на сватбата си. И така, какъв по -добър начин от това да се украси с дизайна на богинята Лаксми! Лаксми е известна като богинята на богатството. С тези красиво изработени сватбени бижута в дизайна на Laxmi, тя със сигурност ще изглежда небесно красива и красива. Тези традиционни бижута имат красив дизайн, сложно издълбан в дълги вериги, къси вериги и колиета.

7. Булчински перлени етнически джумки:

Булчински перлени етнически джумки

Jhumkas са едни от най -ярките и елегантни в булчинските бижута, когато булката носи своите обеци. Тези невероятно изглеждащи перлени етнически джумки вървят много добре с други булчински бижута. Перлите със злато и тези деликатно изглеждащи висящи вериги с булчински джумки са просто красиви на булка. Jhumkas са най -предпочитаните булчински обеци в много части на страната от булки.

8. Традиционни булчински златни и каменни джумки:

Традиционни булчински златни и каменни джумки

Jhumkas са най -елегантните бижута в обеци за индийска булка. Jhumkas определено намират място в бижутерията. Те дори могат да се носят самостоятелно за всяка функция след сватбата. Златни джумки със сложна работа, скъпи камъни, шарки и др. Са идеални за този традиционен, но античен вид. Златни джумки с диаманти, рубини, изумруди и скъпоценни камъни са много популярни в булчинските бижута.

9. Тежки капчици за булка:

Тежки падащи обеци за булка

Обеците са известни още като индийски бали или чаандбали. Тези уникални проектирани обеци са просто красиви и булката ще бъде просто прекрасна в тези тежки бали. Те са тежки и имат дизайнерски елемент. Тези обеци имат тежка каменна обработка и са дълги със сложен модел в кръгове. Те също могат да се носят самостоятелно по -късно.

10. Комплекти за булчински диаманти:

Булчински комплекти бижута с диамант

Говоренето за булки и диаманти е задължително нещо в булчинските й бижута. В края на краищата това е нейният специален ден, нейната сватба. Диамантите са просто идеални за всяка булка с всяко булчинско облекло. Тези перфектни лъскави камъни съвпадат с всеки тон на кожата, цвят и т.н. Това без съмнение е скъпо, но щастието на лицето й няма равен. Тези спиращи дъха красиви комплекти диаманти могат да имат маангитка, ръчни вериги, камарбанд, гривни, щифт за нос, тежко колие/чокер, дълга пластова верига с тежък висулка, обеци и др..

11. Комплекти бижута за булчински монети:

Комплекти за бижута за булчински монети

Изключително важни в сватбите в Керала са тези традиционни огърлици с монети/комплект с дълги вериги с обеци. Колиета с монети, известни още като „каасумаала“: Каасу означава монети/пари, а Маала означава верига/огърлица. Те имат антична стойност и затова са важни по време на сватбите като подарък и благословия от старейшините. Тези гердани от монети имат малки кръгли монети с изображение на богинята Лаксми (богинята на богатството) отпред, съединени красиво, за да образуват огърлица или дълга верига. Те изглеждат невероятно с традиционния керала kasavusaree (почти бяло сари със златни рамки).

12. Комплект бижута от булчински перли:

Комплект бижута от булчински перли

Перлите изглеждат красиви на всяка жена, независимо от цвета на кожата, възрастта и др. Сватбените бижута от перли могат да бъдат идеални за вечерния прием. Перлите с диаманти и подходящи обеци изглеждат невероятно с този блясък вечер. Перлите и диамантите или перлите с всякакви скъпи камъни са символични за класа; величие и роялти, които се отразяват, когато носи тези комплекти.

13. Комплект булчински диамантени чокери:

Булчински диамантен чокер комплект

Чокерите са онези небесно изглеждащи огърлици от скъпоценни и полускъпоценни камъни с изключителни дялони за диамант за този бляскав външен вид на булка. Диамантите с рубини, изумруди, сапфири и т.н. са класически за чокери, а външният вид се развява от много булки в техните сватби. Блясъкът, блясъкът и класът на белите диаманти и царственият, кралски вид на скъпоценни камъни се съчетават в един тежък булчински комплект за бижута.

14. Наследие Булчинско колие от кундан:

Наследие Булчинско колие Kundan

Едно от най -скъпите булчински бижута е бижутата Kundan. Бижутата Kundan са ръчно изработени или по -скоро ръчно изработени с прецизност и съвършенство за това красиво изглеждащо финално бижу. Тежките огърлици от кундан са част от индийското булчинско облекло, съчетано с тежките й сарита или сватбеното облекло. Булката свети естествено, след като тази красива бижутерия заема централно място.

15. Южноиндийски антични булчински бижута:

Южноиндийски антични булчински бижута

Дизайнът на бижута от Южна Индия е уникален и много различен от другите дизайни на булчински бижута. Разфасовките, дизайна, марката и моделите са много различни и ефектни и човек се пренася в друг свят само като погледне бижуто. Качеството на диаманти, рубини и злато; блясъкът, блясъкът и марката на дизайна и бижутата са просто спиращи дъха и традиционната булка, носеща тези бижута, изглежда великолепно. Това са наследствени вещи и могат да бъдат обсипани с диаманти и рубин за богата, но антикварна стойност. Много използвани по време на сватби и бракове, тези булчински бижута се предават на следващото поколение по време на или след брака.

16. Сватбени бижута от златни гривни:

Сватбени златни бижута

Най -важните за булката след огърлици и всички са гривни. Гривните са най -важни, когато булката мисли за булчински бижута, тъй като ръцете играят много важна роля в сватбата. Булчинските златни гривни са тежки и са много уникално проектирани. Сложната работа по проектиране, скъпата каменна работа, използването на чисто злато в гривната е доказателство, че гривната си заслужава да бъде класифицирана като важно булчинско облекло.

17. Сватбени гривни за наследство:

Наследени булчински гривни

Няма достатъчно думи, за да се опишат антични или бижута с наследство с перли и злато. Перлите в бяло/почти бяло с това антично златно покритие придават красив вид на ръцете на булката. Тя може да обедини тези тежки гривни с по -прости антични за по -пълен поглед в ръцете.

18. Сватбени бижута с диамантени пръстени:

Сватбени бижута с диамантени пръстени

Най -важното бижу за една жена в деня на годежа й, както и за брака й са пръстените. Скъпите пръстени за пръсти с диаманти и скъпоценни камъни в злато са много важни за булката. Това е символ на нейната женственост и бележи нейното пътуване към семейния живот със съпруга или партньора си. Булките могат да избират от различни пръстени за този зашеметяващ вид на ръцете й на сватбени снимки за цял живот.

19. Вериги на талията в булчински бижута:

Вериги на талията в булчински бижута

Едни от най -важните в булчинските бижута са веригите на талията, по -известни като kamarbandh. Веригите на талията са изключително красиви и изглеждат невероятно на булка. Те имат този красив завършек с закачалки, камъни, пластове и т.н. за различно усещане и поглед към булчинското облекло. Брилянтната верига на талията допълва булчинския вид. Те могат да бъдат от чисто злато със скъпи каменни работи на слоеве, подчертаващи талията.

20. Булчински ръкава:

Булчински ръкавици

Армлетите или Bajuband са много на мода с традиционно облекло, етническо облекло и сари, както и с етнически топове без ръкави с дънки и те са еднакво важни за булчинските бижута. Но булчинските лайсни са за завършване на традиционния облик на булката. Красива булка с антични бижута ще се нуждае от антична броня само за да завърши този перфектен вид на булката. Изглеждат изключително зашеметяващи и човек не може да устои на парадирането с тези уникални антични армлета с кунданска работа, каменна работа или полски работа.

21. Булчински ръчни вериги:

Булчински ръчни вериги

Ръчните вериги или хаат глупакът са най -важният ръчен аксесоар за булката. Това са основно верига в кунданска работа или злато или диаманти, преминаващи от пръстена на пръста до китката. Те придават красив вид на ръцете, тъй като видът на ръцете е много важен за булката.

22. Булчинска Чура в ръце:

Булчинска Чура в ръце

Chura е набор от гривни, които обикновено са червени и бели на цвят, носени като четири комплекта по два в едната ръка, състоящи се от четири бели кади и останали тънки червени и бели гривни. Символично за културата, тя е много важна част от индийската сватба, особено в Северна Индия. Булката трябва да носи това поне 40 дни след сватбата.

23. Бижута Kadas за булка:

Бижута Kadas за булка

Кадасите са големи дебели гривни, носени като единични или като комплект от две. Булките трябва да носят кади като част от обичаите и традициите, разпространени в семейството и по време на сватби. Кадасите също се предават от поколения, когато нова булка е посрещната в къщата. Те всъщност са онези гривни, които са в семейството от поколения. Следователно, кадите са много важни бижута с емоционална стойност, свързана с тях.

24. Дизайнерски бижута за глезени:

Дизайнерски бижута за глезени

Най -важният аксесоар, който подчертава краката й, са глезените и панталоните. Пръстите са символ, че е омъжена и трябва да се носи от булката през втория пръст през цялото време. Глезените разкрасяват и подчертават краката на булката. Те могат да бъдат в кундан, злато или сребро.

25. Булчински Маанг Тика:

Булчински Маанг Тика

Когато булката влиза с този срамежлив поглед, първото нещо, което хората забелязват, е нейният maang tikka. Maang tikkas или вериги за глава са съществена част от булчинския външен вид. Тези мангтички в диаманти, кунданска работа, рубини, изумруди и т.н. изглеждат зашеметяващо. Те изглеждат много великолепни и красиви на булката, която ги носи. Maaangtikkas или вериги за глава са уникални бижута и когато са в диамант или кундан, стойността просто се умножава.

Както булката е много важна за сватбата, така и булчинските бижута за нея. Така че изборът на булчински бижута е много важен за този перфектен външен вид на нейната сватба. С богата гама от опции за бижута в наши дни, тя може да избира и персонализира сватбения си вид, изгледа на рецепцията и да търси всички други функции. Златото, диамантите, кунданът и полките са най -предпочитаните булчински бижута.