Храмовите бижута са най -древното традиционно изкуство на занаятчиите в Индия. Бижутата от храма първоначално са направени за Бога и богините на индийската култура. Тогава класическите танцьори приеха да носят орнаментите като част от своите танцови костюми. Дългите храстови огърлици и гривни и др. Са били широко използвани от танцьорите на Бхаратнатюм и Кучипуди.

антични храмови бижута

Постепенно всички жени в Индия обичаха да ги носят. И днес всички чужди държави също обичат да имат храмовите бижута за себе си.

Различни видове антични храмови бижута:

Когато стигнем до закупуването на храмови бижута. Античните храмови бижута са най -добрите сред съкровищата на злато и сребро. Тук имаме някои красиви и страхотни уникални дизайни на антични храмови бижута, както следва.

1. Бижутерия от античен храм:

античен-храм-бижута-античен-храм-бижута-огърлица

Това е древен дизайн на колие от храмови бижута. Красотата на работата може да се види в фината работа с точност и упорита работа. Колието е направено със символите на богини в централната висулка и същото с другите приставки на огърлицата.

2. Антични храмови бижута с отворени винтове:

античен-храм-бижута-античен-храм-бижута-отворен-винт-гривни

Това са гривни от храмовите бижута. Тук те са използвали монети джини, за да направят древния дизайн на храмовите бижута, чудесно произведение. Простият дизайн на монети джини придава богат ефект на превръзката ви.

3. Антична висулка в храмовите бижута:

античен-храм-бижута-античен-висулка-в-храм-бижута

Ето един страхотен дизайн на висулка, която е красиво издълбана в злато с шипове рубини и изумруди. Античният дизайн на висулката дава най -добрия пример за храмови бижута. Висулката е изработена от злато с повече диамантен вид.

4. Древна работа в храма Тика:

античен-храм-бижута-антична-работа-в-храм-теека

Тук можете да видите булчинска тика, изработена в златен храм дизайн на бижута. Работата по тикката е направена с диаманти от рубини и перли в злато. Прекрасно произведение на изкуството. Храмовите бижута се използват за бракове; булката обикновено ходи само за храмови бижута.

5. Колан на талията за бижута Temple:

античен-храм-бижута-а-храм-бижута-колан на кръста

Тук имаме колан на талията с оригиналния дизайн на древни храмови бижута. Страхотна работа на занаятчиите. Коланът на талията е изцяло изработен със символи на божество, за да му придаде традиционен вид. Южноиндийските жени носят колан по -често в сравнение с други жени. Техните сватби и класически танцьори носят колани на кръста с храмови дизайни.

6. Традиционна антична джумка с накши:

античен-храм-бижута-традиционен-античен-джумка-с-накши

Ето джумки с традиционни нашикаами, направени от индийски занаятчии. Jhumkas са отличен пример за храмови антични бижута. Джумките са красиво камъни с висящи рубинови изумруди и перли. Те ще дадат етнически ефект на превръзката ви.

7. Bajuband Античният храм бижута:

античен-храм-бижута-baajuband-античният-храм-бижута

Баджубандът е вид украшение от гривна, носено в горната част на ръката. Това е красива работа на баджубанд. Тук баджубандът е красиво проектиран и украсен с рубини и изумруди по благочестивия дизайн. Бог и богини бяха предлагани баджубанти. Сега дори жените често ги носят.

8. Брошки в бижута от древен храм:

антични-храмови-бижута-брошки-в-древни-храмови-бижута

Ето една игла за сари, направена в дизайн на бижута за храмове, носена от много жени на сари. Това е оригинален традиционен дизайн на храмови бижута. Брошките се предлагат в много дизайни и метали. Обикновено се използва за закрепване на сари.

9. Хрупки за бижута, проектирани за коса:

антични-храм-бижута-храм-бижута-проектирани-щифтове за коса

Игличките за коса също са проектирани с красивата работа на храмовите бижута. Творчеството на традиционните бижута е много обичано при сватбени поводи. Класическите танцьори и индийските булки използваха брошки за коса на сватбените си поводи и танци.

Така че тук имаме много дизайни на бижута, които са красиво издълбани и украсени с древните антични храмови бижута. Имаме огърлици, булчински комплекти, тика, гривни, баджубанд, фиби и брошки и т.н. много повече орнаменти, които са направени с храмовите дизайни и в злато, сребро и други метали също.