Дизайнът на бижута, даващ поглед към древните исторически дизайни, е по -вероятно да бъде избран за големи луксозни поводи. Такива бижута са избрани да се носят по религиозни поводи или за някаква специфична танцова форма като бхаратанатям и кучипуди. Едно от тези бижута са храмовите комплекти бижута. Такива комплекти се използват и от булките в Южна Индия. Те също носят такива бижута по фестивали.

храмови комплекти бижута

Дизайните са изработени от чисто 22 -каратово злато, носещо предимно красив атрактивен дизайн като накши, харам, поли и т.н., а също така носят и висулка, вдъхновена от идолите на Бог и Богиня.

Дизайн на бижута в храмов комплект:

Нека да разгледаме някои известни дизайни на храмове, които стават модерни в наши дни.

1. Комплект колиета от мъниста:

мъниста-храма-огърлица-комплект

Този комплект бижута от храмови бижута е красива комбинация от злато, смарагд и мъниста. Висулката Богиня Лакшми придава уникален вид, заобиколен от червени и зелени мъниста, свързани заедно. Колието може да се носи с прекрасни обеци джумка със същите мъниста. Това е перфектно съвпадение с сари от Kanjivaram.

2. Харамски перлен комплект:

харам-храм-перлен комплект

Тази красива бижутерия с храмов комплект е много привлекателна. Това е комбинация от цветни перли, дизайн на харам и прекрасни диаманти с висулка Богиня Лакшми и комплект обеци, изработени от камъни и перли. Този комплект се носи широко на сватби.

3. Комплект Temple Mango Mala:

храм-бижута-комплекти-храм-манго-мала-комплект

Това е най -новият дизайн на бижута от храмови комплекти. Красивият комплект огърлици е изработен от чисто 22 -каратово злато. За украсата му се използват прекрасни мъниста, а към красотата на дизайна се добавят малки златни топки. Прекрасните обеци jhumka му придават етнически вид. Дизайнът на манго му придава невероятен вид. Той е изключително модерен в сватби и церемонии.

4. Перлен флорален комплект:

перлен-флорален-храмов комплект

Този прекрасен декор е прекрасна комбинация от флорален дизайн, перли и антични диаманти. Също така носи прекрасен медальон на богинята Лакшми заедно с няколко нейни идола. Това парче е силно видяно в религиозни функции на тежки сари и рокли.

5. Комплект матов лакшми:

храмови-бижута-комплекти-мат-лакшми-комплект

Това е един от популярните южноиндийски бижута. Това е дизайн на бижута в храмов комплект, който включва червени и зелени плоски диаманти, висулка на богинята Лакшми и известния матов дизайн. Завършването на комплекта се извършва с висящи надолу малки златни топки. Този дизайн се носи както на сватби, така и за малки поводи.

6. Комплект колие от паун Накши:

комплект паун-накши-храм-огърлица

Това прекрасно бижу за храма привлича погледите на зрителите. Красивият комплект с работа на паун и богиня Лакшми накши изглежда зашеметяващо с прекрасните дълги обеци. Този комплект ви дава уникален вид в брака.

7. Храмов комплект Руби Харам:

ruby-haram-temple-set-neck

Зашеметяващ комплект с прекрасни рубини придава на притежателя уникален и атрактивен вид. Той е много подходящ за тежки сарита и дизайнерски облекла. Този комплект е красива комбинация от рубин, изумруди и злато.

8. Античен комплект Чандбали:

античен-чандбали-храмов комплект

Този шедьовър изглежда зашеметяващо върху lehengas, носени в брака и други функции. Комплектът изглежда зашеметяващо с изумруди, диаманти и дизайн на ghungroo. Перлата в крайна сметка му придава невероятно докосване. Това е първият избор на зрителите, когато стигнат до избора на нещо уникално.

9. Комплект от античен булчински храм:

античен-храм-булчински-храм-комплект

Този уникален булчински бижута в храма привлича булките, които искат различен вид. Усипан с няколко плоски диаманта, той дава поглед към Raas Lol, показващ гопи, Кришна и птици с флорален дизайн.

Дизайнът на храмовите бижута има свой собствен уникален вид, който сега става модерен в браковете. Също така колекцията от булчински бижута от храма има своя уникалност, която трябва да се носи. Различният Бог и флоралните дизайни му придават невероятно докосване. Дори и най -простият дизайн ви дава нова тенденция и ви помага да изглеждате стилно, носейки сари.