Античните бижута са тези, които представляват отминала епоха или период от време в еволюцията на човешкото общество. Античен, както думата означава от старо време или от старо време. Античните бижута покорно се предават от поколение на поколение в семейството и всъщност са благословиите на старейшините под формата на бижута.

антични бижута

Тези бижута носят семейни емоции и имат ценност, свързана с наследството. Марката и майсторството на античните бижута са несравними и човек ще остане очарован, гледайки тези бижута.

Различни видове антични орнаменти със снимки:

Носенето на антики ни дава царствено усещане. Нека да разгледаме топ 25 на дизайна на антични бижута.

1. Антични златни колиета за булчински:

Антични златни колиета за булка

Златото е вечнозелен метал, който е изключително популярен от древни времена. Цари и кралици от древни времена носели огърлици и други бижута от злато. Златото е символ на класа, грация и кралски род. Следователно античните огърлици са изработени от чисто злато и начинът, по който са изработени, е просто изключителен. Тези видове антични златни колиета могат да се носят на сватби или при всеки благоприятен повод, за да изглеждате като ефирна красавица.

2. Антични бижута Polki Stones за момичета:

Антични бижута Polki Stones за момичета

Полките са основно необработени диаманти, добивани, без да ги режат повече за производство на бижута. Поли камъните имат този суров вид в тях и следователно са от скъпата страна, що се отнася до стойността. Полски бижута са украсени от нашите вековни крале, императори и техните кралици и деца. Следователно Polki е част от бижутата с реликва и има несравнима стойност за финала в тях.

3. Антични кундански комплекти за поводи:

Антични комплекти кундан за поводи

Кундан е много популярен и важен бижу в златен дизайн за сватби и други традиционни поводи. Това е форма на традиционни бижута от Раджастан. Бижутата Kundan са произведения на скъпи камъни в зелено, кестеняво или червено и диаманти в злато. Античните златни бижута Kundan допълват булчинския облик на жена. Доста упорита работа и майсторство са включени при изработването на антични бижута Kundan.

4. Бижута от античен храм в злато:

Златни бижута от антични храмове

Античните златни бижута от Temple Design са най -новият и нов участник в дизайна на антични бижута и тези небесно изглеждащи бижута са спиращи дъха красиви. Хората се хвалят със златни бижута с храмов дизайн в гривни, колиета, гривни, вериги и пр. Те имат изображения на богове като Господ Кришна; Богини Лакшми, Деви и др. Те са красиво изработени с прецизност, за да изглеждат богини във всяка жена.

5. Комплект антични рули колиета за жени:

Античен комплект рули колие за жени

Рубинените камъни са били използвани много при изработването на антични бижута. Бижутата, направени преди години, са използвали много скъпоценни камъни в зелено и червено, за да придадат това вечно усещане на бижутата. Колиета и комплекти джумка в рубини и злато с този античен вид могат да бъдат идеални за тази традиционна сватбена визия. Античните огърлици имат хубаво падане върху врата, тъй като са тежки и следователно изглеждат добре, когато са съчетани с традиционно облекло.

6. Кралски антични огърлици Лакшми:

Кралски антични огърлици Лакшми

Украса на богини или релеф на фигурата на богиня Лаксми или богинята на богатството сега е част от повечето антични бижута. Хората обичат да бъдат духовно подравнени и следователно в бижутата си имат фигури на богове и богини, така че винаги да могат да бъдат свързани с духовността. Един поглед към тези прекрасни антични бижута с храмов дизайн ще накара човек да отслабне в коленете и думите ще се провалят, ако човек започне да се възхищава на бижутата.

7. Традиционни антични джумки в злато:

Традиционни антични джумки в злато

Jhumkas са едни от най -забележителните и елегантни в античните бижута, що се отнася до жените. Това са онези бижута, които могат да се сдвояват самостоятелно без никакви други аксесоари. Jhumkas в злато, с работа, камъни, шарки и др. Са идеални за този традиционен, но античен вид. Те са задължителни в колекцията на бижута и jhumkas никога няма да излезе от мода. Свържете го с всяко етническо облекло и със сигурност ще бъдете като богиня. По същия начин античните джумки в диаманти, рубинови изумруди и скъпоценни камъни също са много популярни.

8. Сребърни антични колиета:

Сребърни антични колиета

Говорейки за антични бижута, среброто не може да бъде изоставено. Както златото, така и среброто имат еднакво важен принос, когато става въпрос за антични бижута. Сребро в окислена форма; е част от производството на антични бижута. Окислените сребърни огърлици могат да се комбинират с традиционни дрехи, сари, етнически облекла и др. Те изглеждат земни, но същевременно модерни.

9. Антични мадхубански сребърни джумки:

Антични мадхубански сребърни джумки

Jhumkis или jhumkas изглеждат модерни, но в същото време етнически. Едно от най -предпочитаните самостоятелни бижута за всички времена може да бъде джумки. Окисленото сребро с вдъхновен от Madhubhan дизайн са част от античните сребърни бижута. Те имат това черно докосване поради окисленото сребро, което всъщност придава този красив вид при носене.

10. Гривна от античен маншет:

Гривна от античен маншет

Маншетите са гривни, които могат да се носят от едната страна с отворен модел. Те могат да се отварят от едната страна и да се затварят. Те не са обичайните видове гривни с тънка верига, но са много дебели и малко тежки. Много популярни в наши дни, маншетите също са популярни от древни времена. Античните окислени маншети имат сложен дизайн и също имат малки сребърни мъниста, висящи от ръбовете за това антично усещане. Окисленото сребро в тези маншети придава прекрасен вид на ръцете.

11. Колие от антични златни монети за жени:

Антично златно монетно колие за жени

Колиета с монети, известни още като „каасумаала“: Каасу означава монети/пари, а Маала означава верига/огърлица са част от антични бижута от векове. Богини носели тези украшения според индуистките писания. Тези антични огърлици от монети имат малки кръгли монети с изображение на богинята Лаксми (богинята на богатството) отпред, съединени красиво, за да образуват огърлица или дълга верига. Тези антични вериги за монети вървят много добре с традиционни танцови изпълнения, традиционно облекло, празнично облекло и др.

12. Антични златни бижута с перли:

Антични златни бижута с перли

Перлите изглеждат красиви на всяка жена, независимо от цвета на кожата, възрастта и т.н. Перлите с диаманти като камъни със златна основа в антични бижута са символични за роялти, величие, класа и красота. Тези прекрасни и тежко обработени перли и комплекти бижута с диаманти са съществували от древни времена като част от колекцията от бижута на кралици, принцеси и са част от кралското наследство и родословието. Носенето на антични бижута с тези ценни неща само по себе си е доказателство за тяхното кралско наследство.

13. Красиви антични диамантени колиета:

Красиви антични диамантени колиета

Диамантите са били там от незапомнени времена, украсявайки царе, кралици, принцове, принцеси от векове. Диамантите са тези камъни, които имат придадена стойност. Тъй като античността е нещо, предадено от поколения, стойността на антично диамантено колие ще се умножава многократно. Всеки с тези класически антични изработени диамантени огърлици е наистина надарена душа. Един поглед върху начина, по който е изработена огърлицата, говори много за бижутата.

14. Комплект бижута от антично листно колие:

Комплект бижута от антично листно колие

Тези традиционни огърлици с листни шарки в стил Керала са известни като Палака. Античната огърлица от листа е направена от малки зелени скъпи камъни с червени рубини на върха и след това е красиво обработена, за да бъде направена огърлица или верига. Това също има съвпадащ набор от обеци в същия модел. Те вървят много добре с традиционния бял сари със златна рамка, по -известен като Керала сари. Те имат голяма стойност към това.

15. Южноиндийски антични бижута в злато:

Южноиндийски антични бижута в злато

Дизайнът на бижута от Южна Индия е уникален и много различен от други дизайни и антични бижута. Разфасовките, дизайна, марката и моделите са много различни и ефектни и човек се хипнотизира само като погледне бижуто. Качеството на диамантите, блясъка, блясъка и марката на дизайна и бижутата са просто спиращи дъха и човекът, който носи тези бижута, изглежда прекрасно.

Тези южноиндийски диамантени бижута могат да бъдат наследствени и могат да бъдат диаманти и рубин, обсипани за антична стойност. Много използвани по време на сватби и бракове, тези бижута се предават на следващото поколение по време или след брака.

16. Индийски антични златни гривни:

Индийски антични златни гривни

Най -важните и най -елегантни бижута за ръце са гривните. Гривните са най -важни, когато се мисли за бижута. Античните златни гривни са тежки и са много уникални за гледане. Сложната работа по проектиране, скъпата каменна работа, използването на чисто злато в гривната е доказателство, че гривната си струва да бъде класифицирана като гривна с антична стойност. Даването на антични гривни на булката е много важен обичай в индуските сватби.

17. Наследствени индийски смарагдени гривни с перли:

Heritage Indian Emerald Bangles с перли

Няма достатъчно думи, за да се опишат антични бижута с перли и изумруди. Пералите в бяло/почти бяло и изумруди в зелено изглеждат възхитително, когато са направени като бижу. Гривните, направени с тях, могат да бъдат просто извън света и могат да бъдат просто разтърсващи.

18. Античен диамантен пръстен от лунен камък:

Античен диамантен пръстен от лунен камък

Античните диамантени пръстени във викториански стил, изработени с диаманти от лунен камък и роза, изглеждат брилянтни и като кралици. Пръстените винаги са били използвани за изразяване с жестове на ръцете. Носенето на тези антични диамантени пръстени може да увеличи личността като цяло.

19. Антични вериги на талията:

Антични вериги на талията

Едни от най -модните тенденции са веригите на талията, по -известни като kamarbandh. Жените са широко размахващи вериги на талията от злато, сребро и тежки метали. Античните вериги на талията са изключително красиви и изглеждат невероятно на жена. Те имат този красив завършек с окачвания, камъни, пластове и т.н. за различно усещане и поглед към облеклото. Обединяването с традиционното облекло е най -добрият начин да използвате антична верига на талията.

20. Дизайнерски антични армлета за момичета:

Дизайнерски антични армлета за момичета

Армлетите са много на мода с традиционно облекло, етническо облекло и сари, както и с етнически топове без ръкави с дънки. Но античните презрамки са за завършване на този традиционен вид. Красива булка с антични бижута ще се нуждае от антична броня само за да завърши този перфектен вид на булката. Те изглеждат изключително зашеметяващи и човек не може да устои на парадирането с тези уникални антични ленти.

21. Бижута от антични гривни:

Бижута от антични гривни

Жената не може да каже да не бижута и ако са антични, тогава определено не могат да кажат не. Античните гривни от гривни могат да бъдат връхната точка на вашата визия винаги, когато я носите. Те създават усещане за носене на гривна, както и гривна. Те изглеждат зашеметяващо на китките поради естествения блясък в античните бижута.

22. Антични златни чокери за тийнейджъри:

Антични златни чокери за тийнейджъри

Чокерите са небесните огърлици от скъпоценни и полускъпоценни камъни с изключителни нарязани диаманти за този вид на богинята. Диамантите с рубини, изумруди, сапфири и т.н. са класически за чокери, а външният вид се развява от много булки и дори много известни личности. Блясъкът на белите диаманти и елегантният вид на скъпоценни камъни се съчетават в един тежък комплект бижута.

23. Златни антични кади:

Златни антични кадаси

Кадасите са големи дебели гривни, носени като единични или като комплект от две. Кадасите също се предават от поколения, когато нова булка е посрещната в къщата. Те всъщност са онези гривни, които са в семейството от поколения насам. Следователно, античните кади са много важни бижута с емоционална стойност, свързана с тях.

24. Антични рубини от рубинови пауни:

Антични рубини от рубинови пауни

Ярки цветове на рубин и невероятните цветове на паун, уловени брилянтно в чокер; просто си представи; и може ли някой да каже „не“ на тази антична бижутерия. Изглеждат сякаш са направени на небето с този блясък, блясък и блясък на златото, рубини с паунов дизайн и цветове на огърлицата.

25. Красиви антични дълги вериги:

Красиви антични дълги вериги

Дългите вериги са изключително популярни в античните бижута. Те могат да бъдат от чисто злато с големи храмови дизайни като висулки, образи на богинята/боговете като висулки. Те също могат да имат диаманти, работа по кундан, работа по полки за допълнително антично довършване. Те могат да се носят с хубаво облекло, за да подчертаят античните бижута.

Дизайнът на антични бижута е различен и се отличава с класа и е много ценен и ценен. Античните бижута без съмнение са от скъпата страна, но начинът, по който трансформират външния ви вид, няма равен с тази грация, чар и красота. Перфектен за сватби, специални поводи, фестивали и др. Античните бижута са задължителни в гардеробите за бижута.

Източници на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25.