Bent u op zoek naar behandelingen voor borstkanker? In deze moderne wereld zijn er veel behandelingsopties beschikbaar om borstkanker te genezen. Er zijn veel behandelingsopties beschikbaar voor de zorg voor borstkanker. De beschikbare behandelingen zijn chemotherapie, chirurgische ingreep, hormonale therapie, biologische therapie, plus bestraling. In veel van de gevallen wordt om kanker te genezen een mix van verschillende therapieën toegepast waarbij een patiënt meer dan een enkele behandeling krijgt.

Beste soorten borstkankerbehandeling in India

Beste soorten borstkankerbehandeling die beschikbaar zijn in India:

In dit artikel bespreken we dus de verschillende soorten borstkankerbehandelingen die in India beschikbaar zijn, samen met de behandelingen die ziekenhuizen aanbieden. Lees dit artikel dus aandachtig door.

1. Biologische therapie:

Het is de beste behandeling van borstkanker die het immuunsysteem van het lichaam versterkt en het beter toerust om kanker te bestrijden. Het kan ook worden aangeklaagd om bijwerkingen van andere kankerbehandelingen onder controle te houden. Chemotherapie valt enerzijds rechtstreeks de kankercellen aan, terwijl biologische therapie het immuunsysteem van het lichaam versterkt om de groei van kanker te bestrijden.

2. Hormoontherapie:

Hormoontherapie maakt gebruik van medicijnen om hormonen te vermijden, met name oestrogeen, om de ontwikkeling van borstkankercellen te verbeteren. Bijwerkingen kunnen zowel opvliegers als vaginale droogheid zijn. Aanmaak van hormonen door de eierstokken kan ook worden stopgezet, bovendien door operatie anders medicatie. De hormonale therapieën worden meestal genomen in de vorm van een pil die meer dan een paar jaar eet, dus ze zullen de vaardigheden om te werken en normaal gedrag te vertonen niet beïnvloeden. Als u last heeft van bijwerkingen, anders moeite heeft met het uitvoeren van dagelijkse taken, neem dan contact op met uw arts en geloof in vervangende therapie.

Hormoontherapie als behandeling van borstkanker wordt gebruikt om de productie van kankercellen in uw lichaam nog meer te verminderen. Meestal gekozen als een proces na de operatie, kan het ook vóór hetzelfde worden gedaan. Het staat ook bekend als een neoadjuvante behandeling en kan wel 5 jaar aanhouden. In die jaren kan hormoontherapie worden toegepast en hetzelfde zolang de kankercellen blijven groeien. Het is echter ook effectief in gevallen waarin de kankercellen een comeback maken nadat de behandeling voorbij is of zich, zoals gewoonlijk, uitzaait naar andere delen van uw lichaam..

3. Schildwachtklierbiopsie:

Hierbij is er een eliminatie van een gedeeltelijk aantal lymfeklieren (schildwachtklierbiopsie). Om te beslissen of kanker zich heeft uitgebreid naar uw lymfeklieren, zal uw chirurg met u bespreken welke rol het is om de lymfeklieren te elimineren die de eerste zijn om de lymfedrainage uit uw groei te krijgen..

4. Cryotherapie:

Experimenteel chirurgisch handelen, bijvoorbeeld cryotherapie, anders wordt cryochirurgie ook geprobeerd om de behandeling van borstkanker te winnen. Als u een borstkankeroperatie moet ondergaan, is het beter om een ​​openhartig gesprek met uw chirurg te hebben over alle mogelijke opties. Uw chirurg praat ook over de behandeling door een radiotherapeut, anders klinisch oncoloog, om de meest succesvolle operatie te plannen. U kunt er zeker van zijn dat uw eigen wensen en de behandeling die het meest geschikt is voor uw aandoening, door uw artsen wordt behandeld.

5. Chemotherapie:

Chemotherapie maakt gebruik van medicijnen om kankercellen te vernietigen. Het is niet zeker dat uw kanker een groter risico heeft om terug te keren, anders verspreidt u zich naar een ander deel van uw lichaam. Uw arts kan chemotherapie aanbevelen om de kans te verkleinen dat de kanker aanhoudt. Dit wordt erkend als adjuvante systemische chemotherapie. Chemotherapie wordt soms eerder gegeven dan een operatie bij vrouwen bij grotere borsttumoren. Het doel is om een ​​tumor te contracteren tot een grootte die het gemakkelijker maakt om operatief te elimineren. Chemotherapie wordt bovendien toegepast bij vrouwen bij wie de kanker inmiddels is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. Chemotherapie kan worden voorgesteld om te proberen de kanker onder controle te krijgen en eventuele symptomen die de kanker veroorzaakt te verminderen.

De bijwerkingen van chemotherapie zijn afhankelijk van de medicijnen die u krijgt. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn haaruitval, braken, misselijkheid, vermoeidheid en een groter risico op het ontwikkelen van een infectie. Soms voorkomende bijwerkingen kunnen zijn: vroegtijdige menopauze, schade aan het hart en de nieren, onvruchtbaarheid (indien premenopauzaal), zenuwbeschadiging, plus, uiterst zelden, bloedcelkanker.

De twee belangrijkste technieken voor het gebruik van chemotherapie voor de behandeling van borstkanker zijn:

  1. Na de operatie: Ook wel adjuvante chemotherapie genoemd, deze wordt meestal gedaan nadat een operatie al is uitgevoerd en de kankercellen nog steeds de schade aanrichten. Elke arts weet hoe als deze cellen groeien, ze zullen leiden tot een situatie die zich in het ergste geval zou kunnen verspreiden. Daarom elimineert deze chemotherapiemethode alle risico’s dat borstkanker een comeback maakt, zelfs na een operatie.
  2. Voor de operatie: De volgende hier, staat bekend als neoadjuvante chemotherapie en wordt meestal gebruikt om de overlevingskansen van de kankercellen ondanks de operatie te verkleinen. Terwijl deze methode van chemo beter is dan de vorige in die zin dat het de kankercellen doet krimpen, waardoor het gemakkelijker is om lokaal te worden verwijderd. Veel chemodrugs verminderen de tumor echter niet als deze hardnekkig is. In dat geval moet u blijven wisselen tussen medicijnen om te weten welke het beste voor u werkt.

6. Straling:

U kunt werken terwijl u een bestralingsbehandeling ondergaat. Het bestralingsschema is meestal 5 dagen per week en duurt 5 tot 7 weken, maar de acties zijn klassiek kort. Als u bekwame artsen in uw behandelcentrum heeft, duurt de procedure slechts 15 tot 30 minuten.

Veel centra gaan ook vroeg open en sluiten laat om het voor patiënten mogelijk te maken de behandeling in hun dagelijkse routines in te passen. Straling brengt de vaardigheid meestal niet met zich mee om te werken en bijna alle mensen ervaren slechts lichte vermoeidheid. Maar voor de maximale crash van bestralingstherapie, is het belangrijk om één keer dat u met uw behandeling begint, een regelmatig schema aan te houden.

7. Gerichte medicijnen:

Gerichte medicamenteuze behandelingen vallen exacte afwijkingen in kankercellen aan. Gerichte medicijnen die worden gebruikt om voor borstkanker te zorgen, zijn onder meer:

Pertuzumab (Perjeta):

Het richt zich op HER2 plus wordt geaccepteerd voor misbruik bij uitgezaaide borstkanker in combinatie met trastuzumab plus chemotherapie. Deze groep behandelingen is gereserveerd voor vrouwen die nog geen andere medicijnbehandeling voor hun kanker hebben verwacht. Bijwerkingen van pertuzumab kunnen diarree, hartproblemen en haaruitval bevatten.

Lapatinib (Tykerb):

Het richt zich op HER2 en is ook goedgekeurd voor gebruik bij vergevorderde, anders uitgezaaide borstkanker. Dit kan gemengd worden gebruikt door chemotherapie, anders hormoontherapie. Mogelijke bijwerkingen zijn diarree, pijnlijke handen en voeten, misselijkheid, bovendien hartproblemen.

Ado-trastuzumab (Kadcyla):

Dit medicijn voegt zich bij trastuzumab door een celdodend medicijn. Voorheen komt het combinatiemedicijn in het lichaam, de trastuzumab helpt het de kankercellen te vinden wat betreft HER2. Het celdodende medicijn komt dan vrij in de kankercellen. Ado-trastuzumab kan een alternatief zijn voor vrouwen met uitgezaaide borstkanker die inmiddels trastuzumab plus chemotherapie hebben geprobeerd.

8. Borstreconstructie:

Deze chirurgische procedure is de opwaardering van de borst na borstamputatie plus soms na lumpectomie. Reconstructie van de borst kan gelijktijdig met de kankerverwijderingsprocedure worden uitgevoerd, anders een paar maanden of anders jaren later dan de behandeling van borstkanker. Dit is een soort gedeeltelijke borstamputatie die werkt als een behandeling van borstkanker. In dit geval wordt alleen het deel waar de borstkanker is begonnen te groeien op een plaats waar de gemiste borstamputatie is verwijderd.

Het uiteindelijke doel dat moet worden bereikt, is het verwijderen van de abnormale weefsels eromheen. Hoeveel er wordt verwijderd, heeft veel te maken met hoeveel van uw borst is aangetast en de grootte van het gebied. Wat ook van belang is voor hetzelfde, is de locatie van een tumor en de gebieden eromheen met kankercellen in de groei.

9. Beide borsten elimineren:

Een aantal vrouwen kan door kanker in één borst besluiten om hun andere (gezonde) borst te laten verwijderen (contralaterale profylactische borstamputatie) als ze een extreem verhoogd risico op kanker in de andere borst hebben vanwege een genetische aanleg anders sterke familiegeschiedenis.

Bijna alle vrouwen door borstkanker in één borst zullen helemaal geen kanker krijgen in de extra borst. Praat met uw arts over uw risico op borstkanker, met de voordelen en het gevaar van dit proces.

Complicatie van borstkankerchirurgie hangt af van de gebeurtenissen die u selecteert. Chirurgie brengt het risico van bloedingen plus infectie met zich mee. Verschillende vrouwen besluiten na de operatie een borstreconstructie te ondergaan. Praat over uw opties plus voorkeuren door uw chirurg. Uw optie kan reconstructie door een borstimplantaat (met siliconen of water gevuld) zijn, anders renovatie via uw eigen weefsel. Dit proces kan plaatsvinden op het moment van uw borstamputatie of op een later tijdstip.

Plaatsen van behandeling van borstkanker in India:

Over het algemeen is de beste kankerbehandeling in Indiase ziekenhuizen wijdverbreid, maar rekening houdend met zoveel details zoals kosten, effectiviteit en nauwkeurigheid, moet je de juiste beslissingen nemen om te voorkomen dat je voor de gek gehouden wordt in je al verslechterende situatie.

Dus, hier de beste instellingen die u voor uw gemak kunt gebruiken:

1. Bangalore:

Sri Shankara Kankerziekenhuis & Onderzoekscentrum.

Adres: 1st Cross, Behind Rangadore Hospital, Shankarapuram, Basavanagudi, Near Chikkanna Garden, Bengaluru, Karnataka 560004, India

Telefoon:+91 80 2698 1101

2. Madras:

Apollo gespecialiseerd kankerziekenhuis.

Adres: New No.6, Old No.24, Cenotaph Road, Teynampet, Chennai, Tamil Nadu 600035, India

Telefoon:+91 44 2433 4455

3. Calcutta:

Nationaal kankerinstituut Chittaranjan.

Adres: 37, S.P.Mukherjee Road, Kolkata, West-Bengalen 700026, India;

Telefoon:+91 33 2475 9313

4. Rajasthan:

Kankerziekenhuis Bhagwan Mahaveer & Onderzoekscentrum.

Adres: Jawahar Lal Nehru Marg, Jaipur, Rajasthan 302017, India

Telefoon:+91 141 270 0107

5. Haiderabad:

Amerikaans Oncologisch Instituut.

Adres: At Citizens Hospital, Nallagandla, Serilingampally, Hyderabad, Telangana 500019, India

Telefoon:+91 40 6719 9999

Dus als je de woorden van dit artikel hebt doorgenomen, zul je zien dat je alles hebt geleerd over de beste ziekenhuizen voor behandelingen van borstkanker in India en de beste procedures die er zijn. Zorg ervoor dat u werkt aan de preventie van kanker, vooral als u een familiegeschiedenis van hetzelfde heeft.