Haargroei op de borst is een veel voorkomend fenomeen dat een vrouw overkomt. Het begint meestal tijdens hun puberteit, maar verschijnt als je oud bent, vooral als er schommelingen in het hormoon optreden. Het haar groeit meestal op de tepel en ze zijn ook donkerder in de schaduw, in tegenstelling tot de rest van het lichaamshaar. Het kan zich soms ook tussen de borsten ontwikkelen. Er zijn echter momenten waarop u zich er serieus zorgen over moet gaan maken. Grof haar dat dik is of wanneer het haar vanaf de tepels zelf begint te groeien, dit is een serieuze reden tot zorg. Maar meestal zijn alleen hormonen verantwoordelijk voor hun optreden. Hier hebben we een aantal beste manieren op een rijtje gezet, hoe je haar op natuurlijke wijze thuis van borsttepels kunt verwijderen.

Hoe haar uit borsttepels te verwijderen

Redenen voor haargroei op borsttepels:

Behaarde tepels kunnen je soms ernstig zorgen baren. Wanneer er een verhoging van het testosteronniveau is, groeit het haar op je tepels. Wanneer het hormoonniveau stijgt, kunt u op veel delen van uw lichaam ook haargroei ervaren. De hoogste niveaus van testosteron raken op tijdens de leeftijd van de tienerjaren en gaan tot hun vroege jaren ’20. Dus gedurende deze tijd wordt het als vrij normaal geprezen. Soms kunnen ze je in verlegenheid brengen met hun niet-zo-normale haargroei. In dergelijke gevallen is het ten zeerste aan te raden om uw arts te raadplegen.

Vrouwen met PCOS of Poly Cysteus Ovarium Syndroom kunnen ook tepelhaar hebben. Als u PCOS heeft, zullen de eierstokken, naast de vele andere hormonen, grotere hoeveelheden testosteron produceren. Vanwege deze stijging zullen vrouwen met PCOS waarschijnlijk haargroei in tepels ervaren, soms in de borst, nek en rug.

Zwangerschap is ook een tijd waarin u tepelhaar begint te zien. U kunt haar zien op de meest onwaarschijnlijke plaatsen en soms op uw gezicht en nek. Post echter uw zwangerschap; dingen beginnen weer normaal te worden.

Hoe haar uit borsttepels te verwijderen?

Nou, als je er serieus van schrikt, laat ons je dan vertellen dat er niets is om je zorgen over te maken. Probeer deze eenvoudige remedies uit en zie hoe u permanent thuis haar van tepels kunt verwijderen.

1. Papaya Rub:

Papaya Scrub om haar uit borsttepels te verwijderen

Papaya bevat bepaalde enzymen die de haarzakjes kunnen afbreken, waardoor de haargroei wordt verminderd. Het helpt ook bij het vertragen van de groei van het haar op uw borst. De exfoliërende papaja voegt bovendien voeding toe aan de huid, waardoor deze gezond blijft. Hier leest u hoe u er gebruik van kunt maken.

Hoe te gebruiken:

 • Maak een pasta van rauwe papaja.
 • Voeg aan de pasta een ½ theelepel kurkuma toe.
 • Breng de pasta goed aan op je borsten en laat het ongeveer 15-20 minuten intrekken.
 • Probeer dit dagelijks, eenmaal per dag, en je zult binnen twee weken resultaat zien.

2. Suikerschil scrub:

Sugar Peel Scrub om haar van borsttepels te verwijderen

Suiker is een natuurlijke scrubber en een masker ervan helpt de fijnere lokken van de borst te verwijderen. Een klassieke schil gemaakt van suiker, honing en citroen is de beste manier om tepelhaar te verwijderen en het ook de nodige zorg te geven om je huid gevoed te houden. Hier is hoe je er een maakt.

Hoe te gebruiken:

 • Voeg in een eetlepel suiker honing, suiker en citroensap toe. Je kunt er ongeveer twee of drie druppels van persen.
 • Gebruik de dubbele boilermethode, waarbij deze kom over een andere kom gevuld met water op het fornuis wordt geplaatst.
 • Laat de mix langzaam opwarmen. Je kunt maïszetmeel aanbrengen om het dik te maken en ook om ervoor te zorgen dat het mengsel niet aan de huid blijft plakken.
 • Als de mix iets is afgekoeld, gebruik dan een houten lepel om in de richting van het haar aan te brengen. Gebruik een waxdoek om te strippen.
 • Probeer dit dagelijks voor het beste resultaat.

3. Citroenscrub:

Citroenscrub om haar uit borsttepels te verwijderen

De volgende die goed werkt, is een citroenscrub. Het citroengehalte erin zal goed bleken, verzwakt de haarzakjes en vertraagt ​​de haargroei. De vitamine C die erin zit is ook een goede voedingsbron voor je huid. Zo maak je een scrub.

Hoe te gebruiken:

 • Roer twee eetlepels suiker in twee eetlepels van de citroenpers. Je kunt ook bruine suiker gebruiken.
 • Breng aan in de richting van het haar en laat het ongeveer 20 minuten intrekken.
 • Was het af met warm water.
 • Vergeet niet om de scrub om de andere dag te gebruiken, omdat citroen op sommige huid gevoelig kan zijn.

Voordat je hierover in paniek raakt, onthoud dat het heel normaal is dat vrouwen borsthaar hebben. Maar als je denkt dat het je in verlegenheid brengt of dat het te niet normaal is, kun je het beste altijd je huisarts raadplegen. Hij/zij kan de beste behandeling hiervoor voorstellen. Tot die tijd is het prima om er mee rond te lopen. Wij allemaal doen!