U bent net bevallen en geeft nu borstvoeding, dus u moet zich ervan bewust zijn dat u ook gezond moet zijn om uw baby gezond te houden. Dus, om ervoor te zorgen dat u geen infecties krijgt, moet u een gezond dieet in uw dagelijkse maaltijden opnemen. Veel vrouwen gebruiken kurkuma in hun dieet om infecties weg te houden. Maar vrouwen betwijfelen of het nemen van kurkuma tijdens het geven van borstvoeding gezond kan zijn of niet.

kurkuma tijdens het geven van borstvoeding

Kun je kurkuma gebruiken tijdens het geven van borstvoeding??

Borstvoeding is een hele verantwoordelijkheid, omdat je jezelf gezond moet houden om je baby gezond te houden. Dus een belangrijke vraag rijst in de hoofden van moeders die borstvoeding geven: kan ik kurkuma gebruiken tijdens het geven van borstvoeding? Is kurkuma veilig tijdens borstvoeding??

Het antwoord is ja, het is volkomen veilig en gezond om kurkuma te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding. Maar u moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid die u neemt geschikt is. Zoals gezegd is een teveel aan alles slecht, dus het hebben van een grote hoeveelheid kurkuma kan ook leiden tot problemen zoals uitdroging, wat de lactatie zal verminderen en dus een groot probleem zal veroorzaken. Vermijd het nemen van supplementen omdat hun exacte effecten nog niet volledig bekend zijn en ze dus andere problemen voor u kunnen veroorzaken.

Zorg er altijd voor dat u uw arts raadpleegt voor alle gezondheidsadviezen en vraag hem/haar daarom voordat u kurkuma gaat consumeren. Indien toegestaan, kunt u kurkuma gebruiken met een glas melk dat het voordeel van kurkuma versterkt of u kunt het als kruiden toevoegen aan uw etenswaren of in een andere vorm.

Kurkuma is erg gezond en het is ook veilig om het te gebruiken tijdens je borstvoedingsperiode. Het helpt ook bij het geven van borstvoeding en voorkomt ook andere problemen in deze fase en beschermt u en uw baby tegen infecties. U moet dus een geschikte hoeveelheid kurkuma hebben tijdens uw borstvoeding.

Gezondheidsvoordelen van kurkuma tijdens het geven van borstvoeding:

Kurkuma is een bekend kruid dat bekend staat om zijn antibacteriële, antivirale, ontstekingsremmende en anticarcinogene eigenschappen. Het staat ook bekend om het versterken van de immuniteit en biedt ook andere medicinale voordelen. Dus hier zijn enkele van de gezondheidsvoordelen van kurkuma:-

1. Bevordert de spijsvertering:

Kurkuma tijdens het geven van borstvoeding is noodzakelijk omdat het helpt bij het oplossen van maagproblemen bij moeders die borstvoeding geven. Kurkuma stimuleert de galblaas om meer gal te produceren, wat op zijn beurt helpt bij de spijsvertering en het probleem van gasproductie en indigestie oplost.

2. Verhoogt de immuniteit:

Kurkuma tijdens het geven van borstvoeding geeft je bescherming tegen milde infecties zoals hoesten, verkoudheid of griep. Er zijn verschillende antischimmel-, antibacteriële en antivirale eigenschappen in kurkuma die u helpen bescherming te krijgen tegen verschillende infecties. Kurkuma bevat ook lipopolysacchariden die je helpen je immuniteit op te bouwen en te versterken.

3. Vermindert ontstekingen:

Kurkuma is een goed kruid dat helpt bij het verminderen van zwelling van lichaamsdelen. Het helpt ontstekingen van borsten te verminderen en verstopte borstporiën te verwijderen om te helpen bij het geven van borstvoeding, wat anders pijn zou hebben veroorzaakt. Kurkuma helpt deze pijn te verminderen en maakt borstvoeding gemakkelijk.

4. Minimaliseert cholesterol:

Het helpt bij het reguleren van het cholesterolgehalte in het bloed. Het minimaliseert het cholesterolgehalte en laat het niet abrupt stijgen. Het helpt verschillende hart- en vaatziekten te voorkomen en houdt je gezond en fit.

5. Helpt bij het beheren van het gewicht:

Na de bevalling is het grootste probleem voor zogende moeders de controle over hun gewicht, aangezien het veel toeneemt. Kurkuma, hoewel borstvoeding goed is, omdat het helpt bij het reguleren van het gewicht, obesitas en andere ziekten of aandoeningen die verband houden met de sterke gewichtstoename, voorkomt. Zo houdt het jou en je baby die borstvoeding krijgt gezond.

6. Voorkom artrose:

Het helpt problemen zoals artrose of reumatoïde artritis te voorkomen. Kurkuma zit vol met antioxiderende eigenschappen die helpen bij het elimineren van vrije radicalen, die schade kunnen toebrengen aan lichaamscellen. Door schade aan de lichaamscellen te voorkomen, helpt kurkuma bij het behouden van een goede gezondheid van de moeder als het regelmatig wordt ingenomen.

7. Voorkom leverziekten:

Kurkuma helpt de lever enzymen te produceren die helpen het bloed te ontgiften en de bloedstroom te reguleren. Deze enzymen breken de gifstoffen in het lichaam af en helpen zo de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit helpt op zijn beurt bij het voorkomen van de vorming van giftige stoffen in de lever en voorkomt leverziekten. Het is belangrijk voor moeders die borstvoeding geven om gezond te blijven.

kurkuma tijdens het geven van borstvoeding

Kurkumathee tijdens de zwangerschap:

Kurkumathee wordt gebrouwen met geraspte kurkumawortel of puur poeder. Het wordt beschouwd als een van de meest effectieve manieren om het kruid te consumeren.

Bepaalde onderzoeken hebben aangetoond dat kurkuma in lage doses als specerij veilig is voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, en een aantal gezondheidsvoordelen heeft. Gebruik dit kruid niet als u vatbaar bent voor bloedingsstoornissen of allergisch bent. Praat met uw arts als u niet zeker bent.

Dit krachtige natuurlijke kruid is gunstig voor bijna iedereen, en als je een moeder bent die borstvoeding geeft, kun je ook profiteren van deze ongelooflijke specerij. Onthoud dat de sleutel tot het gebruik van dit kruid de matige consumptie is en let op eventuele afwijkingen.