Смелото решение да забременеете най -накрая отнема много сърце и умствено планиране. В миналото сигурно най -добрите ви приятели са споделяли информация, особено за 4 -месечните симптоми на бременността, тъй като това е отбелязано като началото на безопасна бременност! Четвъртият месец от бременността продължава средно до 28 дни и е неразделна част от цялостното пътуване на бременността. Това е началото и навлизането във втория триместър на бременността за повечето от бременните дами. Някои лекарства се променят, растежът се следи по -внимателно и ограниченията, наложени на бъдещата майка, стават по -тежки.

Четвъртият месец от бременността е от решаващо значение за растежа на малки черти като вежди и мигли в плода. Майката ще почувства движението на бебето през този месец за първи път. Най -накрая бебето се появява и хората ще започнат да ви поздравяват още повече. Това наистина е щастлив период от живота ви. Грижата за бременността в 4-тия месец е много жизненоважна. Ето какво да очаквате на 4 -тия месец бременност!

4 -ти месец от бременността

Съдържание:

 1. Какво да мисля за този месец
 2. Какво се случва в 4 -тия месец на бременността
 3. Симптоми на 4 -ти месец бременност
 4. Трябва да се внимава през четвъртия месец на бременността
 5. 4 -ти месец бременни дейности
 6. Диета и упражнения за 4 -тия месец от бременността
 7. Секс по време на бременност на 4 -ти месец
 8. Болка и здравословни проблеми през 4 -тия месец от бременността
 9. 4 Месец на бременността и предпазни мерки
 10. Медицинско лечение и преглед
 11. Сънна позиция по време на бременност 4 -ти месец
 12. Допълнителни съвети и предложения

Какво да мисля за този месец:

Няколко дни след зачеването са доста забързани и нервни. За няколко нощи сигурно си се мятал и обръщал в леглото й, тъй като различни грижи са обхванали мислите ти. Може би вече сте изпитвали някои различия в тялото си по това време. Сигурно вашата организация е отхвърлила отчаяния ви опит да затворите очите си. Точно в зората трябва да сте избягали до банята и да изпразните червата си, само за да направите същия набор от събития на следващата сутрин и сутринта след това. Следващите дни сигурно бяха различни. Можете да почувствате, че изпадате в депресия и тъга от тези нередности. С честата нужда да се облекчавате, нараствайки всеки път, когато несъзнателно сте проклинали вашето мъниче, което е било достатъчно жестоко, за да ви накара да преминете през цялата тази неприятност и борба.

Какво се случва в 4 -тия месец на бременността? Признаци за 4 -ти месец на бременността:

Емоциите ви са неясни и празни и сигурно сте намерили утеха в храната и още храна. Апетитът ви трябва да е нараствал с всеки изминал ден, докато не се видяхте в търсене на съкровища в къщата си, търсейки синини от време на време. Това беше обаче първите няколко седмици, точно първият месец и половина, докато разбрахте, че дяволското дете в утробата ви расте в ангел с всеки сърдечен ритъм.

Сигурно сте създали връзка, в която сте знаели точно какво иска детето и без колебание сте се отказали. Сутрешното ви гадене и безсънието отшумяха, а банята също се отпусна. Това направи дните ви по -добри, когато можете да контролирате емоциите й бавно. Лекарят започна да дава добри отзиви за развитието на бебето, което ви накара да очаквате всяко посещение на лекар. Това са някои от физическите, както и психическите промени, които се случват по време на бременността на четири месеца.

Симптоми на 4 -ти месец бременност:

Промени в тялото:

Майката на бебето също преминава през някои промени този месец. Следователно грижите за бременността на 4-тия месец са по-строги. Следователно 4 -месечните симптоми на бременност също включват,

1. Малко изтръпване:

Има много 4 -тия месец от бременността развитие на бебето. Бебето се ражда с рефлекси, така че по това време той може да започне да се търкаля в матката ви да се преобръща и да играе. Това може да създаде леко усещане в долната част на корема, въпреки че почти не се усеща. Това е просто странно изтръпване, което си мислиш всеки път, когато се преобърне. За да преодолеете това безпокойство, опитайте да седнете изправени, тъй като това ограничава движението на вашето бебе. Не правете това през цялото време, тъй като това възпрепятства времето му за игра в утробата ви. Четирите месеца на бременния корем са много по -видими.

2. Пигментация:

С нарастващата бременност във вас, ще усетите някои нередности в кожата си, като някои петна и пигментация, специфични петна и обриви. Това се дължи на свръхпроизводството на женски хормони в тялото, които причиняват тази реакция. Това обаче е само преминаваща фаза и изчезва заедно с бременността. Най -добрият начин да се преодолее тази ситуация е да се добави алое вера или витамин Е върху кожата, където и да са отбелязани симптомите. Освен това можете да масажирате зехтин върху кожата си, за да я поддържате хидратирана и овлажнена по всяко време. Това е пряко свързано с растящото бебе в 4 -ия месец от бременността.

3. Запушване на носа:

Значително предизвикателство, което трябва да преживеете този месец, е да поправите кървенето от носа през 4 -ия месец от бременността и запушен нос. Това и запушени уши. Тези общи симптоми при бременни жени могат да станат трудни, ако не бъдат излекувани с подходящо лечение. Също така, трябва да информирате лекаря за най -новите здравни новини, тъй като това се случва поради излишното количество кръв в лигавиците. Този проблем продължава, докато не родите бебето. Следователно няма постоянно решение на този проблем. Всичко, което можете да направите, е да носите със себе си кърпички или кърпичка. Има няколко режима на упражнения за бременност в 4-тия месец, които помагат при такива симптоми.

4. Безсъние:

На този етап ще се уморите бързо, но ще откриете проблеми в положението на съня при 4-тия месец на бременността при заспиване. Нощите може да изглеждат странни, когато се оглеждате втренчени в тавана и се тревожите за житейски проблеми. Освен това има и дискомфорт и болка, опитвайки се да се борим с правилната поза за сън. Най -добрият начин за преодоляване на тези проблеми би било да се погрижите за общото си здраве и да поискате съвети от членовете на вашето семейство, които са били в ситуацията преди вас. Избягвайте напълно хапчета за сън. Оказва се, че е полезно да усетите движенията на бебето в 4 -тия месец от бременността.

5. Умора:

Ще се сблъскате с този симптом през цялата бременност. Ще се чувствате уморени дори като изпълнявате малки и лесни задачи. За това можете да подготвите график за работа и почивка. Необходима е почивка в определен интервал от време. Работещите жени могат да използват удобни възглавници за столове, за да намалят болката си и да се чувстват комфортно в седнало положение. Голямото наддаване на тегло след бременността се дължи на увеличаването на теглото през четирите месеца на бременността.

Промени в бебето:

Докато сте виждали признаци на бременност на 4 месеца, нека видим и промени в бебето. Ето няколко промени, които могат да се забележат при плода.

 1. Бебето все още е бластоциста в първите дни от зачеването и след това се превръща в ембрион. Когато бебето навърши втория си месец в утробата ви, то вече се е превърнало в плод, наподобяващ миниатюрна версия на вас. Бременността след четири месеца отнема повече процес на развитие. Ето статистиката на вашето бебе през четвъртия месец от вашето магическо пътуване.
 2. Сега значителните промени в бебето могат да се видят по подходящ начин. Има растеж на бебето на 4 -тия месец от бременността. Сега той е ескалирал от шушулка с размер на грахово зърно до пълна миниатюрна версия на вас. Бебето сега е с дължина около седем инча, но все още има донякъде крехки и тънки ръце и крака. Долните му крайници започват да се развиват по -добре сега, след като на третия месец се наблюдава развитието на горната част на тялото. Тялото й скоро се изравнява с луковичната й глава, което показва растежа на тялото в този момент.
 3. Косата в скалпа му расте, а също и ноктите му, които сега се виждат. Сега тежи добри седем унции; това обаче е приблизително. Оценете и вашето бебе може да е с наднормено или поднормено тегло в зависимост от него. Ако лекарят ви даде зеления сигнал, вие сте на ясно място.

Трябва да се внимава през четвъртия месец на бременността:

Грижа за кожата:

Знаете как чувстваме, че тялото ни се смачква след дълго време на парти в басейна и докато излезем от вкъщи, върховете на пръстите ни са се навили и са се набръчкали като бабите ви. Същото може да се случи и с бебето, тъй като деветте му месеца плават в околоплодната течност. Тази торбичка му помага да предпази тялото си от външно триене. Сега восъчна грес като бяло вещество, наречено vernix caseosa, може да се види да плува около кожата на бебето.

Коса:

Също така, върху кожата се образуват меки кафяви косми, наречени лануго, за защита на нежната бебешка кожа. С течение на времето вашето бебе бавно придобива розов оттенък. Бебето сега расте косми по скалпа си; тази коса обаче е безцветна и бяла поради липсата на подходяща пигментация. Това е много често срещано при всички четиримесечни симптоми на бременност.

Грижа за лицето:

Точно сега можете да видите малки вежди, които се развиват в лицето на вашето бебе, когато то става все по -забележимо. Той всмука носа, сега придобива оригиналната си форма, а очертанията на устните й са проследени и готови за развитие. Оформят се меките зъбни пъпки във венеца, както и нейните мигли. Този месец акцентът ще бъде растежът на космите по лицето, тоест веждите и миглите. Ушите също по това време растат и стават донякъде изпъкнали.

Гениталиите:

Това е месецът, в който Вашият лекар може да предвиди кого ще криете в утробата си, така че дръжте имената на бебетата да идват, тъй като трябва да имате много възможности за избор. Това също е един от признаците на бременност на четиримесечна бременност.

Сукане на палеца:

На този етап детето ви обикновено започва да смуче пръстите си, обикновено това е палецът за повечето деца. Това е много здравословно развитие и е добър ход, тъй като означава, че детето ви все още се адаптира към докосването с новообразуваните си пръсти.

4 -ти месец бременни дейности:

Какво включва грижите за бременност на 4 -тия месец? През този месец няма да можете да изпълнявате няколко задачи поради удара на бременното бебе в 4-тия месец. Няма да можете да работите, като се навеждате или вдигате тежести. Освен това ще уринирате на редовен интервал от време. Избягването на тежки ястия също ще ви помогне да държите уморени отделени. Някои предпазни мерки през 4 -ия месец, ако трябва да се погрижите и за храната си.

Проверките и още тестове са пътят, който трябва да се направи този месец. Уверете се, че продължавате няколко упражнения, без да създавате натиск до разширено ниво. Точно както се изисква подходящо обучение, също така са необходими адекватна диета и период на сън.

Диета и упражнения за 4 -тия месец от бременността:

Храната и упражненията са видни на всеки етап от бременността. Трябва да имате добро и правилно наддаване на тегло в продължение на 4 месеца и диетата трябва да включва следното.

Диета:

Плодове и зеленчуци:

Включването на пресни и листни зеленчуци в храната ви ще бъде от полза за вашето здраве. Също така ядките добавят задържане, което трябва да се приема между храненията, така че стомахът да не остане празен. Портокал, банан, ябълки, броколи, кокос, спанак и т.н. са силно предпочитани за тази фаза.

Сурови храни:

Малко пресни зеленчуци са променили повече витамини в него и затова няколко лекари съветват да ги консумираме сурови. Освен това има някои зеленчуци, които се предпочитат сварени, за да се поддържа нивото на мазнините в тялото ви.

Витамин Ц:

Плодовете, богати на витамин С, се приемат най -много през 4 -ия месец от бременността. Те ви помагат да усвоите храната си. Портокалите, лимонът и грейпфрутът са най -предпочитаните плодове за същото.

Упражнения:

Когато навлезете в четвъртия месец на бременността си, трябва да се концентрирате върху задачата, която работи върху тазовите ви области и корема. Някои от 4-месечните упражнения за бременност са както по-долу.

Разширяване на корема:

Сгънете краката си и подпрете гърба си на стената. Поставете ръцете си на коляното и вдишайте, докато носът приближаваше корема до тялото ви. Задръжте за 5 минути. Сега издишайте и спечелете предишната си позиция. Направете същото още пет пъти.

Клякам:

Това упражнение се прави чрез концентриране върху тазовата област. Той ви помага да придобиете правилна стойка и също така дава място за разширяване на тазовата ви област.

Разтягане:

Разтягането може да бъде болезнено за вас с подуване на бебето, но също така ще ви помогне да развиете и укрепите мускулите си, което по -късно помага в периода на раждане. Той също така дава гъвкавост на тялото ви.

Ходене:

Разходките, когато сте бременна, са полезни, тъй като биха помогнали на тялото ви да се подготви за раждане. Освен това изгаря излишните калории, които също са от решаващо значение за вашето здраве.

Корекция на стомаха:

Вдишайте през носа и задръжте дъха си. Опитайте да регулирате центъра на тежестта, така че ще бъде по -лесно да работите под ъгъла си през следващите няколко месеца и нарастващата неравност. Има някои случаи, когато жената е бременна в четвъртия месец и не се показва.

Секс по време на бременност на 4 -тия месец:

На този етап развивате промени в настроението и полудявате по всичко по света. Интимността е може би последното нещо, което си мислите в момента, но говорете с партньора си и ако можете да си вземете малко почивка, говорете за сексуална активност и се сблъскайте. Естествената позиция е пътят и вашият сак ще предпази бебето ви отлично. Позата за сън по време на бременност 4 -ти месец също прави свят на разликата и помага при частта на полов акт.

Болка и здравословни проблеми през 4 -тия месец от бременността:

Въпреки че може би сте забелязали, че проблемите ви с гаденето определено биха намалели през този месец от бременността, може да има и други здравословни проблеми, които трябва да внимавате. Храносмилателните проблеми и запекът, заедно с чувството на киселини в стомаха, могат да бъдат обезпокоителни до голяма степен. Възможно е също да има задух и проблеми с правилното дишане. В случай, че забележите зацапване или кървене, незабавно се свържете с лекар и се втурнете към него. Възможно е да има други симптоми на бременност и проблеми като кървене от венците, кървене от носа и дори запушване на носа.

4 месец на бременност и предпазни мерки:

Предпазните мерки през 4 -тия месец от бременността следователно включват следното.

 • Сега, когато сте в четвъртия месец, финансовите въпроси трябва да бъдат решени веднага, за да се освободите от следващите няколко месеца на стрес. Установено е, че стресът е пряко свързан със стомашната болка по време на бременност през 4 -ия месец.
 • Помислете за бебето си, след като планирате да решите някаква задача. Бебето вътре във вас също се нуждае от почивка. Довери ни се; вашето бебе ще ви благодари по -късно.
 • Вземете допълнителна увереност от партньора си и групата за подкрепа, не само че ще бъде от голяма полза, но и ще откриете много нови неща за уникалния житейски опит.
 • Започнете да се подготвяте за домашния си план за раждане, ако възнамерявате да поемете по този път. Освен това трябва да се уверите, че имате повече време да отделите на акушерката си, като й разкажете всички подробности.

Медицинско лечение и преглед:

През четвъртия месец лекарят прави кръвен тест, който проверява дали бебето вътре няма проблеми. Кървенето в 4 -ия месец от бременността също е често срещана ситуация. Той блокира здравето на бебето. Тъй като ще навлезете във втората фаза на три семестъра, отново ще се предприемат няколко нови промени в тялото ви, които трябва да бъдат разгледани. Така че някои общи лекарства, от които се нуждаете, биха били.

 1. Болки и болки– Ацетаминофен. Пазете се от ибупрофен и напроксен.
 2. Алергия– Антихистамини и лоратадин. Избягвайте псевдоефедрин и деконгестанти като фенилефрин.
 3. Кашлица– Декстрометорфан и Гуайфенезин.
 4. Запек– Metamucil и Colace. Избягвайте лаксативи и минерални масла.
 5. Киселини в стомаха– Антиациди и фамотидин.

Сънна позиция по време на бременност 4 -ти месец:

Най -добрият начин, който винаги се препоръчва, е да спите отстрани. Особено лявата страна се препоръчва, тъй като помага за максимално количество приток на кръв и му помага да достигне до плода. Освен това не поддържа никакъв натиск върху черния дроб. Можете да поставите възглавница между краката или коленете за допълнителна зона на комфорт.

Допълнителни съвети и предложения за четиримесечни бременни жени:

 • Бебето ви ще започне да рита на този етап, така че дръжте водата наоколо, за да овладеете хълцането.
 • Никога не излизайте без слънцезащитни продукти, тъй като това може да навреди на вашето бебе.
 • Вземете храна доста преди времето за сън; иначе може да се превърне в случай на тежко гадене.
 • Използвайте правилни стойки на тялото, когато спите, седнете и ходете, тъй като това ще повлияе на болката в кръста и на детето вътре.
 • Уверете се, че си почивате поне 10 часа на ден. Това ще поддържа тялото ви отпуснато, а и вашето бебе също се развива.

Да, трудно е да бъдеш майка и борбата още от момента, в който бебето се материализира в утробата ти. Ежедневната битка за повръщане до сутринта и чувство на подуване и гадене може да се счита само за надникване в различните телесни промени, които ще се случат в тялото ви през следващите месеци. Въпреки това, когато сте в бременността си след четири месеца, сте станали по -силни и готови за предстоящите изтощителни месеци. Месеците ще бъдат трудни, но ако спазвате целия режим на диета, упражнения и лекарства, ще имате бременност без стрес. Вие сте силна жена и можете да преминете през всичко със здравословно мислене.

Често задавани въпроси и отговори:

Q1. Кои са добрите неща, които се случват с тялото на майката като симптоми на бременност в четвъртия месец?

Отговор: Майката сигурно е преодоляла сутрешния си гадене, а постоянната умора и изтощение сигурно са изчезнали. Майката също може да намери повече пролет в движението си, тъй като най -накрая приема промените, които тялото й претърпява. Има определени моменти през 4 -тия месец, когато майката може да усети как бебето й се движи.

Q2. Какви са другите промени, които се случват в тялото на майката и причиняват дискомфорт?

Отговор: Другите промени, които се случват в тялото на майката, характеризират повечето от промените, които ще се случат в по -късните месеци. Ще има растеж на повече бенки и лунички по различни части на тялото й поради увеличаване на частта от естроген в тялото. Има специални маски за бременни и кремове, които могат да се използват през този период, за да се предотврати подобен растеж и да се възвърне „блясъка на блясъка“. Носът на майката също започва да се подува, което причинява нежелани връзки и кървене от носа. Крем за хемороиди за бременност се препоръчва за бъдещи майки, тъй като ще им помогне дори след приключване на бременността.

Q3. Бременна съм 4 месец. Бебето чува ли сега?

Отговор: Да, бебето най -накрая започна да развива уши и майките могат да започнат да говорят с бебетата си. Може да се чуе и пулса на бебето. Препоръчително е да накарате детето да слуша хубава класическа музика и да го накара да слуша записи на различни речи или дори на вашия глас, така че да можете да започнете да се свързвате на начално ниво.

Можете да очаквате с нетърпение своя пакет от радост, като скоро видите света с вас. Понесете малкото препятствия, които ви пречат, и през цялото време ще имате гладка бременност.