11 -та седмица от бременността е времето, когато започвате подготовката за бебешки месец! Това е един невероятен начин да отпразнувате бременността си и също така ще ви зареди с енергия за много дълго време. Освен това имате нужда и от време, за да отклоните вниманието си от цялото напрежение и стрес, които може би изпитвате в момента. Най -често стресът и страхът ви ще изчезнат, когато разберете какво наистина се случва в тялото ви. Ако това е, което търсите, ето пълно разбиране за това, което се случва с вас и бебето в този момент.

единадесет седмици бременна

11 седмици бременност е колко месеца?

11 седмица бременност е два месеца след бременността. По -точно, вие сте бременна два месеца и две седмици. Само след още няколко седмици започва вторият триместър и това ще бъде друго съвсем различно преживяване.

Бебе на 11 седмици бременна:

Бебето на 11 седмица от бременността е с размерите на липа. Плодът е с дължина около 1,6 инча и около 0,25 унции. Коремът на бременността от 11 седмици ще бъде малко по -голям и може леко да започне да се проявява. Все пак е трудно да се каже. Ако сте бременна в 11 -та седмица с близнаци, подутината ви може да бъде лесно забележима и е с добър размер.

11 седмици бременни симптоми:

Напредването на бременността от 11 седмици може да е пълна бъркотия. Толкова много неща се случват с тялото ви, че може просто да се почувствате разочаровани и раздразнени. Най -добрият начин обаче да се справите с това е да разберете какво обикновено се случва с тялото ви и защо.

А. Гадене:

Все още не е време гаденето да си тръгне. Можем обаче да ви уверим, че става въпрос за още няколко седмици, когато гаденето ще ви напусне напълно.

Б. Умора:

Друг повтарящ се проблем е умората. Почти през цялото време се чувствате изтощени. До втория триместър това със сигурност ще намалее.

В. Промени в настроението:

Хормоните действат лудо и могат да сигнализират за широк спектър от промени в настроението във вас. Да стоиш далеч от стресови ситуации и често да отклоняваш ума си е единственият най -добър начин да се справиш.

Г. Крампи на краката:

Ако намалите нивото на магнезий и калий, може да получите крампи на краката при 11-седмична бременност. Проверете диетата си и пийте много вода, за да разхлабите стегнатите мускули около бедрата и краката.

Д. Подуване и оригване:

Единственият начин да контролирате подуването на корема и оригването е да се върнете към диетата си и да видите дали пиете пържени храни и боб, вместо да ядете по -малко от тях.

F. Дърворезба:

Те са склонни да стават все по -високи всеки ден. Може да имате внезапно желание да ядете неща, които също могат да бъдат нездравословни. Вземете влакнеста храна, те ще ви заситят за много дълго време.

Ж. Уриниране:

Честото уриниране е често срещано явление. Тъй като матката ви става голяма, за да държи растящото бебе, тя упражнява натиск върху корема ви, като по този начин искате да пикаете много често.

Промени в тялото на 11 седмици:

Ето някои промени в тялото през този период.

1. Апетитна екипировка:

Ще видите, че апетитът ви се засилва малко и може да искате да ядете много, за да подхраните бебето си с правилните хранителни вещества.

2. Сутрешна болест:

Ще забележите как интензивността на сутрешното ви гадене намалява с всеки изминал ден.

3. Отглеждане на гърди:

Гърдите ви стават все по -големи с всеки изминал ден. Това е много естествено. Ще усетите също, че гърдите, особено зърната, стават чувствителни повече от всякога.

4. Baby Bump:

11 седмици бременна подутина няма да е прекалено много, но със сигурност е лек напредък от последната седмица. Въпреки че може да е трудно да се каже, все пак може да бъде гледка.

Фетално и физическо развитие на бебето на 11 седмици бременност:

Растежът на бебето в 11 -та седмица от бременността също е огромен. Точно както майката и нейното тяло се променят, бебето също се променя, за да стане крачка по -близо до това да бъде истински малък човек!

 1. Чертите на лицето на бебето бавно започват да се развиват. Това означава, че сега ушите бавно се придвижват към размера на лицето.
 2.  Очите са широко отворени и клепачите ще се затворят и ще се слеят заедно с очите.
 3. Зъбите започват да се развиват от малките пъпки.
 4. Гениталиите на бебето също започват да се развиват. Въпреки това може да е твърде рано да се разбере дали е момче или момиче.

11 седмична диета за бременни: какво да ядете и какво да не ядете

Както винаги казваме, диетата е най -жизнената от всички. Вашата диета и това, което ядете, гарантира здравословния растеж на бебето. Следователно тук е изключително важно да се внимава какво да се яде и какво не.

 • Включете в диетата си много млечни продукти. Това включва варено и пастьоризирано мляко, сирене и кисело мляко във вашата ежедневна диета.
 • Ядките и семената са добри източници на енергия. Бадемите и сусамът са особено полезни. Хвърлянето на някои ядки ще бъде полезно, за да се чувствате заредени с енергия.
 • Зелените листни зеленчуци са богат източник на хранителни вещества. Включете много спанак във вашата диета и купа за салата.
 • Обогатена с калций закуска е най-добрият начин да започнете деня си. Зърнените храни и белият хляб са отличен източник на калций.

Какво не трябва да ядете:

 • Отървете се от алкохола и тютюна. И двете имат отрицателен ефект върху бебето и растежа на бебето.
 • Ограничете приема на кофеин. Една чаша кафе всеки ден не е вреда.
 • Не пийте мазни и мазни храни. Те могат да увеличат риска от подуване на корема и киселини.

Упражнения, които да правите на 11 седмици бременна:

В този период упражненията са абсолютно задължителни.

1. Бързо ходене:

Ако не можете или не искате да вършите някаква тежка работа, бързо ходене всеки ден в продължение на 15 минути ще бъде достатъчно. Уверете се, че правите това, за да останете активни.

2. Плуване:

Говорете с експерт, за да разберете вида плувен удар, който можете да опитате. Това ще укрепи вашето ядро ​​и ще ви поддържа здрави за дълго време.

3. Кегел:

Друго отлично и полезно упражнение, което трябва да опитате, е Кегел. Те поддържат вашия пикочен мехур, матката и мускулите на червата здрави и поддържани. Когато укрепите тези мускули, ще можете да се отпуснете и да контролирате мускулите на раждането и раждането.

4. Клякания:

Кляканията ви помагат да укрепите мускулите на бедрата и това ще ви помогне и при раждането.

Болки и здравословни проблеми през 11 седмици бременни:

Има няколко болки, с които може да се сблъскате.

1. Вагинално изхвърляне:

ще забележите, че в този период тялото ви отделя ясно вагинално течение. Той е без мирис и най -често е безцветен или бял на цвят. Това е един здравен проблем, който трябва да срещнем тази седмица.

2. Ръст на гърдите:

Понякога може да почувствате болка в гърдите. Това се дължи на нарастващите гърди и на млечните жлези, които растат при подготовката за кърмене.

3. Спазми:

Болезнените спазми в корема вече може да се повтарят. Това е така, защото мускулите сега се разширяват, за да приспособят растящото бебе. 11 седмици бременни спазми са нормални. Ако обаче понесете твърде много, може да искате да говорите с Вашия лекар.

11 седмици бременна ултразвук:

Сега ще можете да видите вашето бебе да се движи в течността в корема ви. Бебето вече има непрозрачна кожа. Това бавно ще изчезне. Като част от развитието на бебето в продължение на 11 седмици, ще видите, че пръстите и пръстите на бебето не са преплетени. Ноктите и космените фоликули започват да се развиват и оформят. Този ултразвук през тази седмица се нарича Nuchal Translucency Screening и това идва с кръвен тест.

Какво да правите и какво да не правите на 11 седмици от бременността:

Някои неща са строго не в този период.

 • Избягвайте всякакви аеробни стресови упражнения.
 • Избягвайте тютюна и алкохола.
 • Не се наслаждавайте твърде много на храна наведнъж. Приемайте по -малки хранения на чести интервали.

Какво трябва да направиш?

 • Участвайте в упражнения от всякакъв вид. Уверете се, че не се чувствате стресирани. Това е необходимо, за да се чувствате заредени с енергия и ще ви държи напред.
 • Пии много вода. Да останеш хидратиран е изключително важно.
 • Приемайте много плодове, зелени зеленчуци и храна, богата на фибри. Тази храна също ще ви помогне да облекчите изхождането си.

Предпазни мерки и грижи на 11 седмици от бременността:

 1.  Включете около 80 mg калций всеки ден.
 2.  Включете цитрусови плодове, портокали, ягоди в ежедневната си диета.
 3. Доматите и броколите ще подтикнат диетата ви да бъде с високо съдържание на витамин С и това е важно при грижите за бременността. Витамин С е от съществено значение за здравословния растеж на костите на бебето.

Необходим контролен списък в Единадесетата седмица на бременността:

 • Започнете да четете ръководства за бременност и говорете с други майки, за да разберете по -добре. Не забравяйте, че всеки има различно преживяване и не бива да се отчайвате.
 • Започнете да планирате бебешки душ.
 • Планирайте бебешки месец.

Като част от 11 -седмичната грижа за бременността, не забравяйте да останете здрави и да бъдете много активни през целия ден. Правете по -малки неща и отклонете вниманието си към производителността. По този начин ще се почувствате по -енергични и психически щастливи. Психичният мир и здравето са също толкова важни, колкото и физическото ви здраве. Нека това бъде вашето мото тази седмица.

често задавани въпроси & Отговори:

Q1. Можете ли да покажете 11 седмици бременна?

Отговор: Ако сте бременна в 11 -та седмица с близнаци, тогава шансовете са видими. В противен случай може да е трудно да се каже, въпреки че растежът на бебето се случва естествено и напредва всеки ден. Все още не е моментът да се появи бумът.

Q2. Сексът през 11 седмици бременност безопасна или не?

Отговор: Абсолютно безопасно! Просто трябва да се уверите каква поза работи за вас. Не упражнявайте прекален натиск върху корема. Може да искате да говорите с партньора си и да разберете какво работи и за двама ви. Сексът може да ви накара да се почувствате спокойни и облекчени.

Q3. Какви са шансовете за спонтанен аборт при 11 седмици бременност?

Отговор: Вероятността за спонтанен аборт е много по -малка. Ако планирате пътуване, просто се уверете, че приемате всички лекарства и спазвате диетата си навреме.

Q4. Нормални ли са спазмите на 11 седмици бременни?

Отговор: Спазмите са абсолютно в този период. Спазмите се случват, когато матката се разширява и по този начин оказва натиск върху мускулите на корема. Ако спазмите се справят твърде много, трябва да се консултирате с лекар.

Q5. Кога трябва да се консултирате с лекар при единадесет седмици бременност?

Отговор: Посетете Вашия лекар, ако почувствате дискомфорт. Това може да бъде нещо като много лоши спазми или кръвни петна. Освен това насрочете редовната си консултация с лекаря, за да разберете напредъка на вашето бебе.

Q6. Безопасно ли е пътуването през единадесетата седмица от бременността?

Отговор: Да, пътуването е безопасно през този период. Трябва само да внимавате къде пътувате. Може да искате да избягвате резки пътища.