Какво е 12-седмична бременност?

Бременността е едно от най -удивителните чувства за една жена. Никое друго чувство не може да замени чувството и радостта да бъдеш майка. Бременността претърпява редица промени през периода от девет месеца. Един такъв решаващ и вълнуващ момент е, когато майката е бременна на 12 седмица.

Въпреки че цялото пътуване на бременността е изключително прекрасно, след 12 седмици това пътуване става великолепно. Бебето на 12 седмици е във фаза на развитие и е в процес на развитие на своите рефлекси. През същото време мозъкът на вашето бебе се развива и това също с много по -бързи темпове от преди. Сигурно сте забелязали движението на бебето си, когато докоснете 12-месечния си корем на бременната.

Това е и времето, когато бебето свива пръсти и често отваря и затваря пръстите си. Много неща се променят на 12 -ия месец от бременността и по този начин причиняват по -малко симптоми на бременност. Обикновено бъдещите майки чакат период от 12 седмици, за да потвърдят бременността си на семейството и приятелите си. Можете също така в крайна сметка да се отпуснете, тъй като хормоните ви ще действат положително, за да намалят нещата, като ви доставят истинската наслада от бременността.

12 -та седмица от бременността

12 седмици бременност Подробности:

 1. Какво е 12-седмична бременност?
 2. Колко месеца и триместър показват 12 седмици.
 3. Какви са признаците и симптомите на 12 -та седмица бременност?
 4. Физическите и емоционалните промени в тялото на бременната.
 5. Как изглежда коремът ви, когато сте бременна на 12 седмица?
 6. Ултразвук, свързан с информация.
 7. Бебешки размер 12 седмици.
 8. Как е феталното и физическото развитие (позициониране) на бебето през 12 -та седмица бременност?
 9. Какви са промените в тялото ви с 12 -седмични дейности на бебето?
 10. Каква трябва да бъде диетата и упражненията на 12-седмична бременност?
 11. Какви са съветите и предпазните мерки при секс по време на 12-седмична бременност?
 12. Знайте за вагиналното течение при 12-седмична бременност.
 13. Трябва ли да пътувате по време на бременност 12 седмици?
 14. Съвети и предпазни мерки за преодоляване на стреса.
 15. Какви предпазни мерки и съвети могат да се спазват за 12 -седмичен аборт при бременни?
 16. Какви общи съвети трябва да спазват бременните и другите хора наоколо?
 17. Необходимите контролни списъци.

Колко месеца и триместър показват 12 седмици:

12-седмична бременност показва домашния участък от първия триместър. За да хвърлите необходимата светлина върху информацията колко месеца е 12 седмици, това време показва, че сте в края на третия месец от бременността.

Какви са признаците и симптомите на 12 -та седмица бременност?

Ако сте уморени да се справяте с умората на бременността и сутрешното гадене, тогава началото на 12 -та седмица би било не по -малко от щастлива фаза за вас. По време на 12 -та седмица от бременността сутрешното гадене и свързаните с него симптоми започват да изчезват. Това се дължи на вашите хормони, които сега се успокояват и в крайна сметка се отпускат.

Краят на сутрешното гадене и умора не означава край на борбата с бременността. Има различни 12 -седмични симптоми на бременност, които започват с навлизането в 12 -та седмица. Различните майки могат да изпитат различни симптоми в зависимост от типа на тялото си и хормоните. Въпреки това, има някои от 12 -седмичните бременни симптоми, които са общи за всички.

Ето някои от симптомите на 12 -та седмица бременност:

1. Увеличаване на изхвърлянето:

Може да забележите увеличаване на отделянето, но не се притеснявайте много, тъй като това е съвсем нормално като симптом. По принцип повишеното отделяне е естественият начин на тялото ви да защити вагината ви от редица инфекции. Трябва обаче да обърнете внимание на цвета на отделянето. Ако изхвърлянето е безцветно, нещата са наред. Но ако забележите цветове като зелено, розово, жълто или кафяво в отделянето си, това може да е признак на инфекция. Отидете на преглед при Вашия лекар.

2. Нива на захар и BP:

Възможно е да има несигурност в нивата на захарта и кръвното Ви налягане. Не се паникьосвайте, ако установите, че вашите нива на кръвно налягане или захар не са в нормалните граници, това може да е един от 12 -седмичните симптоми на бременност. Това може да се дължи на факта, че през периода от 12 седмици тялото ви претърпява много хормонални промени. В резултат на това нивото на кръвното налягане и захарта може да се колебае.

3. Кървене:

Кървенето по време на 12-седмичната бременност може да бъде по-лошо или нормално. Между тях няма. Няма проблем, ако кървите леко. Силното кървене може да бъде опасно. Чувствителността на шийката на матката е изключителна през 12 -те седмици и по този начин дори лек пол може да причини кървене. Това, което не е нормално, е обилното кръвотечение или последващите спазми. Това може да е най -лошата болка при 12 -седмична бременност, която се нуждае от ранно посещение на лекар.

4. Замаяност:

Замайването е доста често срещано по време на бременността от 12 седмици. Благодарение на хормоналните промени и колебанията в кръвното налягане или нивата на захарта, тялото може да почувства замаяност доста пъти. Дори общите дейности като закуска или пиене могат да ви накарат да се почувствате замаяни. Трябва да седнете или да легнете, за да се отпуснете, когато почувствате замаяност или мързел. Въпреки че няма нищо притеснително за това виене на свят, трябва да следите замайването си и да информирате Вашия лекар за ситуацията.

5. Акне:

Акнето е друга често срещана кожна промяна, забелязана през втория триместър, причинена от високите нива на прогестерон в организма. Ако сте склонни към пробиви по време на бременността, тогава е по -вероятно да страдате и от акне по време на бременност. Опитайте се да пиете колкото е възможно повече вода, за да преодолеете ситуацията и макар да няма значение това да означава края на пъпките ви, това може да ги намали много.

6. Хлоазма:

Нарича се още „маската на бременността“ и е много често срещан симптом по време на бременност. Сигурно сте забелязали обезцветени, кафеникави петна или следи по слепоочията, челата, брадичката и бузата. Всъщност около 70 процента от всички жени всъщност забелязват тези белези по лицето. Също така, имайте предвид, че излагането на слънчева светлина само ще потъмнее тези петна. Хлоазмата се причинява поради увеличеното производство на меланин, който е пигмент на кожата, който помага на кожата от вредните лъчи на ултравиолетовата светлина. Отново продължете да работите върху гела от алое вера и витамин Е. Бадемовото масло за очите също прави чудеса.

7. Потъмняване на ареолата и зърното:

Въпреки че легендата казва, че зърната и ареолата стават тъмни, така че бебето става лесно да намери зърната, факт е, че това се случва поради хормоналните промени. За да преодолеете тази нормална ситуация от създаване на проблем, пийте много вода и накарайте Вашия лекар да проверява състоянието Ви от време на време. Докладвайте за всяка разлика, ако е необходимо.

8. Промени в гърдите:

Вече трябва да сте забелязали малки подутини, които се появяват на ареолата или зърната. Тези малки подутини се наричат ​​„туберкули на Монтгомъри“. Повечето жени имат тези подутини по време на бременност и са причинени от промени в хормоните на бременността. Най -добрият начин да преодолеете увисналите гърди е да носите свободно прилепнал сутиен през цялото време и да масажирате гърдите си с тежко масло, когато е възможно.

9. Linea nigra:

Това е тъмна линия, която се развива в по -късните етапи на бременността и се появява от горната част на корема до дъното на таза. Тази линия изчезва в рамките на няколко седмици след доставката, но никога не изчезва напълно. Подобно на следващия показалец, стриите, за тази ситуация най -доброто решение е да масажирате зоната, за да я поддържате добре овлажнена.

10 стрии:

Това са най -обезпокоителните кожни промени, които настъпват по време на бременност. Тези белези често се появяват по гърдите, бедрата и корема. Най -добрият начин за преодоляване на стриите е да масажирате коремната област с тежко масло, когато е възможно. Известно е, че маслиновото масло и добавките на витамин Е предотвратяват по -нататъшното разтягане на кожата и осигуряват дълготрайно лечение.

11. Чувствителна кожа:

Друга често срещана промяна в бременността е повишаването на чувствителността на кожата. Ще забележите, че кожата ви е по -раздразнена сега, отколкото преди бременността. Ето защо, за да предотвратите дразнене, може да искате да използвате меки сапуни без аромат. Ето защо, за да предотвратите дразнене, може да искате да използвате меки сапуни без аромат.

12. Главоболие:

Без съмнение, главоболието е общият симптом, който притеснява всяка бременна жена. Въпреки че главоболието може да изглежда много нормално и очевидно по време на бременност, интензивността на главоболието може да се задълбочи. Основните причини, които причиняват интензивно главоболие през 12 -та седмица от бременността и я правят като една от основните 12 -седмични бременни симптоми, са следните:

 • Хормонални промени
 • Липса на сън
 • Колебания в нивата на кръвната захар
 • Дехидратация
 • Стрес
 • Смесени чувства и др.

Уверете се, че разбирате причината, която ви причинява тежко главоболие и след това се опитайте да избегнете това. Можете да приемете всякакви методи или начини, които искате да се отървете от причината, причиняваща главоболие.

Всъщност, ако главоболието продължава да се увеличава или е последвано от много други симптоми, това е спешно обаждане за консултация с Вашия лекар. Трябва също да посетите Вашия лекар, ако почувствате различен и непоносим вид главоболие.

Не пренебрегвайте нито един от тези 12 -седмични симптоми на бременност и не пренебрегвайте бременността си.

Физическите и емоционалните промени в тялото на бременната:

Тъй като вашето бебе расте и е в етап на развитие, е много нормално да станете свидетели на много промени в тялото. Трябва да сте готови да се изправите пред никога не очакваните промени както физически, така и емоционално.

Може да се сблъскате с увеличаване на теглото поради развитието на бебето. Няма такава голяма бебешка подутина, която да покажете, но да, очарователната светлина на лицето ви може да облекчи добрата новина за хората. И от емоционална страна се приближавате до бебето си и започвате да подготвяте ума си да преживее различните моменти на вашето бебе. Това е всичко, което да очаквате на 12 -та седмица от бременността.

Как изглежда коремът ви, когато сте бременна на 12 седмица?

Ако не сте казали на никого за бременността си, тогава 12 седмици ще бъдат подходящият момент. Коремът на бременността от 12 седмици става очевиден за другите. Фазата на растеж на бебето прави много промени и във вашия бум. Няма да е грешно да споменем, че 12 -седмичната бременност е официално съобщение за вашата бременност.

Вълнението от видимата 12 -седмична подутина на бебето е така, че повечето от бъдещите майки се виждат да заснемат ново видимата коремна корема, като правят снимки на корема на бременната 12 седмици. И вие ли сте започнали?

Ултразвук, свързан с информация:

Повечето от бременните жени предпочитат да отидат на 12-седмичен ултразвук, за да са сигурни в очакваните новини. Препоръчително е също така да се направи 12-седмично сканиране от лекарите, така че бъдещата майка да може ясно да види своето бебе.

12-седмичната картина на плода ще бъде по-ясна по време на сканирането. Ултразвукът на бременната 12 седмица обаче не разкрива пола на бебето.

12 седмици размер на бебето:

Вашето бебе е с размер само 2 инча, когато сте бременна на 12-та седмица. 12-седмичният плод завършва развитието на всички важни части на тялото до този момент. Останалото време на бременността ще бъде свързано с това да видите как плодът става по -голям и зрял с времето. 12 -седмичният растеж на бебето разкрива много много неща за здравето на бебето.

Вашият плод на 12 седмици е отзивчив. Тъй като бебето развива рефлекси, то ще реагира на всеки момент, който направите върху корема си. Размерът на 12-седмичното бременно бебе е достатъчно добър, за да ви даде официалното ви бебе.

Как е феталното и физическото развитие (позициониране) на бебето през 12 -та седмица бременност?

12 -та седмица е решаващото време по време на бременността, тъй като това е времето, когато вие и тялото ви започвате да се адаптирате към бременността. Ако мислите как изглежда бебето на 12 седмици, то е напълно оформено. Да, през 12 -те седмици от бременността, плодът ви вече е напълно оформен. Всички важни части на бебето са развити и оформени и сега те просто ще станат по -големи и зрели.

Позицията на бебето през 12 -та седмица на бременността ще продължи да се променя, тъй като бебето вече започва да се движи доста. Все пак ще е твърде рано да усетите всички движения на бебето, но със сигурност ще почувствате много в корема си. Това се дължи на факта, че вашето бебе развива рефлекси. В резултат на това може да започнете да усещате движението веднага след като гъделичкате корема си.

12-седмичното развитие на бебето може да бъде измерено от факта, че пръстите и пръстите на бебето започват да се движат. Също така, бебето продължава да отваря и затваря пръстите на ръцете и краката бързо. Скелетът на бебето сега е изграден от хрущялна тъкан, която започва да се развива в твърди кости.

12 седмици промени в бременността в развитието на тялото и бебето:

Това са някои от основните промени, които ще забележите в бебето и тялото си по време на позиционирането заедно с растежа на бебето:

 • Вашето бебе ще започне да рита и да се разтяга. И да, всъщност можете да почувствате всичко това, което се случва в корема ви.
 • Тялото на вашето бебе е във фаза на развитие и по този начин ще претърпи няколко промени. По това време повечето важни части са разработени, така че просто трябва да се погрижите да ги подхранвате за пълен растеж.
 • Червата на вашето бебе започват да изпъкват в пъпната връв след растежа му. Той също така започва да се движи обратно в коремната кухина.
 • 12-та седмица от бременността е времето, когато бебето започва да изглежда по-човешко. Всички основни органи на тялото се разполагат на правилното място. Очите, ушите и т.н. се фокусират на желаното място, придавайки на бебето човешката структура.
 • С други думи, 12 -седмичното бебе в утробата ще се фокусира само върху узряването, а не върху образуването на нещо ново. Размерът на бебето по това време е около 2½ инча като цяло. Това може да варира в зависимост от тялото и хормоналните промени на майката.
 • По същия начин теглото на бебето обикновено е между 8 до 14 грама. Може да станете свидетели на промяна в теглото, в зависимост от хранителните навици на бременността, заедно с хормоналния баланс. И трябва да се съсредоточите върху приемането на балансирана диета от тази фаза, тъй като това ще помогне на бебето ви да расте максимално и по този начин да бъде здраво с всеки изминал ден.

12 седмици бременност Позиция на бебето:

Вие също ще почувствате промяната в положението на бебето, тъй като бебето ще започне да се движи в корема ви. По този начин околоплодната течност ще се увеличи в матката и ще продължи да се увеличава през следващите месеци. Този растеж гарантира, че бебето е в безопасност и е омекотено в корема.

Тъй като вашето бебе расте и променя позициите си, има и големи шансове да станете свидетели на подуване в тялото си. Нормално е да се случи през това време. Това е и моментът, в който трябва да започнете да се грижите добре за тялото си, като се съсредоточите върху всички основни промени. Съсредоточете се върху всички добри навици и положителност наоколо, така че бебето ви да почувства това и да узрее по възможно най -добрия начин. Тъй като вашето бебе се позиционира и развива всички рефлекси, всичките ви движения ще помогнат за развитието на бебето по най -добрия начин.

Какви са промените в тялото ви с 12 -седмични дейности на бебето?

Вашето бебе е много активно във фазата на бременността от 12 седмици. С всички развити части на тялото и развиващи се рефлекси, през това време могат да се усетят много дейности на бебето. На първо място, бебето започва да реагира на всички ваши действия. Въпреки че би било трудно да усетите всичко, което се случва вътре, но със сигурност можете да почувствате много неща. Вашето бебе се променя за добро и расте, за да прилича повече на хора.

Каква трябва да бъде диетата и упражненията на 12-седмична бременност?

Диета по време на бременност:

За всички бъдещи майки, които не са започнали да следват балансирана диета, вашата 12-седмична бременност е подходящият момент за това. Растежът и узряването на вашето бебе до голяма степен ще зависят от това, което ядете след достигане на 12 -та седмица от вашето пътуване по бременност. Ако се чудите на какво се дължи това, това е причината бебето ви да е във фаза на растеж.

Тъй като всички основни органи и части от тялото на вашето бебе са се развили, балансираната диета ще осигури желаното количество отглеждане на бебето. Ето защо дори лекарите предлагат да се спазва правилната, питателна и балансирана 12-седмична бременна диета.

Ето някои съвети за това какво да ядете и какво да не ядете през 12 -та седмица от бременността:

Какви неща да ядете:

 • Яжте повече плодове и зеленчуци. Включете повече зелени листни зеленчуци, за да доставите необходимата храна на бебето.
 • Разчитайте повече на протеини.
 • Приемът на въглехидрати също ще бъде от полза за растежа на бебето. Като изненада за много бъдещи майки, приемането на добро количество въглехидрати ще помогне на вашето бебе да получи желаното количество мазнини, което ще доведе до перфектното телесно тегло на бебето.
 • Яжте сухи плодове, богати на протеини, калций и минерали.
 • Добавете кисело мляко към диетата си.
 • Също така, включете някои от любимите си храни в диетата си, за да поддържате настроението и вкусовете си.

Какво да не ядете:

 • Избягвайте да приемате нездравословна храна.
 • Не преяждайте; по-скоро разделете храненията си на кратко и продължете да ядете малко-малко след известно време.
 • Не засенчвайте алергиите си. Погрижете се добре за хранителните продукти, към които сте алергични, за да избегнете вредно въздействие върху бебето.
 • Не следвайте диетичния план на никой друг. Придържайте се към този, който Вашият лекар Ви е предписал.

Спазването на балансирана и питателна диета не означава да се откажете от всичко, което харесвате. Това по -скоро означава да се съсредоточите повече върху здравословна храна, за да осигурите здравословно хранене на вашето бебе. Трябва да насочите вниманието си към факта какво да ядете на 12 -та седмица от бременността, тъй като това значително ще помогне за правилното узряване на вашето бебе.

Упражнения по време на бременност:

Наред с спазването на правилната диета, от съществено значение е и спазването на правилния режим за упражнения. Някои хора смятат, че няма нужда да спортувате по време на бременността, но това не е вярно. Упражненията са също толкова важни, колкото и правилното и балансирано хранене.

Разбира се, трябва да се грижите добре и специално за себе си по време на упражнения, но не трябва да избягвате напълно това. Можете да се консултирате с Вашия лекар и да изберете правилния вид упражнения и график за упражнения за себе си.

Да останете здрави не само ще бъде от полза за вашето собствено здраве, но и за вашето бебе. Ето някои от предимствата, които можете да очаквате, ако редовно тренирате:

 • Без наднормено тегло
 • Добър график за сън
 • Поддържа ви добро настроение
 • Помага ви да избегнете сутрешното гадене заедно с други симптоми
 • Увеличава силата ви за понасяне на по -голяма тежест
 • Поддържа тялото ви в правилната форма за раждане
 • Започнете с леки упражнения, без директно да скачате на хардкор упражненията. Направете колкото можете, за да се възползвате от предимствата на упражненията.

12 седмици упражнения за бременни:

Налични са много упражнения, които бременната жена може лесно да прави. Ето някои от общите, но полезни упражнения, които можете да следвате:

 • Йога: помага ви да поддържате спокойно и отпуснато настроение.
 • Пилатес: помага ви да поддържате баланс в рутинните си дейности, заедно с намаляването на проблема с болките в кръста.
 • Ходене: поддържа теглото с редовно изпомпване на сърцето
 • Плуване: укрепва горната част на тялото и ръцете и намалява нивото на стрес.
 • Обучение с тежести: помага за укрепване на цялото тяло, заедно с това тялото да е готово за носене и раждане на бебето.

Какви са съветите и предпазните мерки при секс по време на 12-седмична бременност?

Няма вреда да правите секс от време на време през 12 -та седмица от бременността. Лекият секс може да причини малко кървене, но това е нормално през това време. Трябва също да се погрижите за предпазните мерки, докато правите секс през 12 -та седмица от бременността. Като предпазни мерки за бременност от 12 седмици, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди секс и трябва да го избягвате, ако имате някакъв вид инфекция или усложнения. Също така трябва да се грижите за позициите си по време на секс, тъй като това може да не навреди на бебето.

Знайте за вагиналното течение при 12-седмична бременност:

По време на бременност вагиналният секрет има тенденция да се увеличава и това е нормално. Няма нищо притеснително, ако имате обилно вагинално течение. По принцип вагиналният секрет има тенденция да се увеличава по време на бременността, но може да има и случаи без увеличаване на отделянето.

През 12 -та седмица от бременността вагиналният секрет е бистър или бял и тънък. Единственото нещо, за което трябва да се погрижите е, че вагиналният секрет не трябва да има неприятна миризма. В такива случаи трябва да се консултирате с Вашия лекар и да получите подходящ съвет.

Трябва ли да пътувате по време на бременност 12 седмици?

По принцип повечето лекари предпочитат да избягват пътуванията през 12 -та седмица от бременността. Има големи шансове за спонтанен аборт през първите месеци на бременността и пътуването може допълнително да увеличи шансовете.

Освен това, много бъдещи майки също избягват да пътуват поради умората и умората на тялото. Симптомите като болки в тялото, сутрешно гадене и т.н. също затрудняват пътуването през първите месеци на бременността. Следователно, пътуването трябва да се избягва за 12 седмици от бременността, ако не е необходимо и важно.

Съвети и предпазни мерки за преодоляване на стреса:

Много естествено и очевидно е да се сблъскате със стресови проблеми по време на бременността. Всъщност стресът е един от основните и засягащи проблеми, с които се сблъскват повечето от 12 -седмичните бременни жени. Може да има редица причини, които могат да причинят стрес на бъдещата майка. Без значение каква е причината, прекалено големият стрес може да бъде изключително опасен за растежа и развитието на вашето бебе.

Въпросът за стреса трябва да бъде решен веднага щом започне. Можете да се консултирате с Вашия лекар, след като анализирате някои от основните причини, които Ви причиняват стрес. Нека да разгледаме някои от лесните начини, по които можете да преодолеете стреса си и да имате щастлива бременност:

 •  Съсредоточете се върху вашето бебе. Имайте предвид само добрите и положителните неща. Представете си всички положителни промени, които ще се случат, когато бебето ви най -накрая ще се роди.
 • Осигурете си достатъчно сън и почивка. Правете пълна справедливост на тялото си, като балансирате всички негови нужди и изисквания.
 • Ако се стресирате за нещо, по -добре е да говорите за това с някого. Обсъдете проблема с партньора си или с някой близък.
 • Получете балансирана диета, богата на витамини и минерали, за да избегнете усложнения. Ако изпитвате силен стрес, се препоръчва да приемате любимата си храна, която прави настроението ви щастливо и леко.
 • За да намалите стреса по време на 12 -та седмица от бременността, можете също да опитате да правите леки и нежни упражнения.
 • Поглези се. Няма нищо по -добро от това да се лекувате точно по време на бременността. Правете всичко, което ви развеселява и преодолява стреса.

Какви предпазни мерки и съвети могат да се спазват за 12 -седмичен аборт при бременни?

С по -прости думи, терминът аборт означава преждевременно прекратяване на бременността. Има много начини за извършване на аборт като операция, лекарства, хапчета и др. Според експертите, ако актът на аборт се извършва на 10 или по -малко седмици, тогава има по -малко въздействие върху здравето на майката. С увеличаването на времето шансовете за вредни ефекти върху здравето на майката стават по-големи.

Абортът може да се случи и на 12 -та седмица от бременността и се приема като законно време за аборт. Ако и вие трябва да преминете през този процес, трябва да се погрижите добре и да вземете предпазни мерки, за да го направите безопасен. Въпреки че ще ви трябва значително време за възстановяване след този акт, но спазването на тези предпазни мерки ще улесни нещата.

Ето необходимите предпазни мерки, които трябва да спазвате:

 • Вземете подходяща консултация с лекар, преди да направите аборт.
 • Уверете се, че нямате алергия към хапчетата за аборт.
 • Абортът трябва да се избягва, ако бъдещата майка страда от бъбречно или сърдечно заболяване.
 • Абортът също трябва да се избягва в случай на диабет или някакъв вид инфекция на матката.
 • Разберете всички последствия от аборта, преди да се подложите. Вашето тяло ще претърпи редица промени след аборт.

Въпреки че е приемливо да направите аборт на 12 -та седмица бременност, все пак трябва да спазвате всички необходими и съществени мерки за безопасност и предпазни мерки, за да избегнете сериозни усложнения.

Какви общи съвети трябва да спазват бременните и другите хора наоколо?

12 -та седмица от бременността е времето, когато тялото ви напълно приема бременността. Следователно ще преживеете много промени в тялото си, което е нормално да изпитате. Вашето тяло се нуждае от подходяща и навременна грижа, за да приеме напълно бременността ви и по този начин трябва да следвате правилните съвети и предпазни мерки.

Ето някои от полезните съвети и предпазни мерки, на които трябва да обърнете внимание по време на 12 -седмичното бременно пътуване:

 • Избягвайте да стоите по -дълго: Тъй като във вас расте плод и 12 седмици е времето, когато бебето е напълно развито, трябва да отделите достатъчно време на тялото си, за да си починете правилно.
 • Носете бутилка с вода: В резултат на често уриниране има шанс да се чувствате дехидратирани през повечето време. Следователно всеки път трябва да носите със себе си бутилка с вода.
 • Не вдигайте тежки неща: Не само тялото ви претърпява промени, но и матката ви е станала чувствителна. За да го предпазите от всякакъв вид инфекция и повреда, избягвайте повдигането на тежки предмети.
 • Подгответе се за раждане: Това е полезен съвет, особено за майките, които очакват за първи път. Има много въпроси, които първоначално очакващата майка има, заедно с очевидното любопитство. Подгответе се за предстоящия процес на раждане.
 • Бъдете щастливи: За да очаквате здраво бебе, е много важно майката да бъде щастлива. Това не е задължение само на бъдещата майка, но хората около нея също трябва да се опитват да я поддържат щастлива и позитивна през цялото време.
 • Отдайте се на упражнения: Не просто сядайте мързеливи всеки път. По -скоро започнете да правите някакви упражнения, за да поддържате тялото си във форма и активно дори по време на бременността.

Необходимите контролни списъци:

Тъй като се препоръчва да се наслаждавате на всеки момент от бременността си, също така се препоръчва да се води запис на всички необходими здравни прегледи през 12 -та седмица от бременността. Въпреки че е полезно да посещавате лекаря си от време на време, това трябва да е като най -важното в списъка ви с приоритети, след като навършите 12 -та седмица от бременността.

Тъй като бебето расте, трябва да се погрижите специално за всичко, свързано с бебето. Всеки малък детайл има значение, когато става въпрос за здравето и подобряването на бебето. Медицинските прегледи, заедно със спазването на необходимите съвети, стават задължителни през 12 -та седмица на бременността. За да сте сигурни, че всичко върви както трябва, всички важни неща трябва да бъдат в контролния списък.

Ето някои от нещата, които със сигурност трябва да са в контролния ви списък:

 • Посещение на лекар. Трябва редовно да планирате посещенията си в акушер -гинеколога.
 • Резервирайте пренатални прегледи.
 • Изберете и скрининговия тест.
 • Съхранявайте бебешката храна за бременни на склад за приемане на балансирана диета.
 • Насрочете среща с Вашия лекар за 16 седмици преди раждането.
 • Определяне на редовен график за упражнения.
 • Изготвяне на правилен и балансиран график за хранене.

Надяваме се, че тази информация трябва да е била полезна за повечето от вашите проблеми, свързани с 12 -та седмица бременност. Бременността е красиво преживяване и не бива да се усложнява по никаква причина. Изяснете всичките си съмнения и щастлива бременност с цялата позитивност наоколо.

Ако намирате тази информация за полезна и уместна, моля, оставете ни коментар. Също така, ние винаги сме готови да се насочим към всички ваши съмнения. Коментирайте под всяко ваше съмнение и получете отговор от експертната група. Не на последно място; не забравяйте да споделите тази информация с някой в ​​нужда. Направете всяка бременност красива с точно съответните знания.