Може би вече сте преодолели сутрешното си гадене и промените в настроението. Може да изглеждате по -заредени с енергия отпреди, но до 19 -та седмица бременност може да сте пожертвали и много неща, като започнете от това да се откажете от любимата си храна до изживяването на безкрайни безсънни нощи. Какво всъщност се случва с тялото ви? Ето някои неща, които може да изпитвате. Както казахме, няма нужда да се притеснявате. Когато разберете изцяло тялото си, ще се почувствате по -спокойни.

Бременна на 19 седмица

Съдържание:

 • Какво да очаквам? || Признаци и симптоми || Фетално развитие ||
 • Тегло и размер на бебето || Дейности || Диета и упражнения ||
 • Как да преодолеем стреса || Медицински тест и сканиране || Ултразвук ||
 • Съвети и предпазни мерки || Контролен списък || Рискове ||

В кой месец и триместър съм на 19 седмици бременна?

Вие сте в петия месец от бременността, на втория триместър. Имате само четири месеца, за да отидете за деня D!

19 седмици бременни: какво да очаквате?

Докато отговорността за притежаването на живот, формиращ се във вас, е едновременно трудна и магическа, това съпътстващо чувство кара майката да издържи през тези тежки месеци, докато държи очите си приковани за наградата си. Сега всички обобщаваме бременността за 9 месеца, но поради честите докторски наблюдения и сблъсъци с бременността на Вашия лекар се брои в седмична форма, тъй като общо 40 седмици съставляват целия процес на бременност. Това е допълнително разчленено и категоризирано в три раздела.

19 седмици бременни признаци и симптоми:

Ето добро описание на това, което се случва с вашето бебе и тялото ви на 19 седмица от бременността.

1. Промяна на кожата:

След дълъг ден на партито край басейна, не чувствате ли, че кожата ви е набръчкана и изкривена, особено върховете на пръстите, които са по -набръчкани от кожата на баба ви? Това се дължи на прекомерното излагане на вода, поради което кожата става набръчкана. Представете си да плавате в течност в продължение на девет месеца и какво ще направи с кожата ви. В свободното пространство, различно от бебето, е изпълнено с околоплодни води, поради което на този етап Vernix започва да се развива при бебето. Може би до края на тази седмица вашето бебе ще бъде покрито с мазен бял воал, който по медицински термини е верникс казеоза. Лануго или меката кестенява коса, покриваща тялото на вашето бебе, е част от това. Тази мека корица предпазва бебешката кожа от смачкване.

2. Нервна система:

По това време нервната система на бебето става все по -функционална с всеки изминал момент. Нервите, свързани помежду си, сега стават все по -силни, както и сърцето му. Скоростта на импулсите става бърза, което означава нарастващите сетива на бебето, като миризма, допир. Сега вашето бебе е по -наясно с вашия звук. Очите на бебето вече се приспособяват към зрението.

Развитие на плода през 19 седмици:

Какво ще кажете за космите по тялото?

По това време също се забелязва парче коса в скалпа му, когато той започва да расте.

Пръстов отпечатък:

С течение на времето пръстите на бебето започват да изпъкват. След това идват малките нокти, които все още са меки и непълни в този момент. По това време може да се забележи бавното появяване на пръстови отпечатъци. През тази седмица вашето бебе ще открои своя забележителен отпечатък.

Възпроизвеждане:

До 19 -та седмица, ако носите момиче, вече има депозит от 6 милиона яйцеклетки в яйчниците й, който чака 11 -ия й рожден ден. Ако имате мъж, скротумът му вече се спуска и гениталиите му най -накрая израстват във форма.

Какво се случва с майката все пак?

1. Болка в корема:

С времето матката расте все повече и повече и през тази седмица почувствахте странно разтягане в корема си с усещане за пареща болка. Лекарите обвиняват това за разтегнатата ви бебешка подутина, която бавно вече придобива пълна форма. Свитите мускули в корема и стената на яйчниците сега изпитват натиск, докато се запълва като балон. Това може да е причината тази седмица да има лека болка в областта на корема. Това е, когато се появят определени стрии. Вероятно е невъзможно да се отървете от болката, но това, което можете да направите, е просто. Състои се от студен компрес или гореща торба. Вие схващате идеята, нали? Най -често те действат също толкова добре, колкото и болкоуспокояващите. И тъй като сте бременна и употребата на наркотици е ограничена, това би било добро начало.

2. Маска на бременността:

Това може да е страшна мисъл, но тъмните петна по лицето ви не се дължат на състояние на кожата. Това е нормално събитие, където някъде симптомът включва меки, но кафяви петна по лицето. Човек лесно може да го понесе до края, когато изчезне сам. Лекарите твърдят, че това е медицинско състояние, наречено хлоазма или „маската на бременността“. Не се притеснявай. Просто дръжте много масло и алое вера наоколо. Това ще поддържа кожата ви хидратирана и ще се показват по -малко белези. Пийте вода през цялото време, сякаш е краят на света.

3. Болка в кръгли връзки:

Това е важна промяна и симптом през 19 -та седмица. Случва се така, както знаете, че като всеки орган, матката ви също е поддържана от връзки. Сега, когато сте във фаза на растеж и ви се случва толкова много, връзките ви усещат разтягане, опитвайки се да задържат корема ви на място. Това издърпване понякога води до остри болки от време на време. Те обикновено продължават няколко секунди и ако получите повече от това, незабавно се обадете на Вашия лекар. Сега, говорейки за това как да преодолеете ситуацията, в която сте попаднали, най -добрият изход е да опитате да използвате краката си и да ги вдигнете нагоре. Влезте в удобна позиция, ако това помага, но в случай, че болката стане силна, цялото ритане на краката трябва да свърши работа. Ако нищо от това не помогне, вашият практикуващ ще ви бъде най -добрата помощ.

4. Промени в настроението:

Сега, когато е 19 -та седмица, със сигурност ще почувствате промяната и това ще донесе много неуспехи и промени в настроението ви. В нечетни часове на деня ще се чувствате щастливи от положението си, докато в други дни, за дълги участъци, ще седите и не искате да правите нищо, а да се мрачите. Не можете да обвинявате себе си. Това е действието на хормоните и трябва да се справите с него като професионалист. За да преодолеете цялата ситуация, опитайте се да я спите, но можете също да работите върху диетата си и да говорите с консултант, ако е необходимо, защото помнете, положението ви може да се влоши и не искате това с целия стрес, който вече притеснява Вие. Процедурите за сън също са важен фактор за регулиране на емоциите ви.

5. Фалшиви контракции:

До този месец ще започнете да изпитвате страшните, наречени контракции на Бракстън Хикс. Обикновено те започват по средата. Това е по -обичайно и възниква поради дехидратацията на организма. Матката ще се свива леко и навън, следователно усещането за стягане възниква, когато матката стане по -голяма. Това се дължи само на това, че матката се тонизира и я прави готова за тежки раждания. Пиенето на много вода ще бъде по -ефективно в него.

Тегло и размер на бременните бебета от 19 седмици:

Вашето бебе в този момент все още може да бъде с размерите на софтбол. Първоначално, когато бебето се формира, главата е по -голяма от останалата част от тялото. След това тялото до края на тази седмица нараства до нормални размери, въпреки че все още се движи малко. Чувстващото се търкалящо се чувство в стомаха ви най -вероятно го кара да свири. Някои сетива като усмивка или прозявка могат да бъдат забелязани и при вашето бебе. Ако имате късмет, човек може дори да хване едно от нейните действия по време на ултразвук.

19 -седмични дейности:

Крайно време е да разберете всичко и да успокоите ума си и да компенсирате проблемите, които ви мъчат досега. Повечето дейности през тази седмица ще включват работни дилеми, тревожност и хормонални промени и бебето ще определи мозъка си за сетивни органи като миризма, вкус, слух, зрение и допир. Бебето ще може да чува речта, затова не се колебайте да пеете, да говорите и т.н. Тази седмица връзките, поддържащи матката, ще започнат да се разширяват, за да се приспособят към нарастващото тегло на бебето. Ако има болка, не забравяйте да си починете малко.

19 седмици бременна диета и упражнения:

Диета:

 • Ако сте вегетарианец, тофуто и соята трябва да ви помогнат с поддържането на нивото на протеини. От друга страна, ако не сте вегетарианец, обичайното ви съдържание на постно месо трябва да се справи добре.
 • За здравословното развитие на кръвните клетки при Вашето дете, не забравяйте добавките на желязо и фолиева киселина в диетата си. Спанакът и бананите трябва да са вашият горещ избор.
 • Въпреки че калциевите добавки са здрави, те сами по себе си не могат да бъдат достатъчни като източник за развитието на костите на вашето бебе. Следователно млечните продукти трябва да са задължителни за 19 -та седмица.
 • Не забравяйте зеленчуците в диетата си, тъй като те ще ви заредят с всички необходими хранителни вещества. Зелето, тиквата, доматите и бобът са наши лични избори.
 • Плодовете често са интелигентен избор, когато търсите здравословна диета за бременни. Те могат да ви послужат за отваряне на закуска и също така да се превърнат в законните закуски за глад.

Упражнение:

 1. Увеличаването на теглото на бебето ще причини по -голям стрес на гръбначния стълб, следователно направете някои разтягания за гръбначния стълб и рамото назад и наклонете врата напред.
 2. Ходенето е най-добрият начин за премахване на стреса и поддържа теглото под контрол.
 3. В списъка с упражнения за бременност се простира едно от най -безопасните и най -лесните упражнения.
 4. Гъвкавостта във вагиналната област може да се увеличи с упражнението Кегел, така че да бъде по -малко болезнено по време на раждането.

Секс по време на бременност през 19 -та седмица:

Абсолютно нормално е да правите секс по време на бременност. Той не е свързан с бебето, тъй като дебелата запушалка от слуз уплътнява шийката на матката и предпазва бебето от инфекция. Не е за предпочитане обаче да правите секс, ако имате болка или спазми, счупена вода, анамнеза за цервикална слабост, ниско разположена плацента.

Как да преодолеем стреса по време на бременност:

 • Добре е бебето да се отпусне, да разговаря и да пее на нероденото бебе, то може да ви чуе. Слушайте тялото си в случай, че сте изтощени. Лягайте възможно най -скоро. Тъй като тялото ви работи повече за подхранване на бебето.
 • Да се ​​поглезите може да е добра идея на този етап, тъй като трябва да се почувствате по -добре и да повдигнете настроението си.
 • Преценете здравето и рисковете си и решете кое е най -доброто за вас. Не позволявайте на другите да натрупват своите решения върху вас и да ви усъвършенстват.
 • Партньорството е нещо, което върви далеч. Бъдете по -честни с партньора си. Не е честно да се претоварвате със стрес, да споделяте всичко с партньор.
 • Ходете на редовни прегледи, за да избегнете стреса относно здравето на бебето. Това не само е необходимо, но и спира да разрушава вашето здраве, когато се притеснявате за цялата ситуация.

Медицински тест и сканиране през 19 -та седмица от бременността:

Ще бъдат включени обичайните медицински наблюдения на бебето. Това означава повече ултразвук и по -малко кръвни изследвания. Въпреки че състоянието ви може да не се влоши, вероятно бихте искали да поставите тези лекарства в списъка си за пазаруване:

 1. Болезненост– Всичко освен ибупрофен. За предпочитане изберете ацетаминофен.
 2. Алергия- Алегра и Ксизал трябва да подпишат сделката.
 3. Кашлица- Отхрачващите средства са най -подходящи за вашата ситуация.
 4. Запек- Metamucil е добре дошъл, но слабителните трябва да се избягват.
 5. Лошо храносмилане: Опитайте антиациди, но избягвайте изцяло инхибиторите на протонната помпа.

19 седмици бременна ехография: Какво трябва да проверите?

 • Може да се наложи да проверите сърдечния ритъм на плода.
 • Вашето бебе сега работи върху изграждането на петте сетива.
 • Vernixcaseosa или слоят около кожата започва да се развива.
 • Белите дробове на вашето бебе сега се развиват!

Вашият ултразвук сега ще ви покаже основно растежа на бебето от последния път. Този ултразвук е безопасен и е безболезнен.

Ninteen седмици бременни с близнаци ще покажат същите промени и на двете ви бебета. Коремът ви наистина би се разширил и ултразвукът ще ви покаже, че и двамата спят спокойно.

Какви съвети и предпазни мерки трябва да знам?

 1. Пазете се от Бракстън Хикс и се опитайте скоро да разпознаете разликата между всяка контракция. Трябва да се докладват необичайни симптоми.
 2. Не забравяйте да защитите къщата от бебето, за да предпазите вашето малко от опасност. Започването рано означава само по -добра безопасност и по -малко стрес.
 3. За замразяване на пъпната връв в случай, че имате нужда от нея, това е идеалният момент да започнете и да работите по документи.
 4. Прекратете изцяло нездравословната си храна, тъй като тя се отразява негативно на тялото ви и излишната мазнина може да ви изложи на риск от сърдечно -съдови заболявания.
 5. Не пренебрегвайте всеки симптом, който изглежда необичаен. Това може да бъде кървене, зацапване, огромна болка и т.н..

Контролен списък:

 • Като се има предвид, че в този период може да сте склонни към промени в кожата, най -добре е да използвате слънцезащитни продукти, ако решите да излезете.
 • Може да изпитате болки в лигаментите често. Починете си добре и бъдете подготвени за това.
 • Прочетете по въпросите на бременността и опита на други майки. Това може да ви помогне да разберете, че не само вие изпитвате дискомфорт!

С какви рискове трябва да внимавам?

 1. Спазми в краката са едно нещо, което може да ви се случи. Болезнените спазми, които се движат напред -назад от прасците ви, са доста чести. Това понякога може да бъде и тежко.
 2.  Запекът е друго нещо, което може да ви се случи. Тук можете да поговорите с Вашия лекар за някакво лекарство.
 3. Болки в гърба! Ние разбираме колко трудно може да бъде това, но не забравяйте, че сега тялото ви трябва да понесе вашето тегло и бебетата. Това ще бъде нормално.

Растежът на бебето през 19 -та седмица от бременността е много! Ще видите и ще можете да си спомните поредицата от промени, които е преживял. Дръжте се здраво с диетата и упражненията. Ще видите също как нещата ще се подредят с времето и датата. Вашето бебе отново е седмица по -близо до вас. Радвайте се на пътуването!