Колко си развълнуван като майка сега? Вашите 24-седмични симптоми на бременност биха започнали да се проявяват и сега ще бъдете в по-напреднал стадий на майчинство. Тялото ви не само се променя към добро, но и ще ви затрупа със собствен набор от трудности. Ще изпитате болка в кръгли връзки, проблеми със съня през нощта и понякога дори купчини. Това е само едната му страна. Гледайки по-светлата страна на нещата, вие сте още една крачка по-близо до деня D и вашето бебе вече е малко човешко същество. Случайните удари означават много повече от обичайното. Ето подробен преглед на 24-седмичните симптоми на бременност.

24 седмица от бременносттаЦялата тази деветмесечна трудност и блаженство според лекарите се брои на седмична база, тъй като улеснява честото наблюдение. По този начин най -новата актуализация може да бъде получена след месец. За това общо 40 седмици представляват девет месеца. Тези 40 седмици са допълнително разделени в три категории, това е първият, вторият и третият триместър, който се основава на етапите на развитие на бебето. В тази статия говорим за 24 -та седмица от развитието на плода.

Съдържание:

 • Месец и триместър || Какво да очаквам? || Симптоми || Фетално развитие ||
 • Дейности || Какво да ям? || Пренатални упражнения || Как да преодолеем стреса ||
 • Медицински тестове и сканиране || Ултразвук || Съвети и предпазни мерки || Рискове || Контролен списък ||

На кой месец и триместър сте бременна през двадесет и четири седмици?

Сега сте в края на втория триместър и сте бременна на около 5 месец. Теглото на бебето за 24 седмици ще бъде около 590 грама, приблизително 25-28 сантиметра. Той/тя е с размерите на зърно. Да, вашето бебе сега е толкова сладко!

24 седмици бременни: какво да очаквате?

След това сутрешното гадене бавно отшумява и човек си мисли, че гаденето вече е изчезнало завинаги, но с намаляването на гаденето идват и по -големите предизвикателства като случайни промени в настроението и чудовищен глад заедно с депресия или тъга, които дори може да са резултат от тялото ви производство на излишък от естроген. Красивият сияен блясък на бременността, описан в списанията, има обратни ефекти, които се изливат под формата на петна и петна и акне.

24 седмици симптоми на бременност:

Майката преминава през промени заедно с бебето.

1. Разширяване:

Всяка сутрин майката се събужда, за да види как бебето й се удря малко по -тежко и по -пълно от последния път. Това се дължи на бебето, което непрекъснато преминава през промени. Това причинява странно усещане за разтягане в коремния мускул. Този медицински термин е известен като свиване на Бракстън Хикс, което може да направи разтегнатата област сърбяща и суха.

2. Диабет:

Въпреки че диабетът е често срещано заболяване, често състояние, наречено гестационен диабет, се среща при бременна жена и това може да е добра седмица, за да се консултирате с Вашия лекар по този въпрос.

3. Допълнителни проблеми:

Често заедно с бременността идват значителни здравословни проблеми като замъглено око, обикновена настинка и втрисане, киселини или горещи вълни и др..

4. Сутрешна болест:

През втория триместър хормоните ще започнат да се изравняват и по този начин ще намалят сутрешното гадене. Матката ще се измести нагоре и следователно честотата на уриниране ще бъде по -долу, но тя също има някои негативи, метеоризмът и киселините ще се увеличат.

5. Хлоазма:

Нарича се още „маската на бременността“ и е много често срещан симптом по време на бременност. През този период може би сте забелязали обезцветените и кафеникави петна или други белези по челата, брадичката и бузите. Около 70% от жените ще се сблъскат с този проблем и ако се скриете от излагане на слънце, тези петна няма да потъмнеят. Хлоазмата ще доведе до повишено ниво на производство на меланин и това е нищо друго освен кожен пигмент, който помага на хората да се предпазят от вредните UV лъчи.

24 седмици бременност фетално развитие:

Като се брои 40 седмици, до 20-та седмица той вече е достигнал половината път и с изминаването на седмиците толкова по-близо стигате до последния ден. Някои от основните развития на плода през този период включват:

1. Нарастващи нужди:

С изминалите седмици вашето бебе вече овладя изкуството да иска нуждите му да бъдат изчистени. Това, което някога е било нищо, но малко топче живот сега тежи добри килограм и половина с дължина почти осем и половина инча. Въпреки това, някои бебета може да са над това тегло или под него. Няма нужда да се притеснявате за теглото. Сега тя бавно започва да се чувства тясна или претъпкана в матката на майката, така че вероятно това е моментът, в който може да почувствате внезапен удар или ритник, който е бебето, опитвайки се да освободи място. Образуването на пръстовия отпечатък все още продължава стабилно, както и нейният сърдечен ритъм и завършването на белите дробове. Въздушните торбички в белите дробове се пълнят. Тялото й сега е пропорционално.

2. По -твърди действия:

Кожата, която беше само преди седмици прозрачна и прекалено мека на допир, сега бавно овладява формата на кожата за възрастни, тъй като получава подходящия цвят и текстура. Мазният бял слой продължава да расте, за да предпази образуването на тази бебешка мека кожа. Наред със стабилно биещо сърце и функциониращ черен дроб, сетивата на бебето сега улавят неща, като чувствителност към светлина и чувство за вкус и допир. Слуховите й способности също се засилват.

3. Формиране на лицето:

Растежът на плода на 24 седмици показва, че процесът на формиране на лице и сега бавно се завършва с перфектните черти, които попадат като пъзели в парче пъзел. Лицето сега придобива отчетлива форма с образуване на вежди и мигли, както и красивите й розови набръчки. Очите придобиват красива форма. Косата в главата й също се е образувала, но все още е бяла, тъй като все още не е получила подходящи пигменти.

4. Отлагане на мазнини:

Всичко това, докато формирането беше с най -висока скорост и след като процесът на формиране на бебето се закръгли до края, постната структура на вашето бебе привлича все повече и повече отлагане на мазнини за правилното здраве на бебето. В края на седмица 24 може да видите бебето си по -пълно от миналата седмица и да изглеждате по -здраво с тези подскачащи бебешки червени бузи.

5. Амниотична течност:

Бебето вече ще може да отвори устата си и ще може да смуче околоплодната течност в утробата на майката. Устата на малкото може да се отвори; той/тя може да се прозяе, да преглътне и смуче околоплодната течност.

6. Движение:

На този етап краката и ръцете на вашето бебе ще бъдат оформени напълно и бебето ще се опита да влезе в нова позиция.

Дейности за 24 -та седмица:

За бременните жени преместването всеки месец определено ще бъде предизвикателство, тъй като те се въртяха с много мисли, които им хрумват, особено по време на първата бременност. Най -доброто, което трябва да направите в тази ситуация, е първо да насрочите посещение при лекар. Следващото е да имате повече време с членовете на семейството и да планирате пазаруване през следващите месеци. Освен тези, трябва да поддържате добър сън, диета и планове за упражнения. Когато се занимавате с работа, опитайте се да намалите натоварването, причинено от нея.

Можете да имате време за освежаване, като се разхождате вечер или като приготвите любимата си храна. На 24 -та седмица трябва да се уредите с всичко, така че следващите месеци да минат добре. Ако сте работеща жена, може да се окажете, че жонглирате с няколко неща, които включват дилеми, тревожност и хормонални промени. Редовно проверявайте, което прави вашето родителство най -доброто нещо.

Седмица 24 бременност: Какво да ядете?

Диетични планове:

1. Ниво на водата:

На този етап не бива да пренебрегвате хидратацията, тъй като трябва да поддържате живота в себе си. Наличието на достатъчно вода ще ви помогне да се поддържате и ще ви накара да останете здрави за по -дълго време.

2. Желязо и витамин В6:

Ако планирате диета, уверете се, че тя съдържа всички добавки на желязо с някои промени. Можете да добавите яйца, боб, броколи и картофи, които добавят здравословни ползи за вашето здраве. Можете също да изпробвате някои други опции, които включват ядки и сьомга.

3. Влакна:

Трябва да приемате диета, която е богата на фибри, за да имате здравословни движения на червата и да предотвратите запек. Можете да ядете плодове като нар, портокали, ананас и дини.

4. Калций:

По време на този етап костите на вашето бебе ще се развият и следователно наличието на прясно мляко е много важно, което помага за растежа на костите на бебето. Млякото наистина е много важно хранително вещество. Можете да ядете като кисело мляко, сирене и кремове, но трябва да приемате това само два пъти седмично. Също така яжте банани през целия месец.

5. Меса:

През това време приемането на месо ще бъде правилният избор, особено постното месо е най -доброто за бременни дами.

Пренатални упражнения:

 • Бременността не е подходящият момент да опитате да отслабнете, но упражненията ще облекчат болката при бременност.
 • Ходенето и пренаталната йога ще подобрят стойката ви и това ще преодолее страданието от излишно тегло върху корема. Тези упражнения също ще увеличат кръвообращението.
 • Разходката наоколо също ще облекчи стреса ви и ще зареди тялото ви с енергия.
 • Той също така укрепва мускулите по време на раждането. Пренаталните упражнения също ще ви направят по -уверени по време на раждането. Това увеличава шансовете за отслабване след бременността и го прави по-лесен процес.

Секс по време на бременност през 24 -та седмица:

Сексът на този етап ще бъде добър само след консултация с лекар. Ако няма проблем, можете да продължите, тъй като това е начинът, който връща интимността, която сте загубили през последните няколко седмици. Чувствайте се свободни да говорите с партньора си, тъй като споделянето и подкрепата са много важни за вас на този етап.

Как да преодолеем стреса по време на бременност:

 •  Опитайте се да държите емоциите си под контрол на този етап. Това ще спаси и вас, и здравето на вашето бебе.
 •  Ходенето и посещението на пренатални класове ще бъде най -добрата идея, тъй като това би ви помогнало да продължите умно напред.
 •  По време на този етап, достатъчно време за почивка се препоръчва от лекаря, тъй като това ще ви помогне да се излекувате от стреса.
 •  Всеки ден се опитвайте да ходите на кратка разходка с партньора си, което ще подобри психичното ви здраве чрез намаляване на стреса.
 •  Обсъдете с партньора си за бъдещи планове, като закупуване на най -важните неща за вашето бебе в зависимост от финансовото ви положение.

Медицински тестове и сканиране по време на 24 седмици бременност:

Не забравяйте да извършите рутинния си преглед. Това е много важно, тъй като ще ви помогне да знаете за правилния растеж на вашето бебе. Трябва да следвате същата процедура, която сте били подложени през последните шест месеца. Опитайте се да избягвате лекарствата, които могат да навредят на здравето на вашето бебе, и използвайте най -добрите лекарства, предписани от Вашия лекар.

 • Треска- парацетамол или ацикловир
 • Киселини- антиациди
 • Запек- Избягвайте употребата на слабителни и минерално масло. Можете да приемате лекарства като Metamucil
 • Кашлица- декстрометорфан

24 седмици бременно коремче: Какво казва ултразвукът?

Той/тя щеше да развие силно захващане сега и ще продължи да хваща всичко около стената на матката.

Ушите щяха да станат изключително чувствителни към звука вътре в утробата и сега са в състояние да разпознаят гласа на майката.

Той/тя също ще започне да практикува дишане и белите дробове също ще бъдат функционални.

Съвети и предпазни мерки:

 • 12 унции готвена храна дневно трябва да ви сервират сега.
 • Пазете строго от алкохол. Алкохолът по време на бременност може да причини фетален алкохолен синдром. Бебетата, които имат този синдром, могат да растат бавно и да имат проблеми с ученето и анормални черти на лицето.
 •  Дръжте хормоналния си лудост под контрол. Работете със здравен експерт, за да поддържате теглото си под контрол.
 •  Уверете се, че можете да ходите добре, тъй като това е много важно за вас.
 • Избягвайте да ядете сурови храни и се опитайте да отидете с морските дарове. Не забравяйте да избягвате говеждото месо и се опитайте да ядете яйца и протеинови вещества.

Какви са рисковете при 24 -седмична бременност?

Е, на 24 -та седмица от бременността теглото на бебето е над 1 килограм и има повече от 50 процента шанс да оцелее в интензивното отделение, дори ако сте родили преждевременно. Наистина няма голям риск, въпреки че може да изпитате следното.

 •  На 24 -та седмица от бременността ще забележите, че кожата ви се променя. Тъмна линия ще протече от пъпа до срамната кост. Такава пигментация на кожата ще избледнее с времето.
 • Може да имате проблеми със съня. 24 -седмичният коремен корем със сигурност е голям и няма да можете да намерите удобна позиция за сън. Опитайте да използвате възглавници между краката си.
 • Може да почувствате болка в кръгъл лигамент. Може да почувствате спазми в слабините си през 24 седмици от бременността. По принцип няма да стане интензивно, но ако стане, говорете с Вашия лекар.

Контролен списък по време на 24 седмици бременност:

Ето някои неща, които си струва да запазите като контролен списък през този период.

 •  Потърсете незабавна медицинска помощ, ако забележите изтичане на течност от вагината.
 •  Запознайте се с признаците на преждевременно раждане.
 •  Регистрацията за съвети за бременност ще ви помогне да разберете вашата и ролята на вашия партньор.

Бременността може да изглежда като труден момент за вас сега, но със сигурност не е най -трудният. Четете книги и бъдете щастливи, като правите неща, които харесвате. По този начин ще почувствате интензивността малко по -малко. Нека нищо не ви плаши и останете на положителната страна на нещата, за безопасна и без напрежение доставка.