Да разбереш, че си бременна е красиво преживяване. На 6 седмици все още сте нови в идеята за бременност и майчинство. Докато повечето казват, че това е радостно преживяване, физическите щети, които вашето скъпо бебе носи за вас, могат да бъдат поразителни. Тук ще ви помогнем да преодолеете това непреодолимо чувство и да осъзнаете, че завладяването му по една седмица в крайна сметка е много възможно. Ето цялата информация, от която се нуждаете за шестата си седмица от бременността, която ще ви помогне да победите страховете си, за да сте готови за времето, когато този сноп радост бъде поставен в ръцете ви!

6 седмица бременност

На кой месец и триместър сте в 6 -та седмица от бременността?

Това е първият ви триместър, няма да покажете подутини или дори да имате бременна корема. Шестата седмица на бременността обикновено показва, че сте бременна в продължение на месец и седмица. Бременността обикновено се изчислява от момента, в който сте пропуснали първата си менструация.

6 седмици бременност, размер, тегло и форма:

Вашето бебе по това време на бременността е с размерите на зърна от нар или с размера на сладък грах. Това означава, че вашето бебе ще бъде около 0,2 инча. Да! Това мъничко! Сърцето сега бие със скорост 110 удара в минута. Трансвагинален ултразвук ще ви позволи да чуете това. Ръцете, ноздрите и очите им сега придобиват формата си.

6 седмици бременни симптоми:

Има много възходи и падения, през които тялото ви преминава в този деликатен момент. Повечето промени, които смятате, че са хормонални и могат да причинят много дискомфорт. Ето някои от симптомите на бременността в продължение на шест седмици

1. Умора:

Това е един от най -честите симптоми, при които умората бързо ще поеме. Това се дължи най -вече на променящите се хормони и тялото ви не е свикнало с нищо от това! Починете си допълнително, ако почувствате нужда.

2. Болезнени гърди:

Това е времето, когато гърдите ви ще започнат да се утежняват и да ви боли малко. Това се дължи най -вече на увеличаването на притока на кръв. Ще има и видими промени в областта на зърната ви, където ареолите ще станат по -тъмни и по -големи.

3. Надут с газове:

Хормоналните промени в тялото ви също ще доведат до подуване на корема с газове. Това е подходящият момент да направите промени в диетата си и да ядете диета, богата на фибри, за да избегнете запек. С всичко останало, през което преминавате, запекът е нещо, което бихте искали да избегнете!

4. Чувства на емоции / настроение:

заедно с умората и възпалените гърди с възможност за запек, вие също ще се озовавате постоянно в крайности, мъдри емоции. Наличието на промени в настроението е напълно нормално предвид хормоналните промени в тялото ви. Можете да опитате да си починете допълнително, да се уверите, че имате силно представена система за емоционална подкрепа, която да ви помогне по всякакъв начин и да хапнете неща, които са едновременно здрави и също така да ви помогнат да останете стабилни и щастливи.

5. Гадене:

Въпреки че най-често се нарича сутрешно гадене, най-често може да се случи през целия ден. Това ще е моментът да си припомните всички храни, които преди сте намирали успокояващи, и да се поддадете на апетита. Абсолютно необходимо е да се яде редовно, тъй като празният стомах означава само повече гадене.

6. Често уриниране:

Ще почувствате нужда да уринирате повече от обикновено и това е абсолютно добре. Това обикновено се случва поради хормона HCG, който насочва повече кръв към тазовата ви област.

7. Спазми и зацапване:

Абсолютно нормално е за усещане за малко спазми и няколко петна кръв. Ако обаче това се увеличи и чувствате много коремна болка заедно с по -силно кървене, това може да е знак за спонтанен аборт или дори извънматочна бременност. В този случай посещението на лекар е първият бизнес!

Обърнете внимание на това, което тялото ви казва и това е моментът да вземете на сериозно всичко, което казва. Обърнете допълнително внимание на всички признаци, които тялото ви дава. Например, ако смятате, че трябва да уринирате, но не можете, това може просто да е признак на инфекция на пикочните пътища, риск, който се увеличава с бременността, особено по време на шест седмици бременност.

6 седмици бременна корема: Как изглежда?

Наистина не е моментът, в който тялото всъщност ще покаже малката подутина. Ембрионът с размерите на грахово зърно расте само и далеч не заема място в матката ви.

Промени в бременното тяло на 6 седмици:

Освен физическите промени, тялото ви ще преживее още множество промени. Ето няколко.

1. Запек:

това ще бъде там по време на вашето пътуване по време на бременност. Не забравяйте да ядете много храна, богата на фибри, която ще позволи лесно храносмилане.

2. Дехидратация:

ще видите как се чувствате дехидратирани. Изплакнете тялото си с много вода и други важни сокове, за да сте активни през целия ден.

3. Промени в настроението:

ще изпитате значителни промени в настроението поради хормоналния дисбаланс в организма. Най -доброто, което можем да предложим, е да ви помолим да правите неща, които харесвате, да гледате любимия си сериал или да четете книга. По този начин ще се почувствате малко по -добре. Музиката също може да създава чудеса!

4. Летаргия:

Летаргията и умората са други често срещани неща, които тялото ви ще започне да изпитва. За да останете активни, дъвчете ядки и други храни, богати на енергия.

Фетално и физическо развитие на бебето:

Заедно с вас, вашето бебе също расте всеки ден. Ето 6 -седмичното развитие на бебето, което можете да очаквате.

 • Бебето вече има своя собствена сложна кръвоносна система.
 • Ще забележите, че бебето е започнало да мърда с ръце и крака, подобни на гребло.
 • Очите, носът, брадичката и ушите не просто поникват, което прави бебето още по -сладко.

Сега развитието е по -малко. Наистина не можете да ги видите. Можете обаче да бъдете убедени, че някои от най -важните части на човешкото тяло сега започват да се развиват.

Диета за бременни: какво да ядете и какво да не ядете:

През този период е много важно да се ядат здравословни храни. Ето някои съвети, които могат да ви помогнат –

 1. Опитайте се да ядете няколко малки хранения през деня.
 2. Винаги дръжте храната под ръка; не се казва, когато настъпи гладният удар и винаги е по-добре да се чувствате добре подхранени по време на шестседмичния период на бременност.
 3. Не е добра идея да ядете пикантна храна от всякакъв вид. Като се има предвид гаденето, което ще ви измъчва, обикновената храна ще улесни задържането вътре за дълго.
 4.  Избягвайте миризми и миризми, които биха могли да започнат чувството на гадене. Оттам е хлъзгав склон!
 5. Пийте много течности, особено вода, тъй като тя ви поддържа хидратирана. Ако сте повръщали много, това ще ви бъде от полза.
 6.  Никога не се наслаждавайте на алкохол, тютюн или други наркотици. Те имат много вредни дългосрочни последици за бебето.
 7.  Излезте на малки бързи разходки. Направете така, че да не ви се стори тежката задача.

Упражнения, които трябва да правите на 6 седмици бременна:

Като част от 6 -седмичната грижа за бременност, ето упражнения, които можете да правите.

1. Клякания:

Кляканията по време на бременност могат да помогнат за укрепването на мускулите на бедрата. Това ще бъде особено полезно по време на раждането.

2. Дъски:

Дъските се считат за най -безопасните по време на бременност. Те помагат за укрепване на костите и корема и оказват по -малък натиск върху гръбначния стълб, за разлика от други динамични упражнения.

3. Ходене:

добрата бърза разходка също може да помогне. Не забравяйте да спрете, ако започнете да изпитвате задух.

Упражнения като йога също са много полезни през цялата бременност. Ключът е да идентифицирате правилния, който ще ви помогне по време на бременността ви.

Болки и здравословни проблеми, с които трябва да се сблъскате в 6 седмици от бременността:

През този период наистина няма да изпитате никаква болка. Има обаче някои неща, на които трябва да внимавате.

1. Забелязване:

Вагиналното зацапване е често срещано явление през този период. Няма какво да се тревожите. Ако обаче смятате, че става твърде много, трябва да посетите лекар.

2. Спазми:

От време на време се появяват леки спазми. Това се случва, защото матката ви се разширява, за да побере нарастващия размер на ембриона.

Сканиране на бременни за 6 седмици:

При 6 -седмичното ви сканиране на бременност, лекарят ще забележи феталния полюс или това, което е известно като сърдечен ритъм на плода. Това е сигурен фактор, че вашето бебе наистина расте. 6 -седмичната бременна плод на близнаци ще ви покаже две гестационни торбички в тялото ви.

Какво да правите и какво да не правите, когато сте бременни 6 седмици:

Какво да правя:

 1. Останете физически активни. Можете да постигнете това, като правите малки упражнения или просто ходите на разходка всеки ден.
 2. Пие много вода. Важно е да останете хидратирани през това време.
 3. Спазвайте стриктно диетата си за бременност. Трябва да запомните, че вие ​​сте единственият доставчик на храна за вашето бебе.

Какво да не правите:

 • Алкохол и тютюн. Не им се отдавайте, тъй като това може сериозно да увреди нервната система на бебето.
 • Стойте ниско. Опитайте се да създадете усещане за позитивност около вас, като правите неща, които харесвате. Ако се чувствате твърде депресирани или стресирани, това може да повлияе негативно на психичното ви здраве и това не е добре за бебето.
 • Кофеин. Ограничете приема на кофеин.

Допълнителни съвети по време на 6 седмици бременност:

 • Използвайте поддържащ сутиен, за да помогнете при нежната и леко болезнена гърда.
 • Пийте много вода и включете храни, богати на фибри, за да помогнете при запек.
 • Помага при носенето на закуски като солени крекери, сладки бисквити. Тази камера помага за облекчаване на гаденето.
 • Увеличете приема на сокове и други важни течности.
 • Приемайте по -малки хранения няколко пъти на ден. Избягвайте мазни и мазни храни. Те имат потенциал да предизвикат киселини.

Контролен списък в Шестата седмица на бременността:

 1. Запишете първата си пренатална среща с Вашия лекар.
 2. Бъдете психически и физически подготвени да изпитате множество нови промени в тялото и начина си на живот.
 3. Винаги носете със себе си бутилка вода.

Бременността е важен момент за жените и те трябва да се погрижат да се грижат за себе си. По времето, когато сте бременна в шеста седмица, всичко е ново за вас. Дайте си време и грижи за себе си, които очевидно ще ви трябват в този момент. Шестата седмица на бременността е прекрасно време и е важно да се отпуснете и да прочетете новото пътуване, което започвате в живота си.

често задавани въпроси & Отговори:

1. Безопасно ли е пътуването през шест седмици от бременността?

Отговор: Разбира се. Безопасно е да пътувате и летите по време на шестседмичната бременност.

2. Могат ли да бъдат отменени 6 седмици от бременността?

Отговор: Абортът е възможен в рамките на шест седмици от бременността. Силно се препоръчва обаче да се полагат подходящи грижи за себе си. Важно е да се внимава за физическото здраве и психическото благосъстояние. Абортът може да се извърши чрез три метода – хапче за аборт, вакуумна аспирация, дилатация и евакуация (D&Д). След аборта грижите са от съществено значение и гарантират наличието на подходящи системи за емоционална подкрепа.

3. Безопасно ли е да правите секс по време на бременност от шест седмици?

Отговор: Да, безопасно е да правите секс по всяко време по време на бременността, докато водата ви се счупи. Необходимо е също така да сте сигурни, че сте доволни от идеята за секс. Ако имате необичайни усложнения като спазми, по -добре изчакайте, докато се почувствате по -добре. Междувременно не забравяйте да се консултирате с лекар.

4. Кога трябва да се консултирате с лекар при шест седмици бременност?

Отговор: Важно е да насрочите първата си среща с лекаря на шестата седмица от бременността. Вземете цялата необходима здравна информация и се подгответе за това, което предстои. Необходимо е също така да направите първия си ултразвук между шест до осем седмици от бременността.