7 -та седмица бременност означава, че тялото ви е много по -различно от това, което беше миналата седмица. Докато тялото ви лично може да не изпитва голяма разлика, вашето бебе със сигурност може да изпитва нови неща. Чудите се развитието на бебето на този етап? Ето един поглед към това, което се случва с вашето бебе и тялото ви сега. Ние също така очертахме някои от възможните признаци и симптоми, през които може да преминете.

7 седмица бременност

В кой месец и триместър съм на 7 -та седмица от бременността?

Вие сте във втория месец от бременността. Това означава, че сте в първия триместър и имате още около 7 месеца за раждането. Развълнуван много?

Развитие на бебето в продължение на 7 седмици: Тегло, форма и размер на бебето:

Бебето на 7 -та седмица от бременността означава, че ще тежи около 0,4 инча с дължина 1 см. Заедно с устата и лицето, ръцете и краката също започват да се образуват. Сърдечният ритъм сега тази седмица е 120 на минута Развитието на белите дробове започва през тази седмица и бронхите заедно с трахеята са започнали да се развиват.

7 седмици бременни симптоми:

Ето някои симптоми, които може да изпитате през този период.

1. Гадене:

Подобно на приятел, гаденето ще бъде постоянен спътник през цялото ви пътуване по време на бременност. Интензивността на това обаче ще намалее през втория триместър. 7 седмици бременна с близнаци, майките ще изпитват по -висока интензивност на гадене.

2. Акне:

Акнето и пробивите в кожата се случват в резултат на хормоналните промени в тялото. Преди да изпробвате някакви продукти, първо се консултирайте с Вашия лекар.

3. Копнеж и отвращение:

Сега те ще бъдат често срещани. Може да изпитате желание да ядете определен вид храна, а понякога и силно отвращение към други видове храни. Това е нормално и може също да се отдадете на любимата си храна. Но не прекалявайте с консумацията.

4. Промени в настроението:

Хормоналните промени в тялото ви също могат да предизвикат промени в настроението. Най -добрият начин да се справите с това, за да отклоните ума си, като правите неща, които харесвате.

5. Спазми:

Спазмите и зацапването са чести. Зацапване на 7 седмици може да се случи особено след секс. Спазмите се случват, защото матката ви сега се разширява и това понякога може да ви бъде трудно.

7 седмици бременна корема:

Вашият удар сега няма да се вижда. Всяка майка обаче има различно преживяване тук. Някои майки имат подутина, докато други не. В този момент това прилича повече на подуване! Въпреки това, майките с близнаци сега трябва да могат да видят малка подутина.

Промени в бременното тяло на 7 седмици:

Знаете ли, че тялото ви се променя бавно? Ето някои от тях.

1. Подути гърди:

Бременните хормони като естроген и прогестерон започват да действат сега! Зърната ви ще започнат леко да стърчат, а гърдите приличат на пъпеш. Зърната са чувствителни и ареолата е по -тъмна. С течение на времето цветът ще стане по -тъмен и може да започнете да наблюдавате настръхване като петна около него.

2. Киселини и лошо храносмилане:

Другият основен проблем, с който се сблъскват много жени, е лошо храносмилане и киселини. Най -добре е да ядете храни, богати на фибри и да пиете много вода. Това ще улесни лесното храносмилане. Яденето на по -малки хранения по различно време ще помогне при киселини и ще го намали значително.

3. Излишна слюнка:

Постоянното гадене винаги ще ви кара да отделяте повече слюнка. Това обаче ще продължи само през този триместър.

Фетално и физическо развитие: Развитие на бременни бебета 7 седмици:

Ето някои неща, които се случват на бебето.

1. Детски ръце и крака:

През тази седмица ръцете и краката на бебето започват да се развиват. Ръцете, ръцете и краката вече започват да се разделят, въпреки че краката на бебето сега изглеждат по -преплетени.

2. Мозъчни клетки:

Новите мозъчни клетки започват да се генерират със скорост 100 минути. По -голямата част от растежа през тази седмица е концентриран върху растежа на мозъчните клетки на бебето.

3. Бъбреци:

Бебето вече има и бъбрек. Те ще започнат със своята функция и бебето сега ще започне да произвежда урина.

7 -седмична бременна диета:

През тази седмица обърнете повече внимание на вашия хранителен план.

1. Зеленчуци:

Започнете с купа пресни зеленчуци за междинните си закуски. Направете подхранваща салата с много зелени листни зеленчуци, моркови и царевица. Тази полезна салата ще допринесе много хранителни вещества за растящия плод.

2. Плодове:

Направете си точка, за да се насладите на чаша пресни плодове. Включете всички плодове, но се пазете от тези, които Вашият лекар не препоръчва.

3. Ядки:

Електростанцията на енергия, ядките ще ви поддържат активна през деня. Внимавайте с количеството, в противен случай може да рискувате да имате наднормено тегло. Включете в диетата си с ядки кашу, бадеми, орехи, шам фъстък и смокини.

4. Течности:

Пийте много вода, сокове и други течности, за да останете хидратирани. Това е особено важно за лесното храносмилане. Втората дейност не е направена.

Какво не ядете:

1. Мазна храна:

Те могат да увеличат киселини и лошо храносмилане. На този етап със сигурност трябва да се избягват мазни и мазни храни.

2. Алкохол:

Алкохолът и тютюнът също могат да навредят на растежа на бебето отрицателно. Затова е най -добре да ги избягвате.

3. Кофеин:

Кофеинът също е свързан с определено ниво на риск. Ограничете приема на кафе през този период.

Упражнения, които трябва да правите със 7 седмици бременна корема:

1. Клякания:

Кляканията са абсолютно полезни в този период. Практикувайте клекове с помощта на обучен професионалист. Това ще помогне за укрепване на корема и мускулите.

2. Дъски:

Друг най -добър начин да укрепите ядрото си и да се подготвите за труда си е да правите дъски. Опитайте да поставите дъските с удобното си темпо.

3. Ходене:

Бързото ходене е добър начин за упражнения. Увеличете скоростта си и разберете как това се отразява положително на вашето здраве.

4. Плуване:

Плуването също е чудесно упражнение за 7 -та седмица бременна. Говорете с Вашия лекар за това. Информацията за 7 седмици бременност наистина е жизненоважна.

Болезнени и здравословни проблеми, които трябва да срещнете при 7 седмици бременност:

1. Спазми:

Спазмите са често срещани през този период. В този момент се случват спазми, тъй като матката се разширява, за да побере растящото бебе. Следователно тазовата ви област ще изпитва болка.

2. Гадене:

Гаденето е друг фактор на болка по време на бременност, по отношение на психически стрес. Може да изпитате гадене често. Най-добрият начин да избегнете това е да опитате чай от джинджифил или течности на базата на джинджифил.

Напредък на бременността за 7 седмици: Сканиране и лекарства:

7 седмици бременна ултразвук, ще разберете, че ембрионът генерира стотици нови клетки всеки ден. Сърцето и мозъкът започват да се усложняват. Бебето вече има свой собствен набор от бъбреци, ръце и крака!

Какво да правите и какво да не правите при седем седмици бременна:

Направете

 • Отдайте се на някакъв вид физическа активност, за да останете активни и заредени с енергия.
 • Яжте много ястия с малки размери от време на време. Уверете се, че са здрави.
 • Хранете се с ядки. Те имат много енергия в себе си.
 • Пийте много вода и сок. Необходимо е да се хидратира.

Недей

 1. Отдайте се на алкохол, тютюн и кофеин
 2. Яжте мазни храни. Стойте далеч от тях.
 3. Сурово месо или риба. Те са опасни.

Допълнителни съвети:

 • Дръжте закуски под ръка. Вземете ги, когато почувствате глад.
 • Винаги носете бутилка вода. Поддържането на хидратация е изключително важно.
 • Говорете с Вашия лекар и го обсъдете с всички съмнения или проблеми, които имате.
 • Коригирайте срещите си навреме.

Предпазни мерки, които трябва да се вземат за 7 седмици бременност:

 1. Уверете се, че месото, което ядете, е добре сварено.
 2. Пийте много вода и други течности.
 3. Уверете се, че вашата диета съдържа много храни, богати на фибри. Това ще осигури по -гладко храносмилане и движение на червата, и двете са трудни по време на бременност.

Контролен списък в Седмата седмица на бременността:

 • Запишете своя пренатална среща с Вашия лекар.
 • Решете как искате да изненадате скъпите си с добрата новина.
 • Време е да направите план за диета.

Размерът на бебето от седем седмици може да е твърде малък. Промените, през които преминава през тази седмица, са огромни. Нашите 7 седмици бременни съвети ще бъдат особено важни за вас, за да имате безопасно пътуване. Време е да отпразнуваме добрите новини!

често задавани въпроси & Отговори:

Q1. Как да спим по време на 7 седмици бременност?

Отговор: В този момент се уверете, че не спите по корем. Започнете да тренирате, за да спите от лявата си страна. Това е здравословно за бебето. Спането от лявата страна ще гарантира, че бебето получава храна от майката.

Q2. Нормални ли са спазмите на 7 седмици бременни?

Отговор: Абсолютно! Те са начин да ви кажат, че бебето расте и матката се увеличава по размер, за да се освободи място за плода. Това са нормални.

Q3. Сексът в продължение на 7 седмици е бременна или не?

Отговор: Да, те са в безопасност. Уверете се обаче, че не се насилвате и не позволявате на партньора ви да ви упражнява натиск.

Q4. Кога трябва да се консултирате с лекар в седем седмици бременна?

Отговор: Консултирайте се с лекар в началото на седем седмици. Ако изпитвате затруднения, препоръчваме ви да потърсите помощ от лекар.

Q5. Пътуването е безопасно или не в седем седмици бременна?

Отговор: Пътуването е безопасно. Опитайте се обаче да избягвате неравни и трудни пътища. Тъй като бебето току -що расте, има възможност да бъде абортирано.