Денят е почти дошъл и вашето 40 -седмично бременно бебе е на път да се появи веднага щом започнете раждането. Повечето майки просто чакат да гушкат бебето си по това време и понякога се сблъскват с разочарование, тъй като бебето не пристига до края на седмицата. Това се случва и няма какво да се притеснявате за това. Трябва да имате предвид едно нещо, преди да позволите на главата да се напълни с отрицателни вещества, че само 4-5% от бебетата пристигат на очакваната дата и това е много нисък марж. Ако сте изправени пред същия проблем, няма защо да се притеснявате. Може да се смятате за сред нещастниците 95-95%.

Бременността може да бъде с различна продължителност и това варира от раса до раса. Например, азиатските жени са изправени пред най -много проблеми и са изложени на по -голям риск в сравнение с белите или американките, ако раждането е било възбудено дори след 41 -та седмица. Според повечето лекари и експерти по този въпрос раждането обикновено се индуцира до 40 -тата седмица и вие сте на този етап точно сега. Вълнуващо, а? Няма да се налага да чакате твърде дълго. Бебето ще пристигне и се очаква да имате страхотен живот пред себе си.

Бременност 40 седмици

Какво да мислите тази седмица:

Майката обикновено мисли за това да държи бебето за първи път, да го целува и гушка. Пътуването не беше лесно, но краят ще бъде красив. Прочетете някои книги относно първоначалната комуникация с бебето. Повечето майки са развълнувани от факта, че как ще изглежда. В крайна сметка това е може би най -добрият ден в живота на една майка. Щастието поразява някои хора толкова добре, че те планират да имат друг.

Трябва да се организира подходяща портретна сесия. Това обикновено се прави от болниците и може да бъде използвано от пациентите безплатно (вече е включено). Той осигурява на бебето мека играчка за приятна картина. Добре направено одеяло, което също се добавя към снимката. Налични са и топове за майките, ако предпочитат да бъдат на снимката и накрая, много красивото първо бебешко облекло, което ще бъде уникално.

Фетално развитие:

Развитието на плода е основно формата на крайниците, размерите, общото тегло на бебето и т.н. и други подобни въпроси, които определят как ще изглежда потомството, когато се роди.

Тегло на бременните бебета в 40 седмици в кг: В този момент вероятно всички майки са наистина развълнувани бебето да излезе от утробата за първи път. Майката е нетърпелива да я гушка, но освен всичко това трябва да се има предвид и тази точка на развитие. Бебето ще бъде с дължина около 51 см и ще тежи около 2,5 до 3,8 кг (макс.). Това е доста здравословно тегло и като цяло всички бебета тежат около това.

Търсене на палеца: Вашите 40 -седмични бременни движения на бебето ще се увеличат много. Досега бебето е разбрало палеца и ще го смуче. Това може да се каже, че е едно от най -големите разработки при бебето и ще бъде подходящо и вероятно се е подготвило за предстоящите промени.

Мазно вещество: Това се случва и през последните седмици. Това вещество се нарича Vernix Caseosa и предпазва кожата на бебето. По това време бебето ще се отърве много и затова бебето ще изсъхне, когато най -накрая пристигне.

Подпомагане на матката: Главата на бебето ще действа като корк и ще подпомогне отварянето на матката, дори ако мембраните са частично повредени.

Гръдна храна: това е нещо, което бебето научава естествено. Бебето вече знае откъде да вземе млякото и то се обучава, докато е било прибрано в корема. Веднага след като бебето се роди, то трябва да бъде снабдено с кърма и това е един от най -добрите начини за хранене на бебето през първите няколко месеца.

Черепни кости: Костите на черепа са разделени и затова бебето вече ще може лесно да премине през родовия канал. Това ще помогне както на майката, така и на детето с раждане. Бебето ще излезе със сравнително меки петна по главата и това ще се случи през първата година, а също и по време на раждането.

Коса: Косата на бебето вече ще бъде гъста и ноктите ще продължат да растат по -дълго.

Симптоми и тяхното преодоляване:

 1. Болка в корема: Ако през този период изпитвате някаква коремна болка и стомашни проблеми, това е съвсем нормално. Това може да бъде намалено с начина, по който се храните. Яденето на малки количества в определени интервали от време ще бъде по -добре, вместо да се яде тежка храна след дълги интервали. Дръжте устата си със здравословни неща и бъдете здрави.
 2. Болки в кръста: Тъй като бебето постепенно се движи по -ниско и има увеличаване на теглото, тези болки са доста чести. Това е един от най -често срещаните проблеми с 40 -седмичния проблем с бременността. Почти всяка жена се сблъсква с това и тази болка може да бъде разочароваща. Най -лошото е, че просто ще трябва да преминете през това. Движението на бебето също причинява силни болки и тъй като има много малко място за движение, майката се сблъсква с някои сериозни проблеми. Понякога бебето може да осигури силен ритник, въпреки че вътре в корема има много малко място. Правенето на определени йога практики може да помогне.
 3. Бракстън Хикс: Има някои контракции, които са предимно нередовни и те бих наречен Бракстън Хикс. Жените ще се чувстват така, сякаш има силно притискане и това много боли. Както майката е издържала всички предишни болки, това също ще отмине. Запази спокойствие!
 4. Болки в краката: Поради увеличаване на теглото, слабите крака и меките кости на жените ще бъдат засегнати. Ще има болки в ставите и мускулите ще се възпалят доста често. Следете храната, която приемате, тъй като тя може да я контролира и да премахне болката.
 5. Главоболие: Усещането на натиск върху челото също е често срещано през това време. Слушането на музика и изключването на настроението на бременността и отдаването на нормален живот (доколкото е възможно) със сигурност ще помогне.
 6. Спазми на тялото: Кърмите по тялото също са често срещани по това време. Ако имате сериозни проблеми с мускулите по цялото тяло, значи сте на правилното място, тъй като тези спазми са доста чести. Правенето на някои йога движения и кратките разходки ще помогнат за тези физически недостатъци, а също и за състоянието на метала.

Седмична активност:

Вашият начин на живот се е променил много. Изминахте дълъг път от този гладен за бързо хранене и алкохолик през уикенда до здравословния ядец и всичко е направено в името на бебето. Така че може да има някои промени в последната минута в седмичната ви активност, което ще бъде добре и за бебето. Опитайте се да заспите сериозно, тъй като дните на безсънни нощи са на път. Следете правилно диетата и яжте само здравословни храни. Направете кратки разходки, тъй като следващите няколко дни ще бъдат в болницата.

Седмична диета и упражнения:

През последните няколко седмици сте яли само хубавите неща, предписани от лекарите. Яденето на определени храни може да предизвика раждане и някои такива храни са обсъдени по -долу.

 • Къри: Ако сте азиатски, това ще бъде една от най -подходящите храни за вас, за да предизвикате раждане, тъй като кърито е известна храна в повечето азиатски страни, особено в Индия. Трябва да се има предвид едно нещо, че яденето на прекалено много пикантни храни може да причини киселини.
 • Ананас: Ако можете да се възползвате от ананас, той може да помогне при раждането. Пресният ананас има много ползи, когато става въпрос за раждане на дете. Плодът идва с ензим бромелаин, който ще омекоти шийката на матката.
 • Избягвайте определени храни: Трябва да избягвате храни, които разстройват стомаха. Защото на този етап не искате да поемате такива рискове. Това също ще бъде твърде много за бебето и може да предизвика някои проблеми по време на раждането.

Упражнение:

Има някои упражнения, които ще помогнат за намаляване на болката и болките, които изпитвате през последните няколко дни.

 • Ходенето винаги е полезно в тези ситуации. Без да създавате излишен стрес, опитайте да ходите и това ще се окаже едно от най -простите и ефективни движения, които ще ви позволят да се отпуснете и да се държите комфортно.
 • Плуването е друго страхотно упражнение, което помага за намаляване на болките чрез разтягане на мускулите и поддържане на спокойствие на ума. Плуването по време на 40 -та седмица от бременността със сигурност може да се окаже наистина полезно.
 • Йога също помага през това време. Отпуска корема и ума. Всичко това ще ви бъде от полза, когато започнете раждането.

Секс през тази седмица:

По това време вероятно вече сте уморени да опитвате неща, които ще предизвикат раждане, и по този начин сексът е може би единствената опция, която остава. Може да се твърди, че е безопасно, но до известна степен. Не бързайте! Никога не бързайте. Бързането винаги ще съсипе забавлението, особено в този момент. Не се притеснявайте за бебето. Няма да нараните бебето по никакъв начин. Това може да доведе до раждане. В някои случаи полов акт е помогнал за предизвикване на раждане. Чувствата ще бъдат малко по -различни в сравнение с обичайните практики на полов акт. Защо? Ами здравей! Сега сте бременна и почти се раждате да роди живо бебе.

Съвети за преодоляване на стреса:

Стресът е един от най -често срещаните проблеми по това време стресът се генерира поради промяната в начина на живот, а също и поради бързите физически промени. Прекомерният стрес може да бъде вреден и може да засегне и бебето. Има определени начини за намаляване на стреса.

 • Спри да пушиш: Избягвайте да пушите напълно през това време. Доказано е, че пушенето предизвиква стрес и това може да бъде наистина лошо както за майката, така и за нейното бебе.
 • Говори с приятели: Прекомерното емоционално насилие и припомнянето на лоши събития също могат да предизвикат стрес. Ако имате такива чувства, консултирайте се с приятел. Вие сте с партньора си през цялото време и твърде много любов може да доведе до задушаване. Ето защо ще трябва да излезете и да поговорите с приятел. Кога приятелите ще ви бъдат полезни.
 • Няма вино за вас: Избягвайте всякакви напитки, съдържащи алкохол. Дори червеното вино трябва да се избягва в този момент. Само още няколко дни и ще можете да видите бебето си. По този начин решението няма да бъде лошо, затова кажете „не“ на апетита си за алкохол.
 • Опитайте медитация: Медитацията винаги помага за отпускане на ума и ефективно намаляване на стреса. Дори лекарите предлагат да се премине през някаква медитация за намаляване на стреса през последните седмици, което е съвсем естествено.

Медицинско лечение и редовен преглед:

Ще дойде лекар или практикуващ, за да провери движението и растежа на детето. Това ще бъде вашият редовен преглед.

Ако имате медицинско състояние през последната седмица, това може да е проблем. Така че трябва да се погрижим възможно най -скоро. Много жени се сблъскват със сериозно главоболие през това време. За 40 -седмична бременна жена трябва да са подходящи някои естествени средства. Има и други проблеми, свързани с гъбични инфекции, депресия, киселинност и кашлица. За намаляване на тези медицински състояния могат да се използват Diflucan, Paroxetine, Mylanta и Allegra.

Съвети и предпазни мерки за седмици:

През това време трябва да се полагат подходящи грижи. Внимавайте за признаци на раждане и не ги пренебрегвайте. Дръжте партньора си нащрек, че всичко може да се случи през тази седмица. Поддържайте връзка с приятелките, особено с тези, които са майки. Те могат да предложат нещо важно, докато раждате.

Време е! Бебето ще излезе всеки момент и това ще бъде чудесна крачка напред към нов живот. Ще трябва да следите признаците на раждането. Никога не пренебрегвайте всякакви болки. Въпреки че може да ги изхвърлите като фалшива аларма, има вероятност те да са истински болки при раждането. Винаги е по -добре да държите бебешката си чанта с всичко необходимо и да сте готови да посетите болницата. Винаги се уверете, че сте с някой наоколо, който може да ви подкара дори посред нощ. Ако имате нужда от информация за признаците на раждането, консултирайте се с експертите и приятелите, които също са майки.