Тези девет месеца са един такъв период от живота ви, който няма да забравите набързо. Той не само носи множество нови преживявания и чувства. Но също така ви прави много предпазливи като личност. Всичко, което ядете, носите, правите или дори нещо, което прилагате, минава през скенера. Така че тук ви представяме списък с някои етерични масла, които трябва да се избягват по време на бременност.

Етерични масла, които трябва да се избягват по време на бременност

Най -добрите етерични масла, които трябва да се избягват по време на бременност:

1. Босилек (етерично масло):

Да се ​​избягва по време на бременност и кърмене. Тъй като е известно, че прекомерният прием увеличава сърдечната честота и причинява парене в гърлото и устата. Това също води до отделяне на кръв в урината, плитко дишане, гърчове и запетаи в крайни случаи. Затова е най -добре дамите да избягват това етерично масло по време на бременност.

2. Кедрово дърво (етерично масло):

Етерични масла за избягване по време на бременност-Кедър

Да се ​​избягва по време на бременност и кърмене. По време на бременността се отделя множество нови хормони. В тялото и кожата на бъдещата майка също става малко чувствителна в сравнение с други времена. По този начин използването на кедрово дърво в такава ситуация може да доведе до чувствителност на кожата. Винаги е безопасно да отидете на кожен тест на краката си, преди да го приложите директно върху кожата си.

3. Копър (етерично масло):

Етерични масла, които трябва да се избягват по време на бременност Копър

Бременните жени могат да развият алергия към определени неща, когато очакват, и копърът оглавява списъка с вещества. Към които жените стават алергични. Изследване също така показва как две бебета развиват нервни разстройства. Защото майка им пиеше чай с масло от копър. Следователно, най -добре е да се избягва по време на бременност.

4. Здравец (етерично масло):

Най -добре е да се избягва по време на бременност, тъй като е известно, че жените са алергични към него. Ако все пак го приемате, пазете го в ниски количества, тъй като страничните ефекти не са ясно известни.

5. Джинджифил:

Етерични масла, които трябва да се избягват по време на бременност Джинджифилово масло

Въпреки че сокът от джинджифил се счита за полезен за бременни дами. Джинджифилът е етерично масло, което трябва да се избягва по време на бременност. Все още има много дебати сред изследователите относно ефектите на джинджифила като етерично масло по време на бременност. Но се препоръчва най -добре да го избягвате. Поемането на рискове по време на бременност може да се окаже вредно за вашето малко ангелче.

6. Жасмин (етерично масло):

Етерични масла, които трябва да избягвате по време на бременност Жасмин

Най -добре да се избягва по време на бременност и кърмене. Тъй като е известно, че предизвиква токсичност върху вашето дете.

7. Лимонена трева (етерично масло):

Етерични масла, които трябва да се избягват по време на бременност Лимонена трева

Въпреки че употребата на лимонена трева се препоръчва обикновено, тъй като е здравословна и помага за лечение на няколко медицински заболявания, тя трябва да се избягва по време на бременност и кърмене.

8. Роза (етерично масло):

Етерични масла, които трябва да се избягват по време на бременност Роза

Розовото масло има привлекателна миризма и е безопасно да го използвате през друго време на годината, когато не очаквате. Най -добре е да държите на рафта, когато имате бебе, което се развива вътре във вас. Това е едно от етеричните масла, които трябва да се избягват по време на бременност.

9. Мащерка (етерично масло):

Етерични масла, които трябва да се избягват по време на бременност Мащерка

Не трябва да се консумира по време на кърмене, тъй като това се отразява неблагоприятно на детето.

Въпреки че тези масла се считат за много добри за кожата и здравето ви в други периоди, по време на бременност, най -добре е да ги избягвате, тъй като винаги съществува риск маслото да премине към плацентата и да повлияе неблагоприятно на вашето бебе. Това предизвиква риск от токсичност при вашето бебе. Въпреки че се смята, че приемът на тези масла ще предизвика спонтанен аборт и вродени дефекти при вашето дете, има няколко доказателства, които да поддържат това твърдение вярно. Този списък съдържа някои от етеричните масла, които трябва да се избягват по време на бременност, но най -добре е да се консултирате с Вашия лекар, преди да вземете решение за нещо, защото той знае кое е най -доброто за Вас и Вашето дете.