Скоро ще станеш майка! Много естествено е, че ще се отърсите от безразсъдното пренебрежение към това, което трябва да ядете, и ще бъдете много загрижени за всеки залък, който отива в стомаха ви, защото в вас расте бебе и не искате да ядете неща, които биха му навредили . С лятото зад ъгъла много бременни жени се чудят дали могат да отидат и да се насладят на барбекю лакомствата и добрите стари хот -доги. Чували сте много предупреждения срещу консумацията на хот -дог по време на бременност и сте малко скептични по отношение на това, нали? Така че нека изясня нещата са малко.

Могат ли бременните жени да ядат хот -дог

Защо хот -догите се считат за вредни за развитието на вашето бебе?

Хот -договете, известни още като кренвирши или уинерс, са сушени меса от свинско или птиче месо и всяка бременна жена в определен момент е била предупредена да не консумира сушено месо като хот -дог, салам и други неща, тъй като те са склонни да събират много бактерии в етапа на опаковане.

Обикновено тази бактерия всъщност не е вредна за корема, но по време на бременност много неща се променят, включително имунната ви система. Имунната система на тялото ви отслабва и вие ставате по -податливи на инфекции, които най -вероятно ще засегнат и вашето дете. Болестта, причинена от всякакъв вид храна, е особено много пагубна.

Опасни бактерии като E.coli, listeria, toksoplasma и други намират начин във вашата храна. Тези групи бактерии са толкова силни, че могат да нарушат имунната ви система и да преминат през плацентата ви и да засегнат вашето бебе, дори без да ви кара да се чувствате болни. Така че, бременността определено ще ви накара да се замислите отново да поръчате средно редки бургери и салати цезар със сурови яйца.

Кога е безопасно да се яде хот -дог по време на бременност?

В тази статия ще говоря най -вече за жени, които имат хот -дог по време на бременност. Хотдогът е с високо съдържание на натрий, нитрати и мазнини. Натриевите нитрати се използват за втвърдяване на месото, тъй като подобряват вкуса, цвета и също така увеличават живота му на рафта. Въпреки че има много противоречия относно ефекта на нитратите върху човешкото тяло, няма положителни индикации, че нитратите увреждат развиващото се бебе. Те изглеждат безопасни, стига да са в рамките на стандартите, споменати от FDA.

Хотдогът по време на бременност е безопасен за ядене, когато се готви на сто и шестдесет градуса по Фаренхайт. Готвенето на месото при такава висока температура убива присъстващите бактерии и го прави безопасно за консумация от бременната жена. Консумирането му горещо от скарата или готвенето му на пара не би трябвало да представлява проблем. Ако обаче месото не е сготвено правилно, има шанс да получите хранително отравяне, наречено листериоза. Това хранително отравяне се причинява от група бактерии, известни като Listeria monocytogenes. Листериоза

причинява грипоподобни симптоми и след това преминава в животозастрашаващ менингит и инфекция на кръвта (животозастрашаващото заболяване менингит включва симптоми като главоболие и засяга главно мембраната, покриваща мозъка) също има вероятност инфекцията да бъде уловена от майката премина върху детето. По този начин загряването на месото, докато достигне високи температури, убива присъстващите бактерии.

Просто се уверете, че сокът от преработеното месо не влиза в контакт с останалата храна и бременните дами трябва да измият добре ръцете си, след като са влезли в контакт със соковете. Месото от различни видове също трябва да се готви до висока температура, за да стане безопасно за консумация от бременни жени. Затоплете месото, докато се запари горещо, преди да го поднесете на бременна дама. В случай, че наскоро сте имали много хот -дога и деликатесно месо, най -добре е да се подложите на преглед и по този начин да премахнете всяка вероятност да пренесете страшната болест.

И все пак, имайки втора мисъл?

За жени, които все още искат да бъдат двойно сигурни в това, може ли да ядете хот -дог по време на бременност? Да, можеш. Хотдогът е безопасен, когато се готви на висока температура, защото топлината убива бактериите, които са вредни за вас и вашето дете, но те не са най -добрият избор редовно.

Отдаването на хот -дог от време на време изглежда добре. Но ако се консумира ежедневно, това изобщо не е здравословно за вас и вашето бебе. Прекомерният натриев нитрат, който ще влезе в тялото ви. Редовната консумация на хот -дог е неизменно вредна за вашето дете. Дори когато ядете хот -дог по време на бременност от време на време. Сервирайте го с добро количество пресни плодове и зеленчуци. Това ще детоксикира тялото ви и ще освободи кръвта ви от тези вредни бактерии.

Надявам се, че тази статия е изяснила вашата концепция относно това дали бременните жени могат да ядат хот -дог. Разбира се, че могат. Само от време на време обаче. Ако искате да защитите бебето си от всяка възможна заплаха. Препоръчително е обаче да не го консумирате изобщо.

Алтернативи за хот -дог по време на бременност:

Бременната дама иска да избегне риска от навлизане на опасни бактерии в тялото ви. И все пак искайте пищящо барбекю хот -дог за обяд. Можете да изберете някои от тези алтернативи. Отидете за алтернативите без месо, които се предлагат на пазара. Ако правите свой хот-дог, заменете парчето месо със соево месо, пресни зеленчуци или зърнени храни. Това е добре както за вас, така и за вашето бебе. Вегетарианските хот -дога намаляват, всъщност, намаляват шансовете ви да се заразите. И са с ниско съдържание на натриеви нитрати и мазнини, в сравнение с традиционните хот -доги.

Важно е да имате представа за двете страни на монетата. Преди да вземете решение кое е най -добро за вашето бебе. Защото бременността е време, когато дори хората с желязо в стомаха са склонни да отслабват. Благодарение на слабата им имунна система. Така че, консултирайте се с Вашия лекар и съставете схема на диета. И не забравяйте да попитате конкретно за сушени и пакетирани меса. Нищо не е по-важно от здравето и благосъстоянието на вашето дете.

Хайде, насладете се на лятото и поднесете хот -дога с много плодове и зеленчуци.