Дървената ябълка е плод, който е богат на фибри, витамин С и А. Той също така помага да се балансира нивото на течности в тялото, когато сте бременна. Запекът е един често срещан проблем, с който се сблъсква бременната жена. Ползите от дървесната ябълка по време на бременност обхващат справянето с огромен набор от проблеми.

Дървената ябълка или беел, както е известно, е твърда кафява черупка с груб външен плод. Месото на плода има силна неприятна миризма и е изпълнено с малки годни за консумация семена. Bael плодове по време на бременност със сигурност е добре да се отдадете на. Казват, че това е лекарство за редица проблеми, с които се сблъсква бременна жена по време на бременността. Ето още няколко неща, които трябва да знаете за включването на дървесна ябълка в ежедневната ви диета.

дървена ябълка по време на бременност

Хранителни стойности на плодове от месо по време на бременност:

Сто грама дървесна ябълка съдържат около 31 грама въглехидрати, 1,8 грама протеин и 2,9 грама фибри. Другите основни хранителни вещества включват калий с около 600 милиграма и 8 грама витамин С. Калций, желязо и фосфор също присъстват в плодовете.

Дървената ябълка е добра за бременност?

Да. Баел плодове по време на бременност е препоръчителен избор. Количеството на приема обаче трябва да бъде ограничено, тъй като понякога може да доведе до подуване на стомаха. Една дървена ябълка е препоръчителна доза за бременни жени.

Ползите от дървесната ябълка (плодове Bael) по време на бременност?

Ето някои невероятни ползи от дървесната ябълка за бременни жени.

1. Помага при храносмилането:

Основното предимство на дървесната ябълка е, че помага ефективно при храносмилането. Лошото храносмилане е често срещан проблем, с който се сблъскват бременните жени. Тъй като плодът съдържа фибри, той може да помогне за по -лесното усвояване на храносмилателния процес.

2. Балансиране на течности:

Той има потенциал да балансира нивото на течности в тялото. Поддържането на контролирани нива на течности е задължително за бременната майка. Обемът на кръвта се увеличава през този период. Електролитите и калият стават задължителни през този период. Докато калият предотвратява появата на спазми в тялото, електролитите поддържат тялото хидратирано. И двете присъстват в дървесната ябълка.

3. Предотвратява запек:

Запекът е повтарящ се проблем за бременната жена. Плодовете Bael имат слабително свойство и по този начин ще помогнат в значителна степен в борбата със запека.

4. Предотвратява инфекцията:

Бременните майки са склонни към развитие на инфекции доста бързо. Той може ефективно да се бори с инфекцията със своите противогъбични и антибактериални свойства. Следователно плодовият сок Bael по време на бременност може да помогне в борбата срещу лошия имунитет на бременната жена.

Страничните ефекти на дървесната ябълка по време на бременност:

Ето страничните ефекти на дървесната ябълка, за които трябва да сте наясно.

  • Съдържа танини. Те имат канцерогенно свойство, което при употреба може да предизвика спонтанен аборт. Следователно, трябва да внимавате за количеството, което консумирате, след консултация с Вашия лекар.
  • По -големите количества от този плод могат да причинят подуване на стомаха и образуване на газове.

Сок от дървесна ябълка: как да си направим?

  • В случай, че се чудите как да си направите дървесен ябълков сок, ето стъпка по стъпка процедура.
  • Започнете с отваряне на плодовете и изхвърлете пулпата. Можете да използвате лъжица за скрап на целулозата.
  • Добавете това към блендера, заедно с кокосово мляко, вода, захар или мед, щипка черна сол и един сок от лимонов плод.
  • Смесете, докато видите гладка консистенция.
  • Гарнирайте с листа от мента и сервирайте веднага.

Дървената ябълка има потенциал да увеличи метаболитната активност на тялото и затова е много безопасен залог по време на бременност. Препоръчваме ви обаче да се консултирате с Вашия лекар, преди да вземете решение за количеството.

Вълшебният плод се използва от древни времена. Плодът се счита за свещен плод сред индусите. Хранителните плодове са пълни с енергия и лекарите препоръчват бали плодове по време на бременност за лечение на някои от най -често срещаните и тривиални проблеми, с които се сблъсква бременната жена.

често задавани въпроси & Отговори:

1. Мога ли да ям дървена ябълка по време на кърмене?

Да, плодовете могат да се приемат дори по време на кърмене. Трябва да се внимава да се яде само препоръчаното количество.

2. Как да включим Дървената ябълка в диета за бременни?

Тъй като плодовете имат остра миризма, препоръчваме ви да ги приемате като сок. Плодовете няма да се съчетаят добре с вашата купа с плодове.