Настинките и кашлицата по време на бременност могат да бъдат доста неприятни по време на бременност. С много начини да го поставите под контрол, може да искате да знаете, че има билков аспект. За това, което може да се използва за облекчаване на състоянието ви. Докато билките не са предпочитани от повечето поради липсата на познания за тях, билките могат да бъдат един от добрите фактори по отношение на здравето. Въпреки че някои, които се колебаят да използват предписаните лекарства или лекарствата без рецепта, са за билкови продукти. Малко от най -разпространените билки са ехинацея, червена боровинка и др.

Сега много теми и блогове онлайн ви карат да се съмнявате в безопасността на билките или да бъдете по -конкретни „Безопасна ли е ехинацеята по време на бременност?“ Сега използването на ехинацея по време на бременност е дискусионна тема. Известно е, че ехинацеята намалява продължителността на настинките и ограничава повторната поява. Използва се за лечение и профилактика на инфекции на горните дихателни пътища.

Ехинацея по време на бременност

Какво е ехинацея?

Ехинацеята е шишарка и се счита за традиционно лекарство от около 400 години. Технически е билка и многото й видове се използват лекарства от цветята, корените и стъблото. Преди въвеждането на антибиотици ехинацеята е имала престижен медицински статус. Химическите компоненти на ехинацеята имат мощни имуностимулатори и имат висока терапевтична стойност с добротата на витамин С, флавоноиди и инулин.

Ехинацеята е лекарство от категория А за бременност, което не е показало рискове за плода. Това означава, че ехинацеята по време на бременност е безопасна за консумация. Въпреки това, няма достатъчно данни, които дават шанс за напълно изключване на свързаните с него рискови фактори по време на бременност. Други обаче го оценяват като безопасна билка, която може да се приема по време на бременност.

Ехинацея по време на бременност 2

Чай от ехинацея по време на бременност:

Ето един добър начин да включите ехинацея в диетата си.

  • Оставете да къкри чаша вода на среден огън.
  • Към това добавете прясна ехинацея. Можете да добавите и изсушена форма.
  • Сега покрийте и оставете да къкри за около 12 минути.
  • Прецедете сместа и добавете лъжица мед.

Пийте чая горещ, веднъж на ден.

Ползите от ехинацеята по време на бременност:

  1. Повишава имунитета: Известно е, че осигурява повишен имунитет срещу обикновена настинка. Известно е също, че намалява продължителността на настинката само до един ден и половина, което прави бременността ви по-малко неудобна.
  2. Инфекция на пикочните пътища: Известно е, че лекува инфекция на пикочните пътища. Необходимо е да се предпазват от инфекции по време на бременност.
  3. Използва се и под формата на тинктура, с лека доза алкохол. Това малко количество алкохол не вреди на бременните дами.

Страничните ефекти на ехинацеята по време на бременност:

Докато ехинацеята предлага някои ползи, тя има и други свързани странични ефекти. Разгледайте и внимавайте за тези.

  1. Алергия: най -честият страничен ефект е алергичната реакция. В случай, че тялото Ви развие внезапна алергична реакция, незабавно спрете консумацията.
  2. Ако имате астма или алергична реакция към определени растения и цветя. Имате риск от развитие на алергия и към ехинацея.
  3. Автоимунни нарушения: Другият страничен ефект, който може да изпитате, са автоимунните нарушения като колаген и множествена склероза.

Не се препоръчва продължителна употреба на продукта за повече от 8 седмици. Това може да доведе до потискане на имунитета и други подобни чернодробни проблеми.

Въпреки че с удоволствие ще научите, че малко от известните изследвания, от малкото, за които е известно, че са проведени, не показват признаци на увреждане на бебето или майката по време на раждането, не е имало задълбочени изследвания, финансирани и извършени в областта на билките и това е, което плаши всички от билковите растения. Фактът, че не знаем много за тях, притеснява хората за ефектите, които може да има, ако има такива.

Колко безопасно е?

Сега, за да се задълбочим в това дали е ехинацеята безопасна по време на бременност, би било полезно да се знае, че болницата за болни деца в Торонто и нейният екип от изследователи са стигнали до извода, че употребата на ехинацея по време на бременност не води до никакви фактори за увеличаване на вродените дефекти при бебета.

Това проучване включва близо 400 бременни жени, от които 200 не са приемали ехинацея, а 200 са го правили съзнателно или несъзнателно. На базата на сравнение на двете групи, броя на живородените, спонтанни аборти, вродени дефекти (големи или малки дефекти), изглежда няма статистическа разлика като такава по отношение на раждането.

Докато много лекари препоръчват билки на пациентите си, някои отказват да им ги дават, тъй като не възнамеряват да поставят майката, въпреки че не знаят. Мнозина все още препоръчват на пациентите си да го изчакат и да останат с него, вместо да изберат тези алтернативни методи за справяне с настинка.

Въпреки че всъщност не могат да заявят дали билките са добри или лоши, те нямат доказателства за нито едното, нито другото. Те обаче желаят билковите търговски индустрии да инвестират и да извършат широко проучване и предоставяне на данни, за да дадат яснота както на хората, така и на лекарите, за да знаят с какво си имат работа.

За да бъдете една по -безопасна страна, препоръчително е да избягвате билките през първия триместър на бременността. Въпреки че има списък с билки, за които е известно, че правят доставката ви здравословна. Една от основните билки е ехинацеята, пиенето на чай от ехинацея по време на бременност е доста напитка. Въпреки че се използва най -добре под формата на тинктури, чаят също е широко препоръчан начин за консумация от него.