Абсолютно! Можете да ядете фъстъчено масло по време на бременност. Американската академия по педиатрия, известна като AAP, има данни, които доказват, че когато една майка яде фъстъченото си масло, няма алергия към ядки, която да се предава на бебето. Тази идея е мит! Всъщност яденето на фъстъчено или фъстъчено масло по време на бременност ще насърчи здравословната толерантност или имунитет към продуктите, свързани с ядки, и ще гарантира, че той/тя няма да падне към алергия към фъстъци. Богатото на фолати фъстъчено масло ще се погрижи да няма дефект в невралната тръба на бебето.

фъстъчено масло по време на бременност

Разгледайте тази статия, която ще ви каже ползите, вашата доза и как можете да приготвите здравословно фъстъчено масло у дома.

Какво е фъстъчено масло?

Той е под формата на паста, която се прави от фъстъци. Смлените ядки са направени от сухо печене, а вкусът се подсилва от други съставки като сол, подсладители и емулгатори. Това разпространение е много здравословно за тялото ви.

Ползите от фъстъчено масло по време на бременност:

Ето някои ползи от фъстъченото масло, които трябва да знаете.

  1. Той е добър за премахване на редица стомашни проблеми. Той е добър и за поддържане на здравата система на червата, тъй като по време на бременността правилната дейност на червата е равна на по -добро здраве. Стимулирането на движението на червата е една от най -важните характеристики и ползи от фъстъченото масло по време на бременност.
  2. Можете ли да ядете фъстъчено масло по време на бременност? Да ти трябва! Известно е, че помага за развитието на плода.
  3. Фъстъченото масло е естествен протеин и е добър източник на протеини главно за вегетарианците, чиито възможности за храна са по -малко.
  4. Той е полезен и за сърцето. Той насърчава правилното кръвообращение и подпомага притока или правилната кръв към съдовете и това също стимулира по -добра сърдечна дейност, което отново прави фъстъченото масло добро за бременни жени.
  5. Фъстъченото масло укрепва тялото и прави мускулите подходящи за понасяне на стреса на бременността и помага на жените да преминат през този етап с минимална болка.

Безопасно ли е и здравословно ли е да се яде фъстъчено масло по време на бременност?

Ако сте човек, който няма чувствителност към фъстъци, фъстъченото масло и бременността със сигурност могат да вървят ръка за ръка. Намазването е изключително хранително и също се счита за добро за бебета. В случай, че усетите, че може да имате алергия, най -умното нещо, което трябва да направите, е да стоите настрана от нея. В този случай детето също ще развие алергия към фъстъци. Въпреки че тялото няма да наследи същата алергия, то въпреки това ще наследи чувствителността към определени елементи, точно като майка му.

Как да приготвим фъстъчено масло у дома?

Ето един лесен и евтин начин да си направите сами фъстъчено масло у дома.

  1. Започнете със сухо изпичане на чаша фъстъци на слаб огън в уок.
  2. Когато фъстъците просто малко променят цвета си, прехвърлете ги в кухненски робот. Изчакайте да изстинат.
  3. Оставете процесора да работи за 4-5 минути. След това добавете мед по вкус и щипка сол.
  4. Съхранявайте го в херметически затворен контейнер в хладилника си.

Толкова е лесно! Сега вашето фъстъчено масло е здраво по време на бременност? Дори повече от преди!

Как да добавите фъстъчено масло за бременна диета?

Използвайте лъжица намазка във филията си хляб. Като алтернатива можете също да използвате това в определени видове смутита.

Кога да избягвате фъстъчено масло по време на бременност?

1. Чувствителност към фъстъци:

първото нещо, на което трябва да внимавате, е чувствителността към фъстъци. Понякога може да причини проблеми с газовете или дори проблеми с храносмилането. Препоръчително е да спрете да ги ядете, ако изпитате някое от тези.

2. Алергия:

Някои хора са естествено склонни към алергия към фъстъци. Това може да усложни бременността и да бъде лошо за бебето.

3. Наддаване на тегло:

твърде много фъстъчено масло може да причини наддаване на тегло по време на бременност. Той е с високо съдържание на мазнини.

Има много заместители на фъстъчено масло, които могат да се консумират по време на бременност, но въз основа на съдържанието и характеристиките на фъстъчено масло може да се каже, че няма нищо подобно на фъстъчено масло и това е една от основните причини, поради които жените консумират фъстъчено масло по време на бременност. Ако по някаква причина имате алергия към фъстъци или предполагате друга храна, очевидно не ядете, тя е изключена от вашата диета.

Насладете се на вашата прясна доза фъстъчено масло, приготвено у дома. Насищайте вкусовите си рецептори от време на време. Както винаги казваме, внимавайте колко от него приемате. Копнежът за фъстъчено масло по време на ранна бременност е нормален. Всичко, което трябва да направите, е да проявите известна предпазливост относно нивото на потребление.

често задавани въпроси & Отговори:

1. Приемът на фъстъчено масло при бременност причинява ли алергии?

За тези от вас, които са склонни към фъстъчена алергия и са чувствителни, това със сигурност може да причини определен вид алергия. Този чувствителен елемент също ще бъде предаден на бебето.

2. Колко фъстъчено масло мога да ям по време на бременност?

Най -добрият човек да реши това е вашият лекар. Въпреки това, две супени лъжици фъстъчено масло съдържат около 76 мкг фолиева киселина. Можете да приемате това три пъти всяка седмица.

3. Безопасно ли е да се яде фъстъчено масло по време на кърмене?

Да, напълно безопасно. Наистина няма за какво да се притеснявате, стига да се погрижите за порцията.

4. Какви са хранителните факти за фъстъченото масло в помощ при бременност?

Две супени лъжици фъстъчено масло съдържат 76mcg фолиева киселина. 100 грама фъстъчено масло ще се погрижат приблизително за 60% от нуждите ви от фолат, необходими по време на бременност.