Първо честито! Бременността е състояние, при което всяка дама е толкова притеснена от малките неща, които изпитва. Но теглото на бебето е наистина строг въпрос. По време на бременност е много важно да се поддържа идеалното тегло и затова в това писане съм дал някои от най-добрите съвети, които са ви полезни за увеличаване на теглото на вашето бебе по време на бременност.

Най -добрите съвети за увеличаване на теглото на бебето по време на бременност:-

Фестивали в Делхи

1. Говорете за препоръката за наддаване на тегло и желаните промени в начина на живот от вашия акушер. Това ви дава представа колко тегло трябва да наддавате през цялата бременност, за да може вашето неродено бебе да наддаде достатъчно. Вашият лекар може да Ви посъветва относно храненето по различен начин, в противен случай променяйки начина на живот, за да му помогне да навакса.

2. Много е важно да увеличите калориите си. Консумацията на добре балансирана диета, която включва разнообразие от плодове, зърнени храни, зеленчуци, зърнени храни, плюс млечни храни, постно месо, гарантира, че вашето неродено бебе получава всички хранителни вещества, които желае да отглежда. През третия триместър са необходими 300 допълнителни калории на ден.

3. Обновете диетата си. Увеличаването на приема на протеини може да събуди увеличаването на теглото на плода. Освен това добавяйте в храната си здравословни мазнини, например авокадо плюс ядки. Здравословните закуски плюс плодови сокове също могат да ви помогнат да постигнете по -висок брой калории. Консумирането на 3 до 4 твърди хранения за всеки ден ще поддържа здравословно тегло заедно с вашето бебе. Пазете от мазни, пържени храни, както и храни с високо съдържание на холестерол иначе консерванти.

4. Уловете много почивка през нощта и почивайте, докато сте уморени през целия ден. Бременността влияе на тялото по различни начини. Почивката ви предлага с енергия плюс позволява на тялото ви да се съживи. Дреме всеки път, когато е възможно, плюс намалете силата на действие, ако откриете, че се уморявате по -бързо от преди. Не правете твърде много физически.

5. Фолат плюс фолиева киселина също играе ефективна роля за спиране на дефекти на невралната тръба, както и сериозни аномалии в мозъка и гръбначния мозък. Бременните жени се нуждаят от 1000 мкг фолат или фолиева киселина за всеки ден. Така че, яжте зърнени храни, овесени ядки, хляб, спанак плюс аспержи.

6. Пазете се от употребата на алкохол, тютюн, наркотици и кофеин. Това вещество може да има опасни ефекти върху вашето здраве, плюс може да бъде вредно за здравето на вашето бебе.

7. Правете някои упражнения по време на бременността. Увереността, че ще получи достатъчно физическа активност през цялата бременност, помага на плода да расте и да се развива по подходящ начин, като се брои наддаването на достатъчно тегло. Затова можете да опитате ходене, плуване и йога.

8. Един от начините за увеличаване на теглото на вашето бебе е приемането на пренатални витамини по предложението иначе по рецепта на Вашия лекар. Пренаталните витамини предлагат на тялото ви допълнителни хранителни вещества, за да носят здравословна бременност както за вас, така и за вашето бебе.

9. Намалете стреса, както и тревожността. Докато сте стресирани иначе тревожни, може да преядете или да ядете или евентуално да не обръщате внимание на себе си ефективно. Резултатът засяга вас и вашето бебе. Запазете спокойствие в допълнение към управлението на стреса е много важно за поддържане на здравословна бременност.

10. Калцият също играе важна роля за увеличаване на теглото на бебето по време на бременност. Жените се нуждаят от 1 000 mg калций всеки ден по време на бременност. Калцият подпомага кръвоносната, мускулната, както и нервната система на плода. Ползата от калция за контрол на телесните течности плюс допринася за растежа на костите на плода. Някои примери за храни, които съдържат калций, са кисело мляко, сирене, обогатен с калций портокалов сок плюс мляко.