В момента в света обикалят толкова много болести и една секунда небрежност може да ви струва слабост в имунитета на вашето дете. Силната имунна система по време на бременност ви помага да прогоните всички нашественици и да предпазите себе си и детето си.

имунната система по време на бременност

Имунна система по време на бременност:

Яжте храни против грип:

Важна роля в изграждането на имунната ви система поддържа тази на храната, която имате. Всеки холистичен здравен съветник ще се съгласи да яде много чесън и зеленчуци заедно с плодове и вода. Богати на каротеноиди, те естествено ще засилят духа на тялото ви, за да защитят плода, като същевременно помагат за неговото развитие. Препоръчва се и силна протеинова диета, която очевидно може да се намери в изобилие в ястия, които включват месо, сирене и протеинови шейкове.

Вземете добавки:

Пренаталният прием на витамини и добавки трябва да помогне за повишаване на имунната ви система като никой друг. Пълен набор от витамини, предписани Ви от Вашия лекуващ лекар, трябва да се приемат своевременно. Най -важните от тях са витамин А, В и С, който намалява симптомите на сутрешното гадене, като по този начин предотвратява дехидратацията и диарията като цяло и след това има желязо, което подобрява кръвоснабдяването ви. Не забравяйте да включите цинк във вашата диета- както винаги.

Упражнение & Масаж:

Продължавайте да се опитвате да спортувате редовно, за да се възползвате и да регулирате наддаването на тегло, а също така да държите диабета под контрол. Пренаталните танци и масаж също трябва да бъдат насърчавани, за да се оживи потокът от напрежение на тялото.

Намерете време за отпускане:

Не би трябвало да е трудно да дадете сила на имунната си система чрез умствена мотивация. Отношението ви към живота играе голяма роля при определянето на това колко ще бъдете засегнати, когато болестта удари. Проучванията показват, че човек с по -щастлив живот има по -голяма сила да устои на болестите, отколкото мрачен колега.

Запазете много положително отношение към живота и се опитайте да избягвате стреса като цяло. Изключително важно е да поддържате здравословен начин на живот и след това можете да преодолеете всичко.

Да бъдеш свободен от стрес е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но когато имате подкрепящ приятелски кръг и партньор, който прави всичко възможно, за да сте сигурни, че сте без напрежение, това действа магически в рамките на.

Прегледайте се и се ваксинирайте:

Вероятно няма да е добра идея, ако се разболеете от грип по време на бременност. Това представлява заплаха както за вас, така и за вашето неродено дете. Защо не вземете ваксини срещу морбили, грип, едра шарка и свински грип, докато все още има шанс да го избегнете за известно време. Консултирайте се с Вашия лекар за първото нещо, което сте бременна, за да поддържате имунната си система и да раждате здраво дете в бъдеще. Направете тестове, за да сте сигурни, че не сте засегнати от СПИН или ХИВ, тъй като рискът от бременна майка да предаде вируса на дете е висок. Освен това може да изложи на опасност и двата живота.

Така че, за да обобщим, поддържайте положителен подход към живота и бъдете силни. Поддържайте здравословен начин на живот, внесете необходимите промени в диетата си и водете мотивирана бременна качулка. Това би трябвало да е достатъчно, за да поддържа имунната ви система в дългосрочен план. По -добрият имунитет позволява по -добро развитие и растеж на вашето дете като цяло и той не е маркирал „слабо дете“, защото сте били твърде мързеливи, за да работите за подобряване на имунитета си.