Предполагате ли, че може да сте бременна? Очаквате ли? Познавате ли симптомите на бременността? Това е много често срещан проблем, ако бременността не е планирана. Ако мислите за бременност, тогава трябва да знаете за техните симптоми. Ако знаете симптомите на бременността, ще бъдете сигурни в това. Единственият начин да разберете със сигурност е като направите тест за бременност. Следователно, днес в тази статия ние говорим, обсъждайки симптомите на бременността.

Всяка жена е различна от другата и следователно всяка изпитва различни симптоми на бременност. Има първоначални симптоми на бременност, които могат да посочат вероятността. Също така, поради факта, че първичните признаци на бременност често са подобни на това, което се случва точно преди и по време на менструацията, тези симптоми не са известни винаги.

Не всяка жена има същите симптоми или дори същите симптоми от една бременност до друга. Има много видове индикации за бременност. Някои се случват, преди да разберете, че сте бременна. Някои се случват по време на бременността. Някои успяват през последния триместър, а някои изобщо не се случват. Всяка жена се променя и практикува различни индикации за бременност. Разгледайте най -актуалните симптоми на бременност и научете какви са те, защо се случват и как да ги дадете.

Изследванията обаче показват, че яйцеклетката се опложда в рамките на 12 часа след овулацията и не се удължава повече, отколкото започва да умира. По това време, ако познавате симптомите, тогава можете да забележите бременност до след вграждането, което настъпва от около 7-10 дни след овулацията. Ако сте обмисляли, ембрионът започва да създава hCG след имплантирането, а не преди това, така че е малко вероятно да се идентифицира бременност или да има симптоми на бременност преди това време. В идеалния случай тестването за бременност трябва да се направи от деня, в който е пропуснала менструацията.

Топ 25 признака на бременност:

Сега ви даваме списък със знаците, по които можете да сте сигурни за бременността си. Те са както следва;

1. Забелязване:

Няколко дни след зачеването обогатената яйцеклетка се прикрепя към бариерата на матката. Това може да изкорени една от първите белези на бременността – зацапване и. Също така се идентифицира като имплантационно кървене. Това се случва от шест до 12 дни след оплождането на яйцеклетката. Някои жени забелязват леки петна, когато ембрионът се имплантира в матката. Така че, ако сте имали лек период през този месец, може би спокойно носите лек сноп радост. Освен това кървене, една жена може да подпише бяло, млечно освобождение от вагината си.

2. Подути или уголемени гърди:

Промените в гърдите са ранните симптоми на бременността. Нивата на хормоните на жената бързо се променят след зачеването. Вследствие на промените, гърдите й могат да се увеличат, възпалят или настръхнат седмица или две по -късно. Или те могат да докоснат по -тежки или по -пълни или да се почувстват нежни на допир. Можете също така да забележите, че гърдите ви са по -големи, както и подути, със сини вени, които се виждат само под кожата. Също така не забравяйте, че не всички жени изпитват тези промени, особено ако са приемали противозачатъчни.

3. Пропуснат период:

Това е много често срещан симптом, който насърчава повечето жени да си направят тест за бременност. Не всички пропуснати или късни менструации обаче са предизвикани от бременността. Освен бременността има много причини за липсата на менструация. Възможно е да сте увеличили или отслабнали твърде много. Хормонални проблеми, диета, стрес или умора и неправилен график са други възможности. Някои жени пропускат менструацията си, след като прекъснат приема на противозачатъчни.

4. Копнеж към храна или отвращение към храната:

Въпреки че може да нямате твърдо желание да ядете кисели краставички и сладолед, няколко жени ще изпитват желание за определени храни, когато очакват. Това може да продължи през цялата ви бременност. Някои жени развиват неприязън към определени видове храна по време на бременност и това също може да продължи през следващите 9 месеца.

5. Спазми:

Тази индикация за ранна бременност също може да бъде плашеща за бъдещите родители, тъй като отново и отново има страх от спонтанен аборт. От друга страна, дори когато не сте бременна, матката ви многократно се свива. Когато е бременна, плодът се развива и бута по протежение на стените на матката, което я корени, за да се справи, това е много обичайно.

6. Сутрешна болест:

Сутрешното гадене е добре известен признак на бременност. Терминът е объркващ, тъй като не всички жени го изпитват през сутрешните часове. Много жени стават „сутрешно гадене“ за времето на следобеда и залеза, или когато в ноздрите им се появят точни миризми. Хормоналните нива на бременна жена могат да облекчат източването на стомаха. Това добавя към гадене, често наричано сутрешно гадене, но може да се появи по всяко време през целия ден.

7. Умора:

Чувството за много сънливост е обичайно по време на бременност, започвайки рано. Всъщност умората често е един от основните признаци на бременността. Една жена може да започне да се чувства забележимо изтощена още след една седмица по -късно. Често се свързва с голямо ниво на хормон, наречен прогестерон, докато други неща, като по -ниски нива на кръвната захар, понижават кръвното налягане и увеличаването на производството на кръв могат да допринесат. Ако сте бременна, има вероятност да започнете да се чувствате по -малко уморени около 12 -та седмица, след като плацентата е напълно направена.

8. Колебания на настроението:

Промените в настроението са типична част от съществуващи бременни, от друга страна тежки, непрекъснати и непрекъснати битки с депресия, тревожност и тревожност не са. Много жени изпитват емоционални промени в настроението през цялата бременност, особено през първия триместър. Нормално е да преминете през различни емоции, тъй като хормоните са променливи и тялото се променя.

9. Вагинално отделяне:

Тъй като шийката на матката ви възниква, за да образува слузна запушалка, която да блокира отварянето на шийката на матката и да защити бебето от инфекции по време на бременност; може да има вагинално отделяне. Той не се различава от другите изхвърляния, свързани с дрожди, тъй като няма да има желание, изгаряне или миризма.

10. Често уриниране:

За много жени това започва около шестата или осмата седмица след зачеването и може да откриете физически да създадете няколко допълнителни излизания до банята. От друга страна, той също е причинен от инфекция на пикочните пътища, прекомерна употреба на диуретици и диабет, ако сте бременна; това е най -вероятно поради хормонални нива.

Когато сте бременна, матката ви отваря открито пикочния мехур, което води до по -често повтарящо се уриниране. Допълнителните промени в налягането и дванадесетопръстника също могат да вкоренят запека. Разбира се, колкото повече расте едно бебе, толкова повече матката се притиска до пикочния мехур и допълнителните органи.

11. Гадене:

Гаденето е един от най -честите странични ефекти на бременността. Произвежда се от повишаване на нивата на хормоните поне 80 процента от жените изпитват „сутрешно гадене“ през първите 3 месеца от бременността. За много хора това гадене по същество не е несъвършено справедливо към сутринта и някои го усещат през целия ден.

12. Повишена базална температура:

Известен е също като High BBT означава базална телесна температура. Ако сте следвали базалната си температура, сигурен признак на бременност е повишаване с около една степен, което отнема повече от две седмици след „спадането“ на температурата, което обозначава овулацията.

Ако често назначавате своя цикъл и измервате температурите си, ще забележите, че вашият BBT ще издържи високо през цялата ви лутеална фаза. Прогестеронът причинява повишаване на BBT при овулация и оставане повишено, ако сте бременна. Ако не сте бременна, вашият BBT ще падне веднага и ще получите нормалния си цикъл.

13. Пъпки или акне:

Може да откриете, че дори ако обикновено не получавате пъпки или акне, може да ги хванете в начална бременност. Най -вероятно е да се отпуснете доста бързо, след като нивата на хормоните ви се стабилизират, от друга страна, уверете се, че не берете или смачквате пъпки, които могат да оставят белези и/или бактерии за вечеря.

14. Болки в гърба:

По -ниските болки в гърба могат да бъдат индикация, че се случва първо по време на бременност; въпреки това е корпоративно да познавате тъпа болка в гърба по време на бременността. Други обяснения са като Очакване на менструация, напрежение, други проблеми с гръбначния стълб и телесни или психически натоварвания.

15. По -тъмни зърна:

Кожните промени са често срещани по време на бременност. Една от първите промени, които може да забележите, е, че сферата на кожата около зърната ви (ареолите) става по -тъмна. Това може да се случи от около осем седмици.

Може също да откриете, че неравностите навсякъде по зърната ви стават по -отчетливи, а зърната по -изправени. Това се случва, когато тялото се подготвя за кърмене. Вашата вулва и вагината могат да се променят до по -дълбок, лилавочервен цвят или да изглеждат по -тъмни на цвят.

16. Главоболие:

Честотата на мигренозните главоболия може да се увеличи с бременността. Много жени, които получават хормонално главоболие от мигрена, установяват, че получават повече от тях по време на особено ранна бременност, обяснява Питман. Някои хора обаче имат обратен опит и всъщност получават малко отсрочка от мигрена, докато очакват.

17. Разширени вени:

Жените са изключително уязвими към разширени вени по време на бременността, най -вече поради натиска, който се намазва към долната куха вена, наред с други причини.

18. Наддаване на тегло:

Напълняването е нормална част от бременността, но е важно да се види колко тегло да се увеличи. Постигането на твърде много или твърде леко може да предизвика трудности по време на бременността.

19. Отслабване:

Отслабването се случва през първите етапи на бременността по -често, отколкото не. Най -вече поради количеството на повръщане и гадене на бременните жени, това е стандартна част от бременността по време на основния триместър.

20. Чувствителност към миризма:

Много жени имат деликатен интелект на миризма през цялата бременност. Тази индикация е един от най -споделените ранни признаци, че може да сте бременна. Някои изследователи залагат, че това може да е за да се предпазят жените от ядене на „развалени“ или замърсени храни, като по този начин се грижат бебето от всякакви вредни токсини.

Бременността може да засили обонянието ви. Миризмите, които никога не са ви притеснявали предварително, могат да станат непоносими, да предизвикат гадене. Храната, както и миризмите при готвене обикновено са нарушителят, от друга страна всяка жена е различна и може да мрази всякакви миризми.

21. Главоболие и болки в гърба:

Много бременни жени съобщават за повтарящи се леки главоболия, а други изпитват продължителни болки в гърба. Бременната жена може да има всички тези симптоми или може би има само един или два. Когато хормоните се променят, може да се появи главоболие. Въпреки че това всъщност не е признак или симптом на бременността, фактът, че хормоните ви се променят, ги продължава.

22. Запек:

Запекът е един от най -големите общи проблеми, с които се сблъсква всяка бременна жена. По време на бременност повишените нива на хормона прогестерон могат да ви накарат да се запекнете. Прогестеронът кара храненето да позволява по -бавно да завърши червата ви. За да утешите проблема, пийте много вода, яжте много храни с високо съдържание на фибри и упражнения. Методите на инхибиране и методите на действие са еквивалентни един на друг, тъй като се лекува запек.

23. Коластра:

Освобождаването на зърната или коластрата е обичайна част от това да си жена, независимо от това дали си бременна или не. Много жени изпитват изтичане на коластра по време на бременността и по -късно раждане.

24. Замаяност:

Чувството за замаяност, слабост или колебание по време на бременност е често срещано явление. В максимални случаи тези симптоми са част от стандартните промени, които се случват в тялото на жената през цялата бременност. Рядко причината за замаяност може да се нуждае от лечение, особено ако е упорита или забавя ежедневната активност.

Бременните жени са задължени да се грижат, когато почувстват замаяност. Те също могат да бъдат свързани с разширяване на кръвоносните съдове, понижено кръвно налягане и по -ниска кръвна захар. Флуктуиращите хормони, когато съвместното сърце бие по -бързо, за да изпомпва повече кръв по тялото, може да причини бавно намаляване на кръвното налягане в началото на бременността.

25. Метален вкус в устата ви:

Някои жени протестират срещу странно „метално“ небце в устата си през бременността. За някои това може да продължи през цялата им бременност.

Така че, това са основните симптоми на бременността, надявам се да намерите тази статия много интересна, както и информативна. Внимавайте и се наслаждавайте на бременността!!