Карамфилът е ароматна подправка, овкусяваща храни, която се използва изобилно в индийските хранителни продукти. Той също има няколко медицински приложения, но може да се съмнявате в употребата му по време на бременност. Няма вреда в това, че от време на време консумирате карамфил по време на бременност, но внимавайте да не прекалявате с тази подправка. Винаги обаче помага да се консултирате с Вашия лекар за правилния съвет.

Карамфил по време на бременност

Бременността очевидно е изключително предпазливо време за всички майки, които не искат нищо наполовина толкова, колкото да запазят здравето на бебето си. Така че, ако току -що изпихте шепа от тези карамфил и сега трескаво търсите помощ по интернет, не се паникьосвайте! Ако искате повече информация за това колко опасно би могло да бъде за вашия триместър, за бременността и за вашето раждане, щракнахте с щракване върху дясната статия.

Ползите от карамфил по време на бременност:

Карамфилът е известен с многобройни ползи за здравето по време на бременност. Някои от най -важните са изброени по -долу. (1)

1. Карамфилът е с високо съдържание на антиоксиданти, които укрепват системата за възстановяване на организма и повишават имунитета за предотвратяване на инфекции по време на бременност.

2. В карамфила има много минерали като манган, натрий, калций и накрая, фосфор. Здравословното развитие на вашето неродено бебе със сигурност се отчита от скока, от който се нуждае тези добавки.

3. Следващото най -добро нещо при карамфила е високото съдържание на диетични фибри, които съдържа. Високото съдържание на фибри в карамфила помага в борбата с проблеми с червата като лошо храносмилане и запек, които са изключително чести по време на бременност. Така че, направете практика да включвате карамфил от време на време към храната, която ядете.

4. За да премахне неприятностите от настинка, треска и грип, древната медицина от незапомнени времена е добавяла карамфил към ястията.

5. Болките в ставите и подуването са еднакво често срещани по време на бременност и за ваша радост, флавоноидите, открити в карамфила, действат като чудесен източник на противовъзпалителни средства.

6. Карамфилът съдържа омега 3 мастни киселини в изобилие, което е от съществено значение за насърчаване на здравословното развитие на нервната система на бебето.

7. Карамфилът също съдържа малки количества витамин Е и К.

Странични ефекти на карамфил по време на бременност:

Консумацията на карамфил на прах обикновено се счита за безопасна по време на бременност, могат да се наблюдават няколко странични ефекти, особено при използването на карамфилово масло.

1. Карамфиловото масло, ако се поглъща в голямо количество, стимулира матката и увеличава контракциите. Това води до преждевременно раждане и преждевременно раждане.

2. Някои хора са алергични към карамфил. Консумацията на карамфил при такива хора може да се окаже изключително опасна по време на бременност.

3. Консумацията на карамфил в излишък може също да доведе до чревни и стомашни проблеми като диария, чревно кървене, гадене и повръщане.

4. Поглъщането на карамфилово масло в излишък може да предразположи към гърчове по време на бременност.

5. Прекомерната консумация на карамфил по време на бременност може да причини коремна болка, а в екстремни случаи и чернодробна и бъбречна недостатъчност.

6. Избягвайте локалното приложение на карамфилово масло, тъй като това може да доведе до кожни алергии.

Как да използвате карамфил по време на бременност?

1. Сварете няколко скилидки във вода и вдишайте парата, за да се отървете от запушен нос.

2. Яжте карамфил или две след хранене, за да увеличите храносмилането.

3. Направете чай от карамфил, като сварите карамфила в чая и го приемете за намаляване на бактериите в устата и подобряване на храносмилането.

4. Употребата на карамфилово масло вътрешно или локално трябва да бъде ограничена по време на бременност.

Съвети и предпазни мерки при използване на карамфил по време на бременност:

  • Не забравяйте, че е препоръчително да стоите настрана от всякакви добавки. От масло от карамфил до билкови лекарства от карамфил; нищо не е безопасно с опасността от фалшификация на тези продукти. Ето защо трябва да се придържате изцяло към суровата карамфил, която носите у дома.
  • Тъй като много жени се оплакват от маточни контракции при приема на карамфил, консултацията с Вашия лекар за това колко от тях трябва да включите във Вашия прием би била умен ход.
  • Избягвайте да използвате масло от карамфил за лечение на леки заболявания като зъбобол по време на бременност.
  • Нанасянето на масло от карамфил върху кожата трябва да се избягва по време на бременност, тъй като това може да причини алергични реакции.
  • Уверете се, че приемате карамфил умерено по време на бременност, за да избегнете усложнения или опасност от преждевременно раждане.

И така, яденето на карамфил или две е опасно за бременността ви? Изобщо не, всъщност той има своя дял от ползите по време на бременност. Трябва обаче да се уверите, че е в безопасна зона. Карамфилът като цяло не води до спонтанен аборт, но кървенето и контракциите се случват- което се случва само когато консумирате много над нормалните нива на прием. Ако получите зелен сигнал от Вашия лекар, няма абсолютно никаква вреда да се наслаждавате на любимата си храна от време на време. Наслади се!

Често задавани въпроси и отговори:

Q1. Безопасен ли е чай от карамфил по време на бременност?

Отг: Чаят от карамфил е най -безопасен по време на бременност, когато се консумира в малки количества. Добавянето на карамфил на прах е много по -безопасно от добавянето на карамфилово масло към всеки препарат. Бъдете в безопасност и пийте умерено чай от карамфил.

Q2. Безопасен ли е карамфил по време на кърмене?

Отговор: Ако погълнете карамфил или две, това не се отразява много на кърменето. Поглъщането по -горе обаче може да доведе до стомашни разстройства при новороденото. Следователно, не прекалявайте с любимата си подправка, докато кърмите.

Q3. Може ли маслото от карамфил да се използва за лечение на зъбни болки по време на бременност?

Отговор: По -добре е да се въздържате от използване на карамфилово масло под каквато и да е форма за лечение на леки заболявания по време на бременност.

Q4. Коя форма на карамфил е най -безопасна за консумация по време на бременност?

Отговор: Карамфилът се приема най -добре суров или на прах. Въздържайте се от използването на карамфилово масло, доколкото е възможно.

Опровержение: Моля, имайте предвид, че цялата информация в тази статия е предназначена само за образователни цели. Той не е предназначен да се тълкува, нито е заместител на медицински съвет. Ако искате да включите карамфил в диетата си по време на бременност, не забравяйте да посетите Вашия лекар за подходяща информация за това.