Най -големият проблем за всяка жена по време на бременност е да избягва да консумира най -обичаните си деликатеси и честно казано това ги прави капризни, но човек не може да се оплаче от това. И така, един от честите въпроси, задавани от бременните жени, е дали могат да ядат пържола или не и това зависи от диетичния план, който лекарят ви е посъветвал. Сега има някои ползи от яденето на пържола по време на бременност, но пържолата е здравословна само ако е добре сготвена. Сурова или полуобработена пържола може да навреди на плода. Така че можете ли да ядете пържола по време на бременност? Е, отговорът е да.

Колко безопасно е да се яде пържола по време на бременност

Научете за рисковете, ефектите и ползите от яденето на пържола по време на бременност:

Ползите от яденето на пържола по време на бременност:

 • Сега според изследването, проведено върху холандски жени, шансът бебето да получи колика намалява, когато увеличат приема на пържола.
 • Пържолата също е добър източник на желязо и протеини, които са много необходими по време на бременността.
 • Витамин В12 присъства в големи количества в пържола, което помага за развитието на нервните клетки в мозъка на бебето и също така подобрява циклите на съня. Така че пържолата по време на бременност е доста полезна.
 • Бременните жени изпитват раздразнение след консумация на храна; дразненето може да бъде намалено чрез консумация на пържола. Така че яденето на пържола по време на бременност има доста ползи за здравето.

Инфекции от пържола по време на бременност:

Няма риск като такъв, когато става въпрос за ядене на пържола по време на бременност. Но има няколко неща, които могат да причинят инфекции, ако ядете пържола, пържолата, когато не е добре приготвена, или суровата пържола може да ви създаде проблеми по време на бременността. Има шанс за разпространение на инфекции и навлизане на различни вредни бактерии в тялото ви.

 • Необработената пържола съдържа бактерии, които причиняват салмонела.
 • На всички е известно, че имунната система отслабва по време на бременност, така че тялото не отхвърля плода като чуждо тяло. През тази фаза сте склонни да се заразите.

Рискове от пържола по време на бременност:

Рисковете възникват поради консумация на сурова пържола по време на бременност; тези рискове могат да бъдат животозастрашаващи както за плода, така и за майката.

 • Салмонелата ви кара да се чувствате много зле, въпреки че като цяло не засяга плода.
 • Salmonella typhi; рядък вид салмонела може да навреди на плода и увеличава шансовете за преждевременно раждане, спонтанен аборт или мъртво раждане.
 • Листерията също е открита като основна причина за преждевременно раждане, спонтанен аборт или инфекция при новороденото дете.

Дългосрочни ефекти на пържола по време на бременност:

Сега дори след като ви информираме за всички рискове и инфекции, причинени от яденето на сурова или сурова пържола, ако продължавате да ядете сурова пържола, бъдете готови за дългосрочния ефект, който не само може да навреди на бременността ви, но и ще причини проблеми на развиващото се бебе вътре в теб. Дългосрочните ефекти ще се усетят от вас, ако продължите да ядете сурова пържола за дълго.

 • Дългосрочните ефекти на токсоплазмозата могат да повишат нивото на инфекциите при вашето неродено бебе.
 • Вашето неродено дете може да страда от нарушения в развитието, като умствени недостатъци, слухови или зрителни проблеми и аутизъм.
 • Ако вродената токсоплазмоза инфектира вашето бебе, то може да страда от белодробни нарушения, увеличени далаци или чернодробни проблеми.

Предотвратяване:

Сега дори и горната информация да не може да ви попречи да избегнете или намалите приема на пържола по време на бременност. Тогава ето няколко съвета за превенция, които да ви помогнат да консумирате здравословна пържола, която по -скоро ще ви помогне по време на бременността.

 • Правилното готвене ще убие почти всички бактерии и паразити, които се намират в пържолата
 • Уверете се, че соковете изглеждат бистри, а не червени или розови, докато готвите пържола
 • Измийте необработената пържола правилно, за да се уверите, че няма замърсени сокове.

Могат ли бременните жени да ядат пържола 2

Бременната жена трябва да внимава какво яде и какво не. Много бактерии от заразена храна могат да причинят сериозни проблеми както на бебето, така и на майката. Бактериите могат да бъдат унищожени чрез готвене при високи температури. Затова се препоръчва да се яде само варена пържола, за да се гарантира, че нищо не се случва с вашето бебе.