Киселата краставичка, наричана предимно Achar в индийските домакинства, е обичайна храна за всяка къща. Правилното хранене на почти всички южноиндийски ястия ще започне с туршия (манго, лимон, домат или джинджифил) поради вкуса и желанието да се яде. По същия начин бременните жени също страдат от странен глад за киселите краставички. Бременните жени обикновено жадуват за кисели и пикантни неща. Индийските кисели краставички, основно манго и лимонови кисели краставички, са комбинация от тръпчиви и пикантни, което кара бременните да полудяват по тези кисели краставички. Туршията, когато се смеси с ориз с малка чаена лъжичка топено масло, го прави чудесна комбинация за ядене, която задоволява желанието на бременна жена. Нека четем за ползите и рисковете от консумацията на кисели краставички по време на бременност.

Ядене на кисели краставички по време на бременност

Добре ли е да ядете кисели краставички по време на бременност?

Проучването казва, че вкусните са по -малко здрави, а по -малко вкусните са по -здравословни. И така, в коя категория попада туршията? Без съмнение киселите краставички са най -вкусната храна и също така са безопасни, когато се консумират в ограничени количества. Същото важи и за бременните жени. Да, безопасно е да се консумират кисели краставички по време на бременност, но в ограничено количество и с необходимото количество вода, за да се облекчат киселините. Проучването казва, че за всеки 30 мл кисели краставички, които се консумират, се пие поне половин литър вода.

Бременната жена обикновено има много желания, някои също много необичайни. Една от най -често срещаните храни, за които бременната жена жадува, е туршия, различна от сладолед и шоколад. Основният въпрос, който ни идва на ум, е защо бременните жени жадуват за определени неща? Няма конкретни отговори за това, но едно убедително обяснение е, че умът ще намекне на тялото, че липсват определени минерали и витамини и тялото се нуждае от незабавно внимание. В случай на бременни жени, дори хормоналните фактори могат да играят роля в апетита.

Другата основна причина е, че хормоните играят значителна роля в промените на бременната жена. Тя ще намери нови хобита, нови вкусове и дори нови желания. Естрогенът, хормонът на бременността, влияе на усещането за миризма и вкус.

Хранителни факти при киселите краставички:

 • Бременните жени жадуват за различни видове храни по различно време и дори през нечетни часове. Може дори да се събудят посред нощ, за да ядат сладолед или да се хранят правилно. Някои дни дори не ядат храна, а просто живеят с мляко и сок и т.н. Поради това бременните жени ще имат проблеми с храносмилането. Киселите краставички съдържат някои основни хранителни вещества, които могат да се справят с тези проблеми с храносмилането.
 • Електролитите са от съществено значение за тялото. А за бременните жени тялото изисква повече от него. Киселите краставички се считат за един от добрите източници на електролити, които доставят на тялото на бременната жена значителни количества калий и натрий.
 • Киселите краставички са основен източник на микроелемента Витамин К, който помага за съсирването на кръвта. Всяка туршия има 25,4 mg или, с други думи, 32% от дневната стойност.

Ползите от кисели краставички по време на бременност:

 1. Гаденето и сутрешното гадене са често срещаните проблеми, с които се сблъскват жените по време на бременността. Киселината и пикантността на киселите краставички се отърват от тези два проблема.
 2. Киселите краставички не съдържат много съдържание на холестерол и мазнини, което е полезна храна за консумация, вместо да се консумират онези хранителни продукти, които са с високо съдържание на мазнини и холестерол.
 3. Киселите краставички са добър източник на желязо, калций и диетични фибри, които са полезни за растежа и развитието на бебето в бременната жена.
 4. Някои бременни жени намират за предизвикателство да намерят вкусни и здравословни закуски едновременно. Киселите краставички почти не съдържат холестерол и имат по -малко съдържание на мазнини, което го прави най -добрата алтернатива за солени закуски.
 5. Киселите краставички са рентабилни в сравнение с други хранителни продукти. Някои групи със средни доходи и семейства с ниски доходи не могат да си позволят ежедневно по-скъпи хранителни продукти. Консумирането на кисели краставички чрез задоволяване на апетита е икономично.
 6. Някои от индийските кисели краставички като лимон, манго издържат по -дълго, т.е. дни и месеци. Следователно киселите краставички са хранителните продукти, които са лесно достъпни по всяко време за консумация.

Рискове от консумацията на кисели краставички по време на бременност:

 • Прекомерният прием на кисели краставички води до увеличаване на съдържанието на сол в организма, което кара тялото да се дехидратира. Дехидратацията е много опасна за бременни жени, а също и за нероденото бебе.
 • Консумирането на кисели краставички през летния сезон не е препоръчително за бременни жени поради същата причина дехидратация.
 • Тези дни повечето бременни жени консумират кисели краставички, закупени отвън. Тези кисели краставички съдържат консерванти, дори тези, които твърдят, че са органични. Тези консервиращи храни не са безопасни за бременни жени, тъй като могат да причинят тежки усложнения в бъдеще.
 • Киселите краставички също съдържат натрий в тях. Прекомерната консумация на кисели краставички води до повишаване на съдържанието на натрий в организма на бременна жена, което може да доведе до гестационна хипертония. Това е сериозно състояние, при което кръвното налягане се повишава и може да доведе до тежки усложнения.
 • Бременните жени понякога имат проблеми с киселини, защото бременността кара тялото ви да произвежда повече от хормона прогестерон. Този хормон отпуска клапата, което помага на стомашната киселина и частично смиланата храна да не се върнат обратно в хранопровода. Киселите краставички обикновено съдържат оцет. Този оцет е кисел и киселите храни понякога правят киселините по -вероятни.
 • Прекомерната консумация на кисели краставички от бременни жени води до гърчове. Приемът на излишно съдържание на натрий ще увреди функционирането на бъбреците, което може да доведе до недостатъчно снабдяване с кислород на бебето, намиращо се в утробата, което от своя страна води до преждевременно раждане на бебето.
 • Някои кисели краставички съдържат прекомерно количество масло в тях. Консумирането на такива видове кисели краставички увеличава съдържанието на холестерол и мазнини в организма. Това увеличение е много вредно за бременна жена, която може да доведе до сериозни проблеми.

Предпазни мерки, които трябва да се вземат:

 • Уверете се, че киселите краставички не се консумират ежедневно. По -добре е да се намери алтернатива за туршия, така че желанието за туршия бавно умира.
 • Пийте много вода, когато се консумира кисели краставички, така че бременната жена да не се дехидратира.
 • Доколкото е възможно, избягвайте кисели краставички, закупени отвън или кисели краставички, тъй като те съдържат консерванти, които са вредни за бременната жена и нероденото бебе.
 • Ако киселите краставички са домашни, опитайте се да избягвате добавянето на оцет, тъй като това увеличава киселините.
 • Манго туршията, която съдържа бактерии листерия, е потенциално опасна по време на бременност. Избягвайте да консумирате манго туршия.
 • Някои кисели краставички съдържат захар. Опитайте се да избягвате консумацията на тези видове кисели краставички, тъй като те могат да причинят наддаване на тегло.
 • Някои кисели краставички съдържат високо съдържание на масло за добър вкус. Консумирането на такива видове кисели краставички е много вредно, тъй като може да повиши холестерола. За такъв тип изсушете съдържанието на масло и след това го консумирайте или смесете този вид туршия с добро количество ориз и изяжте киселия ориз.

Видове кисели краставички, които да консумирате по време на бременност:

 1. Киселите кисели и по -малко пикантни кисели краставички трябва да се консумират, за да задоволят желанието.
 2. Проучване показва, че домашните кисели краставички са много безопасни за консумация от търговските туршии, закупени отвън.
 3. Киселите краставички, които съдържат по -малко масло, трябва да се консумират.
 4. Киселите краставички, които не съдържат консерванти или минимални консерванти, трябва да се консумират.
 5. Прясно направените кисели краставички трябва да се консумират. Стари дни или месеци туршия не трябва да се консумират на всяка цена.

Киселите краставички, като една от пикантните храни, със сигурност са удоволствие за бременните жени. Жаждата за подправки несъмнено ще се задоволи с киселите краставички. Освен това, киселите краставички съдържат и основни витамини и хранителни вещества, които подпомагат развитието на плода в тялото. Домашните кисели краставички се считат за най -безопасните за консумация, а не консервираните туршии, които могат да съдържат консерванти. И накрая, консумацията на кисели краставички по време на бременност може да бъде безопасна само ако се консумира в умерени количества. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар или гинеколог, преди да включите кисели краставички в диетата си по време на бременност.

Опровержение: Моля, имайте предвид, че цялата информация в тази статия е предназначена само за образователни цели. Той не е предназначен да се тълкува, нито е заместител на медицински съвет. Ако искате да включите кисели краставички в диетата си по време на бременност, не забравяйте да посетите Вашия лекар за подходяща информация за това.

Често задавани въпроси и отговори:

Q1. Безопасни ли са консервираните туршии по време на бременност?

Отговор: Не. Тъй като консервираните кисели краставички могат да съдържат консерванти. Опитайте се да ги избегнете.

Q2. Яденето на кисели краставички по време на кърмене е безопасно или не?

Отговор: Не, не е безопасно да се консумират кисели краставички по време на кърмене. Защото новороденото бебе директно се храни с вашето мляко. Каквото и да ядете, това ще се прехвърли директно на вашето бебе чрез млякото. Ако имате киселини или изгаряне на стомаха след консумация на туршия, същото ще почувства и бебето. Затова избягвайте да ядете кисели краставички по време на кърмене.

Q3. Домашните кисели краставички са безопасни за ядене по време на бременност?

Отговор: На първо място, яденето на кисели краставички в ограничено количество не вреди на тялото или на нероденото бебе. Домашните кисели краставички не съдържат консерванти, така че са безопасни за консумация, но се уверете, че са по -малко мазни.

Q4. Вярно ли е, че яденето на повече кисели краставички ни казва пола на бебето?

Отговор: Фалшиво. Консумирането на повече кисели краставички не ни казва какъв пол е бебето. Можете да знаете пола на бебето само след като родите бебето.