Бременността може значително да промени диетата ви. Храната, която може да ви хареса, може да не е подходяща за вас и вашето бебе. Докато тези, които никога не сте харесвали досега, може да се окажат това, за което жадувате в момента. Плодовете от повечето видове обикновено са полезни за здравето по време на бременност. Въпреки че може би никога не сте харесвали портокали или цитрусови плодове, е известно, че бременността променя вкуса ви и ви кара да жадувате за такива плодове. Със странен глад за Pomelo, чудите ли се „Помелото е добро за бременни жени“?

Помело е по -рядко срещан цитрусов плод. Плодовете са родом от страните от Югоизточна Азия. Сега обаче Pomelo се предлага в повечето части на света. Той е малко по -голям от грейпфрут. Месото е бяло, жълто, розово или червено. Плодовете са сладки и тръпчиви на вкус. Белият сорт е по -мек на вкус от розовия плод на помело. Той има цялата хранителна стойност на други цитрусови плодове. Могат ли бременните жени да ядат помело? Нека разберем.

Помело Добре за бременни жени

Ползите от Pomelo по време на бременност:

Ето някои от ползите от помело за бременни жени.

1. Здраве на Foetas:

Всички цитрусови плодове, включително помело, са много добри източници на фолиева киселина. Липсата на фолиева киселина по време на бременност може значително да увеличи риска от вродени дефекти на плода. Pomelo по време на бременност помага за поддържане на добро здраве на бебето по -късно.

2. Укрепване на имунната система:

Помело като повечето цитрусови плодове е склад за витамин С. Бременните жени се нуждаят от поне 85 mg витамин С хранителни вещества всеки ден. Яденето на пресен плод от помело или консумирането на неговия сок е чудесен начин да се изпълнят изискванията за витамин С по време на бременност. Той също така добавя разнообразие към вашите източници на цитрусови храни по време на бременността. Витамин С предпазва от настинки. По принцип укрепва имунната система.

3. Антиоксидант:

Помело също е чудесен източник на други антиоксиданти като ликопен, най -вече в розовото или червеното разнообразие на плодовете. Укрепва клетките на тялото и го предпазва от болести.

4. Увеличете храносмилателната система:

Помело е добър източник на фибри. Редовната консумация на плодовете, заедно с други цитрусови плодове, може да ви осигури здравословни фибри. Това може да ви освободи от често срещан проблем с бременността, като запек и лошо храносмилане.

5. Здрави мускули и добра нервна система:

Помело за бременни жени е идеално, тъй като е добър източник на калий. Калият в плодовете поддържа мускулите и нервите ви здрави. Той също така помага за поддържане на нормалното кръвно налягане.

Помело по време на бременност 2

6. Силни кости:

Помело има добро количество калций. Консумацията на помело по време на бременност може да помогне за задоволяване на нарастващите нужди на организма от калций по време на бременността. Калцият помага за укрепване на костите и цялостното здраве като цяло.

Странични ефекти:

  1. Предозирането на витамин С може да причини някои странични ефекти като диария и камъни в бъбреците. Ако забележите странични ефекти като гадене, стомашни спазми и киселини след консумация на храни, богати на витамин С, като помело, тогава трябва да спрете да го консумирате и да посетите лекар. Прекомерната консумация на витамин С също може да навреди на плода.
  2. Някои активни съставки, открити в някои цитрусови плодове, включително помело, могат да взаимодействат с лекарства за рак и сърдечни заболявания. Трябва да обсъдите със специалист консумацията на цитрусови плодове по време на бременност, ако сте на лечение за някое от тези състояния. Фуранокумарините се намират в помело, което може да навреди на майката и нероденото бебе.

Могат ли бременните жени да ядат помело?

Ако нямате условия, които биха могли да взаимодействат негативно с плодовете помело и Вашият лекар го одобрява, тогава помело определено трябва да бъде включено в списъка ви с диети. И така, помело е добро за бременни жени? Да, ако се вземе в точното количество и по инструкция на експерт.