По време на бременност се препоръчва цялостен подход към здравеопазването и използването на традиционни лекарства се избягва, доколкото е възможно. Това включва използването на билки за лечение на инфекции в организма. Има няколко билки, които са маркирани като безопасни по време на бременност, като риган. От древни времена се използва за лечение на множество заболявания в организма. Маслото от риган също е много полезно. Ако искате да научите ползите от маслото от риган по време на бременност, прочетете нататък, за да знаете доброто, както и риска, свързан с използването на същото.

Риган по време на бременност

Ползите от риган по време на бременност:

Риганът се получава от растение и се използва широко заради своите кулинарни и лечебни свойства. маслото от риган се получава от листата и е заредено с полезни свойства. Използва се терапевтично по много начини, като локално, ароматично и дори орално. Маслото от риган по време на бременност може да направи чудеса за вашето здраве, както и за вашето скъпоценно мъниче, което расте във вас. Ето как:

1. Подобрява имунитета:

Риганът е изключително богат източник на антиоксиданти, които от своя страна помагат за повишаване на имунитета по време на бременност. Той помага за намаляване на вредните ефекти на свободните радикали и помага на организма да се бори с всякакви чужди инфекции. Използването на масло от риган по време на бременност за предотвратяване на дегенерация на макулата, нервни разстройства, стареене и дори рак е много широко разпространено.

2. Борба с гъбични и бактериални инфекции:

Риганът е пълен с противогъбични и антибактериални свойства. Това помага за предпазване на вас и вашето бебе от различни инфекции през целия период на бременността. Той също така предпазва от инфекции с E.coli и заболявания като инфекции на пикочните пътища и диария. Използването на масло от риган по време на бременност е полезно и в борбата с бактериални инфекции като Staphylococcus aureus, S. Typhimurium и Salmonella enteritidis, за да назовем само няколко.

3. Лекува респираторни заболявания:

Респираторни заболявания като натрупване на храчки и слуз в горните дихателни пътища могат лесно да бъдат излекувани чрез използването на масло от риган по време на бременност. риганът е известен като полезно и естествено средство за предотвратяване и лечение на симптоми на кашлица и настинка. Маслото от риган може дори да се прилага локално като успокояващ балсам за облекчаване на задръстванията в гърдите или болки в гърлото.

4. Осигурява противовъзпалителни свойства:

Риганът притежава съединение, бета-кариофилин (E-BCP), което е отлично за лечение на вътрешни и външни възпаления в тялото ви. Докато очаквате, можете да приложите и маслото от риган локално, за да намалите възпалението или дразненето, причинено от артрит или нараняване. Освен това използването на риган по време на бременност също помага за облекчаване на дискомфорта или болките, които са често срещани през това време.

Риган по време на бременност 1

Свързани рискове:

Досега сте научили за полезността на използването на риган по време на бременност. обаче има и някои странични ефекти, които трябва също да знаете:

Може ли да предизвика алергии: Употребата на риган по време на бременност може да предизвика някаква форма на алергична реакция при бъдещата майка.

Понижава нивото на кръвната захар: Риганът по време на бременност може да понижи нивата на захар в кръвта и затова трябва да се използва внимателно.

Може да причини спонтанен аборт: В някои случаи употребата на риган също увеличава риска от спонтанен аборт.

Риган по време на бременност 2

Риганът е безопасна билка, която може да се използва по време на бременност. Но в малки количества. Използването му в кулинарни и терапевтични начини не създава сериозни последици за бъдещата майка и нейното растящо бебе. Винаги е препоръчително да се консултирате с Вашия лекар относно употребата му по време на бременност.