Независимо дали става въпрос за някоя жена, една от основните причини за щастие идва под формата на бременност, когато чувството за раждане на нов живот поема първия приоритет. Красотата на това, че държиш скъп куп радост и трептенето на това да си родител и това също толкова отговорно нещо е нещо, през което всеки човек преминава в даден момент от живота си. Ако сте сред късметлиите, които планират семейство или дори ако не сте, важно е да откриете бременността възможно най -скоро. Това се дължи единствено на това, че веднага след като заченете, най -важният приоритет е доброто здраве и безопасност на бебето.

Симптоми на бременност на първата седмица

Въпреки това, през първите няколко седмици от бременността много жени не могат да преценят бременността си. Според експерти има някои симптоми и признаци, с които една жена трябва да е наясно в този случай. Ръководството по -долу ще ви даде знаците, които да очаквате през първата седмица на бременността, за да ви помогне по огромен начин.

Симптоми на бременност на първата седмица:

1. Храносмилателни проблеми:

Един от честите и най -важните признаци и симптоми, свързани с бременността през първата седмица, е храносмилането. Започвайки от газове и подуване на корема до запек, през това време може да се преживее всичко единствено поради прекалено голям натиск върху матката, както и прекомерната хормонална секреция. Всеки човек може да има различни храносмилателни реакции, но симптомът е стандартен.

2. Гадене и повръщане:

Обикновено известни като сутрешно гадене, гадене и повръщане са някои от признаците, през които човек преминава през първата седмица от бременността. Това може да се дължи на чувствителност към миризма, както и на различни вътрешни функции. Като цяло тенденциите към повръщане са доста общ признак при всички бременни жени през първата седмица.

3. Нежност в гърдите:

Гърдите стават нежни и болезнени през първата седмица от бременността. Това се дължи на пиковите хормонални нива в организма. Заедно с болезнеността има известна болка, която ще изпитате.

4. Умора и умора:

Пълното чувство на умора заедно с умората е често срещан проблем сред жените през първата седмица от бременността. Тялото претърпява различни промени и има много телесни функции за адаптиране към растежа на бебето. Това прави тялото уморено и летаргично.

5. Колебания на настроението:

Сред първите няколко симптома някои жени заявяват, че са имали големи промени в настроението не само през първата седмица от бременността, но и през първите 3 месеца. Промените в настроението са нещо, което може да варира от истерично до прекалено емоционално и др. Това е резултат от хормонални промени.

6. Пропуснати периоди:

Въпреки че менструалният цикъл е от около 28 дни, много жени преминават през същото дори за 35 дни. Така че, ако има пропуснат период, това може да е забавена менструация или иначе първата седмица от бременността ефективно. Това е един от симптомите, заедно с други, споменати тук, който потвърждава бременността.

7. Хормонални промени:

Повечето от гореспоменатите симптоми за първата седмица на бременността се дължат на хормонални промени. Ако започнете много овулация или ако има големи хормонални секрети в тялото според определени тестове, това означава само, че може да сте бременна. Това е един от 100 процента сигурни признаци на изстрел.

Това са някои от точките и признаците, с които ще можете да се свържете през първата седмица на бременността.