Слънчогледовите семена са сред най -здравословните и хранителни храни. Слънчогледовите семена трябва да са част от редовната диета. Но това, което е част от редовната диета, често може да се промени в случай на бременност? Тогава може ли бременните жени да ядат слънчогледови семки? Слънчогледовите семена по време на бременност са още по -важни. Той съдържа различни етерични масла, жизненоважни витамини и минерали, фибри и здравословни мазнини, които са от съществено значение за здравословното развитие на бебето.

слънчогледови семки по време на бременност

Някои от употребите на слънчогледови семена по време на бременност:

 •  Слънчогледовите семена съдържат фолиева киселина. Фолиевата киселина се използва за образуването на червени кръвни клетки, които пренасят кислород от белите дробове до органите, и въглероден диоксид от органите обратно към белите дробове. За здравословното образуване на червени кръвни клетки, храни, богати на фолиева киселина, като слънчогледови семки, са от съществено значение. Недостигът на фолиева киселина в диетата на майката може да доведе до усложнения като деформация на плацентата в матката и вродени дефекти при бебето, като клепна устна. Следователно слънчогледовите семена по време на бременност са задължителни.
 •  Слънчогледовите семена съдържат витамин Е и други антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на ДНК от свободните радикали.
 •  Тези семена съдържат различни основни витамини и минерали като магнезий, мед, селен и др., Които са необходими за здравословния растеж на бебето, както и за годността и активността на майката.
 •  Слънчогледовите семена имат високо съдържание на фибри. Той засилва храносмилането и помага за решаването на най -често срещания проблем на бременността, тоест запек. Слънчогледовото семе по време на бременност може да реши проблема със запека по естествен и безопасен начин. Но не забравяйте да пиете и много вода.
 •  Слънчогледовите семена имат здравословни ненаситени мазнини, които са от съществено значение за здрава кожа и коса както при майката, така и при бебето.
 •  Слънчогледовите семки са питателна и засищаща закуска. Това е здравословен начин да успокоите глада по време на бременност. Слънчогледовите семена, докато са бременни, изпълняват целите на осигуряване на основни хранителни вещества, както и приготвяне на вкусна и засищаща закуска.
 •  Слънчогледовите семена съдържат линолова киселина, която помага на организма да балансира хормоните и по този начин поддържа здравословното наддаване на тегло.

Как да ядете слънчогледови семки:

Има много начини, по които слънчогледовите семена могат да се консумират. Някои начини са споменати по -долу-

 •  Те могат да се консумират след печене, като външните черупки не се отстраняват. Това е най -добрият начин да ядете слънчогледови семена, тъй като запазва всички хранителни вещества и не намалява съдържанието на фибри.
 •  Слънчогледовите семена също могат да бъдат изпечени в чубрица и хлебчета от пълнозърнеста и елда за невероятен вкус и здраве.
 •  Слънчогледовите семена могат да бъдат печени или леко пържени с девствен зехтин и да се консумират със зелена салата и хляб за балансирано хранене.
 •  Ако имате сладък зъб, опциите за десерт са смесване на слънчогледови семки с обикновено или ароматизирано кисело мляко. Можете също така да печете меки, солени бисквитки със слънчогледови семки и банан.
 •  Можете да изберете слънчогледово масло вместо фъстъчено масло, като по -ароматен и здравословен вариант.
 •  Слънчогледовите семена могат да се начупят на по -малки парченца и да се добавят и към бургери и сандвичи с риба тон.
 •  Можете да добавите слънчогледови семена с ядки и сушени плодове като бадеми, кашу, стафиди, лешник, орех, смокини и кайсии във вашите корнфлейкс или мюсли, за да го заздравите още повече!

Надявам се, че това отговаря на въпроса „Могат ли бременните жени да ядат слънчогледови семки?“ Защото, да, могат и трябва! Слънчогледовото семе, по време на бременност, може да се използва за създаване на редица вкусни и здравословни ястия, които да повишат физическата годност на тялото ви и да задоволят и вашите вкусови рецептори. Важно е обаче да запомните, че преяждането със слънчогледови семена може да доведе до наднормено тегло. Затова се ограничете до 1/2 до 3/4 чаша неотстранени черупки слънчогледови семена или 1/8 до 1/6 чаши обелени семена.