Ако има време, което е вихрушка от промени, това е бременност. Вашето тяло претърпява широк спектър от различни хормонални възходи и падения наведнъж. Не е лесна задача да привлечете някой нов в света и въпреки че всички са до вас, все пак може да се почувствате, че не сте готови да приветствате промяната си. Това може да доведе до стрес. Има толкова много неща, за които да се притеснявате и по -скоро няма да подведете ума си. Стресът не е необичайно явление по време на бременност. Неприятностите водят до трудности.

Стресът по време на бременност Причини и как да се намали

Проблемите, до които стресът може да доведе, са безсъние, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания. Не само вие, стресът може да бъде вреден и за вашето дете. И има вероятност стресът да доведе до преждевременно раждане и проблеми с теглото при вашето дете. Не бихте искали това. Така че нека поговорим какво причинява стреса по -специално и как да го намалим по време на бременност.

Какво причинява стрес по време на бременност?

Макар и различен за различните жени, стресът може да има общи нарушения като безсъние, затруднено дишане и дискомфорт като гадене, запек, болки в гърба и т.н. Вие се справяте с доста нивото на хормоните, което кара настроението ви да се промени, което ви прави още по -трудно да се справите с целия този стрес. Шансовете са, че обикновено се притеснявате какво бихте могли да направите, за да се грижите по -добре за бебето си и какво трябва да очаквате, ако искате да родите. Освен това, други причини за стреса ви могат да включват работата ви и отговорността ви за по -нататъшното развитие на вашата компания. Разбира се, животът не спира само защото сте бременна. Просто трябва да се отпуснете и да преминете през това.

Какви видове стрес могат да причинят проблеми с бременността?

Стресът не е толкова труден за справяне и понякога способността ви да се справяте със стреса ви води към по -добро майчинство. Има различни видове стрес. Някои от тях са редовни поради крайните ви срокове за работа или може би просто случайно седнали и чакащи в трафика.

Това са сериозните, които представляват заплахи и проблеми за вас и вашето дете. Жените могат да имат здрави бебета, но се пазете от зоните на стрес и ги избягвайте като цяло.

1) Отрицателни събития в живота:

Бременността може да е труден период, тъй като вашият работодател може да ви помоли да останете вкъщи и да си починете. Може да ви е трудно да се адаптирате към промените. Като допълнение към това може да има и други негативи като болест, развод или смърт в семейството. Опитайте се да обясните как това е само фаза.

2) Катастрофични събития:

Този тип стрес обикновено включва проблеми, които не са под ваш контрол, като земетресения, урагани и др. Вие се занимавате с оцеляването, като обръщате минимално внимание на здравето си.

3) Дългосрочен стрес:

Този съществува от известно време и все още не сте решили начин да се справите с него. Честите причини включват финансови проблеми, психическо или физическо насилие или депресия.

4) Расизъм:

Макар и доста странен тип, той е доста причина. Представете си, че самите вие ​​се отнасяте различно от другите. Разбира се, бихте се притеснили от същото поведение към детето си.

5) Други:

Това може да включва минали проблеми, кошмари, ПТСР, алкохол и проблеми с отказването. Може да искате да потърсите професионална помощ за това, тъй като това може да повлияе на вашето дете по много грешен начин.

Трудно е да се разберат точните ефекти от бременността. Сериозният и продължителен стрес може дори да повлияе на имунната ви система, което да доведе до усложнения. По -добре е, ако можете да се опитате да се справите с това и да излезете с ярки цветове.

Ефект на стреса по време на бременност върху вашето дете в бъдеще:

Все още нищо не е доказано, но проучванията показват високи нива на стрес, водещи до проблеми като емоционални проблеми при детето. Той може също да страда от загуба на концентрация и отслабена имунна система.

Как можете да намалите стреса по време на бременност?

  • Разбирането как да се борим със стреса е решаващо нещо, което трябва да направите, след като държите банера „Аз съм стресиран“. Говоренето с приятел или партньор или вашия доставчик на здравни грижи е идеалното нещо, тъй като няма нищо по -добро от това да потърсите подкрепа от хората, които са загрижени за вас.
  • Ако стресът се дължи на дискомфорт, говорете с Вашия лекар, който е най -добрият Ви залог и вероятно ще реши всичко.
  • Да останеш здрав е ключът. Опитайте се да се храните добре и да спите много през деня.
  • Всеки знае ползите от упражненията. Леките упражнения по време на бременност ще ви помогнат да намалите болката си, като по този начин ще направите живота отново по -добър за вас.
  • Дейностите, които не ви трябват, трябва да бъдат намалени, поне докато не сте в по -добро настроение.
  • Опитайте изкуството да се отпуснете с малко пренатална йога и тиха медитация.
  • Вашият доставчик на здравни грижи трябва да знае за други майки, преминаващи през същата дилема. Говорете с тях и си предлагайте начини да се справите със стреса. Представянето на нови идеи в групова дискусия не е толкова лошо.

Опитайте се да контролирате стреса си колкото можете и никога няма да се налага да добавяте повече стрес за това какви ще бъдат резултатите от бременността ви. Важен фактор би бил да категоризирате стреса си дали това се дължи на семейни проблеми, хроничен стрес, финансови проблеми или може би нещо съвсем друго. Това би трябвало да ви улесни да се справите с него в дългосрочен план, като по този начин нанесете малко вреда нито на вас, нито на вашето дете.

Разбира се, малко количество стрес по време на бременност е допустимо, тъй като през това преминават всички майки. Постоянният източник на стрес обаче не е желателен и трябва да сте готови да направите всичко необходимо, за да преминете през бременността си по здравословен щастлив начин.