Бременна ли си? Ако отговорът е да! Тогава първо честито! Бременността е толкова прекрасен подарък, даден от Бог на всяка жена. Бременността също е събитие, след което животът ви се променя тотално. Всички знаете, че по време на бременност има толкова голяма нужда от грижи за бременни жени. Въпреки че бременността не е болест, това е много прекрасно пътуване, но трябва да знаете за това. Ако това е първата ви бременност, тогава трябва да знаете как се грижите за себе си и бебето си по време на бременност. Затова днес в тази статия ви казваме най -добрите съвети за бременност.

Съвети за бременност

В момента всеки иска да знае все повече и повече информация за бременността. Трябва също да знаете, че всяка бременност е различна една от друга. Няколко души изпитват дистрес по време на бременността, а други не. Ако искате да направите бременността си по -щастлива, по -здравословна и безопасна, тогава тази статия е за вас. Да бъдеш здрав преди, през и след бременността се състои от толкова много различни характеристики на живота ти. И така, натрупах бърз списък, който да ви е от полза, за да се справите със здравословната страна. По време на бременност може да изпитате няколко симптома, някои от тях са както следва;

  • Спазми в долната част на корема
  • Главоболие
  • Промени в настроението
  • Запек или газове
  • Усещане за замаяност или припадък
  • Подути или нежни гърди
  • Болки в гърба
  • Гадене за стомаха
  • Умора
  • Трябва да ходите много да пикаете (многократно уриниране)

Топ 50 съвета за бременност:

Сега, ние ви казваме някои най -добри съвети, чрез които можете да пътувате по време на бременността си до раждането на вашето дете. Най -добрите съвети за бременност са следните;

1. Вземете фолиева киселина. Фолиевата киселина е витамин В, който може да бъде от полза, за да се избегнат големи недостатъци при раждане. Консумирайте повече храни с ирония във фолиевата киселина. Вземете витаминна добавка за общо 1000 мкг фолиева киселина всеки ден преди ръцете и през ранната бременност. Има много източници като ядки, зеленолистни зеленчуци, яйца, портокали и банани, карфиол, зърнени храни и пълнозърнест хляб.

2. Протеинът играе важна роля за растежа на тъканите, както и на кръвта. Месо, птици, риба, мляко и млечни продукти като кисело мляко, сирене и сладолед и яйца са изключителни източници. Вегетарианските основи съдържат леща, тофу и боб с ориз. Трябва да приемате 2-3 порции всеки ден.

3. Ваксинации, Говорете с вашия доставчик за ваксинации. Много от тях са безвредни и по избор по време на бременност, но някои не са. Правилното ваксиниране в точното време може да бъде от полза за вас и вашето бебе!

4. Упражнявайте правилно за вас и вашето бебе. Упражнението е един благороден начин да се възползвате, за да поддържате бременна жена във форма; разработване на опори, за да поддържа бебето си здраво. Важни методи за упражнения, които могат да бъдат изпълнени по време на бременност, включват тези, които спомагат за развитието на мускулната издръжливост. Разтягането също може да бъде от голяма полза, но всички тези действия трябва да се извършват с достатъчна предпазливост, разбира се.

5. Опитайте се да избягвате мазнините на Тран, както и наситените мазнини, но добрите мазнини се установяват в варени яйца, ядки, мазна риба и ленено семе. Пийте много вода и приемайте фибри, когато е възможно.

6. Пушенето, консумацията на алкохол и приемането на наркотици по време на бременност излагат вас и вашето бебе на риск за редица сериозни проблеми. Пиенето може да навреди на нововъзникващия плод, като ангажира бебе, изложено на риск от вродени дефекти, както и мозъчни проблеми.

7. Лекарите обикновено споменават, че действия с ниско въздействие като плуване, ходене, както и йога. Избягвайте спортни и аеробни действия с голямо въздействие, които поставят по-добра опасност от нараняване.

8. Говорете с Вашия лекар за секс по време на бременност. Ако Вашият лекар каже, че е добре да правите секс, докато сте бременна, трябва да използвате презерватив, за да предотвратите получаването на ППБ. Някои ППБ могат да причинят слепота, пневмония или менингит при новородени, така че е важно да защитите себе си и вашето бебе.

9. Яжте много плодове, както и зеленчуци, защото предлага много витамини, както и минерали. Те също могат да подкрепят, за да се избегне запек по време на бременност. Трябва да имате 5-10 порции всеки ден.

10. Можете също така да консумирате хляб и зърнени храни, които предлагат витамини и фибри. Хлябът, оризът, франзелите, тестените изделия и зърнените храни са добър избор. Трябва да имате 5-12 порции за всеки ден.

11. Много е необходимо да се спазва балансирана диета. Консумацията на всяка група храни ежедневно ще поддържа вас и вашето бебе силни през цялата бременност.

12. Сега сте придобили безпроблемната причина да се лекувате – прекарване на часове в ароматизирана вана, наслада на масаж или втриване на успокояващи масла в развиващата се подутина.

13. Можете също така да отидете на здравословни разходки с партньора си и да получите чист въздух в белите дробове, тъй като това е добро както за вас, така и за вашето бебе.

14. Много е необходимо да се използват нелекарствени средства за някои проблеми като киселини, гадене, както и запек.

15. Избягвайте химикали, които вероятно биха могли да увредят вашето бебе. Можете да ги откриете на работното място, в дома си и честно навсякъде, да бъдете екологично фини.

16. Вземете участие в час по раждане. Ако нямате умения за раждане, позволете да регистрирате гинекологичен клас, за да имате съществена осведоменост преди раждането.

17. Бъдете винаги хидратирани. Пийте поне шест до осем чаши вода всеки ден. Водата помага да се изхвърлят всички вредни токсини от тялото. Направете тазови наклони, за да поддържате при късна бременност болки в гърба. Това ще ви помогне да отхвърлите болката си и дори ще вдъхнови бебето да приеме добра позиция за раждане.

18. Много е важно да си почивате много, докато сте бременна. Първо по време на бременността се опитайте да развиете навика да спите на една страна. Лежането на една страна с фиксирани колене вероятно е най -спокойното място, докато бременността ви расте.

19. Освен това успокоява работата на сърцето ви, тъй като предпазва теглото на бебето от размазване на налягането до голямата вена, която предава кръв обратно към сърцето от краката и краката ви. Някои лекари хвалят онези момичета, които са бременни, спят от лявата страна. Спете достатъчно за поне осем часа на нощ.

20. Носете спокойни обувки, които не се разтягат и вдигайте краката си няколко пъти на ден, за да избегнете умора, както и подуване на краката, краката и глезените.

21. Вземете пренатален витамин. Те могат да бъдат препоръчани от вашия практикуващ или можете да ги закупите завършени на тезгяха. Уверете се, че той покрива 0,4 mg фолиева киселина.

22. Помолете партньора си да се присъедини към новите ви промени в здравословния навик, знаейки, че имате цели девет месеца за планиране, мечти и фантазии.

23. Почивка! За жените с високи постижения или жените, които работят до раждането на детето си, е много необходимо да си почиват за около 2 часа на ден. Едно от най -бедните неща, които може да изпомпвате в кръвта на вашето бебе, са хормоните на стреса. Следователно елиминирането на стреса би било невероятно, но се опитайте да обвържете стреса си доколкото е възможно:

24. Вашето тяло желае да се подобри и да си почине и да зареди отново енергията си, за да се справи с напреженията в развитието на вашето бебе. Ако сте стресирани да спите, опитайте чаша мляко или чай от лайка преди лягане. Ако сте свикнали да работите на лаптоп късно през нощта през нощта, опитайте се да промените рутината си. Донякъде работете в друго време на деня и след това прочетете книга късно или направете донякъде това ще ви намали.

25. Намерете спокойни позиции, така че дори и да не можете да заспите, тялото ви може да се отпусне възможно най -вероятно. Най -добрата позиция е да лежите от лявата си страна с възглавница в средата на коленете.

26. Не пренебрегвайте закуската. Опитайте обогатени готови за консумация или печени зърнени закуски с плодове. Подсилените зърнени храни имат допълнителни хранителни вещества, като желязо или калций. Ако се чувствате безвкусни, потрепете се със 100% пълнозърнест хляб. Яжте повече храна сутрин.

27. Яжте храни с фибри. Зеленчуци и плодове, като зелен грах, круши, банани и спанак, Фасул, като черен боб и боб, Пълнозърнести храни, като кафяв ориз, както и овесени ядки, Нискомаслено или обезмаслено кисело мляко с плодове, Пълнозърнести крекери с обезмаслено или нискомаслено сирене.

28. Плуването в последния период на бременността е много полезно. Този спорт ви помага да намалите болката, както и да се чувствате по -малко тежки.

29. Говорете с лекар, преди да научите за правилното дишане, както и да се борите, за да може процедурата по раждане да се осъществи лесно.

30. Направете добър избор, поставянето за раждане означава, че има редица въпроси, на които искате да отговорите, като напр

31. Кой ще бъде основният ми практикуващ? Акушер, семеен лекар или частна акушерка.

32. Кой ще се грижи за мен както при раждането, така и при раждането? Болнични акушерки, дула, частна акушерка, съпруг, партньор по раждане и др.

33. Къде ще родя бебето си? Правителствена болница, частна клиника или болница, звено за активно раждане или домашно раждане.

34. Прочетете любимата си книга, за да се забавлявате. По време на бременност трябва да се радвате през цялото време и да не поемате никакво напрежение. Това е много вредно както за вас, така и за вашето бебе.

35. Включете се в час по йога или някои упражнения за бременни жени преди раждането. Има много пози за йога, които помагат на жените и техните бебета по време на бременност.

36. Познайте адекватно всички срещи с акушер -гинеколози. Това ще потвърди, че сте в добра бременност, или ще научите ранни неравномерни следи от плода.

37. Помислете да допълвате 300-500 калории всеки ден по време на бременността.

38. Поставете здравето си на първо място, когато сте бременна. Бъдете сигурни, че консумирате здравословно и продължете да сте достатъчно хидратирани поради причината, че вашите хранителни нужди са различни, когато сте бременна с близнаци. По същия начин се грижете за тялото си; не пренебрегвайте симптомите като ограничаване и освобождаване от отговорност, в противен случай се обадете на Вашия лекар, за да сте в безопасност.

39. Намерете какво да правите с химическия контрол на раждаемостта, наподобяващ противозачатъчни хапчета.

40. Проследявайте фазите си. Изучаването на това, което можете да знаете за вашите цикли, ще бъде от полза да определите кога овулирате и по кое време сте заченали. Това прави по -точните срокове на падежа.

41. Ако разкрасявате къщата си или детската стая, помислете за избягване на изпаренията, свързани толкова често със сянка и тапет. Може би приятелите ще свършат тежката работа, въпреки че вие ​​им помагате да приготвят храна за тях. Дръжте прозорците отворени!

42. Кажете на всеки медицински експерт, че може да сте бременна, ако ви дразни да забременеете. Това може да спре контакта с вредни тестове и вещества, ако сте бременна и все още не я виждате.

43. Запишете пренаталните си срещи с акушерката или лекаря си. Това ще бъде от полза да потвърдите, че ако имате някакви проблеми, те се отстраняват рано и се свеждат до минимум.

44. Можете също така да се присъедините към курс по ранна бременност, както и курсове по йога и програма за стимулиране на мозъка на бебето.

45. Яжте по -малки порции повече пъти и отново. Той ще поддържа храносмилането и няма да ви позволи да бъдете болезнени, тъй като матката ви се изтласква по корема.

46. Внимавайте да приемате добър мултивитамин. Трябва да сте на път да добавите фолиева киселина преди началото – тя покрива B9 и е поставена в листни зеленчуци като спанак и зеле, както и портокалов сок и някои зърна. Потвърдено е, че намалява риска от увреждания на невралната тръба като спина бифида със 70%.

47. Продължете да носите предпазен колан, въпреки че карате в моторни превозни средства. Също така, бременните жени трябва да седят възможно най -далеч след въздушната възглавница.

48. Легнете на лявата страна, за да командвате, така че бебето ви да може без усилие да приема кръв и кислород и да завърти главата си по -лесно.

49. Не приемайте хапчета без рецепта или билкови лекарства, лишени от първо проверка на вашия акушер или акушерка.

50. Калцият е необходим за растежа на зъбите и костите. Една от основите на калция са млечните продукти. Допълнителните храни, които са иронични в калция, съдържат сардини, соя и ядки, и броколи. Трябва да приемате 4 порции всеки ден.

И така, това са някои съвети за бременност, надявам се тази статия да ви хареса и да ви бъде както информативна, така и интересна. Пази се!