„Бременните жени стават духовно и физически привлекателни“, цитира авторът Фредерик С в книгата си „Пренатално родителство“. „Има спокойно сияние на плодородие и зрялост“, пише той също и това е много радостен момент, когато една майка приветства щастливо промените, които се случват в тялото й, само защото ще роди нов живот. Бъдещата майка винаги трябва да е щастлива и удовлетворена, тъй като начинът, по който тя би постъпила, чувствала се и се държала, ще окаже влияние върху бебето.

Съвети за красота по време на бременност

Съвети за красота по време на бременност:

За всяка бременна жена се случват няколко промени в тялото. Ето най -добрите съвети за красота по време на бременност, които могат да разкрасят тялото ви.

1. Множество промени:

Множество промени

Бременността би ви придала специален блясък, но променя тена и намалява цвета на косата ви. Многобройните промени възникват поради промени в хормоните и увеличаване на обема на кръвта. Най -странното е, че понякога прави тънката коса лъскава, а дебелата или суха коса – мазна.

2. Лунички и пигментация:

Лунички и пигментация

По -светлите лунички потъмняват за една нощ и петна от пигментация започват да се виждат по лицето. Това се нарича миазма или „маска за бременност“. Това се дължи на повишаване нивото на хормона естроген, което причинява производството на меланин. Излизането на слънце може да го влоши, така че трябва да се избягва, въпреки че SPF може да свърши добра работа за запазване красотата на кожата на открито и може да се прилага дори през зимата.

3. Акне:

Бременност с акне

Увеличаване на кръвообращението, което в крайна сметка води до черни пори и акне. Жените, които са изправени пред подобна промяна, трябва да продължат да почистват добре кожата си. Премахването на грим преди лягане в задължително състояние и ексфолирането на кожата поне веднъж седмично е добре, особено за жените със суха кожа. Отслабването на лицето може да бъде добре за почистване на черни точки и измиване на примесите, които водят до акне.

4. Тъмни кръгове:

Бременност с тъмни кръгове

Тъмните кръгове са доста често срещани сред бременните жени. Те се сблъскват с този проблем обикновено към края, когато не разполагат с подходяща позиция, в която могат да спят. Нарушеният сън винаги води до тъмни кръгове, така че най -доброто решение в този момент би било да спите. Можете да намокрите фланела със студена вода и след това да я задържите върху очите и тъмния кръг за незабавно излекуване, ако е толкова важно.

5. Груби ръце:

Груби ръце

Гладките ръце изведнъж започват да стават червени и груби за една нощ. Това се случва, ако сте мили ръцете си със сапун или препарат за дълго време. Това е перфектен симптом, който първо да ви разкаже за бременността си. Не можете да направите нищо, за да предотвратите това, но определено можете да носите чифт ръкавици и да не държите дланите си открити.

6. Подпухнали очи:

Подпухнали очи

Задържането на вода се превръща в сериозен проблем, тъй като с нарастването на бебето тежестта на кръвоносните съдове в корема и краката. Кожата ви може да се стегне и очите ви да станат подпухнали. Опитайте се да си починете, така че да не се налага да се облягате на краката си и да ги притискате, или можете да приложите пакет с лед върху глезените си.

7. Стрии:

Бременност стрес

Стриите са най -дразнещото нещо за бременните жени. Те са червени линии, които се образуват поради разтягане на тялото и се развиват около стомаха, талията и гърба. Ако продължавате да смазвате и овлажнявате зоната си на привличане, може да се окажете лесно да ограничите тези белези от нарастването.

Прочетете още: Как да избегнем стрии по време на бременност

8. Растеж на ноктите:

Растеж на нокти

От четвъртия месец в отделенията бъдещите жени започват да растат по -дълги и по -бързи нокти. Хормоните отново са причина за това. Ноктите са склонни към счупване, когато станат меки. Може дори да намерите малки канали, които се развиват на базата. Те са склонни да нормализират доставката.

Съвети за красота по време на бременност