Springt je buik vaak uit je shirt? Zou je willen dat je terug kon naar je slankere zelf? Je hebt een perfecte oplossing in de vorm van yoga om buikvet te verminderen, in combinatie met een juiste voeding en levensstijl. Met de juiste mix van oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie kan yoga ook helpen bij een algehele gewichtsbeheersing. Door ze regelmatig uit te voeren, zult u zeker strakkere buikspieren, een strakkere buikstreek en ook een lichter zelf opmerken!

Tijdens het beoefenen van yoga om buikvet te verliezen, kunnen mensen innerlijke rust ervaren en in vorm blijven. Tijd om uw zelfvertrouwen te vergroten en ongewenste “bagage” in uw leven te verminderen!

Beste yoga-asana's om buikvet te verminderen

Yoga asana’s om buikvet te verminderen:

Onze ongezonde levensstijl en eetgewoonten, samen met het niet sporten, hebben geleid tot een groot aantal gevallen van obesitas. Het meeste vet wordt opgeslagen rond de maagstreek en dat is erg moeilijk om kwijt te raken. Yoga is een beproefde methode om buikvet te verminderen en zorgt ook voor een gezond lichaam en geest, waardoor je een algeheel welzijn krijgt.

Regelmatige beoefening van yoga versterkt je kern- en buikspieren en draagt ​​zo bij aan een plattere buik. Je kunt yoga beoefenen om buikvet te verminderen en de asana’s die moeten worden gebogen en gedraaid, helpen je ook om gasophoping te verminderen die een opgeblazen gevoel veroorzaakt. Visceraal vet wordt opgeslagen in de maag en heeft de risico’s van veel ziekten. Bepaalde yoga-asana’s voor het verlies van maagvet helpen dit hardnekkige vet te verbranden en verminderen het totale lichaamsvet. Studies hebben aangetoond dat regelmatige beoefening van yoga gedurende een jaar heeft bijgedragen aan het verminderen van vet en de centimeters op de taille.

Hier leggen we uit hoe je buikvet kunt verminderen door yoga asana’s. Deze yogahoudingen zijn niet alleen voor buikvet en nuttig voor fitness en gezondheid voor zowel mannen als vrouwen. We hebben enkele van de beste yogahoudingen voor het verminderen van buikvet met foto’s:

1. Yogawielhouding (chakrasana):

Chakrasana of de wielhouding is een prachtige oefening om buikvet te verminderen. Het kan je buikspieren strekken en ook je hartchakra ontgrendelen. Dit is een van de beste yoga-oefeningen om buikvet te verminderen.

Hoe doe je?

 • Ga op je rug liggen, buig je knieën. Je voeten moeten op de grond blijven en dichter bij de billen blijven. Zet je handen op de aarde, de handpalmen moeten recht zijn en houvast en schouders.
 • Hef op dit moment je hoofd en schouder op en til dan je heupen van de grond en ga op je handen en voeten staan.
 • U kunt proberen om gedurende 20 seconden een been in de lucht te heffen. Je moet hetzelfde herhalen met het andere been.
 • Probeer deze yoga voor buikvetverlies.

Hoe helpt het??

 • Deze asana is ideaal en is een van de meest effectieve yoga-asana’s voor het verlies van maagvet. Het rekt de spieren in de maag en werkt ook op uw bovenlichaam en rug, waardoor de buikstreek wordt versterkt.

Preventieve maatregelen: Zwangere vrouwen mogen Chakrasana niet beoefenen. Vermijd deze houding als u ernstige problemen met het ruggenmerg heeft.

2. Yoga schoenmaker pose:

Ook wel de Baddha Konasana genoemd, de pose van de schoenmaker is een van de eenvoudigste yoga-asana’s. Het helpt bij het afvallen en kan ook door beginners worden uitgevoerd. Het behandelt ook een aantal andere aandoeningen dan het verminderen van buikvet. Volg de onderstaande yogastappen om buikvet te verminderen:

Hoe doe je?

 • De pose van de schoenmaker is een van de gemakkelijkste plus gedienstige poses van yoga. U moet rechtop gaan zitten met uw ruggengraat.
 • Je knieën moeten gedraaid zijn en je voetzolen moeten tegenover elkaar staan.
 • Je moet de zolen samen duwen en deze houding minimaal een minuut vasthouden.

Hoe helpt het??

 • Deze asana verbetert de flexibiliteit door je lies en heup te openen.
 • Dit maakt ook je knieën en dijen sterk en vermindert daardoor buikvet.
 • Het stimuleert je buikspieren en verbetert je spijsvertering.

Waarschuwingen: Vermijd deze oefening als je een liesblessure hebt. Je kunt er ook een matras onder leggen voor extra ondersteuning.

3. Boothouding:

Boothouding of de Navasana is geweldig om je buikspieren te verstevigen. Het kan je flexibiliteit verbeteren en je lichaam versterken. Dit is de beste yoga voor het verbranden van buikvet.

Hoe doe je?

 • Ga op een mat zitten en strek je benen. Je knieën moeten opgetrokken zijn, je dijen moeten strak zijn en je tenen moeten naar voren wijzen.
 • Probeer nu je voeten van de grond te tillen en je benen in een hoek van 45 graden te dragen. Adem in terwijl je je voeten optilt en ontwijk het opwinden van je knieën.
 • De ruggengraat moet recht zijn en je lichaam moet een V-vorm maken. Til je armen op tot schouderhoogte.

Hoe helpt het??

 • Ook bekend als Nauk Asana, versterkt de boothouding je kern en verstevigt de spieren in je buik. Regelmatige beoefening van deze yoga-asana heeft bewezen te verstevigen en de gewenste resultaten te bereiken.

Voorzichtigheid: Doe deze oefening niet als u zwanger bent of lijdt aan chronische spinale problemen.

4. Yoga Kapotasana (Koningsduif Pose):

Hier is nog een yoga-oefening voor buikvet. Kapotasana of de King Pigeon-pose strekt je buikstreek uit en verstevigt de spieren. Het is een geavanceerde pose die moet worden uitgevoerd als je eenmaal bekend bent met de basishoudingen.

Hoe doe je?

 • Ga op je voeten zitten met je knieën en kuiten op elkaar geklemd. Misschien wilt u een paar zachte doeken onder u gebruiken om pijn te voorkomen.
 • Kom nu op je knieën en leg je handen op je heupen. Strek de romp uit, staar naar boven.
 • Pak je hielen langzaam vast, de ene hand de andere. Buig naar achteren en verwijd de borst met de buik.
 • Buig meer je romp en plaats het hoofd tussen je voeten en blijf 20 seconden.

Hoe helpt het??

 • Je kunt de massa in je armen ervaren. Deze pose is waardevol om het vet in ongeveer alle delen van het lichaam vloeibaar te maken. Het oefent ook de wervelkolom en de ledematen waardoor ze flexibeler worden.

Voorzichtigheid: Mensen met bloeddrukproblemen moeten deze oefening niet uitvoeren.

5. Donkey Kicks Yoga:

Donkey kick Yoga omvat het strekken van de rugspieren om de kracht van je kern te verbeteren. Het is net zo effectief als crunches om je vetcellen in de buik te verbranden en je lichaam te versterken. Dit is een van de effectieve yoga-asana’s voor buikvet.

Hoe doe je?

 • Begin in Downward Dog, buig je knieën een beetje naar de grond, en spring dan je benen omhoog en probeer uiteindelijk je knieën boven je heupen te laden.
 • Je zult ervaren dat je je voorbereidt om in de handstand te springen. Herhaal deze trappen snel – de volgende keer dat je voeten de grond raken, vlieg je meteen weer omhoog – 25 tot 50 keer.

Hoe helpt het??

 • Deze yoga spant je buikspieren aan en je buikvet verdwijnt in een mum van tijd. Deze asana helpt je om het ongewenste vet in je middenrif kwijt te raken.

Voorzichtigheid: Gebruik je zelfbeheersing om de trappen uit te voeren. Probeer je gewicht op de armen te balanceren en wees voorzichtig met de bewegingen.

6. Yoga Locust Pose (Shalabhasana):

Shalabhasana of de Locust Pose is een uitstekende wervelkolomoefening, die ook op je buikspieren kan werken. Het kan je buikspieren verstevigen en helpt bij de natuurlijke verbranding van vetcellen. Dit is een van de beste yogahoudingen om buikvet te verliezen.

Hoe doe je?

 • Leun met uw gezicht naar beneden met uw handpalmen tegenover de grond. Bij het inademen moet je je benen optillen zonder je knieën te draaien.
 • Je bovenlichaam en handen moeten ook worden opgetild, zodat je de buikspieren kunt strekken.
 • Zet jezelf op de buik. Deze pose is zeer gunstig om het buikvet te verminderen.

Hoe helpt het??

 • Deze houding legt veel druk op de maag en de spieren worden uitgerekt, het helpt bij het kwijtraken van de maag en spant ook de spieren in de buikstreek aan..

Voorzichtigheid: Voer deze asana niet uit als u zwanger bent of lijdt aan ernstige aandoeningen.

7. Surya Namaskar (zonnegroet):

Surya Namaskar is een set yoga-asana’s voor het verliezen van buikvet. Dit is een bijeenkomst van 12 yogahoudingen, plus de voorwaartse en achterwaartse curve die rekoefeningen mogelijk maakt, terwijl diepe ademhaling tijdens het werk helpt bij het ontgiften. Voer Surya Namaskar dagelijks in de ochtend uit tegenover de zon om de grootste voordelen te behalen. Het is de beste yoga om buikvet in 1 week te verminderen.

Hoe doe je?

 • Volg de instructies van elk van de asana’s.
 • Begin langzaam, met vijf ronden, en verhoog de tellingen langzaam boven de tijd.
 • Verhoog het aantal tot 12-13 ronden, afhankelijk van de haalbaarheid.

Hoe helpt het??

Afgezien van het versterken van de spieren op je rug en bovenlichaam, helpt suryanamaskar om vet over het hele lichaam te verbranden. Wanneer optimaal vet is verbrand, richt het zich op het vet rond de buikstreek. Het verbetert ook de flexibiliteit, waardoor u efficiënt kunt oefenen.

Voorzichtigheid: Surya Namaskar mag niet worden uitgevoerd tijdens de menstruatie of zwangerschap. Mensen met hernia- of spinale problemen moeten deze volgorde vermijden.

8. De zittende voorwaartse buiging:

Ook bekend als de paschimottanasana, waarbij de persoon moet zitten met haar benen gestrekt voor haar en dan met gestrekte armen naar boven gericht moet worden ingeademd. Dit volgt het patroon van uitademing waarbij de handen samen met het bovenlichaam naar de voeten buigen met de ruggengraat recht en de handpalmen de voeten vasthouden. Dit is een geweldige manier om wat buikoefeningen te doen die je echt nodig hebt om overtollig vet in je lichaam te verbranden.

Hier leest u hoe u dit kunt doen:

 • Strek je benen en ga rechtop zitten.
 • Hef je armen op en adem langzaam in.
 • Terwijl je uitademt, leun je naar voren en raak je je tenen aan. Zorg ervoor dat u uw knieën niet buigt.
 • Raak je hoofd aan je dijen en houd je tenen vast.
 • Blijf ongeveer 20 seconden in deze houding.
 • Herhalen.

Hoe helpt het??

 • Deze asana is een geweldige ontspanningstechniek en versterkt en versterkt ook je hele lichaam.

Voorzichtigheid: Vermijd deze asana als u last heeft van astma of diarree.

9. De Ustrasana-yoga:

De Ustrasana of de kameelhouding is een yoga voor het verminderen van buikvet en het versterken van spieren. Het kan uw buikstreek, dijen en armen versterken om de flexibiliteit te verbeteren. Dit is een geavanceerde en beste yoga om buikvet te verminderen.

Hoe doe je dit?

 • Kniel op je knieën en buig dan je torso naar achteren in een gebogen vorm in de richting van de hielen, terwijl zijn armen naar achteren gaan en zijn bovenlichaamsgewicht op de achterkant van je voet ondersteunen.
 • De truc is om de positie een tijdje vast te houden, de inademing en de uitademing door te gaan en dan terug te gaan naar de basishouding en het dan helemaal opnieuw te doen.
 • Dit moet de komende dagen achter elkaar worden gedaan voor de beste resultaten.

Hoe het helpt??

 • Het zal je buikspieren versterken, wat essentieel is om buikvet te verminderen. Door dit te doen, zal het ook je ruggengraat versterken en met de tijd zal je ruggengraat sterk en flexibel worden.

Voorzichtigheid: Deze pose kan je nekspieren belasten. Dus, onthoud als u problemen heeft met de nek.

10. Cobra-houding:

Cobra-pose is een andere effectieve asana’s om buikvet te verminderen. Het is vooral nuttig voor vrouwen bij het kwijtraken van hun postpartumgewicht. Deze rekoefening is zelfs voor beginners gemakkelijk uit te voeren en is de beste yoga om buikvet in 15 dagen te verminderen.

Hoe doe je?

 • Begin door op je buik te liggen, je armen naast je te rusten.
 • Verstijf nu je merg terwijl je je buik aanspant en begin je schouders op te tillen, taille omhoog.
 • Je kunt je handpalmen en elleboog als ondersteuning gebruiken terwijl je je hoofd kantelt, waardoor er een lichte deuk in je merg ontstaat.
 • Blijf ongeveer 30 seconden in deze houding.
 • Twee keer herhalen.

Hoe helpt het??

 • Deze asana staat bekend om het verminderen van buikvet en het versterken van de spieren op je rug.

Voorzichtigheid: Mensen met hernia en rugklachten moeten deze oefening niet uitvoeren.

11. Schouderstand Pose:

De Shoulder stand pose of Sarvangasana is ideaal om je buikspieren, dijen en billen te verstevigen. Het verbetert ook uw flexibiliteit en versterkt uw wervelkolom.

Hoe doe je?

 • De eerste stappen zijn dat je op je rug ligt, je armen naast je. hier moet je de kracht van je bovenlichaam gebruiken om je hele onderste gedeelte in evenwicht te brengen.
 • In de beginfase heb je misschien een extra paar handen nodig om te helpen.
 • Begin met het optillen van je onderste ledematen tot het punt waar ze loodrecht op het lichaam komen te staan.
 • Gebruik nu je ellebogen om je lichaam te ondersteunen terwijl je je heupen in de lucht tilt en het hele gewicht op je schouder en bovenlichaam laat rusten.

Hoe het helpt??

 • De yoga heeft een serieuze draaiende houding, die je spijsvertering zal verbeteren en zo de vetophopingen in je buik zal opruimen. Wanneer u uw spieren van de benen en armen aanspant, wat u doet, is u in staat om meer spieren op te bouwen en zo overtollig vet te verbranden.

Voorzichtigheid: U mag deze asana niet uitvoeren als u bloeddruk, diarree, menstruatie en letsel aan de wervelkolom heeft.

12. Booghoudingen:

De booghouding is een goede yoga om buikvet te verminderen. Hier in dit gedeelte imiteert je lichaam eigenlijk de vorm van een boog en ga je om te beginnen op je buik liggen. Haal diep adem en terwijl je zowel je boven- als onderlichaam van de twee uiteinden optilt, terwijl je jezelf op je buik balanceert. Je armen aan de achterkant van je kunnen nu de benen gebruiken als grip om een ​​ruk te creëren terwijl je de balans perfectioneert.

Hier is hoe je het doet:

 • Ga plat op je buik liggen.
 • Buig beide benen en til je borst iets op.
 • Houd je enkels vast en til je dijen voorzichtig op.
 • Terwijl je dijen en borst omhoog worden gebracht, concentreert de asana zich op je buik.
 • Blijf ongeveer 30 seconden in deze houding.
 • Twee keer herhalen.

Hoe helpt het??

 • Deze pose, booghouding, staat erom bekend je ruggengraat erg flexibel te maken en richt zich ook op het vet op je buik, waardoor het wordt verminderd.

Voorzichtigheid: Vermijd deze houding als je ruggengraatletsel hebt.

13. Windverlichtende houding:

Je vraagt ​​je vast af hoe je buikvet kunt verminderen met de windverlichtende houding of de Pavanamuktasana? Hier gebruiken we de spanning die in je buikgebied wordt gecreëerd om de kilo’s op je buik te verminderen.

Hoe doe je?

 • Begin door op je rug te gaan liggen.
 • Vouw je knieën en breng ze naar je buik.
 • Probeer nu met je onderste bank geknarst je hoofd op te tillen en de kin zo dicht mogelijk bij je knie te brengen.
 • Je buik zou nu gespannen en geknoopt moeten zijn, waardoor een druk ontstaat die het bestaande vet verbrandt.

Hoe helpt het??

 • Deze asana, ook bekend als Pawanmuktasana, moet met de nodige voorzichtigheid worden beoefend. Het versterkt en verstevigt je spieren in de buik, benen, armen en onderrug. Het helpt bij de spijsvertering en een betere bloedcirculatie.

14. Warrior Twist Pose:

Dit is een variatie op de gebruikelijke krijgershouding. Het verdraait je buikspieren en versterkt je rug en dijen. Het helpt ook bij het verbranden van de vetcellen rond je buik:

Hoe doe je?

 • Vorm de krijgerhouding waarbij een van je ledematen voor de andere wordt geplaatst, een ruk ertussen creëert, de ledemaat achter gestrekt aan de achterkant.
 • Draai nu in plaats van achterover te leunen je bovenlichaam naar één kant, mogelijk maximaal.
 • Je armen kunnen voor je borst worden gevouwen om de draai te vergemakkelijken.
 • Blijf ongeveer 5 ademhalingen in deze positie, zodat je kern is ingeschakeld.
 • Dit is een goede manier om vet te verminderen door yoga.

Hoe helpt het??

 • Deze pose versterkt je dijen en versterkt ook je schouders, armen en dijen. Het versterkt ook je kernspieren, waardoor het vet uit je buik wordt verminderd.

Voorzichtigheid: Vermijd deze houding als u problemen met het ruggenmerg of schijfproblemen heeft.

15. Brughouding:

Yoga voor buikvet omvat ook de brughouding in zijn inventaris. Deze pose strekt ook je buikstreek uit en helpt bij het verkleinen van je buik. Het is ook geweldig voor pijnverlichting in je onderrug.

Hier is hoe je het doet:

 • Ga op je rug liggen.
 • Deze keer blijven je lichaamsextremen, de nek en de tenen op de grond terwijl je een plank maakt met je lichaam.
 • De schouder neemt een beetje druk terwijl je je lichaam optilt terwijl je je tenen op de grond houdt.
 • Laat je handen naast je rusten of gebruik het als een grijper voor je tenen om het evenwicht te bewaren.

Hoe helpt het??

 • Deze yoga-asana helpt je houding te verbeteren en helpt bij een betere spijsvertering. Het opent je borstkas en geeft je dijen een strakker geheel tot aan je buik. Je wordt flexibeler en het rekt je onderlichaam en geeft het strakker.

Voorzichtigheid: Vermijd het als u pijn of ongemak in uw nek ervaart.

Do’s en don’ts om buikvet kwijt te raken met yoga:

Volg deze tips om de voordelen van het Yoga-programma te maximaliseren:

Do’s:

 • Eet een gezond dieet bestaande uit vers fruit en groenten.
 • Drink veel water en blijf gehydrateerd.
 • Breek je maaltijden in kleine porties voor een gemakkelijke vertering.
 • Voeg veel vezels toe aan uw dieet voor een betere stoelgang.
 • Verlaag je stressniveau en houd je geest op je gemak.
 • Slaap minimaal 7-8 uur per dag.

Niet doen:

 • Vermijd strikt junkfood en met suiker beladen dranken en desserts.
 • Zeg nee tegen overtollige koolhydraten.
 • Vermijd eetaanvallen en nachtelijke feesten.
 • Slaap niet te lang of te weinig. Krijg gewoon de juiste rust die je lichaam nodig heeft.
 • Beperk jezelf niet tot één plek. Blijf bewegen en blijf actief.

Voor velen is het verliezen van buikvet een verre droom. Het is niets voor jou als je deze houdingen (yoga asana’s) regelmatig volgt. Yoga werkt niet alleen op het lichaam, maar ook op je andere organen, waarbij je kern centraal staat. Afgezien van toning, stimuleert het ook je klieren, waardoor de prestaties van je organen worden verbeterd. Het helpt een evenwicht te vinden en ook buikvet te verliezen met regelmatige oefening en doorzettingsvermogen. Oefen altijd onder een getrainde yoga-instructeur en zoek medische hulp als je gezondheidsproblemen ervaart. Begin vanaf vandaag met een gezond leven!

Frequentie gestelde vragen en antwoorden:

1. Hoe lang duurt het voordat yoga buikvet vermindert??

Het antwoord hierop hangt af van je algehele levensstijl, je vastberadenheid en de hoeveelheid tijd die je aan yoga besteedt. Als je regelmatig aan yoga doet en een gezond dieet volgt, zul je waarschijnlijk na ongeveer 3-4 weken zichtbare resultaten opmerken. Nogmaals, deze tijd kan van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van de oorzaak van het probleem.

2. Kan ik een platte buik krijgen met yoga??

Ja! Het is heel goed mogelijk om een ​​platte buik te krijgen met Yoga! Yoga omvat veel rekoefeningen die je flexibiliteit kunnen verbeteren en je spieren kunnen versterken. Sommige van deze asana’s zijn gelijk aan crunches in termen van effect en resultaat op het lichaam. Je moet het regelmatig oppakken om een ​​slankere taille en uiteindelijk een platte buik te zien.

3. Hoe vaak moet ik yoga doen om buikvet te verminderen??

Het wordt aanbevolen om elke dag yoga te beoefenen voor goede resultaten. Yoga kan helpen om de extra calorieën te verbranden en je fit en licht te houden. Om maximaal voordeel te halen uit yoga, moet je minstens 3-4 dagen per week en 1-2 uur per dag aan yoga doen. De sleutel is om regelmatig te oefenen, samen met een gevoel van discipline in je leven.

4. Kun je aankomen na het stoppen met yoga??

Yoga verbrandt, net als elke fysieke oefening, overtollige calorieën in het lichaam. Als je stopt met yoga, worden de calorieën die je uit voedsel haalt niet geconsumeerd door gebrek aan lichaamsbeweging. Dit kan uiteindelijk worden afgezet in de vorm van vet, vooral rond de taille. Dit is waarom je het goed moet aanpakken om de juiste resultaten te bereiken.

5. Wat zijn de beste voedingsmiddelen om buikvet te verminderen??

Naast yoga speelt het consumeren van een gezond dieet ook een belangrijke rol bij het maximaliseren van de voordelen. Voedingsmiddelen zoals vers fruit, groenten, volle granen, groene thee, bessen, mager vlees enz. kunnen helpen bij het afvallen, zonder afbreuk te doen aan de voeding. Je kunt elke dag een set van deze voedingsmiddelen combineren voor een gezond dieet.