Zwangerschap is een wonderbaarlijke tijd voor een vrouw en het gezin. Maar de realiteit is dat als je eenmaal bevallen bent van je mooie en gezonde baby, je een slappe buik hebt. Hoewel het een uitdaging is om vet uit de buikstreek te verliezen, kunt u met de juiste voeding en de juiste oefeningen het buikvet na de bevalling verminderen zonder uw gezondheid nadelig te beïnvloeden. Dit artikel geeft je de tips en activiteiten die je kunt volgen om buikvet na de bevalling te verminderen.

Hoe de buik na de bevalling te verminderen?

Oorzaken voor maagvet:

Hier zijn enkele van de redenen waarom er een slappe buik rond je buik zit. Laten we eens kijken:

1. Hormonen:

Regulatie van hormonen is van vitaal belang voor het behoud van een gezond lichaam. Ze spelen een essentiële rol bij het verzorgen van je baby tijdens de zwangerschap en helpen je te herstellen van het geboorteproces. De overmatige productie van oestrogeen tijdens de zwangerschap resulteert in de slappe buik en soms ook in de dijen. Hoewel een gebrek aan elasticiteit in je buikstreek ook een dikke buik kan veroorzaken.

2. Zwangerschap:

Zwangerschap brengt veel fysieke en emotionele veranderingen in ons lichaam met zich mee. De baarmoeder breidt zich in 9 maanden voldoende uit om de baby te huisvesten. Er wordt ook vet verzameld rond het buikgebied door de inname van koolhydraten die uw baby helpen gedijen.

3. Spanning:

Stress levert tegenwoordig een belangrijke bijdrage aan de ophoping van vet in ons lichaam. Een nieuwe moeder staat onder grote druk om aan alle behoeften van de pasgeborene te voldoen, wat resulteert in een slappe buik. Je lichaam produceert cortisol om stress in dergelijke situaties te bestrijden en een overmatige productie van cortisol resulteert in vet rond de maag.

Hoe het buikvet van vrouwen na de bevalling te verminderen:

1. Vezelrijk dieet en eiwit:

Als je eenmaal hebt besloten om die extra kilo’s kwijt te raken, is het een gezonde manier om vooruit te komen door enkele veranderingen in je dieet aan te brengen om buikvet na de bevalling te verminderen. Het handhaven van een goede spijsvertering is de kern van een gezond lichaam dat kan worden bereikt door oplosbare vezels te consumeren. Een andere manier om je lichaam te voeden zonder extra kilo’s toe te voegen, is door eieren, vis, zuivel en mager vlees te eten, die veel eiwitten bevatten. Zowel vezels als eiwitten verminderen je calorie-inname en stimuleren de stofwisseling van je lichaam.

2. Drink meer water:

Water speelt een prominente rol bij het in stand houden van een gezond lichaam, zowel tijdens als na de zwangerschap. Jezelf gehydrateerd houden is essentieel en een van de makkelijke manieren om buikvet te verminderen na de bevalling. Het enige dat u hoeft te onthouden, is dat als de urineproductie geel is, u meer water moet drinken, en als de kleur van uw urine helder is, dan is alles in orde. Houd de transparantie van uw urineproductie in de gaten.

3. Kleine en frequente maaltijden:

Het handhaven van de juiste timing en de hoeveelheid die u eet, speelt een cruciale rol bij het verminderen van buikvet na de zwangerschap. In plaats van drie grote maaltijden per dag te eten, moet u met regelmatige tussenpozen vijf tot zes maaltijden nemen. Veel vrouwen stemmen hun maaltijden af ​​op het voedingsschema van hun baby. Eten terwijl je voedt, bespaart tijd en voedt je baby ook.

3. Vroeg diner:

Het handhaven van de juiste timing voor uw maaltijden is ook essentieel, vooral het avondeten. Wat je ook eet, er moet een tussenruimte van twee uur zitten tussen het avondeten en het tijdstip waarop je naar bed gaat. Je kunt tussendoor fruit nemen als je honger hebt. Vroeg diner helpt je lichaam om voedsel goed te verteren en zorgt voor de voeding die het nodig heeft. Het helpt ook om buikvet te verbranden na de bevalling door alle calorieën te gebruiken.

4. Vermijd het nemen van voedsel van buitenaf:

Een van de dingen die de gezondheid van een persoon beïnvloeden, is het eten van bewerkt voedsel. Al deze voedingsmiddelen die van buitenaf worden gekocht, bevatten veel suiker, zout en calorieën die vet in je lichaam opbouwen. Soms bevat het beschikbare voedsel chemicaliën of additieven die mogelijk niet goed zijn voor een baby, vooral als u borstvoeding geeft. Als je buikvet wilt verliezen na de bevalling, dan is het opnemen van groenten, complexe koolhydraten, eiwitten en fruit een gezonde manier.

5. Beperking van suiker, zout en koolhydraten:

Het is noodzakelijk om op te letten wat je eet, vooral als je buikvet na de bevalling wilt verminderen. Hoewel geraffineerde koolhydraten en voedsel met veel suiker de energie leveren die je nodig hebt, zijn ze alleen maar lege calorieën die geen voedingsstoffen bevatten. Veel instantdranken, koekjes en cakes die op de markt verkrijgbaar zijn, zitten ook vol met suiker en koolhydraten die gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals diabetes, hartproblemen, enz..

6. Borstvoeding:

Borstvoeding is een volledig natuurlijke en ultieme oplossing om na de bevalling van buikvet af te komen, of je nu op natuurlijke wijze bent bevallen of via een keizersnede. Je lichaam verbrandt het extra vet in je lichaam als reactie op de borstvoeding van je baby, wat resulteert in melkproductie. Dit hele proces helpt je buik te krimpen. Tenzij er een medische aandoening is die u tegenhoudt, raden artsen aan uw pasgeborene gedurende ten minste zes maanden borstvoeding te geven. (1)

Na de bevalling Oefening om de maag te verminderen:

1. Onderarmplank:

Dit is een onderdeel van yoga asana dat je thuis kunt doen. De spieren in uw heupen, dijen, buikspieren en schuine standen worden tijdens deze rekoefening aangesproken, wat helpt bij het verminderen van de buik na de bevalling.

Hoe doe je:

 • Breng je lichaam in een plankpositie.
 • Houd je heupen omhoog en buikspieren strak.
 • Probeer de positie 30 tot 50 seconden vast te houden.
 • Zorg ervoor dat je knieën recht zijn en de vloer niet raken.
 • Buig langzaam je knieën en rust 30 seconden.
 • Herhaal dit proces 4 tot 5 keer.

2. Omgekeerde crunch:

De reverse crunch is een van de tussentijdse oefeningen die je kunt proberen, waarbij de dwarse buikspieren de diepste aangetaste spieren zijn die helpen om buikvet te verminderen na de bevalling.

Hoe doe je:

 • Ga in een slaaphouding liggen, handen op de zijkanten en knieën gestrekt.
 • Houd je handpalmen naar beneden gericht en til langzaam je benen op, waarbij je je knieën buigt.
 • Leg nu je benen op, til je heup en voeten op met het gezicht naar het plafond.
 • Probeer 20 tot 30 seconden in deze positie te blijven en breng dan langzaam je benen naar de rustplaats.

3. Schaarschoppen:

De kernspieren zijn gericht terwijl u schaarschoppen uitvoert. Het is een oefening om buikvet te verliezen na de bevalling die u in uw trainingssessie moet opnemen. Je kunt dit stuk twee tot drie keer per week uitvoeren.

Hoe doe je:

 • Ga in een slaaphouding liggen, handen op de zijkant en handpalmen naar beneden gericht.
 • Houd je bekken tijdens de oefening op de grond gelijmd.
 • Til langzaam je rechterbeen op, waardoor de schaarbeweging begint.
 • Til uw benen afwisselend 10 tot 15 keer op.
 • Herhaal het proces 2 tot drie keer.

4. Fietsen:

Fietsen is een gemakkelijke en leuke manier om buikvet te verliezen na de bevalling. Het helpt de hoeveelheid buikvet te verminderen door alle extra calorieën in je lichaam te verbranden. In tegenstelling tot andere oefeningen, geeft fietsen je de kans om het huis uit te gaan om een ​​ritje te maken voor frisse lucht.

5. Lopen:

Wandelen is een van de eenvoudige maar effectieve manieren om fit te blijven. De wonderen die een korte wandeling met je lichaam zal doen, zijn onmiskenbaar. Beginnen met een gemakkelijke wandeling zal het lukken, en je kunt langzaam je snelheid verhogen om de buik na de bevalling te verminderen. Je kunt je baby ook meenemen in een kinderwagen voor een avondwandeling; het extra gewicht geeft je lichaam de broodnodige druk.

6. Aerobics:

Aerobics is een andere beste manier om buikvet na de bevalling te verminderen. U kunt een gestabiliseerd metabolisme krijgen door calorieën te verbranden met behulp van consistente aerobe trainingssessies. Je kunt goed komen door te oefenen en door minimaal drie keer per week aerobics uit te voeren.

Helpen gordels na de zwangerschap om buikvet te verminderen na de bevalling??

Nieuwe moeders proberen prominent de buik na de bevalling te verminderen met riemen, die prominent post-zwangerschapsgordels of zwangerschapsgordels worden genoemd. Deze riemen helpen bij het creëren van een wikkel rond uw buikspier en organen die helpen om ze op hun plaats te krijgen. Veel artsen raden u aan een paar dagen te wachten voordat u deze riemen kunt gebruiken voor een vrouw die haar baby op natuurlijke wijze heeft bevallen – ten minste zes tot acht weken wachttijd voor vrouwen die via een c-sectie worden afgeleverd, aangezien de c-sectie-wond tijd nodig heeft om te genezen.

Met een mooie baby in je handen, klaar met de zwangerschapsgeluk, blijven veel vrouwen na de bevalling achter met een slappe buik. De details over de veranderingen die u in uw dieet kunt aanbrengen, samen met een regelmatig trainingsschema, zullen u helpen om in een mum van tijd weer in vorm te komen. Volg deze eenvoudige tips en verminder effectief buikvet na de bevalling.

Vrijwaring: Dit artikel geeft je een aantal snelle en gemakkelijke manieren om de buik na de bevalling te verminderen, maar is geen vervanging voor professioneel advies. De meningen die hier worden genoemd, zijn slechts suggesties, en het is beter om met uw arts te praten voordat u iets nieuws begint.

Veel Gestelde Vragen:

1. Hoe lang duurt het voordat je weer in vorm bent na de bevalling??

Ans. Het duurt negen maanden van constante zorg voor een baby om te groeien en gezond te worden afgeleverd. Het verliezen van al het vet kan niet in een handomdraai worden bereikt, het kost wat tijd en geduld. Met de juiste voeding en regelmatige lichaamsbeweging kunt u na de bevalling buikvet verminderen en snel weer in vorm komen.

2. Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen terwijl u vet verliest van uw Yummy na de bevalling??

Ans. Allereerst moet u toestemming krijgen van uw arts voordat u aan een nieuw dieet of een nieuwe trainingssessie begint. Zorg er zelfs bij eenvoudige oefeningen voor dat u uzelf niet overbelast en drink veel water en voldoende rust. Als je buikvet na de bevalling wilt verminderen, zijn er een heleboel opties die alleen effectief kunnen zijn als ook zelfzorg wordt gevolgd.

3. Hoe kan ik de verbruikte calorieën bijhouden??

Ans. Calorieën zijn essentieel, vooral postpartum, omdat je lichaam voeding voorbereidt voor een ander mens. Maar met het juiste onderhoud van calorieën en door ze te tellen, kunt u aan de behoefte voldoen en geen extra vet aan uw lichaam toevoegen. Er zijn veel apps beschikbaar die u helpen uw calorie-inname bij te houden om buikvet na de bevalling te verminderen.