Geloof jij dat stress een belangrijke rol speelt bij het opbouwen van buikvet? Ik weet dat het moeilijk is om dit feit te accepteren, maar het is waar. Onder de vele producten voor gewichtsverlies die tegenwoordig verkrijgbaar zijn en die de ultieme oplossing bieden voor het verminderen van lichaamsvet, zijn producten die voorkomen dat het gewichtsverlies op een andere manier ongedaan wordt gemaakt door cortisol te onderdrukken. Allereerst moet je weten over de cortisol.

Kan stress buikvet veroorzaken??

Daarom bespreken we vandaag in dit artikel de relatie tussen stress en buikvet.

Kan stress buikvet veroorzaken?

Definitie van Cortisol:

De Cortisol is niets anders dan een steroïde hormoon waardoor de bijnier afscheidt als reactie op stress. Het is geclassificeerd als een glucocorticoïde, een hormoon dat de bloedsuikerspiegel verhoogt. Eenmaal geconfronteerd met een extreem stressvolle, anders zelfs ernstige situatie, maakt het lichaam cortisol aan dat het systeem klaarmaakt om te reageren door een vecht- of vluchtreactie, afhankelijk van het leven van het gevaar.

Cortisol speelt een rol in de vecht-of-vlucht en beantwoordt de fysiologische lus die je lichaam opwerkt om naast gevaar te vechten, anders rennen voor je leven. Zodra cortisol te lang te hoog is, kan het de hoeveelheid vet die je in je buik vasthoudt een boost geven, ook wel visceraal vet genoemd. Omdat cortisol toeneemt als gevolg van stress, moet je het dieet combineren door stressmanagement om het overtollige gewicht van cortisol te verminderen.

Aan de andere kant kan het type stress variëren, en niet alle stressvolle situaties hebben een verhoogde bloedsuikerspiegel nodig. Lichamelijke, emotionele, anders mentale stress, of anders zelfs stress op het lichaam veroorzaakt door rigoureuze lichaamsbeweging, anders kan een vreselijk caloriearm dieet allemaal de afgifte van cortisol activeren. Omdat het huidige leven de neiging heeft om zo dik te worden door stabiele stress, leidt tot ontslagen, vanaf de deadline voor het werk tot bijna-ongelukken in het verkeer, is het niet zeldzaam dat de cortisolspiegels abnormaal hoog blijven. Het lichaam krijgt helemaal niet de kans om weer tot rust te komen door een ontspanningsreactie later dan de stressvolle gebeurtenis voorbij is, omdat er meteen daarna nog een stressvolle gebeurtenis komt.

Relatie van Cortisol met Gewicht op?

1. Deze al lang bestaande verhoogde niveaus van cortisol kunnen leiden tot een aantal nutteloze bijwerkingen, samen met:

  • Ongelijkheid in de bloedsuikerspiegel
  • Verbeterd buikvet
  • Superieure bloeddruk
  • Verminderde immuunrespons

2. Cortisol vuurt het lichaam aan om extra vet te verbranden, waardoor die extra energie wordt opgebouwd die beschikbaar is om weg te rennen van het gevaar dat de strijd veroorzaakt, anders vluchtreactie in de eerste plaats.

3. Stress verandert ooit gezond perifeer vet in schadelijk visceraal vet (het vet in je buik dat je organen omgeeft) dat de zwelling en de insuline-strijd in het lichaam doet toenemen. Dit buikvet leidt vervolgens tot meer cortisol omdat het een hogere concentratie van een enzym heeft dat bewegingloos cortison omzet in krachtig cortisol.

4. Een aantal mensen reageert nog steeds op stress in verband met de aanmaak van cortisol door meer in te nemen, plus door de consumptie van voedsel met meer koolhydraten. Dit leidt tot gewichtstoename, behalve dat cortisol zelf niet de reden is. Bovendien hebben onderzoeken die aantonen dat eminente cortisolspiegels verband houden met superieure niveaus van buikvet, geen enkel bewijs om het idee te ondersteunen dat het tegenhouden van cortisol het lichaam zou helpen dat vet kwijt te raken..

5. Het kortsluiten van de spanningsreactie kan net zo eenvoudig zijn als elke dag een boeiende time-out nemen om te ontspannen. Laat het lichaam tijdens yoga, meditatie en journaling in een volledig rustige staat komen, anders zullen aanvullende technieken de stress verminderen, de cortisolproductie verminderen en op de lange termijn de stressgerelateerde consumptie wegnemen, evenals de wrede cirkel die leidt tot massale winst.

Dus, om een ​​platte buik te krijgen, blijf uit de buurt van stress door je levensstijl te verbeteren door middel van een dieet en oefeningen.