Сватбеният ден е най -запомнящият се и важен ден в живота на всяко момиче. Тези прости съвети за грим за младоженци в Южна Индия са толкова полезни за вашия D-ден. Известен факт е, че всички момичета започват да мечтаят за това от най -ранна възраст. В този благоприятен ден булката иска да изглежда най -добре, тъй като вниманието на всички е върху нея на сватбата. Започва с избора на подходящо сватбено облекло, подходящи аксесоари, прическа и не пропускайте, перфектния грим. Както е известно на всички южноиндийски сватби са удоволствие за очите.

Южноиндийски булчински грим

Булката носи ярко оцветено копринено сари заедно с тежки бижута. Всички тези характеристики подчертават цялостния облик на булка от Южна Индия. Въпреки че звучи трудно, получаването на перфектния грим за южноиндийските булки не е трудна работа. Ето ръководство стъпка по стъпка, което ще помогне на булките от Южна Индия да изглеждат ефектно и красиво, без да са нахални. Научете повече за всички необходими съвети, необходими за булчинския грим на големия ден, като следвате тези лесни съвети, подробно описани в тази статия.

Съвети за грим за младоженци в Южна Индия Основни

Сватбен грим в Южна Индия – държавен вид:

Андхра Прадеш:

Южноиндийският сватбен грим е добре познат в Андхра Прадеш предвид богатите цветове и яркост, използвани в грима. Акцентът обикновено се дава на bottu (tika) на челото. Освен това тук обикновено се използват розови сенки с яркочервено червило с лек руж и тежък хайлайтър. Предвид богатите традиции и култура, булките от Андхра Прадеш са добре известни с това, че използват предимно смели и яркочервени нюанси на грима. Областта на очите е подчертана, тъй като бижутата се държат близо до челото, за да се подчертае красотата.

Тамил Наду:

Тук културата на грим е почти подобна на тази на Андхра Прадеш, само че тика е различна. Освен това се нанася силен руж, а гримът е с по -розови нюанси. Тамилската култура подчертава по подобен начин добрия грим за очите и брадичките. Използваните предимно бижута са тежки и великолепни тук.

Южноиндийски булчински грим

Карнатака:

Тук гримът е по -скоро с голи нюанси и е естествен. Повече златни и сиви цветове се използват заедно с блясък в грима. Акцент се отделя много на грима на очите. Червилото обикновено е яркочервено или розово. Тежкият каджал се прилага за подобряване на по -нататъшната красота.

Керала:

Щатът Керала е добре известен с грандиозни сватби с бяло и златно сари. Акцент е даден на цялостния грим с тежка основа и червила, като тук се използва щедро хайлайтър. За християнската сватба тук се използват повече маркиращи и по -малко ярки цветове.

Южноиндийски булчински грим – Урок стъпка по стъпка с изображения:

В Южна Индия се предпочита обикновен южноиндийски булчински грим, който определя и подобрява личността на булката, заедно с придаването й на възхитителен вид. Нека да видим най -новите тенденции за булчински грим в Южна Индия тук.

1. Почистване на лицето:

Почистване на лицето

Първата стъпка за всеки режим на грим започва с почистване на лицето. Използвайте мек почистващ препарат, за да почистите кожата от замърсявания и да получите свежо изглеждащо лице.

2. Овлажняване на кожата:

Овлажняване на кожата

След почистване подсушете кожата и използвайте добър овлажнител, за да хидратирате кожата си в достатъчна степен. Сухотата по лицето може да накара грима да изглежда много сладък. Следователно овлажнителят играе много важна роля тук.

3. Грим за лице:

Грим за лице

Сватбеният ден е наистина голям ден за булката. Следователно трябва да придадете значение, за да може гримът да продължи по -дълго време. За да накарате грима си да остане перфектно до края, трябва да използвате грунд с добро качество. Грундът помага за запазване на грима добре и гладко изравнява текстурата на кожата, а също така възстановява отворените пори на лицето.

 • Сега трябва да поработите върху коректора. Той помага да се скрият всички петна, пъпки, тъмни петна по лицето ви. Винаги е добре да използвате коректор на кремова основа.
 • Изборът на подходяща основа за лице може да бъде труден. Фон дьо тенът трябва перфектно да съответства на тена на кожата и никога не трябва да изглежда по -ярък. За дълготраен ефект търпеливо нанесете няколко слоя фон дьо тен.
 • Използвайте тире розово руж на бузите си, за да получите естествен блясък.
 • Можете дори да използвате добър хайлайтър, за да осветите лицето отдолу. Нанесете малко хайлайтър с крилата четка върху бузите, брадичката и върха на носа.

4. Перфектният поглед на очите:

Перфектният вид на очите

 • Драматичният грим на очите изглежда отлично на южноиндийските булки.
 • Започнете с крем за очи, последван от грунд, за да изравните зоната около очите.
 • Използвайте златни или бронзови сенки за очи, за да допълните визията. И използвайте четката от центъра и работете към края, първо върху долния капак и след това върху горния капак.
 • Можете да използвате водоустойчива очна линия или кайал, за да подчертаете очите. Нанесете поне три слоя спирала, за да придобиете опушения вид.
 • Изсветлете грима на очите, като нанесете блестящи неутрални тонове върху вътрешните ъгли и костите на веждите.
 • Освен това за буйни вежди нанесете подложка за вежди и с помощта на гел ги разресвайте малко.

5. Как да получите пищни устни:

Как да получите пищни устни

Тъй като акцентът на булчинската визия за южноиндийските булки е окото, трябва да подмажете с устните, за да получите най -добрия вид. Традиционният южноиндийски булчински грим обикновено изисква ярък цвят на устните.

 • Цветът на нюанса на устните ви трябва да зависи от размера на устните ви.
 • Ако имате малки, тънки устни, използвайте светъл цвят на устните, а за по -пълни устни, предлага да използвате по -тъмни нюанси. Това ще направи вашето надуване да изглежда по -привлекателно и чувствено.

6. Докосване нагоре:

Докоснете Ups

Не забравяй; за южноиндийския булчински грим за лице е важно да получи добри корекции, за да накара грима да остане по -дълго. Нанесете компактно, руж, колкото е необходимо между тях, и използвайте спрей за грим, за да го поставите на място.

Допълнителни съвети:

Кажете ни още някои съвети за булчински грим в Южна Индия.

 • Не забравяйте да планирате предварително сватбения си ден. Помага за подобряване на грима.
 • Поддържайте готови бижута със сарита/рокли. И този грим съвпада лесно с облеклото.
 • Южноиндийският булчински грим за очи обикновено дава значение, затова не забравяйте да закупите правилните палитри предварително.
 • В случай на южноиндийски булчински грим за приема, ако е през нощта, не забравяйте да смените грима според времето. Добавете и блясъците и блясъците, за да подобрите красотата.

Кой не иска да изглежда страхотно в деня на сватбата си? Тези съвети за сватбен грим ще ви помогнат да се организирате и планирате по -добре и да изглеждате според случая за важния ден. Уверете се, че сте щастливи и с широка усмивка на лицето, за да добавите специална красота към лицето си. Кажете ни какви са вашите възгледи за тази статия за южноиндийския булчински грим, как работи тя при вас.

Често задавани въпроси и отговори:

1. Как да накараме грима да остане на място за по -дълго време за сватба за една нощ?

Отговор: В традиционния южноиндийски булчински грим използването на грим спрей винаги е мъдро и по -добре. Той помага да се постави гримът на място и не го оставя да се размаже. Следователно сватба за една нощ или по -дълги часове, тя ще бъде на място.

2. Какъв грим изисквам, за да бъда удобен за ремонти?

Отговор: За сватбения грим в Южна Индия е по-безопасно да държите под ръка малко грим за ремонти като компакт, спрей, червило и сенки за очи. Те са необходими за извършване на докосвания между тях, когато намерите време, за да оставите грима да остане на място за по-дълго време.

3. Как да се уверите, че миглите са по -дефинирани и по -тъмни, освен чрез спирала?

Отговор: Един от най -добрите съвети е да държите изкуствени мигли под ръка. Въпреки че мнозина се тревожат за изкуствените мигли, това не е нещо ново в днешно време. Абсолютно модерно е да се използват определени мигли, ако е необходимо. Придава естествен вид и допълнително подобрява яркостта на лицето.