атмосферни цветове в къщата цветни ивици по стената

Атмосферни цветове в къщата

Всеки се нуждае от малко цвят в живота си, цветът определя настроението и тона във вашия дом – някои цветове са живи и енергични, други са успокояващи и релаксиращи. Независимо дали просто искате няколко пръски боя тук -там или ярко оцветен печат, ето няколко креативни и неочаквани начини да добавите още боя в дома си!

 Боядисвайте входната врата

атмосферни цветове в къщата карибски усет бебе розово

Защо не трябва да направите първо впечатление, преди да влезете? Няма нищо по -привлекателно от излъчващ топлина вход. Входната врата трябва да отразява вашия дом. Прясно боядисана врата предполага добре поддържана къща. Тъмна входна врата, например черна или тъмносиня, показва филигранен стил. Червена или жълта входна врата показва, че сте смели, а розовият или някой друг неочакван цвят, който харесвате изненади и капризи. Боядисването на входната врата е прост и лесен начин да нанесете боя във вашия дом.

 Оцветете вътрешността на рафтовете с книги

атмосферни цветове в къщата неонови зелени акценти навсякъде

Може би живеете в къща под наем или просто искате неутрални стени. Няма нужда да купувате нови аксесоари, боядисването отвътре на рафтовете за книги ви дава огромен ефект с минимални усилия.

Боядисвайте пода

атмосферни цветове в къщата жълто-зелени декови

Боядисаният под става все по -популярен. Така че можете лесно да скриете дефектите в стария паркет, без да се налага да инвестирате в ремонт. Някои пръски боя по пода са фантастичен и креативен начин да дадете нов живот на пода и стаята си. Всяка повърхност – от твърда дървесина до бетон може да бъде боядисана.

Боядисвайте тавана си

атмосферни цветове в къщата ярки нюанси capiz полилей

Добавете неочаквани пръски боя във вашия дом, като рисувате тавана. Старото твърдение, че тъмните тавани правят стаята по -малка, вече е развенчано. Ако все още сте загрижени, останете на сигурно място с по -светъл цвят, например бледо синьо или сиво. Цветът на тавана оживява стила на вашата стая и вдъхновява вашите гости.

Обзаведете кухнята с цветни уреди

Атмосферни цветове в къщата: небесносиня печка и сгъваеми столове в оранжево

Тази тенденция започна в Европа. Европейците са по -игриви, смели и предприемчиви. Синята или червената или светло оранжевата печка не е просто цвят в кухнята, тя носи енергия, характер и мярка в стаята. Но трябва да бъдете внимателни, тъй като смяната на по -големите уреди не е толкова лесна, колкото пребоядисването на шкафовете.

Добавете цвят към вашите кухненски шкафове

атмосферни цветове в къщата тъмносини кухненски мебели

Кухните не е задължително да имат бели, тъмни или дървени шкафове в тях. Кухненските шкафове могат лесно да бъдат пребоядисани и са идеалният източник на цвят в стаята. В зависимост от това можете да изберете всеки цвят. Ако не искате да стане толкова ясно, просто нарисувайте вътрешността. И ако сте достатъчно смели, тогава можете да рисувате вътре и отвън в различни тонове в един цвят или дори в контрастни цветове. Свежото боядисване на кухненските шкафове е евтино решение за ремонт на вашата кухня.

Обновете мебелите си

атмосферни цветове в къщата мандаринови столове мека трева зелена стена китайски усет

Като рисувате винтидж мебелите, можете да дадете нов живот на нещо старо. Това е спасението на нещо историческо и е природосъобразно. Всъщност можете да нарисувате всичко и в резултат да получите пръски боя. С нов цвят на старите столове можете да промените стаята драстично.

Прикачете произведения на изкуството

атмосферни цветове в къщата модерно изкуство флорални и морски шарки върху възглавниците

Не се нуждаете от богата колекция, може да са само няколко картини, плакати или картини. Произведенията на изкуството не само добавят цвят, но и още един слой текстура и измерение и представят най-добре вашата индивидуалност.Произведенията на изкуството оживяват една стая. За начинаещи има невероятни колекции в интернет сайтове като www.art.com, къде да изберете в зависимост от жанра или изпълнителя.

аксесоари

атмосферни цветове в къщата коралови червени акценти ретро обзавеждане

Можете да промените цвета и настроението на стаята, като промените или наслагвате аксесоарите. Сменете одеялата и възглавниците в нов модел или цвят. Това е чудесен начин да промените драматично външния вид на стаята. Най -добре би било да промените и атмосферата със сезона.

Прикрепете цветя

Може би най -простият момент – да имаш ярки, пъстри цветя. Сложна композиция или просто групиране, във ваза или голям леген, цветята променят пространството едновременно.

И нещо повече – можете да сменяте цветята редовно или сезонно

атмосферни цветове в къщата бежово и кремаво с красиви цветя в розово