Чакането най -накрая свърши. Избран е цветът на Pantone за 2021 година. Или по -скоро Цветовете на годината на Pantone. Защото в този случай има два завладяващи цвята, които ще зададат тона по отношение на дизайна, модата и интериорния дизайн за следващата година. Модерният цветен дует се нарича: “Ultimate Grey” и “Illuminating Yellow”. Две противоположности, които се привличат и допълват едновременно. Заземяващата, енергизираща харизма на сивото и затоплящата, даваща енергия аура на слънчево жълто – две цветни настроения, от които всички имаме абсолютна нужда в момента. Защо експертите по цвят при Pantone Color Institute Избрахте ли тези цветове, от всичко друго? Какъв ефект имат те и как можете да ги интегрирате в собственото си съоръжение? Ще научите всичко това по -долу.

Цветовете на Pantone на годината са тук!

осветяващ жълт цвят пантон на 2021 година

Какво означава всеки цвят на Pantone за 2021 година?

Не се случва много често Pantone да назначава два цвята на годината. По -точно казано, това е вторият път. След като деликатният розов „Rose Quartz“ и светлосиният „Serenity“ бяха любимите на цветовете за 2016 г., „Ultimate Grey“ и „Illuminating“ вече са следващата цветна двойка, която вече стана световноизвестна.

Изобретяването на цвета на годината Pantone не трябва да се разглежда като моментално магическо действие. Все пак става дума много повече за развитие, процес, както обясняват в много интервюта управляващият директор (Леатрис Айземан) и вицепрезидентът (Лори Пресман) на Pantone Color Institute. В продължение на месеци се събират информация и наблюдения, които идват от социално-културното настояще по целия свят и които най-добре съответстват на caitgeist. В същото време се обръща голямо внимание на психологията на цветовете. Как те влияят на човешката психика и настроение и кои нагласи се подкрепят от тях.

Жълто и сиво – неповторим цветен дует

pantone цвят на годината 2021, осветяващ жълто и крайно сиво

Тази година не беше по-различно. Само самата година беше напълно различна. Това беше основната причина за обявяването на два цвята на Pantone на годината и тези два. Какво излъчват?

“Най -доброто сиво”

Това меко сиво е свързано с „цвета на камъчетата на плажа, скалите и камъните, които съществуват милиони години“, както съобщава Леатрис Айземан. Този цвят също се свързва със сигурност и сигурност, но в същото време с постоянство и устойчивост. В момента се нуждаем още повече от вътрешна сила, за да издържим на глобалната несигурност. Стабилна база, която се трансформира от визуална в психологическа.

Ultimate Grey върви перфектно с Illuminating Yellow

върховен сив и светещ жълт пантонов цвят на 2021 година

“Осветяващото жълто”

В същото време като контраст, но всъщност много повече от незаменим спътник, се добавя ярко жълтото. Подобно на вездесъщото слънце или жадуваната светлина в края на тунела, този прекрасен цвят носи надежда, оптимизъм и позитивност с него. Веднага повдига настроението и радостно пуска душата да лети. С „Осветяване“ ще получим точното количество увереност и енергия през следващата година, за да бъдем по-оптимистични относно пътя на живота в това бурно и противоречиво време.

Новите цветове на годината Pantone определят дизайна в световен мащаб

pantone цвят на годината 2021 аксесоари

Обзаведете с цветовете на годината Pantone

“Ultimate Grey” и “Illuminating” са направени за интериора. Използвани заедно, те са сред най-красивите цветови комбинации някога. Мекият сив фон е подобрен с живата свежест на ярко жълтото. Двамата цветни партньори се допълват и се показват в най -добрата си форма. Например стените в меко сиво служат като идеален фон за ярко жълти декоративни възглавници, вази или дори цветя в хола. Други домашни текстилни изделия като килими, завеси или покривки са също толкова популярни цветни пръски, които осигуряват необходимия визуален баланс.

Мек крем или дори бял е подходящ като неутрален цветен спътник за модерното дуо

осветяващи жълти и върховни сиви цветове на 2021 г

Малко метален блясък през кухненските фасади и електрическите уреди внася повече градско усещане в стаята

хол кухня pantone цвят на 2021 година

Жълтото и сивото също вървят ръка за ръка с другите модерни цветове за 2021 година

идеи за обзавеждане с цвят на годината pantone, осветяващ жълто

„Ultimate Grey“ също изглежда особено елегантно с „Classic Blue“

интериорна боя за стени за трапезария най -добрият цвят на сивия пантон на годината 2021

Решението на цветните експерти от Pantone Color Institute изглежда е абсолютен хит за следващата година. Един цвят на годината определено няма да е достатъчен в момента, за да намерим перфектния баланс, от който всички отчаяно се нуждаем. С „Ultimate Grey“ и „Illuminating Yellow“ определено получаваме това, поне визуално. Селската непоколебимост и фината сигурност, съчетани с мощния joie de vivre – не може да бъде по -добре!

Двата цвята на 2021 година могат да бъдат изпълнени във всеки стил на обзавеждане

интериорни идеи с жълт и сив цвят пантон на 2021 година

Разпределете домашните аксесоари в „Осветяване“ равномерно в цялата стая

модерен хол pantone цвят на годината 2021

Умело играйте с външния вид

panton цвят на годината 2021 обзавеждане на хол

Тук са добре дошли метални и пухкави повърхности и материали

pantone цвят на годината 2021 обзавеждане на хол

Създайте свой собствен, пъстър оазис на благосъстояние!

pantone цвят на годината 2021, осветяващ жълто и крайно сиво  цвят пантон на 2021 г., светещ в жълто

Обзаведете спалня с цвят пантон на 2021 година

цвят на спалнята пантоне на 2021 година

модерни цветове 2021 цвят на годината pantone крайно сиво    интериор на хол с цвят пантон на 2021 година