идеи за дизайн на стени с кафява боя за стена с цвят

Правилата за тъмнокафяв дизайн на стени

Все повече съвременни собственици на къщи търсят нови идеи за неутрален дизайн на стени. В рамките на това те търсят все по -голямо разнообразие. Някои нюанси, които се считат за мрачни или скучни, се преоткриват. Има и някои предразсъдъци срещу кафявото.

Дизайн на стени с цвят

кафява стена боя стена дизайн с боя

Някои от кафявите нюанси, като шоколад или вариантите със златни или лъскави акценти, са сред най -актуалните оферти на пазара.

Кафява боя за стени – хармония и баланс

идеи за интериор на хол за кафява стена

Боядисването на стени е забавно и носи нова енергия в къщата

кафява боя за стена боя стени дизайн на стени с боя

Успешни комбинации с кафяво

Не би било преувеличено да се каже, че комбинациите с кафяво са една от най -големите теми в дизайна. Той става все по -актуален. Има две насоки, които са особено актуални:

Първо, мислите добре за възможностите за комбиниране на различни кафяви нюанси. В същото време дизайнерите работят върху нови и нови варианти за успешно комбиниране на кафяво с други нюанси.

Кои цветове вървят заедно?

кафява стена боя боя стени, които цветове вървят заедно

За да се постигне възможно най -добър ефект, цялата работа трябва да бъде оптимално адаптирана към подходящия функционален контекст и осветление.

Предимства на тъмнокафявите нюанси

Тъмнокафявите нюанси в различни форми могат да се използват във всяка стая. Това се отнася особено за коридора, банята, стаята за гости и кухнята.

Открийте предимствата на тъмнокафявата боя за стени

кафява боя за стена дизайн на стена за спалня с боя

Можете да използвате кафявия дизайн на стената навсякъде, където искате да разпространите повече спокойствие и спокойствие. Този цвят има такова психологическо въздействие върху повечето хора, както и зеленото и кафявото.

Смята се, че по-големите количества кафяво могат да ви предпазят от стрес и притеснения. Този ефект има просто обяснение: кафявото е консервативно и несъзнателно ни напомня за семейството, традициите и по този начин – за сигурността.

Земно кафяво

кафява стенна боя за стена с цветен селски скрин

Недостатъци на дизайна на тъмнокафявата стена

Въпреки това, преди да вземете решение за дизайна на тъмната стена, вие също трябва да се запознаете добре с нейните недостатъци. За вас е много трудно да постигнете хармонично монохромно решение с него. Комбинирането на различни нюанси от един и същи цвят е много модерно.

Какъв цвят върви с кафявото?

Идеи за дизайн на стени кафяв цвят на стена стикери за цветя цветя

Въпреки това, ако направите всичко в кафяво, една стая ще изглежда доста тясна и мрачна.

Ако искате кафяво в атмосферата, ще трябва да го комбинирате с други цветове.

Изключение могат да бъдат някои много големи и много добре осветени стаи. В тях можете да опитате през кафявото, за да направите всичко да изглежда малко по-малко и по-уютно. Така че не се нуждаете от прекалено много мебели и други детайли в интериора.

Творчески дизайн на стени в кафяво

идеи за кафява боя за стена за дизайн на стени с цвят

Бежов цвят на стената

кафяв цвят на стената хол цветове на стената бежов

Естественият цвят на стената се съчетава идеално с цветовете на стените кафяво и бежово

кафява боя за стена хол дизайн на стена с боя

Тъмно кафяво и бяло

Една от най-оптималните комбинации е тази от тъмно кафяво и бяло. Можете дори да ги наречете класически за модерен дизайн. Въведете кафявото като цвят на стената. Бели точки полка тук и там закръглят модерния външен вид на стаята. Можете да използвате бяло за завеси, табла, определени предмети и повърхности пред стената.

Ако искате да използвате селски акценти, изберете подходящ цвят на стената в кафяво

кафява стена цветен дизайн на стена с цветен коридор

Тъмно кафяво и бежово

Като недостатък на дизайна на тъмнокафявата стена споменахме трудността при създаването на красиво монохромно решение. Тук обаче имаме интересно решение! Подходящ е за всички, които не искат да правят без тъмнокафяв или монохромен дизайн на стени.

Комбинирайте цветовете на стените

кафява боя за стена бежов дизайн на стена в хола с боя

Комбинирайте тъмно кафяво и бежово. Така че нямате нюансите на един и същи цвят. Независимо от това, връзката между двата нюанса е достатъчно голяма, за да наречем резултата монохромен.

Не забравяйте: колкото по-малка е стаята, толкова по-светло трябва да бъде бежовото.

Едно от големите предимства на бежово-кафявата комбинация е нейният универсален характер

кафява боя за стени фън шуй цветове на спалнята кафяво бежово

Тъмно кафяво и розово за детската стая

Комбинацията от тъмно кафяво и розово е универсална и освежава стаята. Особено подходящ е за детската стая. Колкото по -малки са децата, толкова по -ярко може да бъде розовото. Тази комбинация от цветове лесно може да бъде направена по -„пораснала“. Ако пребоядисвате, просто изберете по -неутрален вариант за розовата стена.

Кафявото и розовото са хармонична цветова комбинация за детската стая

кафява боя за стена детска стая кафява розова стена дизайн с боя

Жълтото също се съчетава много добре с кафявото 

кафява боя за стена детски цветове дизайн на стени с боя

Творчески дизайн на стена за детска стая изцяло в бежово

кафява стена боя боя стени в детските стаи

Тъмно сиво и зелено-жълто

Тази комбинация изпълва къщата с хармония и оптимизъм. Напомня ни за гората и чистата природа. Защото точно там тъмнокафявото и зелено-жълтото в комбинация се появяват доста често.

Топла цветова схема в хола

кафяв цвят на стената жълт, който цвят върви с кафяво

Тъмно кафяво и лилаво

Тази комбинация е много ефективна. Той е чудесен за стаи за специални събития. Събужда и провокира сетивата. Тъмно кафявото и лилавото правят преживяването там нещо много специално и незабравимо. Това обаче може да не е най -добрият избор за стаи, в които отсядате често. Постоянното гледане на ярки цветове може да бъде изтощително и досадно.

Шикозни акценти в лилаво

кафяв цвят на стената дизайн на стена с цвят кафяво бежово лилав

Тъмно кафяво, оранжево и синьо

Тази комбинация е отлична и работи най -добре, когато присъстват и трите нюанса. Кафяво вземете като фон. След това акцентите трябва да бъдат в синьо и оранжево.

Синьото носи прохлада и светлина, оранжевото прави стаята по -сияйна и свежа, кафявото прави целия вид по -стабилен, традиционен и престижен.

Хармонична и релаксираща цветова схема в спалнята

кафява боя за стени боя стени дизайн на стена за спалня с боя

кафяв цвят на стената, които цветовете се съчетават

кафява боя за стени баня бетонни стени дървени мебели

кафява боя за стени класически дизайн на интериора на спалнята кафява боя за стена класически дизайн на стена за хол с цвят кафява боя за стени селски дизайн на баня идеи за дизайн на стени кафява боя за стени селски идеи за стена за холкафяв цвят на стена дизайн на стена с цветни идеи за спалня кафяв цвят на стената дизайн с цвят цвят хол кафяв цвят на стената дизайн на стената с цветни бюфети за холкафява боя за стени хол стени боядисване дизайн на стени с боякафява боя за стена с цветен дизайн на спалня