латексова боя лилава боя стени декорация стена декорация

Какво трябва да имате предвид, когато купувате латексова боя

 Латексният цвят е предпочитан за интериорна декорация в повечето случаи. Този факт, разбира се, не е неоснователен. Въпреки че повечето латексови бои в днешно време вече не съдържат истински латекс, те имат твърде много предимства, които им дават приоритет.

 От какво е изработена латексовата боя? Естественият латекс идва от каучуковото дърво. Този материал е направен от неговия сок и първоначално е бил използван като свързващо вещество в производството на бои. По икономически и екологични причини производството на истински латекс се оказва доста скъпо. Така че той се заменя със синтетична смола. Това означава, че можете да бъдете почти сигурни, че когато купувате латексова боя, получавате нормална боя за стени с добавки от синтетична смола.

Въпреки това цветът запазва всички положителни свойства на истинския латекс

латексова боя ябълка зелена боя за стена боя стълба боя за валяк

предимства

Всяка латексова боя е много износоустойчива, търкаща се, еластична, водоотблъскваща и лесна за почистване. Както вече можете да се досетите, латексовата боя е идеална за бани, кухни и дори за стълбището.

Латексните бои могат да се нанасят много тънко и лесно. Освен това изсъхват доста бързо. Обикновено около 4 часа са достатъчни. След това можете да добавите втория слой отгоре.

Подгответе навреме всички необходими прибори

латексова боя за стена оранжева четка валяк за боядисване

 недостатък

На първо място идва непропускливостта на водната пара. По стените се образува пластмасов филм и те вече не могат да дишат добре. Това насърчава образуването на мухъл.

Поради съдържащите се в него синтетични смоли, латексовите бои не са особено примерни по отношение на екологичната съвместимост. Вероятно изкуственият цвят не се разгражда. За съжаление, много замърсители също остават във въздуха дълго след действителното боядисване. Ето защо също е препоръчително да не използвате такива цветове в детската стая и спалнята. Когато купувате латексова боя, не забравяйте да проверите дали съдържа формалдехид. Предполага се, че тази добавка има сериозни вредни ефекти. За да бъдете още по-безопасни, изберете цветове, които са с екомаркировка. Пример за това – “Синият ангел”!

Използвайте специални ръкавици, когато е възможно

латексова боя жълт цвят бояджийски ролкови ръкавици

За тези от вас, които искат да боядисат стените си напълно екологично и безвредно за здравето, препоръчваме лепилните бои. Тези естествени оцветители изобщо не съдържат замърсители или разтворители, само естествени багрила, които се смесват с водоразтворими лепила.

Не на последно място, има и недостатъчния факт, че непрозрачността на латексовите бои определено е по -ниска в сравнение с еквивалентните, конвенционални бои за стени. За да направите това обаче, боядисването с друг цвят не е толкова лесно. Особено при вариантите с висок гланц, първо трябва да изпесъчите стената, преди да я боядисвате, в противен случай новият цвят няма да се задържи добре.

Така че, в зависимост от стаята, бюджета и светогледа, можете да изберете идеалния си цвят на стената. Когато купувате, имайте предвид нашите съвети и се възползвайте от тях!

    Различни техники на боядисване също могат да бъдат изпълнени с латексови бои латексова боя жълта стена боя боя стени Изберете правилния цвят за всяка отделна зона

латекс боя стена дизайн декорация цветова палитра

Бои за боядисване с дълъг прът се препоръчват особено за високи тавани

латексова боя лилав дизайн на стени лилава боя валяк

Предпочитайте маслени бои за текстури на дърво

латексова боя оранжева боя валяк боя дървена маслена боя

Стълбата е от съществено значение при боядисването на стените

латекс прибори за боядисване инструменти стълба

Ако повърхността е по-груба, можете да нанесете първия слой и с четка

четка за декорация на стени с латексова боя

Не забравяйте да се погрижите за подовата настилка

боядисване на латекс стени подготвяне на подови настилки

Цветен, успешен резултат

латекс боя акцент стени декорация стенен дизайн жълто червено оранжево