лилава цветова палитра в кухненския остров висящи лампи лилаво

Лилава цветова палитра в кухнята – красивите, закачливи дизайни създават оживена атмосфера

Изборът на лилав цвят в кухнята е изявление само по себе си. Тя приравнява значението на кухнята с тази на хола. Въпреки че този цвят е необичаен в очите на повечето хора, той всъщност придава на стаята много мечтателност и високо ниво.

Той винаги съдържа фино съвременно изявление. Този много индивидуалистичен цвят мотивира да погледне отвътре и притежава непривлекателно елегантно докосване

В комбинация с правилните облицовки и аксесоари, лилавият цвят може да създаде страхотен индивидуален вид.

Тази стая ще бъде връхната точка на вашия дом

лилава цветова палитра в кухнята класически дизайн цвят на стената

Този цвят е лилав и елегантен и върви чудесно със съвременни минималистични кухни.

Човек е основно загрижен за поддръжката на модерна кухня. Белите области всъщност са много лесни за поддръжка. Има нещо мечтателно в тази кухня, като отразяващата светлина излиза от лилавите повърхности.

Бляскави повърхности – елегантни и шикозни цветови комбинации

лилава цветова палитра в кухнята модерен дизайн лилави повърхности

Лилавото е много забележим цвят и затова може да се комбинира с черно. Резултатът е ултрамодерен външен вид. Използвайки бели и лилави елементи едновременно, ще постигнете деликатно и женствено настроение. Но също така лесно можете да комбинирате лилавия нюанс с малки елементи в тюркоазено. Така ще създадете хармония с доминиращия нюанс.

Ярък стилен кухненски дизайн

лилава цветова палитра в кухнята бяла комбинирана купа за подови лампи

Жълтото е аналогът на лилавия нюанс. Комбинацията от двете също може да бъде много подходяща. Друга топла и лека дървесна повърхност също ще бъде гарантиран добър избор за дизайна. Елементите ще излъчват малко повече топлина. Това със сигурност е добро решение, също основано на доминирането на лилавия цвят. Психолозите ги свързват с вътрешния поглед, а също и с депресията.

Със сигурност не всяка стая изглежда страхотно с лилави и черни елементи. Това не може да се каже за кухнята или всяка друга стая.

Прозорците в кухнята осветяват лъскавите повърхности

лилава цветова палитра в кухнята с лъскави вградени кухненски шкафове

Светложълтият стенен дизайн идеално се съчетава с лилавата задна стена на кухнята

лилава цветова палитра в кухнята блестящ ярко жълт дизайн

Меките алтернативи са лавандула или люляк и те се възприемат като мечтателни, замислени и спокойни. Те се вписват чудесно в дизайна на кухнята.

В такива помещения осветлението играе особено важна роля. Тук трябва да изберете прости геометрични форми, лъскави стъклени тела или просто проектирани кристални полилеи. Лилавите прозрачни повърхности са красиви и с вкус и се замърсяват много, ако ги напръскате с масло по време на готвене.

Компактна кухня – елегантни бледосини кухненски плочки

лилава цветова палитра в кухненския бляскав островен кухненски шкаф

Два нюанса на лилаво имат шикозен ефект върху сетивата

лилава цветова палитра в кухнята кухня задна стена шкаф дърво

Тъмно лилаво засенчване – кухненски шкафове за вграждане

лилава цветова палитра в кухнята лъскави висящи светлини тъмни

Мислили ли сте и за лъскави лилави повърхности с индустриален вид? Заедно с естествения вид на дървените шкафове с груб завършек, те могат да допринесат за интересен контраст. Освен това в този случай ще получите електрически ефект и това набира все по -голяма популярност в днешно време.

Небесно сините кухненски плочки привличат погледа в тази кухненска зона

лилава цветова палитра в кухнята лъскави сини кухненски плочки атрактивна дървена настилка

Лилавото може да намери място както в категорично традиционния, така и в индустриалния дизайн. Мислите ли, че едноцветните дървени мебели добавят към мрачна атмосфера в кухнята? Добавете чифт лилави акценти! Потърсете отделна мебел като шкаф или кухненски остров и я освежете с лилав слой боя.

Селски кухненски дизайн – дървен кухненски остров, боядисан в лилаво

лилава цветова палитра в кухнята бляскав кухненски остров селски дизайн

Лилавите мозаечни или матовите лилави плочки могат да изглеждат модерни, но все пак уютни в същото време. Тези свойства идват на мястото си, когато се комбинират с дървените повърхности.

Кухненски плот – модерно решение за обзавеждане и впечатляваща цветова палитра

лилава цветова палитра в кухнята бляскава кухненска плочка готварска печка задна стена

Елегантността среща още повече елегантност с комбинацията от лилави и мраморни повърхности. За да направят привличащите вниманието тъкани по-малко поразителни и помпозни, те трябва да се комбинират с минималистичен и правоъгълен кухненски апартамент.

Масивна дървена маса в кухнята

лилава цветова палитра в кухнята масивна маса трапезна маса стенни рафтове стъкло

Имате ли малко интуиция за използване на тъканите? Лилавото може да се комбинира с различни материи по студен начин. Можете лесно да избегнете преобладаващия аспект. Проверете кухните по -долу за техните повърхности от неръждаема стомана, открити тухли и лилав остров. Обърнете внимание и на лъскавите тигани и мозаечните плочки.

В зависимост от материала могат да влязат в действие много различни аспекти: странни, елегантни, тиранични, мечтателни, меки, поетични, невротични. Искате ли да покажете личните си чувства към света? Отидете на лилаво!

Наситени лилави повърхности – плотове за готвене и кухня

лилава цветова палитра в кухненската готварска повърхност