Holi Festival – фестивалът на цветовете и любовта

Холи е един от най -колоритните и популярни фестивали в света за малки и големи. Положителното му послание се предава ежегодно по целия свят и привлича хиляди любопитни посетители в Индия. Празникът на цветовете и любовта се чества във Волмунд малко преди астрономическото начало на пролетта. Чрез този обичай човек прославя новото начало, победата на доброто срещу злото, изгонването на зли духове, междуличностната любов, равенството, приятелството и прошката. Благодарение на веселото, празнично настроение на местните жители и положителните емоции, предизвикани у участниците, тази традиция се разпространи с времето в Европа, Северна и Южна Америка и дори Африка! Холи се превърна в международен празник, който просто не познава граници – независимо от пол, възраст, религия, цвят на кожата и социален статус, всеки има право да участва!

Фестивалът Farben – уникално преживяване

фестивал на цветовете

В Индия в нощта преди Холи се палят големи клади, така наречените клада. Холика, които символизират изгарянето на зли духове и тяхното изгонване преди началото на пролетта. На следващата сутрин всички излизат по улиците на големите градове и малките села. В ръка те държат прахове с различен цвят (известен под името гулал) и балони, пълни с цветни оцветители, готови за „битка“.

Хората си хвърлят един друг „цветните бомби“, пеят и танцуват по цял ден! Много от участниците рисуват телата си с черен катран преди голямото улично парти, така че да подчертаят символиката на по -късното им покритие с ярките, забавни цветове – това трябва да се разглежда като ново обнадеждаващо и обещаващо начало и възраждане на природата. По този забавен и оживен начин местните се подготвят за удоволствие и топло посрещат пролетта! Вечерта се събирате с роднини, приятели и съседи, поглезете се със закуски и напитки, специално приготвени за фестивала и парти до ранните часове на сутринта.

Фестивалът на цветовете в германската столица

цветове фестивал индия празнуват

Германия празнува от 2012 г.! Първоначално в Берлин, Дрезден, Хановер и Мюнхен хиляди хора се събраха, за да споделят своята радост и напълно да се отдадат на това уникално преживяване. Оттогава има фестивал Холи твърдо утвърден на германската фестивална сцена и се смята за истински манипулатор на тълпа. Освободете се от негативните енергии, празнувайте новото начало на живота, изпълнено с увереност! Създайте нова сила, като оставите грижите си зад гърба си и просто се наслаждавате правилно на момента! Крайно време е да бъдете внимателни към малките неща в живота и да създадете свой собствен ярък облак от цветове!

Фестивал на цветовете – Индия празнува новото начало на живота и любовта

празнуват фестивала на цветовете

Фестивалът Холи не познава граници и сближава всички

празнуват цветовете

Фестивал Farben – Черпете нова енергия и жизненост 

цветове фестивал пъстър

Просто не можеше да работи без оцветен прах!

цветове фестивал боя на прах

Фестивал Farben – Всеки може да участва и просто да се наслади на това специално преживяване

фестивал на цветовете

Ярките цветове символизират идващата пролет и новото раждане на природата

цветове фестивал пролет

Colours Festival – Създайте свой собствен облак от цветове

насладете се на цветния фестивал

Прогонете злите духове и празнувайте победата на доброто срещу злото

цветове фестивал холи

Не само млади хора участват …

празнуват празника Холи

… но и възрастните хора се посвещават на фестивала с пълна отдаденост

фестивал на цветовете холи

фестивал на цветовете Индия

фестивал на цветовете индия фестивал

цветове фестивал деца

присъединете се към фестивала на цветовете

цвят фестивал участие всички

цветове фестивално настроение

цветове фестивал лудост

фестивал на цветовете се наслаждавайте на моменти

holi color festival радостен

Холи Фест Индия

присъединете се към фестивала на цветя Холи