перфектни цветове за вашия интериор цветни листа

Перфектни цветове за вашия интериор: 11 начина към правилната цветова палитра

Къде можете да намерите цветовете, които обичате? И само защото обичате сянка, означава ли това, че е подходяща за стените ви? Нека разгледаме по -отблизо цветното вдъхновение. Тук ще намерите съвети, които определено ще ви помогнат.

Вдъхновете се от пейзаж, който обичате.

Изберете своя цвят, който се среща заедно в природата. Плажът е пример за пейзаж под една цветова схема – цветовете на пясъка, водата и небето действат прекрасно като лакови бои, както и върху мебели и аксесоари.

Цветово вдъхновение чрез живописни пейзажи

перфектни цветове за вашия интериор-морски пейзаж

Посегнете към цветове, които ви вдъхновяват при разходки и пътувания. Носете камера със себе си и заснемайте онези малки детайли, които ви вдъхновяват. Правенето на бързи снимки с камерата на телефона е добре – въпросът е по -запомнящ се от качеството на снимките ви. Понякога духът на мястото наистина грее с цветовете, които ви очароват.

Синьо -зелени тонове – селска романтика

перфектни цветове за вашия интериор сини тонове и камъни

Забележете фините цветове, по които се движите. Обърнете специално внимание на фините нюанси и нюанси, по които се движите, тъй като те могат да се превърнат в страхотни цветови палитри. Може би сте привличали наситените кафяви цветове на износена кожа и старо дърво. Ако сте в синьо, това е среднощно синьо, бледо или френско аква синьо?

 Гладки естествени цветове – прекрасно обзавеждане за дома, открито от журналистката по интериорен дизайн Холи Мардер

перфектни цветове за вашия интериор кафяви тонове кожа holly marder

Направете експеримент с цветен маркер. Тази практика е тренировка за вашето творчество и визуално усещане. Потърсете нюанси от един цвят, които да снимате всеки ден, докато не ги покриете всички. Дръжте очите си обелени за красиви зеленчуци в контейнерите за продукти, графити на стена, куп ярко оцветени свързващи вещества във вашия офис – никъде не е забранено.

Шарено и свежо

перфектни цветове за вашия интериор цветни тонове хубави зеленчуци

Вижте брандирането на добри ресторанти, магазини и други бизнеси. Магазините често са големите места за търсене на цветове, тъй като се полагат големи грижи за запазването им по привлекателен начин. Следващият път, когато отидете в магазин или ресторант и наистина се насладите на атмосферата там, спрете и се запитайте защо. Погледнете по -отблизо обкръжението си – цветът ли ви кара да се чувствате добре? Опитайте се да посочите какво наистина работи за вас.

Неоновите цветове могат да направят дълъг път в пазаруването

перфектни цветове за вашия интериорен дизайн

Обърнете внимание на витрината. Когато сте в магазин, обърнете специално внимание на красивите изложения на предмети и цветя – особено на привличащи погледа цветови комбинации. Забележете кой цвят е бил използван в по -голяма част и кой цвят пробива подреждането.

Страхотна декорация на витрина – празник за окото

перфектни цветове за вашия интериор, купувачи разнообразие от цветове

Вижте архитектурата на къщата и региона, в който живеете. Какви цветове обикновено се използват за представяне на типа къщи? Забелязването не означава, че трябва да следвате всичко, но може да ви помогне в процеса на препроектиране на дома ви. Югозападните домове, например, са склонни да използват земни тонове, които чудесно допълват пейзажа.

Мексикански нюх в оранжево с красиви кактуси

перфектни цветове за вашия интериор мексикански усет оранжево с кактуси

Допълнете това, което вече имате. Погледнете какво вече имате в дома си – склонни ли сте да предпочитате мебели, които са прекалено ярки, със силни цветове и шарки? Ако е така, можете да постигнете баланс с неутрални стени. Ако имате остър вкус към бялото, бялото и бялото с мебелите си, може би ще има фин, неутрален интерес към вашата чиста естетика, която да добавите. Оценете довършителните работи във вашия дом (подове, плотове и т.н.), тъй като можете да ги използвате, за да намерите допълващи се цветове на стените.

Вкусно обзавеждане на хол с лилави акценти

перфектни цветове за вашия интериор бели стени розово лилаво акценти holly marder

Запомнете прочетеното за вдъхновение. Декорирането на книги е прекрасно, разбира се, но също така се вгледайте в графичен дизайн, фотография и градинарски книги и всякакви списания за вдъхновение. Запазете изображенията, които извиквате, и започнете да ги събирате.

Книгите дори могат да вдъхновяват отвън

перфектни цветове за вашия интериор еклектични естествени цветове

Експериментирайте с дъски за вдъхновение. Табло, което работи за някой друг, може да не работи за вас – затова опитайте различни методи, докато не решите нещо, което е забавно. Някои обичат физическия акт на изрязване и оседлаване на хлъзгави страници върху дъска, други може да открият, че това е нестабилно. Събирайте предмети в купа или кошница, плъзгайте находките си в тенджера или поставяйте нещата в голяма папка.

Вдъхновени и добре организирани на работното място у дома

перфектни цветове за вашата вътрешна дъска за вдъхновение по време на работа

Научете се да оценявате това, което виждате. Изборът на цветове за стените ви е много личен процес. Най -добрият начин да научите какво работи или не работи за вас е да започнете да обръщате повече внимание на цвета … навсякъде.

Какво ще кажете за релаксиращ нюанс на зелено

перфектни цветове за вашия интериор, релаксиращи в зелено