Винаги е вълнуващо да се види кои цветове са особено популярни и кои тенденции гарантирано ще направят всичко както трябва. Винаги има нови тенденции и иновации не само в естеството на тъканите, но има и много свобода на действие по отношение на цветовата схема. Независимо дали отделни цветове, шарки от природата или в абстрактната област, или исторически препратки към последните десетилетия – нови цветови тенденции се отварят.

Ярките цветове ви създават добро настроение

Когато слънцето грее ярко жълто навън, морето се показва в най -красивия си тюркоаз и цветята разгръщат своя пълен цветен блясък, тогава лятото наистина е тук. Цветовете предизвикват празнични асоциации: фламинго розово като любимия ви плувен пръстен или тъмно оранжево като залез на брега на Флорида. Ярко оцветените тъкани понякога изискват смелост, но кога е по-подходящото време, отколкото през радостни летни месеци?!

текстил тенденции цветове цветни градински мебели диван възглавници

Тенденцията обратно към природата

Детокс напитки, органични продукти и съставки от местното земеделие се озовават в хладилника. Тенденцията обратно към природата е очевидна не само в храненето, но и в козметиката, модата и много други. Така че естествените вещества се налагат повече от всякога. Органично сертифицираният памук, вълна или лен са красиви и гъвкави. Естествените цветове също са много популярни, тъй като мъхово зелено, глинено кафяво или пясъчно бежово могат да се комбинират по различни начини и да имат успокояващ ефект.

Мечтата за море от цветя

Тенденцията на растенията се разпространява до безпрецедентна степен и градската джунгла преживява своя ренесанс. Доскоро висящи растения, огромни палмови дървета и букети с диви цветя бяха залепени с печата „хипи“, но днес те могат да бъдат намерени в почти всеки дом. Точно тези вдъхновяващи шарки и свежи цветни пръски намират своя аналог летен текстил.

цветове възглавница в стил бохо летен хамак

Бели материи като плитък летен бриз

Топъл вятър свири през широко отворения прозорец и пренася аромата на морски въздух. Светлинната завеса се движи стабилно с бриза. Бялото означава чистота, яснота и свежест. Ежегодно повтаряща се тенденция, придружена от желание за рестартиране, след тъмните месеци. Сияещо чисто бяло, екрю или седеф – не всички бели са еднакви. Различните градации могат да предизвикат различни впечатления, от морска плажна къща до елегантна градска вила.

бели цветове нюанси летен цвят тенденция трапезария скрин диван

летни цветове бели завеси балдахин от тиково дърво

Зеленина – Цветът на 2017 година гарантира свеж вид

Една компания знае пътя си около цветовете като никоя друга и задава нови тенденции всяка година: Pantone. При Зеленината, цвета на годината 2017, тенденцията е ясна: деликатната жълто-зелена се намира някъде между широки ливади и мечтана джунгла. Свеж и модерен, той показва посоката и по този начин се присъединява към другите цветове на Fashion Color Report пролет 2017 а. Както ярките цветове, така и спокойните земни тонове могат да бъдат намерени тук и ви канят да комбинирате и експериментирате в тази цветова палитра.

  зелени цветове 2017 тенденции морско обзавеждане за спалня