Много хора обичат да боядисват косата си в наши дни. Това е като ново модно изявление за всички. От яркочервено до синьо до ивици до розово и лилаво, цветовете изглежда не свършват. Опциите и толкова много, че може да се объркате коя да изберете. В зависимост от усещането ви за обличане, тена и формата ви, трябва да изберете цвят, който да комплиментира вашите черти и да ласкае цялото ви аз.

съвети за боядисана коса

Но винаги си напомняйте едно; да се пази от амоняк. Той уврежда косата ви и я прави суха, груба и чуплива. Той ще абсорбира цялата влага и ще ви даде много непривлекателен външен вид. Освен това няма за какво да се притеснявате.

Съвети за грижа за косата за боядисана коса:

съвети за боядисана коса

За да се грижите добре за боядисаната си коса, трябва да се обърнете към тази статия, която ви дава основна представа и разбиране за нещата, които трябва да направите, за да запазите бляскавата си и блестяща боядисана коса.

Без химическа обработка:

Преди да боядисате косата си, уверете се, че няма химическа обработка за около три до четири седмици от преди. По това време трябва да се грижите добре за косата си и да стоите далеч от сешоари, преси за изправяне, маша и други изискани продукти за оформяне на коса. Разресвайте косата правилно и също така пийте много вода през целия ден, за да я поддържате хидратирана, свежа и лека.

1. Кондициониране:

кондиционираща коса за боядисана коса

За да поддържате цветната си коса жива, сияйна и красива; определено трябва да опитате някаква кондиция. Намачкайте банан, малко кисело мляко и яйце в купа. Разбъркайте добре и нанесете върху косата си. Оставете да престои още час. Използвайте мек шампоан, за да го измиете. Това домашно лекарство е необходимо за вашите гладки и добре кондиционирани коси. Ако не го направите, цветът определено няма да се утаи върху скалпа ви. Ако не сте сигурни за рутината си за коса, можете да отидете в салон и да помолите експерт да направи вашето кондициониране. Професионалната помощ винаги е много по -добра от правенето на неща у дома.

2. Кондициониране на горещо масло:

Кондициониране на горещо масло

Можете да използвате добро количество кокосово или зехтин, за да масажирате косата си. Това е една от най -известните стъпки, които хората са използвали, за да получат привлекателна и бляскава боядисана коса. Всичко, което трябва да направите, е да затоплите зехтина и да изчакате да достигне стайна температура. След като го направите, масажирайте скалпа си през следващите петнадесет до двадесет минути. Бъдете внимателни с върховете на пръстите си и не забравяйте да се чувствате спокойни. Тази стъпка ще благослови косата ви в изобилие.

3. Подсушаване и изсушаване:

изсушаване на косата за боядисана коса

Последното нещо, което искате да направите с косата си, след като сте я боядисали, е сушенето със сешоар. Оставете косата си да изсъхне естествено. Ако искате да използвате, можете да опитате прохладна настройка на вятъра, за да изсушите косата си. Следващото нещо, което трябва да направите, е подрязването. Веднъж месечно трябва да ходите в салона и да подстригвате краищата на косата си. Това ще предотврати появата на щети и разцепени краища.

4. Без плуване за известно време:

Жена плува в басейн

След като сте боядисали косата си, избягвайте да влизате в басейна през следващите няколко седмици. Това се дължи на съдържащия се във водата хлор, който ще причини големи щети на качеството на косата ви. Но ако все пак искате да плувате, носете шапка за плуване, за да можете да дадете на косата си някаква защита. Това е една от най -важните стъпки, които трябва да следвате след оцветяването.

5. Шампоан и кондициониране след оцветяване:

Шампоан и кондициониране след оцветяване

След като приключите с боядисването на косата, важно е да я измиете с шампоан. Но се уверете, че продуктът, който използвате, осигурява защита на цвета на косата. Тези видове шампоани няма да отмият цветовете и ще помогнат на молекулите да се утаят по -добре. Ще ви е необходим и добър балсам за балансиране на влагата в косата. Тъй като химикали като амоняк са били използвани за боядисване на косата ви, ще трябва да използвате балсам, който защитава цвета. След това косата ви ще бъде блестяща и бляскава.

6. Силата на петролното желе:

вазелин-желе за боядисана коса

Според някои експерти за коса, трябва да опитате и да използвате много естествен и прост нюанс, докато боядисвате косата си, не се стремете към нещо, което е прекалено отгоре. Но ако се стремите към цветове като русо и кафяво, нанесете малко вазелин върху косата си преди нанасянето на цвят. Това ще предотврати оцветяването и ще придаде на косата ви естествен блясък и блясък. Можете също да стартирате таймер, когато започнете да оцветявате. Когато започне да звъни, изплакнете косата си старателно, докато изглежда напълно спретнато и чисто. Цялостният ви външен вид ще се отличава и ще ви очарова напълно.

7. Използвайте маски за коса:

Използвайте маски за коса

Ще трябва да използвате маска за коса или протеин, за да попълните и хидратирате косата си, след като сте боядисали косата си. Вземете малко банан и мед и ги намачкайте. Можете също така да направите паста от яйца и майонеза и да я използвате за ваша полза. Препоръчан е и балсам за отпускане. Това ще предпази косата ви от ултравиолетовите лъчи на слънцето и ще я направи по -управляема и лека. Не правете маска за коса повече от веднъж седмично, тъй като прекаляването може да влоши качеството на косата ви.

8. Направете тест за кръпка:

Ако боядисвате косата си у дома, винаги трябва да правите тест с пластир. Това ще покаже, че нямате алергия към този продукт. И ако в крайна сметка забележите някаква отрицателна реакция, тогава може да искате да промените продукта си. Въпреки това, преди да изберете продукт за себе си, уверете се, че сте се консултирали със специалист или стилист, тъй като те винаги могат да ви дадат най -добрия съвет. С това никога няма да сгрешите.